Přejít na výpis diskuzí
EA zavírá studio Visceral, tvůrce chystané akční adventury ze světa Star Wars
18.10.2017 | Adam Homola
50 příspěvků
-
Hlavně nezapomenout na mikrotransakce.
-
Zrejme se zapomneli zeptat lidi, kteri uz maji openworldu plne zuby a chteli by prave linearni pribehovy SP - pro jistotu, aby to nekolidovalo s pranim akcion...vlastne...hracu.
-
Nádhera, další openworld, těch máme v dnešní době strašně málo, že? Do všech dáme nějaké věcičky na sbírání, které vlastně nic nedělají a necháme hráče běhat po mapě a dělat pořád to samé. Běž tam, prozkoumej to tam pobij to tam, přesuň se a udělej to znova a znova.
Před několika lety bylo jen pár ow a většinou se snažili nějak odlišit. Teď mi přijde, že pokud to není ow tak to ani nevydají (v rámci AAA vydavatelů). Já osobně ow zbožňuji a mrzí mě, že stávají takto repetitivní. Poslední pořádnou koridorovku co jsem hrál tak byl Wolfenstein a Metro, ostatní většinou nemají ani příběh, natož tak záživná gameplay (pokud někdo o nějaké víte, tak napište *3* ) . A nakonec tady přijde EA a řekne, že jim ve statistikách vyšlo něco a nebudou prostě riskovat. -
-
To co popisujes ale neni problem openworldu, jako spis problem neschopnosti tvurcu v takovym svete neco stvorit. To samy plati prakticky o vsech MMO ... bez pozabijej 10, 100, 10000 (jako fakt ...) kralicku ... a pak muzes jit znova zabijet trebas netopiry ... a tak porad dokola, pricemz ti kazdych 10s vypadne dalsi nesmyslnej item uplne knicemu.
Stejne jako nejde zfilmovat hru, nebo nejde udelat hra z filmu. Tak se proste nemuzes v otevrenym svete snazit pouzivat postupy, ktery v nem nefungujou, coz je presne to, co vsichni delaj. Ono je ale strasne easy a qick namlatit na mapu par tisic otazniku s nesmyslnejma qstama ktery stejne nikdo necte, stejne se to proda, tak co ...
Tragedie toho je v tom, ze uz pred vic nez 20ti lety existovaly hry, kde ten otevrenej svet .. proste fungoval. Jo, nemelo to uzasny graficky ztvarneni, nemelo to casto vubec zadnou grafiku, ale ten text kterej popisoval co postava vidi nebo co se deje kolem realne reagoval na to co hrac udelal, coz je presne to, co bych od hry dneska cekal. Tzn trebas kdyz nekde vyvrazdim vesnici, a nekdo me pri tom uvidi, tak se mnou 1/2 NPC odmitne mluvi a druha po me pude jak slepice po flusu. Kdyz nekde najdu nejakou knizku, tak si ji postava precte ... a neco se z ni dozvi (a nebo taky ne, kdyz je to tupej bijec) a kdyz neco nevi (jak to, ze znam jmena kazdyho NPC ktery mi rika ze sme se jeste nesetkali ...), tak to ma proste dusledky - neco nemuze/neumi/...
A predevsim bych cekal, ze z vlka si stahnu kuzi, a z ni si mozna vyrobim (nebo necham vyrobit) neco na sebe, ale rozhodne na to nepotebuju tech vlku 100, protoze to bych musel vyhladit celou populaci siroko daleko. Mno a kdyz pudu lovit nejakyho draka, tak to je vzacny zvire, narocny na zpracovani == potrebuju mit sebou nekoho kdo to zpracovani ovlada (nebo to musim umet ja) jinak proste matros znicim ... ale rozhodne mi z nej nevypadne platova zbroj ...
-
-
Je zajimave ze takovou serii Jedi Knight si jednou za cas pustim a zahraju bez toho aby obsahovla openwolrd bullshity kdyz ji celou znam a pritom je celkem linearni... zatim co hry jako treba Far Cry 3+ si odehraju, ale fakt nemam se tam k cemu vracet takze za mne tyhle argumenty fakt neplati...
Co prislo EA s politikou "origin only" jsem si rekl ze jim na to kaslu a ze to by museli udelat fakt zajimavou hru abych mel duvod instalovat dalsi klient... zajimave je ze jsem si od te doby od EA nekoupil nic... tolik k tomu co hraci chteji.
A co se tyka Amy... bohuzel bych se skoro ani nedivil kdyby si rekla "I am too old fo this shit" a sla nekam okopavat zahradku, psat knizky nebo proste delat cokoliv mimo tyhle korporatni hov*da. Mne osobne by to teda dost nas*alo :-/ -
-
To, že si hráči jejich hru projdou jednou a pak čekají na další jim ovšem vyhovuje mnohem víc, než když zůstávají věrní jedné hře řadu let po vydání - částečně na úkor nových her.
-
-
This Is Why We Can't Have Nice Things *7*
Prostě EA, je etalon zla pohřbila toho už fakt hodně. -
Tururum tum tum Another one bites the dust!
https://imgur.com/gallery/NZalt -
-
masovej hrob myho mladi
-
slza uroněná za ty stará studia jako Origin (Crusader byly srdcovky), Westwood, Maxis a hlavně u mě Bullfrog.. Populous, Powermonger, Syndycate, Magic Carpet, Dungeon Keeper - to byly ve své době sakra hry! Sorry za nostalgii, ale dneska takovéto pecky prostě už nevychází.
-
-
RIP Dead Space 4
-
-
On někdo chtěl 4. díl po obřím zklámání jménem dead space 3?
-
-
Překlad do normálního jazyka: ME Andromeda krachla, když jsme to hodili neschopným stážistům, a Titanfall 2 se neprodával, protože jsme to vydali zároveň s Battlefieldem 1, ale sami sebe vinit nemůžem, tak prostě řeknem, že lidi nemaj rádi singleplayerové hry a bude to jejich vina. Pár borečků nám v anketě řeklo, že je baví CoD a PUBG, což je super, protože do MP hry můžem naprat milion DLC a mikrotransakcí, abysme nemuseli už vůbec makat. Battlefield je jediná série, kterou jsme za posledních 5 let nestačili totálně dodrbat, tak ji prostě znovu zpopírujem a přidáme něco z Destiny, ať v tom můžou lidi utopit 1000h, ale pořád předstírat, že to má nějaký příběh.
-
Takže na nějaké RPG ze Star Wars už můžeme zapomenout, co? Když už ani TPS neprojde, tak o RPG nemá cenu ani snít. Něco podobného je i s Pánem Prstenů, tam je to taky zabitý.