Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smyšlené zbraně jsou dobré leda tak pro snílky, nepoužívání mozku prostě jen si hrát jak malý dítě. S reálnými zbraněmi člověk si dělá přece jen přehled o něčem skutečném co se mu může v životě hodit z důvodu informovanosti. A ne to když se budou dva chlapy v hospodě hádat zda je lepší M16 nebo AK47 a příjde tam takovej trouba a bude říkat, že ve zbraních se vyzná a, že pulzní kanón ze hry Unreal tournament :D:D:D
  • Klasika ... chory americky mozky ...
    BTW: Az budete chtit v US dat pivsona... nezapomente si ho dat do papirovyho obalu ... co na tom, ze vsichni vedi ze chlastate, dulezity je, ze to neni videt ;D.
  • Co je zase tohle proboha.. prej nezávislý státy... prostě po Američanech se chce aby znali každej pidi vůbec nedůležitej státeček a k tomu ještě kdovíjaký evropský vesničky - ale na druhou stranu Evropani vědí o Americe úplný kulový a vůbec to nevadí...
    Když Slováci chtěj aby Američani znali jejich veledůležitej stát a k tomu hlavní město, doporučoval bych jim ať se nejdřív naučí všechny americký státy + jejich hlavní města.
    Moje srovnání je naprosto správný, to ten tvůj argument je nesmyslnej.
  • Stejně tak je ubohej argument o světovym policajtovi - a navíc je to jen tvůj subjektivní pocit a nikoliv fakt, tak já vlastně ani nemám co okecávat, ty trubko.
    Jojo, Američani když neznaj veledůležitý Slovensko tak je to špatný, ovšem když Evropani neznaj ani hlavní město Kalifornie (jedna z největších světovejch ekonomik...) tak je to fuk...
  • To Slovensko a nacisti, to je hodně ubohej argument a už vůbec nevím, proč sem vůbec taháš nějaké válečné křivdy/zločiny a jiné počiny, když tu v podstatě řešíme zeměpis. A to, že se USA neustále staví do role světových policistů, to je prostě fakt, to ničím neokecáš.
  • Nezlob se na mě, ale alespoň znalost existence byť jen malé zemičky pro mě patří k základnímu všeobecnému vzdělání. No asi tam na něj mají nižší nároky. *1*
  • Nevada, Arkansas atd. nejsou nezávislé státy. Že evropané třeba neznají jejich "hlavní město" je tak naprosto v pořádku. My taky neznáme všechny státy Německé spolkové republiky a já bych to ani po někom nechtěl. Ale známe (doufám) všechny státy Evropy a běžně bychom měli znát všechny další státy světa.

To tvoje srovnání je prostě úplně o ničem. Tj. jako by si chtěl, aby lidi znali jednotlivé regiony jednotlivých států a to sotva někdo zná. Vždyť nějakou formu federace má desítky států a nikdo by nedal dohromady jejich jednotlivé regiony (dost možná ani sami obyvatelé těch zemí), zatímco snad každý vzdělanější člověk by znal aspoň ty státy jako celek.
  • Tleskám, velmi dobrý post.
    LOL on srovnává Česko a USA. :D :D
  • >>když se Slovensko s velkou slávou přidalo k nacistům za WW2, tak ti Amerika (která proti nacismu bojovala) vadí.

Sorry, ale tohle je strašně hloupej argument. Je to jako kdyby přišel nějakej Polák z oblasti polského Slezska a začal ti dávat za vinu to, že tam husiti v 15. století dělali spanilé jízdy, kradli, znásilňovali a zabíjeli civilisty. Čech jako Čech, ne? Osobně odmítám nést jakoukoliv odpovědnost za to, co se stalo před tím, než jsem začal trochu chápat svět a zasahovat do něj. Stejně tak Slovák, co se narodil po válce, nemá se Slovenským státem nic společnýho. Něco jinýho je závazek Slovenska jako státu například reparovat křivdy, které se děly za přispění státní moci. Tam i Slovák později narozený musí chápat, že ze státního majetku se holt třeba něco vydá rodinám obětí. Ale vnucovat mu nějaký svěnázor na základě sedmdesát let starých událostí, to je velká hloupost.
  • Tikov
    Ad. 1. odstavec- nevím- zjišťoval jsem to pro porovnání s českými statistikami, kde nejsou zločiny spáchané leg. drž. zbraní zaznamenávány od r. 2006 nebo 2008 (z hlavy nevím), pro jejich marginalitu.
    Ad. 2. odstavec- Texas odmítám hádat... ony totiž existují takové věci jako tabulky zločinnosti, které jsou mnohonásobně lepší než nějaké dojmy
    Dallas- http://www.cityrating.com/crime-statistics/texas/dallas.html#.UYzcP8r4DVg
    Boston- http://www.cityrating.com/crime-statistics/massachusetts/boston.html#.UYzcF8r4DVg
    Vzhledem k tomu, že Dallas má zhruba 2x více obyvatel než Boston je počet vražd a násilných tr. činů v obou městech +/- stejný... Zato v celkové zločinnosti s přehledem vede v roce 2010 Dallas *3*
    Ad. 4. odstavec- Brejvik měl takovou "drobnou" výhodu na kterou se zapomíná- policejní uniformu. Normální člověk prostě je naučen se vůči bezpečnostním složkám nějak chovat a zastřelit policistu manipulujícího se zbraní mezi ně nepatří. Zbraň na ostrově by pomohla, ale až v pozdější fázy po opadnutí šoku (kdy by tam správně už ale měly být policejní jednotky- o tom že tehdy selhaly asi nikdo nepochybuje.)
    Ad. 5. odstavec- v VB si policisté mohou VYBRAT jestli chtějí nosit nebo nenosit zbraň.
  • A kterejpak Slovák nebo Čech by dokázal na mapě najít Nevadu, Arkansas či Maine nebo říct, jaký je hlavní město státu Wisconsin? Skoro žádnej - ovšem po Američanech bys chtěl aby znali nějaký Slovensko? Já bych spíše řekl, že znalosti Evropanů o Americe jsou menší než znalosti Američanů o Evropě (samozřejmě to nejde zobecňovat, vycházím jen ze svých osobních zkušeností, tedy rozhovorů s Čechama a Američanama).
    Dále se mi líbí jak Slovák píše o USA jako o světovym policajtovi. Ovšem chápu, že když se Slovensko s velkou slávou přidalo k nacistům za WW2, tak ti Amerika (která proti nacismu bojovala) vadí. Co tím chci říct? Že by bylo lepší si nejprve zamést před vlastním prahem a teprve potom kritizovat ostatní.
    Jo a když tak trváš na inteligenci a vědomostech, tak by ses měl naučit psát bez chyb.
  • Jasný ať to svedou na hry ono je to nejlehčí Hrajli GTA BF3 COD...a nikdy mě nenapdalo jít střílet do ulic,mlátit lidi na ulici jen tak jak v GTA.... Kdyz je člověk vym... v palici nic s tím nikdo nenadělá Amerika si za tyhle masakry může sama.Ať tedy zakažou akční filmi myslím,že je to mnohem horší než pc hry.
  • Hmm tak to som docela zvedavy ako to po pravnej stranke dopadne. Osobne si myslim ze hry ktore nestoja a nepadaju na zbraniach a su skor vedlajsou sucastou dane hry, povedzve adventury,RPG, silne pribehovo ladene hry, tak tam fakt nevidim zmysel v licencovani zbrani alebo vobec rieseni tohto problemu. Ale zasa v hrach ktore stoja a padaju na zbraniach a bojovej technike , Battle Field seria a podobne, tam by som asi uz licencovanie riesil, respektive tam sa budu mat asi pravnici coho chytit ak budu chciet nieco z EA vytlct.
  • Ano to je pravda ze nemusia mat ponatia o ostatnych krajnach. Ale to len vypoveda o ich intelekte a aj ucte k ostatnym krajnam a narodom. Ak chcem aby moje slova boli v zahranici brane vazne a staviam sa do role svetoveho policajta (oblubena to poloha USA) tak by som sa mal podla toho aj spravat a mat aj adekvatne vedomosti a nie mylit si Cecensko a Cesko a podobne. Nerobim si iluzie o tom ze velka cast Cechov, Slovakov, ale aj inych narodov netusi detaily o inych krajnach, alebo aj americkych statoch a este menej asi o azii. Len my sa nestaviame prave do polohy vladcov sveta a nesnazime sa kde komu diktovat nase podmienky ako to prave s oblubou robi USA.
  • Dopadlo by to tak, jak má...Cigáni by začali dělat ještě větší bordel než teď, ale během chvíle by se ostatní naštvali, ozbrojili se a všechny by je postříleli.

Sice by zemřelo hodně "lidí", ale do budoucna by klesl počet přestupků i trestných činů, státní rozpočet by šetřil desítky milionů ročně...stoupla by zaměstnanost a průměrná inteligence v republice.

Takto to stejně jednou dopadne.
  • podle me je nejvetsi problem ze si spousta lidi neuvedomuje pocty lidi kdyz porovnavaj zeme ..... 90% nasi republiky se vejde do jednoho z velkejch americkejch mest. Takze kdyz nekdo napise ze tady se nic takovyho nedeje tak je to jen kvuli mensi spolecnosti. Tlak spolecnosti v USA je vyrazne vetsi nez tady .......... A pro nejaky mamlasy kdyz tak nadavate na ty Americany .. byly jste tam nekdy mluvily jste s nima ??? Nejspis ne ja tu moznost mel uz nekolikrat a nemuzu si na ne stezovat je s nima i vyrazne vetsi sranda nez s vetsinou cechu co znam ... a jak se rika ze oni nemaj poneti kde je nejaka zeme v evrope atd. proc by mely ?? Na rovinu ja patrit k jednomu z nejlidnatejsich statu sveta tak jsem rad ze znam svoji zemi natoz abych strkal nos do jinejch.
  • To není mentalita Američanů, že když je nějaký průser, tak se zakazují věci, které s tím nesouvisí... To samé se děje kdekoliv jinde - např. pan prezident by chtěl zakázat rally, protože poslední dobou bylo pár smrťáků, za které mohli neukáznění diváci v zakázaném prostoru
  • Vsimni si, ze jich v USA neni z toho seznamu ani polovina. O USA se maximalne nejvic mluvi:
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/29637-nejhorsi-masakry-na-skolach/
  • 15 mínusek ? Tiscali komunita už ani nepochopí sarkazmus, jak smutné..
  • Já jsem psal o něčem úplně jiném.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit