Přejít na výpis diskuzí
Emulátory jako stroje času aneb jak si zahrát staré hry
10.4.2014 | Jan Olejník
76 příspěvků
-
No sem zvedav, jak si zahrajem za 20 let Diablo 3 nebo Elder Scrolls online :(
-
ta adventura mala aspon 6 koncov, co si pamatam :)
-
chápem tvoje rozhorčenie nad pirátstvom (ktorého následky dnes PC scénu ničia) ale zrovna hry z 90tych rokov nemali najmenší problém sa ufinancovať a slušne si zarobiť pokial stály za to. Až ku koncu dekády sa začali veci "komplikovať" s príchodom akcelerovanej grafiky, keď sa začali licencovať lepšie herné enginy a náklady na vývoj hier začali rýchlo rásť.
-
Jeee Indy a ztracena Atlantida :) To byla aspoň adventura dokonce s dvěma konci ! Jinak emulátory používám pořád posledně třeba na Stonekeep , nebo starý dobry Dungeon Master 2 .
-
kazetovú éru som naštastie nezažil, i keď videl som C64 v praxi, známy mal plný šuflík kaziet v stole a ich loading bol zdrvujúci. Takže som rád že som zažil éru 90tkových hier kde sa ich na jedno CD vošlo 10-20 takže prenášanie a kopírovanie hier bolo strašne easy, proste výborné obdobie aj pre pirátov *1* V dobe keď sme ako študenti nemali ani na herný časopis s demami to bolo jediné riešenie.
-
Emulátory používám hlavně na připomenutí si starých C64 a dosovských her. Trochu mi ale chybí zmínka o MAME, i když to je zas jiná pohádka. Minulej rok jsem si dal trochu práce a udělal si přes HyperSpin svůj top MAME výběr čítající okolo 160 her. Výsledek pak vypadá nějak takhle --> https://www.youtube.com/watch?v=8-xdeUmuBKo
A jako vždy musím zmínit skvělý fanouškovský projekt >> http://emux.esero.net/ <<
Zkuste a nahrajte pár highscórek. :D -
ty jsi mi bavič
a s tím GoGem to taky tak růžové není, protože zřejmě nevíš, že u některých her dosáhli toho slavného DRM-free jednoduše tím, že tam plácli scene crack a hotovo *3* -
Dnes uz problem nieje zohnat aj starsie kusky no za mojich C64 casov sa inak nedalo len kopirovat kazety :) originalky som videl len v casopisoch. O to viac som sa vytesoval ked som nasiel na druhom konci CSFR predajcu ktory vsak bezostysne predaval - kopie.
-
Alpha protocol si kritiku zasluzila.. Nedorobena hra s množstvom technických a hlacne hratelnostnych chyb
-
Emulator ti zvysi aj graficku kvalitu titulu... Taky windwaker vyzera na emulatore asi tak 2x lepsie ako je oficiálna HD verzia
-
Prekvapuje me s jakou samozrejmosti si nekteri zlodeji mysli, ze krast je normalni a ze kradou vsichni. Ja hry kupuji od te doby, kdy je k nam firma Visio zacala dovazet a kdy se na ceskem trhu zacaly prodavat, tehdy jeste na disketach. Tedy od rannych devadesatych let.
A v clanku tohoto typu by se jako prvni otazka melo resit, kde ke starym hram prijit legalne. A tedy zacit GOGem na prvnim miste, cimz je zaroven eliminovana potreba resit emulatory. My, co mame stare puvodni hry, jsme na jejich spousteni vybaveni a drzime si stare stroje. Z duvodu skladnosti doporucúji spis notebooky, mam treba stary Compaq s DOSem, procesorem i486DX33 a fantastickymi 12 MB ram (kdo si pamatuje, ze 1 MB ram staval 4000 Kc, tedy polovinu prumerneho platu?) nebo pro pametniky legendarni toshibu libretto s win98. Z desktopu si drzim jen pc s winXP, core2duo a gtx260. Ale mozna ze by stalo za to ho take nahradit nejakym starym super vykonnym hernim notebookem s winXP. -
Z emulátorů je u mě největší stálicí ten na (S)NES, dost často se staví kámoš a hrajeme ve dvou staré fláky, jsme tak trochu Wrestleři už no ;-)
A na CRT laskavě ani křivého slova ano? Ukážete mi dnes LCD (krom nových 4K) monitor s roztečí 0,22 a ve 22´´ rozlišením 2048x1536, kde černá je černá + nulová odezva??? Ano, ano - na tomhle si zkuste zapařit temný Doom 3 a po nějakém s*urveném LCD něštekne ani pes *16* -
Ano ZX Spectrum (ještě na 486) , pak Amiga , PS1 , celá hromada konzolí od Nintenda , celá jedna legendární hra na Atari Jaguar a teď PS2 - takže hry , které na x86 nikdy běžet neměly a díky snaze několika jedinců běží mnohdy nádherně .
To jsou pro mne ty pravé emulátory .
DOS box a wrappery , stejně jako dřív WMware a podobné neberu jako emulátory ,ale utility které dělají práci za Microsoft a jeho "kompatibilitu" . *10* -
:) Jak na co , u jedné konzole jsem například hry testoval na emulátoru , než šly do konzole ....
-
typický "pc master race" článek.. *7*
-
na iphonu nejvíc pařím Pokemony přes emulator Gameboye :-D dosovky me ale na dotykači moc nelakaj
-
Emulatory = zpusob pro neznale se seznamit s hrou ktera frcela, sakra on to je asi jediny zpusob frcela na PS1,2 ( za par let mozna i PS3 kdovi - ne to spis PS4,5) *2* Jop, ne tak velka vlna nostalgie i kdyz i muze byt... i starsich konzolich, co treba nejak hracum (i nwehracum) nejakym zazracnym zpusobem unikly. *4*
-
Zrovna jsem vypnul ICO...
-
Jo, taky jsem sehnal nějaký takový nástroj, co emuluje Glide a vychutnal si na plný detaily Incubation Team....lepší tahovku jsem neviděl ... vlastně od tý doby :-)
-
Fajn smajlík, ještě jsem někde viděl Hallo Kitty jako Hitlera, ta byla bezkonkurenční :-)