Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já hlavně doufám, že tam nahodí jejich starší hry (třeba Freedom Fighters, starší NFS, nebo MoHAA). To by mě donutilo si to tam koupit, i když uznávám jenom Steam.
  • STEAM je prostě drahej a EADM se čím dál tím víc podobá STEAMu. Oba používám, takže dokážu posoudit. A to že si s EADM nezahraju bez netu (asi? nezkoušel jsem) mi žíly nerve. S kompem a bez netu jsem už dlouho nebyl.
    • obracenyKybl
      Přes EADM mám pořízený Dead Space 2 (na Steamu byl za fakt šílenou cenu) a hra zcela normálně funguje i offline. Abych se přiznal, tak ani nevím, jestli se ten prográmek spouští spolu se hrou
  • Znamená to, že EA odstoupí ze Steamu úplně? Jestli ano, moc si toho od nich už nekoupím.
    • ucho
      Nepravděpodobné. Zkusí to teď u té jejich MMO, která bude stejně závislá na jejich serverech, navíc stejně stále není jasné, zda se v budoucnu neobjeví i na Steamu.
  • Jen doufám že podobných služeb nebude hafo abych si zbytečně nezasíral disk jek kvuli hrám .
    Ale jinak dobrý páč by díky tomu mohli bejt slevy na steamu ještě lákavější.
  • MrSanta
    Používám Steam, ale kupuji pouze hry ve slevách. Nejdražší co jsem u nich koupil byl Oblivion za 20 €. Impulse by byl dobrej, kdyby tam nebyla spousta her dostupná jenom pro severní ameriku. Koupil jsem u nich akorát oba díly Eschalonu.

A pak tu je samozřejmě GOG. Ten nemá naprosto žádnou konkurenci - skvělá myšlenka prodávat staré pecky upravené pro dnešní HW a OS a perfektní přístup k zákazníkům. Díky GOGu budu mít co hrát i za několik let, i kdyby se ostatní firmy vyprdly na dělání her *1*.

Uvidíme co Origin předvede. Konkurence není nikdy na škodu. Microsoft stále pouze mluví o zdokonalení GfWL, tak snad aspoň EA přinese něco zajímavého.
  • Takže mám očekávat co? Ze si koupim hru na Streamu ta po me bude vyzadovat EA app a po naistalovani EA app po me bude hra vyzadovat Win Live a pak si teprve budu moct zahrat? V pripade Rockstaru jeste muzu pridat Social Club...no jak luxusni.
    • Drom
      nezapomen na facebook a CIA *1*
    • Steamu samozdrejme, ne Streamu.
  • zustanu verny Steamu
  • Drom
    jelikoz microsoft stale a porad kasle na GfW, tak je dobre, ze se do toho EA oprelo. Steam potrebuje poradnou konkurenci, ktera by trochu tyto Valve dominantni vody rozcechrala. Je to jako kdyby Xbox nestal proti PSku... Zadna konkurence = zadny tlak na ceny ani na inovaci a vyvoj.
    • ucho
      Steam už je tak napřed, že konkurenci jen tak mít nebude. A kdo chce kupovat hry na několika místech? Je lepší si držet vše na jednom místě... tedy i když si dá EA své tituly na svůj distribuční systém levněji než na Steam, řada lidí sáhne klidně po té Steam verzi, protože už je tak navyklá. Pokud nepřijdou s nějakým úplně novým nápadem, moc šancí nemají...
      Steam je pro ostatní distribuční společnosti jen další kanál k distribuci, je to jen možnost, tedy z principu nepotřebuje konkurenci na to, aby dělal něco s cenami, když s cenami nic moc dělat nemůže...
      • Drom
        Direct2drive byl taky napred a jak skoncil... trendy se meni jak ponozky.
        • ucho
          nenabízí nic dobrého, i když jsem tam byl několikrát, nic mě nepřesvědčilo k tomu, abych tam něco koupil. takže pro mě zůstávají zatím stále jediné digitální distribuce Steam a GOG. momentálně si nedokážu představit, že se tam něco jiného vetře, proč, když mi na hry tyto stačí bohatě a nechci mít své hry všude možně... :)
          • Drom
            takze uz ted mas 2 a to gog bezi cca rok.... je videt, ze se toho pravidla "pouze jeden distribucni kanal" vylozene drzis! *7* EA tam bude mit exkluzivity a je to dost velky hrac na to, aby mohl uspet.

Mam steam vcelku rad, ale jeho "monopolni" postaveni neni nic dobreho.
            • kostejnesmrtelny
              U GoG jsem od prvního dne, a u accountu se mi píše: A dude who joined GOG.com 983 days ago *3*
            • ucho
              Drom: distribuovat se bude i krabicově, tedy žádná exkluzivita... leda tak v té digitální distribuci, ale jak jsem psal, Steam je jen jedna z možností distribuce. Ne jediná možnost, kde hru koupit. Jo, kdyby to šířili pouze na tom svém systému, fajn, ale tak to není... A pak je otázka, jestli to časem nedají i jinam...
              edit: tak ještě jsem si pročetl fórum na stránkách té hry a odpověď na to, jestli v budoucnu ta hra nebude na Steamu, tam nebyla. pouze tam v to lidé doufají :) toliko ke zjištění informací...
            • Drom
              hned jedna exkluzivita uz byla oznamena - SWTOR, takze si nejdriv zjisti info
            • ucho
              GOG běží rok? na GOGu jsem už přes dva roky ;)
              Jde o to, že GOG přišel s tím, že nabízí něco jiného než Steam. Není to obyčejná digitální distribuce. Přišel s politikou žádné DRM a to tímto rád podpořím. Tomu se právě podařilo prosadit s tím jiným přístupem.

EA tam určitě exkluzivity mít nebude, maximálně v těch nepatrných rozdílech v cenách, což není argument pro nákup tam. Určitě si ale nedovolí něco vydat pouze tam. Zaklínač je CDProjektu, stejně jako GOG, je to ale důvod distribuovat tu hru jen na GOGu? ne. Jde pouze o kanály, kterými se hry šíří dál. Stejně jako krabicový prodej. Byli by hloupí, kdyby to neprodávali i jinde, poštvali by si totiž lidi proti sobě a zmenšili by si tržby. Takže pokud nepřijdou s nějakou inovací, smůla.
  • trolo
    steam neni zly ale 1 € neni 1 $. A ceny su tam niektore premrstene. Akcie ked su tak su super ale aj tym prepoctom euro dolar to je drahe voci americanom. konkurencia by sa zisla ale ci by som zacal hromadne nakupovat cez steam alebo to EA atd... nechem mat rozhadzane hry na steame ea a kade mozne. krabice ftw :D viem kde su a tam ostanu a nikto mi ich nezobere, nepytaju ziadne heslo ani nic
    • skaven123
      preco vsetci nadavate na 1 € = 1 $? ved si nastavte americke proxy a budete nakupovat o20% lacnejsie :)
      • ucho
        1) je to proti pravidlům
        2) nezdá se mi, že to jde tak snadno obejít. řekl bych, že tam mají kontrolu i na placení, tedy z jaké banky ty peníze jdou
        • skaven123
          no, skusal som sa len prihlasit na steam, zahlasilo mi ze som american + ked mas paypal tak by to zistit nemali
          a 1 € = 1 $ je ake pravidlo?:)
          • ucho
            tak pro ty pomalejší:
            STEAM NEURČUJE CENU ;) tu si určí distributor sám, tedy je to tak nějak politika někoho jiného. podle tamního trhu. a všimni si, že ne u každé hry to je, některé mají poměr euro/dolar správně. překvapivě to bývají hry od Valve, ale je to různé :)
            změna proxy nestačí, to ovlivňuje pouze zobrazované ceny. stejného efektu dosáhneš, když zadáš za odkaz s hrou ?cc=us nebo ?cc=au nebo ?cc=uk (prostě kód státu)...
            • ucho
              lsk: EA své tituly prodává na svých stránkách dávno. EA store...
            • hele nic to ale nemění na tom, že pokud u te EA distribuce nebude fungovat systém 1 € = 1 $, klidně tam začnu s radostí nakupovat. Mě osobně jako koncovému uživateli může být jedno kdo si takhle blbě určuje ceny, já je platím a logicky koupím to levnější :)
            • skaven123
              ok, kym sa clovek nespyta,tak nevie :)
    • ucho
      proč většina lidí šíří pořád takovéhle nesmysly? cenu si určuje vydavatel sám. tedy i přepočet v kurzech. mimochodem v austrálii se platí dolary a ceny tam mají ještě horší než u nás. nebo například v Německu, kde se rovněž platí eurem, mají některé věci rovněž dražší než u nás.
      Steam s cenami moc nenadělá... pouze prodává, cenu nenastavuje...
      • trolo
        ale to je blbost. staci sa pozriet na porovnanie cien. http://steamunpowered.eu/
        v EU teda aj u nas je vsetko minimalne o polovicu drahsie. niekedy menej niekedy viac. MALO kedy (nehovorim nikdy) je to rovnako alebo nedaj boze menej (o 5 centy :D )
        a kto urcuje cenu je mne ako zakaznikovi jedno. ked vydavatel ten isty ma v kammennom obchode cenu 30€ duke nukem a na steame 50€ tak neverim ze steam si berie pre seba 20€ z jednej hry....
        • ucho
          ne, ty píšeš blbost :)
          když o cenách nerozhoduje Steam, je prostě hloupé Steamu za ty ceny nadávat :)
          to je jako kdyby sis objednal v hospodě rajskou polívku a vlítnul jsi na kuchaře rozčileně, že v tý polívce nemáš květách. asi takovouhle má logiku tvé rozrušování nad cenami na Steamu :)
  • steam potrebuje konkurenci jak sul. jejich prepocet dolaru na eura mi pripada hodne troufalej.zmrdi jedni.
    • Akorat ceny si stanovuji vydavatele a ne Steam.. jejich prepocet je uplne normalni a neni to euro = dolar. Takze zmrdi jsou maximalne vydavatele kteri si ty ceny urcuji, protoze jinak je u jinych her prepocet spravny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit