Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moj nazor:

Media utocia na herny priemysel a potom vznikaju taketo bludy. Dovod? Ludia im zacinaju s*at na tie ich TV "programy" kde od rana do vecera chodia len reklamy, kde v spravach brainwashuju a dezinformuju. Vo filmoch su pravidelne zbrane a nadavky, sexizmus, racizmus.. a nikomu to nevadi. Stracaju biznis a zisky, lebo ludia nasli nieco, kam media nemozu. Navyse sa to prejavuje aj pokusmi ako cenzurovat internet, kvoli "bezpecnosti".

Nieco taketo tu bolo tusim, ked sa zacali sirit prvy raz televizie, tiez bolo okolo toho take halooo, ze to kazi ludi. Ono to vsak ochvilku prejde, nieco take sa im nepodari zastavit.
  • Já bych všechny hry zakázal, můžou za všechno násilí a terorismus.
    • Magister_Peditum
      Já bych na to šel od lesa a zakázal bych násilí a terorismus. *1*
    • A preto sledujes herny web a komentujes na nom *1*
      • sarkasmus třeba?
        • Moze byt, niekedy je tazko rozpoznat sarkazmus z pisaneho textu. Navyse, ked je tu tolko trollov az az.
          • Vskutku
  • TheGGG
    trapné, zbraně a hry za nic nemůžou, skutečnými důvody proč lidi vraždí a jsou čím dál agresivnější jsou ty otřesné těžko oteviratelné tavené sýry. Nápis "zde otevřete" je pro smích, člověk pak kolikrát musí vzít do ruky i nůž jinak by si snídani nedal ani k večeři. Pochopitelně sýrařské loby drží politiky za k*ule a nic se nezmění.
    • davidBray
      konečně první rozumný názor od tebe!
      • Ve skutecnosti ma rozumne nazory kazdou chvili, jen si je podava po svem a mnozi to nechapou a vykladaji si je jinak.
  • Osobne mam radeji zbrane smyslene, clovek se aspon nemusi rozcilovat nad tim co herni studia casto vydavaji za autenticke zbrane. At uz se jedna o zvuk, design nebo samotnou funkcnost. *6*
    • smyšlené zbraně jsou dobré leda tak pro snílky, nepoužívání mozku prostě jen si hrát jak malý dítě. S reálnými zbraněmi člověk si dělá přece jen přehled o něčem skutečném co se mu může v životě hodit z důvodu informovanosti. A ne to když se budou dva chlapy v hospodě hádat zda je lepší M16 nebo AK47 a příjde tam takovej trouba a bude říkat, že ve zbraních se vyzná a, že pulzní kanón ze hry Unreal tournament :D:D:D
    • life28
      Arma 3 licencované zbrane nemá, ale ich správanie je katastrofálne. Žiadny bullet drop, smiešny recoil a zvuky...Half-Life 1 mal lepšie. Zvuky v COD sú na smiech tiež a teda mi ako najautentickejší vyjde Battlefield /BC2/3
    • Naopak - rozsiruje povedomi u smyslu uziti. Vis kolik lidi si do nedavna myslelo ze mp5tka je na otvirani konzerv? p90tka na goualdy a m249 na posilovani (aby mel clovek pazouru jako rambo?).
  • Cypri
    Jak oni pokaždý hledaj problémy všude okolo, to je až neuvěřitelný. Hraju od dětství, moje první krvavější FPS byl Quake pak jsem hrál Carmagedon. Nééé vážně nemám návaly vzteku a chutě někoho převálcovat autem či rozstřílet na prach.

Tam je jeden jedinej problém! Vychovávejte si svoje děti a říkejte jim co je dobré a co špatné ať umí rozeznávat kam až sahá fikce a kde už začíná realita! Jednoduché a prosté. Dycky jim tam nějaký pseudohumanisti začnou křičet hlouposti a prskat na všechny okolo. Podle mě už potřebujou někoho, kdo jim řekne právě tohle. Špatně si vychovávají svoje děti. Tím to hasne.

Je to samozřejmě jen můj názor a věřím, že zde sklidím plno negativních ohlasů, ale trvám na tom.
    • Do začátku by stačilo, kdyby rodiče důsledně dodržovali alespoň ten PEGI rating. Kritizovat hru za to, že má špatnej vliv na dítě, když je výslovně určena pouze pro dospělé, je na hlavu padlý. Jinak souhlasím - klíčová je rodičovská výchova.
      • davidBray
        ty nevíš, že za vše můžou oni - ti ostatní :D
        vidím to na většině lidí kolem sebe a týká se to naprosto všeho :(
        10ti letej kluk hraje násilné hry 18+, bere prášky proti hyperaktivitě a odpoledne mu matka koupí redbulla .. co na to říct no...
        • Cypri
          F*ck logic lol *1*
        • Tvůj příspěvek mi nedává smysl.

EDIT: Už to asi chápu *4*
    • Jenze nekoho rozstrilet, to je jen spicka ledovce. Za temito extremnimi ciny zustava skryto, ze cela spolecnost vice inklinujme a stava se tolerantnejsi k nasili a bezohlednosti. Rodice se chovaji hur k malym detem, dospele deti hur k rodicum, lidesi mene pomahaji a vic si navzajem skodi a tak dale a to nejen v us, ale i u nas. Kdyz mi byly 4 roky, chodil jsem normalne ven, sam - to si uz dneska nikdo nedovoli. Jeste na konci 90 let tu byla silna linuxova komunita, lidi si pomahali, poradali nezistne ruzne akce, vytvareli organizace jako czlug nebo cstug, ktere dnes skomiraji a sehnat dnes na neco schopneho dobrovolnika je kumst. Jenze to jsou veci ktere malokdo pozoruje. Jestli si myslis ze se nic nedeje, tak jsi jen zaba, ktera se pomalu vari v hrnci. Predstava, ze je vse v poradku, kdyz si zahraju nasilnou hru a nejdu vsechno kolem postrilet, je ponekud kratkozraka.
      • Dobre napísané. Skutočne sa to nemusí prejaviť hneď, ak sa hranica akceptovateľného neustále posúva. Hry môžu v istej miere ventilovať agresivitu, ale rovnako dobre ju môžu aj stupnovať. Zvlášť v dobe, keď násilné hry hrajú už deti, pretože rodičia sa im nevenujú/nemajú čas venovať sa.
        • Souhlas s Jejdáskem i Kylem. Někde jsem četl, že prý rekruti při v první světové válce měli problém mířit na lidskou siluetu. Domnívám se že dnes by takové problémy nebyly.
  • Zayl
    No může si to samo USA. U nás (skoro) každý kdo na tom mentálně není 100% navštěvuje psychologa / psychiatra. V USA samože kdo nemá decentní pojištění, nenavštíví nic.
    • Další chytrák kterej ví ho*no... a ještě k tomu levičák. Určitě jsi čerpal z dokumentů (=levicový propagandy) Michaela Moorea co
      • Treba tohle je exemplarni pripad agresivniho cloveka.
        • Přímo exemplární příklad? To je dobrý *1* Jen piš dál, ať se ještě zasměju. *3*
          • Cypri
            Prosimtě, nechci tě nějak napadat... ale když v diskusy začneš lidem nadávat do levičáků, tak to o tobě dost vypovídá... Měl bys možná přehodnotit svoje projevy v diskusích...
            • Nikomu jsem do levičáků "nenadával", jen jsem poněkud agresivněji vyjádřil svůj postoj k jeho názoru.

Mimochodem když se podíváš na další příspěvky v tomto tématu, tak najdeš mnohem řekněme "horší" než je ten můj. Na ty ale jaksi už nereaguješ...
      • Cypri
        s levicovou/pravicovou politikou si jdi na novinky a nebo do jiných míst...
        • Nejdřív bys to měl říct tomu expertovi nademnou to za prvé a za druhé o tom kam půjdu nebo nepůjdu ty naštěstí nerozhoduješ.
  • Lidi jsou proste hloupi a obelhavaji sami sebe. Sice se vcelku otevrene resi problem, ze spis misto demokracie mame mediokracii a neni tajemstvim, ze firmy rvou do reklamy a marketingu nehorazne prostredky a to i vuci dospelym lidem. To ale tady nikomu nebrani popirat vliv medii na cloveka, a ze hry jsou skrz svou interaktivitu velmi silne medium. O tom jak se dodrzuje vekovy rating ani nemluvim. Obelhavat sama sebe ve svuj radobyprospech je tak snadne. Jasne ze hry nejsou jediny vliv, ale je to vliv a silny a nejen svou ucinnosti, ale i rozsahem. Snad zadne jine medium nepropaguje nasili v takove mire a rozsahu jako prave hry. A to, jestli EA bude zbrane ve svych hrach licencovat nebo ne je v tomto kontextu naprosto bezvyznamne.
    • Souhlas. Násilí ve hrách jistě na člověka negativní vliv má, ale nejen ve hrách ale i ve filmech na což se poukazuje daleko méně.
      • Tak hra je take daleko silnejsi podnet, uz Komensky rikaval, skola hrou, ne skola ctenim ci pozorovanim a dobre vedel co rika, co je pri vychove a uceni nejucinnejsi.
  • Menorri
    Miluju jak to za oceánem všechno tak řeší *1*, vždychky se jim tam někdo zblázní a vyvraždí půlku školy a pak všichni hledají problémy okolo sebe...a přitom je to tak jak říká kolega Fuks *1*
    • Čím méně blbejch Amíků tím líp :D
      • Lip by nam bylo, kdybychom meli mene blbych cechu.
  • DeDy
    Hurá, bude více sci-fi her nebo ještě lépe WW2.
    • Já bych bral i starší dobu, rád bych si zahrál třeba Mammoth Hunters. Hlavní hrdina by se jmenoval Co-op Czem a jeho počítačem řízený side-kick by byl Vae Were Czaak. Pěstní klíny i oštěpy by pak šlo různě modifikovat a vylepšovat. To by byla pařba. *4*
      • Skoro Zeno Clash 1 + 2 :)
  • Problém není ve hrách. Problém je v lidech. Já na hrách vyrůstal, moje dětství patřilo wolfensteinu, doomu, duke nukemu. Nějakou dobu jsme CoD a BF3 a nikdy by mě nenapadlo vzít si zbraň a jít si jen tak zastřílet po živých terčích. To udělá jen cvok.
    • Souhlas.

Jeste bych doplnil, ze je obrovskej rozdil v tom jak se pristupuje ke zbranim u nas a v USA. U nich je brany jako uplne normalni, kdyz po varovnym vystrelu na vystrelite na zlodeje a muzete ho i zabit. Krade! Chrante svuj majetek! Pouzijte ustavou dane pravo! V USA je proste normalni zbrane pouzivat na lidi. Kdyz se tohle zkombinuje s 1 zbrani na hlavu vcetne starcu a nemluvnat, tak to proste musi pusobit problemy.
    • Ano i ne. Já taky na uvedených a jiných hrách také vyrostl ale měli na mě určitě vliv. Ne že bych vzal zbraň a šel střílet, ale měly určitě vliv na mé sociální schopnosti (i když nevím kdo je na tom líp jestli já počítačový hráč nebo nějaký uživatel Facebooku :-)). Jenže já začal cca ve 14 letech jenže co to udělé s 3-letým klukem kterej rozjíždí autem lidi v GTA? A takový fakt jsou. Jasně že je to chyba rodičů a né hry, ale trochu mě to děsí.
      • Kdyz selze vychova tak uz nepomuze nic.
        Prave z hracu Dooma, Duka, a dalsich strilecek jsou vetsinou nejsvedomitejsi rodice, kteri si dobre uvedomuji, ze hry maji vliv a je potreba to hlidat. Rodic by mel vedet co ditko provadi a plati to i pro hry.
        • davidBray
          nejen hry, ale i pohádky v telce !! je to fakt děs :D to jako vážně
    • Kourit nebo dokonce brat tvrde drogy taky muze logicky jen cvok.
      • srovnavas koureni se zabijenim deti ve skole ?
        • Ne, jen upozornuji, ze spoustu veci by meli spravne delat jen cvoci a presto se ve skutecnosti bezne delaji.
        • preco nie, dymi sa pri oboch cinnostiach
        • davidBray
          obojí je droga, jak s tím jednou začneš nevíš kdy přestat ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit