Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ajk je tedy s těma herníma modama. To si na začátku vyberete jestli solo nebo ten jakýsi multiplayer a pak už se to nedá měnit, nebo lze libovolně režim měnit?
    • walltar
      Můžeš se libovolně přepínat ... Vlastně jediný rozdíl je, jestli kolem sebe vidíš ostatní hráče.
      • Díky, to jsem chtěl vědět.
        Osobně se na hru těší, vždy mě nejvíce bavili sandboxy. Dynamickou neskriptovanou ekonomiku i přes nutnost omezení neustálého připojení vítám. Nestane se mi to so ve freelanceru, že jsem po 3 týdnech objevil tak výnosnou trasu pro obchod, ž jsem za týden měl nejlepší loď - myslel jsem si, že až jí budu mít tak pro mě hra začne, ale ona vlastně skončila...
        A mohl by mi někdo ještě vysvětlit jak funguje to pojištění lodí? To je poplatek třebas na týden a pokud jsem zničen tak dostanu totožnou loď? Díky.
        • Je automatické. Po zničení lodi máš možnost si vybrat. Buď zadarmo tu největší šunku (Sidewindera) v základu, nebo zaplatíš procentuální částku z celkové ceny zničené lodi. U mě se to pohybovalo kolem 7,5% celkové ceny, ale nevím jestli do toho nebyla už započítána sleva pro backery (tuším dalších 25% dolu).
          U celkem slušně vybaveného Sidewindera jsem platil něco přes 5K, což jsou v přepočtu asi dvě smluvené přepravy lehkého nákladu do nedalekého systému (to znamená ízypízy) a tedy cca 10 minut práce.
          • No jasný. Kámoš si s velkou slávou koupil Aspa, vybavil ho a při nějaké síťové haluzi o něj přišel ve stanici. Jenže už neměl 400K na zaplacení pojistky a padnul tak na úplný dno. :) Začínal odznova se sidewinderem a asi -100K v pokutách (bůh ví co se mu objevilo z půlky v lodi). To by jednoho rozzlobilo. *15*
            • To ze clovek nema penize na pojisteni ted nevadi. Pokud nemas dost penez na opravu/obnoveni puvodni lodi, dostanes pujcku a pak se ti strhava tusim 10% z kazdeho zisku, az dokud neni pujcka splacena. Takze pomerne i odpada nutnost drzet si nejakou financni rezervu na pripadne havarie. :)
          • walltar
            A až budeš mít o dost lepší loď tak to půjde přes milion. *1*
  • alien5
    Me osobne to nevadi stejne hotas sebou netaham ven a od internetu se neodpojuji uz nej 17 let. A pokud nekam jedu tak tam nehodlam hrat hry ale uzivat si tu chalupu napr :) a ne zase sedet u kompu jako doma :) Je fakt ze rekli ze to bude ale neberu to jako total fail. Dnes jsou hry narocny, online delaji se nove veci a systemy, mechaniky, hardware atd.. Jo kdyz sjem hral na tel lince Counter strike a ping byl v noci 150 tak jsem byl happy :) a pak prisel ucet za 2500 a bylo. A takovej Wing commander stal 2300 kc a bylo to na 5 CD. :)
    • Zagro
      Mám ho ještě doma, teda pokud jsi měl na mysli Wing Commander III Heart of Tiger ;)
      • Jo 3 4 a 5 dil.zajimave bylo ze jsem prodal nekolik starych her vcetne wing commanderu zrivna v dobe kdy zacala ks kampan na SC lol.ale ted byk wc free tak ho mam znova ale uz jde hrat predtim ta stara verze nesla win 7 to nebrali... ;)
  • Žádná katastrofa. Jen to prostě špatně vykomunikovali. Pokud hra potřebuje být online kvůli herním mechanikám, které mají nějaký větší význam, vůbec mi to nevadí.
  • A ty stovky tisic sis prave vycuc s prstu, zeano ... lol. Vis proc lidi NECHTEJI online hru s podobnou chujovinou? Protoze to NEFUNGUJE. Neexistuje ani jedina online hra s funkcni ekonomikou. V naprosto vsech se to driv nebo pozdejs rozbije do podoby, kdy jsou bud veci naprosto bezcenny, protoze je maj vsichni (pripadne maj davno lepsi), nebo naopak naprosto neuveritelne predrazeny, protoze vsichni maji miliardy kreditu.

    Pak se to resi vsemoznejma zaplatama typu potkas robota a ten si za pokec vysoli miliardu. Jen tak, abys vubec moh zacit hrat.
    • EVE má rozbitou ekonomiku?? A co je podle tebe teda funkční ekonomika?? Ano, EVE je online hra.
      • EVE neznam in natura, ale predpokladam, ze ceny materialu jsou davno nekde jinde, nez byly pri startu hry = jelikoz maj vsichni dlouhodobejsi hraci hromady majetku, tak si od tebe koupej za "horentni" sumy zakladni matrose, ktery nekde natezis se zakladni lodickou.

        Funkcni ekonomika je takova, kde existuje rovnovaha => nemuzes donekonecne hromadit a hromadit. Majetek nevznika "z niceho". Jinak receno, pokud je jeden zlatak pro zacinajiciho hrace nastaven jako pomerne slusny majetek, melo by to tak i dlouhodobe zustavat. Ne ze za par mesicu nikdo uz ani drobny nesbira, protoze ma kazdej miliony zlatek a defakto nema za co by je utratil.

        Jestli chces jeste jinej priklad ekonomiky naprosto nefunkcni, tak se bez podivat na nwno. A zkus si za diamaty koupit Ztka. Nikdo ti je neproda. Protoze kdyz za ty realny prachy koupi item a ten vydrazi za diamaty, dostane vic, nez kolik smenarna umoznuje. Protoze vsichni maji miliony v diamantech. Ja mam na svy postave trebas t1 set, tkerej sem si koupil po doexpeni v aukci "za par frfni". Kdybych ho mel grindit, nemam ho doted. Pak to ovsem "vylepsili" a prakticky vsechno co ti padne je bindovany ... dokonce i to, na cem je napsany, ze neni ... a jako bonus mas ve hre asi tak 150 ruznych men ... z cehoz je ti 180 knicemu, protoze se za ne stejne neda koupit nic, co bys upotrebil.
        Zkratka totalne zmrvena ekonomika.
    • walltar
      Akorát tady není takováhle ekonomika ... Tady jde o fluktuaci cen surovin, které hráči převážejí. Nepoužívají je.

      A hráči nemůžou určovat cenu na ničem ... Stanice ti určuje ceny, takže všechno vždycky stojí tolik kolik vývojáři chtějí aby to stálo.
      • Hele, tohle umely prave ty 30let stary hry. Kdyz nekde vzniknul vyhodnej obchodni kanal, tak tam priletely NPC a zacaly zbozi vozit. A jakmile byla "poptavka" pokryta, cena klesla klidne tak, ze vozeni bylo ztratovy. A nebylo k tomu treba hracu. Tohle totiz nakodi decko co se vcera naucilo psat.

        A pokud direktivne zaridim, ze vozeni nikdy ztratovy nebude, tak si napisu bota a je mi jedno ze vydela 100 kreditu za let, klidne ho necham litat celej mesic. Jop a taky sem zvedav, estli se bude vse ukladat na serverech (samo vcetne vyhodnocovani jednotlivych obchodu, delky letu ...), protoze to bude krasa, az si nekdo nabrnkne nejaky ty triliony a ekonomiku zcela polozi.

        Vis, totiz pokud budu hrat nejaky pseudo, tzn ze srv urcuje trebas jen ceny, ale zbytek se resi lokalne, tak se tepeportovat z mista na jiny misto je otazka lusknuti prsty. A vlastne se ani nemusim teleportova, jen budu serveru posilat paket "fet na venusi za miliardu", "prodat na zemi za dve" a takhle to zopaknu par tisickrat behem nekolika minut.

        A pak tu zas budou clanky na tema hnusni cheateri nici hru ... pricemz realita je jina - hru nici idioti vyvojari.
        • I kdyz budes mit triliony, ekonomiku alespon v Elite nemas jak polozit. Protoze za a] omezena prepravni kapacita lodi+cas k preprave, za b] poptavka/nabidka. Samozrejme, teoreticky muzes napriklad vykoupit docasne nejakou stanici a zbozi vyhazet do prostoru a umele tim zvysit/snizit ceny v navazanych systemech. Ale to vzhledem k poctu systemu kde se da obchodovat stejne nestaci na nejaky drasticky vykyv, ktery by snad mel polozit celou ekonomiku. Ale to bys mel jiste vedet, kdyz tu tak stavis svuj neochvejny svetonazor na odiv. ;)
          • Viz vejs. Pokud srv nic nedela, jako ze tomu vse nasvedcuje, tak si muzu delat co chci. Poptavka/nabidka je trivka, zvladnu klidne sam uspokojit veskerou poptavku ve vesmiru. Uplne easy. Uvedom si, ze komunikace se serverem funguje zhruba nasledovne:

            Klient: "tady franta, na stanici ds9, chci ceny"
            srv: "ds9 ceny ...."
            Klient: "tady franta, ds9, nakup 100ks"
            srv: "prepocet ds9"
            Klient: "tady franta, zeme, prodej 100ks"
            srv: "prepocet zeme"
            Co myslis, kolik takovych transakci zvladne protlacit na srv script? Ja vazne nepotrebuju letet z ds9 na zem. Uplne stejne postahuju behem par okamziku ceny v celym vesmiru, vypocitam, co kam "vozit" a pokud srv nic neresi, muzu mu to tlacit klidne vsechno naraz. Klidne muzu zaroven nakupovat i prodavat na tisicich mist.
            Aby se tohle delat nedalo, tak by srv musel resit pomerne slusnou davku vypoctu, musel by sledovat intervaly mezi transakcema, korelovat je s lodi kterou mu tvrdim ze mam, stejne tak by musel sledovat kazdy jeden vystrel, a kontrolovat, jestli zasahl a co zasahl ... a to je pochopitelne slusne HW narocna uloha, tim narocnejsi, cim vice hracu je treba obslouzit. Na druhou stranu to 100% brani cheatovani.
            • Az hra vyjde, smele se tedy do toho pust. Uvidime, jak daleko se dostanes... ;)
        • walltar
          A co z toho budeš mít, když to uděláš? Prakticky tím okamžitě pro sebe ukončíš hru a nebudeš mít co dělat. Každému je šumák, že ty máš 100 miliard, když většina lidí stejně hraje sólo a ty můžeš obchodovat max s jednou lodí, která má přesně daný počet carga, takže nic nezničíš.
          • Cece, umis cist? Podle toho co se pise, tak vse resi klient. Srv vubec netusi jakou lod mas. To urcuje klient. Kdyz ja urcim, ze mam nejvetsi obchodni lod, a ze se pohybuje mezi koncema vesmiru 100x za minutu, tak pokud to srv nejak neoveruje, tak proste prijme 100x za minutu obchodni transakci a ta se projevi na ekonomice sveta. A uplne stejne dobre eliminuju pripadny pokusy moji lod sestrelit. Jde preci o p2p system. Takze jednoduse memu klientovi naordinuju, ze moje lod nema 100HP, ale 10000000HP.

            A co z toho budu mit? Co maj lidi z toho ze si koupe acc MMO s vyexpenejma postavama? Co maj lidi z toho, ze pouzivaj wallhack?

            A vis proc trebas wallhack funguje? Protoze si vyvojar usetril praci a je mu to jedno. Srv proste neresi, jestli muzes nebo nemuzes nekoho videt, funguje jen jako tupej preposilac paketu. Tzn, kdyz mu posles, ze prave stojis 100m nad povrchem, tak te vsichni presne tam uvidi. A kdyz klient nebude zobrazovat zdi, tak se uvidi vsichni navzajem, proste proto, ze srv klientum posila polohu vsech hracu.
  • Big brother is watching you.
  • v sobotu od 19:30 na ofiko twitch kanále (Premiere event stream) na viděnou

    http://www.twitch.tv/elitedangerous/ *8*
  • ale zahraju, piratebay *2*
  • XorxoxTalarius
    Kazdopadne at mame nazor jakykoliv, vsichni se shodneme ze je to pekna *12* a meli to dat hluboce dopredu. To je proste fakt.
    Muj osobni nazor ovsem je ze pokud hraju neco SP (a pokud to nebylo proklamovano jako MMO), a ja velmmi rad hraju SP, tak nevim na co potrebuju byt pripojeny na net. Nechci tam mit zmeny ktere provedli ostatni hraci, chci si to hrat sam, bez zasahu do sveho ekosystemu. Proste jako clovek co hraje hry uz pres dvacet let je to moje volba a mam to tak rad, navic timhle pristupem je jasne ze do toho nepujdou urcite ani zadne mody, coz je pro mne taky zklamani. Jelikoz jestli mam neco rad, tak to ze si muzu hru domodovat k obrazu svemu (a pak u ni travit leta).
    Skoda no ...
    • walltar
      Zase ale na druhou stranu to vzali jako jejich chybu, že to oznamují tak pozdě a s lidma řeší vrácení peněz .... Což je imho jen dobře. A myslím, že dost vydavatelů by to neudělalo.
      • Tak na jednu stranu je mi to lito, ze nebude cistej SP, ale to dokazu prekousnout. Penize vracet nechci, vzhledem k zabave kterou uz mi hra poskytla, navic je to Elite a to je pro me staryho vola srdcovka *3* . Spis mi tam vadi jine veci, jako treba absence autopilota. Ono letet 10 [16 je zatim muj osobni rekord]minut k nejakemu objektu ve vesmiru je nuda.
        • walltar
          Jo ten autopilot by se hodil ... i na přistávání (myslím, nějakej použitelnější, než tam je). Protože ono je tak nudné procházet tou přistávací sekvencí pořád dokola. A to hlavně protože je to tak primitivně lehké. Snad 1x se mě stalo, že bych naboural do stanice a to jen díky tomu, že se mě z nějakého důvodu resetnul joystick a tam kde mám podvozek sem měl najednou boost.

          A to samé u cestování po vesmíru ... je to primitivně lehké a pořád se to opakuje.
          • Viz vejs, jestli to nebude full online s vypoctama na strane serveru, tak udelat autopilota kterej ti pristane kdekoli obratem, vcetne teleportace, je otazka par dnu, nez to nekdo nakodi. A za mesic se bude resit velke tema, jak je treba cheatery zabanovat ...pricemz oni nedelaji nic jinyho nez to, co jim produkt, ktery si koupili, delat dovoli.
            • walltar
              Už v betě si šlo nahodit lepší loď úpravou pár věcí ... Save máš uložený u sebe. Ale I když si tu loď naklikneš, tak ti to nic nedá. Cheatování v téhle hře není problém ... jedinec je úplně nedůležitý a nemůže nic ovlivnit. Počítá se suma lidí, kteří s ekonomikou interagují. Tím pádem cheater dosáhne toho, že maximálně nebude mít co dělat.

              To samé teleportace ... sem tam se možná bude hodit, ale v celkovém prostředí se nijak neprojeví.
  • víceméně pro Walltara:
    Hele já žiju už několik měsíců v tom, že žádnej offline mód nebude. Kde je chyba? Nebo jsem si jen tak vnitřně řekl že je mi to v celku u zádi a bral to jako danou věc?
    Nicméně jak si tu nějakej chalupář stěžuje, už vidim jak si beru na chalupu kuli tomu že možná bude blbý počasí ssebou hotas.
    • Navazuju na koment na jiné stránce:
      Já si nemyslím že by těch vlků co budou pirátit bylo nějak zásadně moc. Né každej má na to koule a ony ani ty freightery nejsou tak bezbranný jak vypadají.
      Nedávno jsem neuváženě vlítnul na Aspa (jakože easy prey) a než jsem se vzpamatoval, byl jsem na 40% hullu a po dalších vteřinkách v surgi jsem už polykal prázdnotu. A nebo Viper s dvěma puls turetama navrchu kterej jen tak kroužil kolem mě. Asi mě nechal, protože rychlostí bych mu fakt neulít. Docela mě překvapuje že AI je buď tak strašně blbá, nebo naopak tak pokročilá, že si občas i řekne jestli má vůbec cenu tě sestřelovat pokud bereš do zaječích.
    • walltar
      No tak ono se o offline módu od KS skoro vůbec nemluvilo... Mě osobně byl offline mód taky celkem šumák. Mě na tom ta ekonomika, která bere data od hráčů dost zajímá. Navíc chci mít tu možnost sem tam si zapnout open play, nebo hraní s lidma který znám a to v Offline taky jít nemělo.

      Ale potvrzení, že nebude bylo až teď ... ale vzhledem k tomu, jak se o něm nemluvilo, tak sem to celkem čekal.

      Něco jak Star Citizen Private servery ... Taky si myslím, že zjistí, že lidi doma prostě nemají HW na to aby mohli zapnout cokoliv co by se vzdáleně podobalo tomu co budem mít v Online verzi světa. A lidi budou potom nadávat, protože všichni čekají, tak si na svojem PC rozjedou to samý, co jede na serverové farmě.
  • wenceslaus
    A už jsou i zvěsti o nutnosti mít počítač zapojený do zásuvky!
    WTF? Co když pojedu pod stan?!
    • palver
      Myslíš ty zvěsti, že budeš muset mít počítač zapojený do zásuvky, i když to je notebook s plně nabitou baterií? *3*
      • wenceslaus
        Jo, to zní jako hodiny a hodiny zábavy... :-)
        • mne v plny zatezi vydrzi 8 hodin a to mi staci

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit