Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zapadna civilizacia ako ju t nazyvas (teda Europa a Severna amerika) je "top" civilizacia iba posledne storocia. Takych par tisic rokov dozadu sme boli skor tie zaostalejsie casti sveta kde napriklad Cinska a Indicka civilizacia boli daleko pred nami. Mimochodom Cinu zastavil vo vyvoji a hodil do minulosti vydobytok nasej Europskej civilizacie - komunizmus. A to my (CR a SR) ktorym sa stalo to iste a dodnes sme sa s toho este celkom nedostali (vid priemerna mzda v CR a v DE) sme na tom este dobre.

Mimochodom zrovna sme v dobe ked nae top civilizacie dosli na svoje top vymysli. EU stoji pred rozpadom a o chvilu tu bude viac krachujucich statov ako tych ktore nekrachuju. Tak isto je to aj zo zapadnou medicinou. Ze ta niekto naprace pilulkami neznamena ze ta lieci. Zapadna medicina casto uprednostnuje ulavu trebars od bolesti miesto toho aby riesila problem. Taka vychodna medicina (napr. akupunktura) sa zaobera vylucne problemom a bolest riesi az ako druhoradu. Dokonca uprednosti vacsiu bolest na kratky cas pocas ktoreho odstrani pricinu.

Momentalne sme TOP ale nasa civilizacia dojde na nase vlastne vymysli. Uz len z hladiska ekonomiky cestou akou sme sa vybrali ako EU teda novodoby socializmus nas zazenie do padu tejto civilizacie ak sami nezvrhneme lidrov ktory tuto civilizaciu vedu. Ved taky Baroso je maoisticky komunista a ani sa tym netaji a vedie EU. EU ktore z vychodnej polovice tvoria staty ktore doplatili na Barosov milovani komunizmus vratane nas.

To iste plati aj pre medicinu. Ved dnesna nasa medicina je postavena na metode "Mas prachy? Tak prezijes!" A co chudobni ludia ktori tahaju tuto ekonomiku. A teraz mozno hovorim ako komunista ale toto je chore. Z coho si moze robotnik kupit lieky ked taky doplnkovy liek s priplatkom ktory sa pouziva pri karcinomoch ako Wobenzym stoji mesacne pacienta len na doplatkoch cca 10 000 CZK? A beries ho celu dobu ochorenia co mozu byt aj roky. Parada co?

Nasa civilizacia ak sa tu nieco nezmeni skonci a velmi rychlo. A ak si porovnas ako dlho fungovala taka cinska civilizacia ako top tak ta nasa funguje iba chvilku a uz sa ruca. Je to ale na nas.
  • No jasný, to je přesně to , co sem měl na mysli. Já mám naši civilizaci za tu sebekritiku moc rád a snaha tupě a mechanicky roubovat demokracii se mi vůbec nelíbí. Jen mi prostě nesedí to čemu zapálení američtí patrioti říkají blame America first, až na to že mě vadí "blame West first". Proto vůbec ten můj post.
  • Produkt "židokresťanstva" je akurát DLH. Keby existovalo kresťanstvo, tak úžerníkov upália, ale to by sme boli zase "antisemiti". Dobrý článok bol v historickej revue: J. Šuteková: Chazari vo včasnostredovekej Európe *3*
  • Ne nejsem troll *7*. A co se ti nelíbí na názoru, že moderní medicína (tzn. medicína, která skutečně zachraňuje stamiliony lidí) je produktem západní civilizace? Penicilín snad objevil nějakej Abu rašíd? Třeba já mám umělou srdeční chlopeň, tu vynalezl někdo na Filipínách?
  • Hairy_Ass
    Ne, produkt antické civilizace, muslimové měli pouze štěstí, že se jim do tlapek dostalo víc antických rukopisů a v prvních staletích své existence nebyly tak zásadně proti lidské tělesnosti, jako křesťané - což se od 14. století úplně převrátilo, a od té doby je moderní (západní) medicína pouze pod vlivem Evropy (později Ameriky).
  • TY SI TROLL? Vieš niečo o histórii, či podľa teba je moderná medicína produkt "židokresťanskej" civilizácie?
  • Hairy_Ass
    Na druhou stranu jsme asi první civilizací, která dokáže přiznat své chyby - vis to sebemrskačství. Já osobně nemám nic proti naší civilizaci, sice mě ty americké kydy o šíření demokracie a svobody (přitom ani jednoho se v USA zrovna moc nedostává) štvou, ale to je asi tak vše, co proti naší (západní) civilizaci můžu říct. Evropani rozhodně nejsou největší vrahouni, v Číně už ve středověku docházelo k "úhynu" desítek milionů lidí. *3*
  • Presne ako pises. Muslimom nevadia krestania ale neveriaci. Mnoho ludi si mysli ze im vadi krestanstvo. Nie. Vadi im ateizmus. Navyse sami uznavaju Krista, Mojzisa, Noeho atd ako prorokov ale sami si stavaju vieru na zvestovani ineho proroka - Mohameda ale je pre nich urazkov ak ich nazves mohamedanom lebo veria v Allaha (teda to iste co mi len v ich jazyku sa Boh nazyva Allah) a Mohameda uznavaju iba ako proroka co zvestuje jeho slova. Mohamed je teda tak ako Jezis prorokom akurat krestania svojmu prorokovi davaju viac pozornosti. Islam je najmladsie monoteisticke nabozenstvo postavene na zakladoch krestanstva a judaizmu.

Cize ak sa vratim spat k tomu co vadi moslimom tak im vadime skoro vsetci lebo aj ked absolutna vacsina z na je pokrstena v mene nejakej vieri tak malokto z nas vieru praktizuje a oni to povazuju za ruhanie a nas potom oznacuju za neveriacich. Praktizujuceho krestana sa vsak nedotknu.

Ma to este jednu stranku. Su tu teroristicke skupiny ako Al Kaida ktore sa hlasia k siritelom Islamu ale v skutocnosti nemaju problem zatocit aj na krestana. Ide im iba o vyvolanie konfliktu. Ved kolko skutocnych veriacich zomrelo pri ich teroristickych utokoch a nemyslim iba dvojicky ale aj v europe trebars vlak v spanielsku ktory vyhodili do vzduchu. Niekolko snad aj desiatok samovrazednych atentatnikov v Londyne ale aj inde.

Islam je mierumilovne naboznstvo ktore vsak v niektorych krajinach zobrali do ruk teroristi a ovladli tie krajiny. To zmenilo aj pohlad trebars krestanov na toto nabozenstvo a teraz ho vacsina vnima ako krvave nabozenstvo vrahov.
  • GlaDOS
    Dan Vávra pouze vyšťoural všechny chyby, ať už podstatné nebo ne. Tohle dokáže každý i na nejlepší hře. Hru nehodnotil jako celek. Takový hate patří na jeho soukromý blog ale na seriózní herní web ne. Možná tak ještě na bonusweb. To je taky slušný bulvár.
  • Já to tu čtu a nějak nechápu tu sebemerskačství nás "Zápaďanů". Netvrdím, že jsme byli a jsme svatoušci, ale drtivá většina kultur, kdyby měla ekonomické a vojenské prostředky jako měl Západ v posleních cca 500 letech, chovala by se naprosto stejně, ne-li hůř. Píšete tu o milionech mrtvých, které máme na svědomí, a co takhle miliardy živých, kteří by se bez "západní" medicíny, zemědělství, infrastruktury apod. nikdy nenarodili? Která civilizace kdy přispěla víc k vědecko-technickému pokroku lidského druhu? Sebereflexe a sebekritika je skvělá věc a jejich přítomnost v západním myšlení, jen dokládá, nakolik je západní kultura rozvinutá. Jen je škoda, že je nedoplňuje i hrdost a loajalita.

Mrzí mě, že Západu takhle upadly koule, že nedokáže jasně říct, to jak to děláme my, je nejlepší. Bez nás do dneška jezdíte na velbloudech a chcípáte na zápaly plic. Zajímalo by mě třeba srovnání, které země kolik přispívají na charitu. Vsadím levé varle, že na špičce budou zlé západní země a ti ubozí arabové (co si nechávají v poušti dělat nápisy viditelné z vesmíru) budou někde ve spodu. Před sto lety se civilizovaný svět=západní svět, a jen a jen díky dobrotě západu si dneska většina světa může žít podobně dobře.

A že někde chcípají malí černoušci hlady je sice smutné a tragické, ale západ by jim měl dát jasně najevo, že jediný způsob, jak se z mizérie dostat, je víc makat a používat kondomy.
  • MrSanta
    To s tou pop music nezní špatně, na některé interprety by to mohli zavést celosvětově *3*
  • ales.smutny
    Po milionté, ta čísla jsou smyšlená a naprosto neodpovídají realitě a reálným průzkumům porodnosti UN...
  • Ono hlavně kdybych chtěl vůbec Danovi za jeho článek chtít rozbít hubu, tak bych předtím musel obejít milióny blbů co píšou splašky do diskuzí, aby to bylo fér(a hlavně by mi to za to nestálo). A hlavně je to Danův problém, že jde proti Skyrimu stejně debilně jako ho někteří recenzenti dle něj nadhodnocují, tudíž vlastně dělá totéž. Z polopravdy svoji pravdu.
  • Ty vytváří nepochybně pan Vávra *1*
  • Bohužel s tím že padneme máš naprostou pravdu, ale měli by jsme proti tomu bojovat. Přeci jenom jsme toho světu doufám víc dali než vzali a svět by nám měl být vděčný a né jako muslimové nás hanět za to že jsme nevěřící.
  • Já neřikám, že to chci. já jenom řikám, že se to pravděpodobně stane, a že je to přirozený, že se rovnováha sil převažuje jednou tam, podruhé jinam. V dějinách jsou zaznamenány desítky takových situací. Sotva to může někdo ovlivnit, pokud tedy nepřijde nějaký "mesiáš", neprohlásí Breivika za hrdinu a nezačne svatou válku proti všemu mimoevropskému. To snad raději ty muslimy, aspoň se za nás evropany nebudu muset stydět. Tomu, že se čína stane velmocí č. 1, nezbývá moc dlouho. Evropa padne po nadcházející krizi na kolena, ameriku stáhne s sebou, a na výsluní se dostane skupina brics (brazílie, rusko, indie, čina a jižní afrika)
  • Tak co chceš? Konec Evropského vlivu nad světem?? Aby byla velmoc číslo 1 Čína a aby nás muslimové postupně asimilovali?? Já tedy ne.
  • ale zapomínáš kdo vytváří náboženství a zkažené režimy:). kruh se uzavírá.
  • A to je problém? Přesun národů je přece naprosto normální. Jo a já se řídím jednoduchou rovnicí: vlastenectví vede k nacionalismu, to vede s předsudkům a k rozdělování společnosti, což vede nutně k nenávisti a násilí. Pak už jen zbývá světová válka, a jsme tam kde jsme byli.
  • No jo, ale pokud vím, nenašel se nikdo, kdo by šel panu Vávrovi... aby ho fyzicky konfrontoval. Jsou tu totiž i tací, kteří nemají máslo na hlavě, ale v hlavě. A to z lidí často dělá náboženství a zkažené režimy.

Teď nevím, proč to píšu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit