Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Drom
    jelikoz microsoft stale a porad kasle na GfW, tak je dobre, ze se do toho EA oprelo. Steam potrebuje poradnou konkurenci, ktera by trochu tyto Valve dominantni vody rozcechrala. Je to jako kdyby Xbox nestal proti PSku... Zadna konkurence = zadny tlak na ceny ani na inovaci a vyvoj.
    • ucho
      Steam už je tak napřed, že konkurenci jen tak mít nebude. A kdo chce kupovat hry na několika místech? Je lepší si držet vše na jednom místě... tedy i když si dá EA své tituly na svůj distribuční systém levněji než na Steam, řada lidí sáhne klidně po té Steam verzi, protože už je tak navyklá. Pokud nepřijdou s nějakým úplně novým nápadem, moc šancí nemají...
      Steam je pro ostatní distribuční společnosti jen další kanál k distribuci, je to jen možnost, tedy z principu nepotřebuje konkurenci na to, aby dělal něco s cenami, když s cenami nic moc dělat nemůže...
      • Drom
        Direct2drive byl taky napred a jak skoncil... trendy se meni jak ponozky.
        • ucho
          nenabízí nic dobrého, i když jsem tam byl několikrát, nic mě nepřesvědčilo k tomu, abych tam něco koupil. takže pro mě zůstávají zatím stále jediné digitální distribuce Steam a GOG. momentálně si nedokážu představit, že se tam něco jiného vetře, proč, když mi na hry tyto stačí bohatě a nechci mít své hry všude možně... :)
          • Drom
            takze uz ted mas 2 a to gog bezi cca rok.... je videt, ze se toho pravidla "pouze jeden distribucni kanal" vylozene drzis! *7* EA tam bude mit exkluzivity a je to dost velky hrac na to, aby mohl uspet.

Mam steam vcelku rad, ale jeho "monopolni" postaveni neni nic dobreho.
            • kostejnesmrtelny
              U GoG jsem od prvního dne, a u accountu se mi píše: A dude who joined GOG.com 983 days ago *3*
            • ucho
              Drom: distribuovat se bude i krabicově, tedy žádná exkluzivita... leda tak v té digitální distribuci, ale jak jsem psal, Steam je jen jedna z možností distribuce. Ne jediná možnost, kde hru koupit. Jo, kdyby to šířili pouze na tom svém systému, fajn, ale tak to není... A pak je otázka, jestli to časem nedají i jinam...
              edit: tak ještě jsem si pročetl fórum na stránkách té hry a odpověď na to, jestli v budoucnu ta hra nebude na Steamu, tam nebyla. pouze tam v to lidé doufají :) toliko ke zjištění informací...
            • Drom
              hned jedna exkluzivita uz byla oznamena - SWTOR, takze si nejdriv zjisti info
            • ucho
              GOG běží rok? na GOGu jsem už přes dva roky ;)
              Jde o to, že GOG přišel s tím, že nabízí něco jiného než Steam. Není to obyčejná digitální distribuce. Přišel s politikou žádné DRM a to tímto rád podpořím. Tomu se právě podařilo prosadit s tím jiným přístupem.

EA tam určitě exkluzivity mít nebude, maximálně v těch nepatrných rozdílech v cenách, což není argument pro nákup tam. Určitě si ale nedovolí něco vydat pouze tam. Zaklínač je CDProjektu, stejně jako GOG, je to ale důvod distribuovat tu hru jen na GOGu? ne. Jde pouze o kanály, kterými se hry šíří dál. Stejně jako krabicový prodej. Byli by hloupí, kdyby to neprodávali i jinde, poštvali by si totiž lidi proti sobě a zmenšili by si tržby. Takže pokud nepřijdou s nějakou inovací, smůla.
  • prdlajs něco novýho. Prostě jen přejmenovali EADM (EA Download Manager - hráči Sims 3 znají) a přejmenovali EA Store. Zajímavé je, že Origin klient je beta a je prakticky identický s minulou verzí EADM, včak taky Origin má stejné funkce jako EADM. A nejen funkce, i vzhled a samotnou aplikaci... *7*
  • zustanu verny Steamu
  • hm Command & Conquer 3 Tiberium Wars za 500kč tak na to bych se mohl... ja ho kupoval pred dvema roky za 200kč spolu s Crysis 1.Cekal jsem lepsi ceny
  • Tak proto jeste neni BF3 na Steamu...
    • obracenyKybl
      Co jsem tak vypozoroval, tak EA hry se na steamu objevují téměř vždy těsně před vydáním
  • Páni a dámy mám tak malý technický detail,ked už dnes človek nekúpi hru z CD, ale iba z platformy Origin,steam ..
    a ked tieto platformy zaniknú???čo bude z hrami čo sme si zakúpily bez CD!!!zaniknú???asi áno!!!!!
  • Asi bych si tam nic nekupoval, staci mala kritika jejich her a ban na ucet, takze od EA radeji dal
  • Jen doufám že podobných služeb nebude hafo abych si zbytečně nezasíral disk jek kvuli hrám .
    Ale jinak dobrý páč by díky tomu mohli bejt slevy na steamu ještě lákavější.
  • Nechápu proč na takovou službu taky nabalují svůj špiónovací klient. To je pro mě osobně asi největší mínus i u Steamu. Přitom, že to jde krásně i bez něj, jen za pomocí webu, ukazuje třeba GOG nebo Battle.net .
    • GOG.com prodává hry bez DRM (jejíž roli u velkého množství her na Steamu plní právě ten Steam klient) a Battlenet prozměnu jen hry Blizzardu. Neporovnatelné.
  • Mám Steam, nechci mít 2 klienty. Pokuď budou nějaké krabicovky vyžadovat Origin, tak sbohem EA.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit