Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tolik kritiky, tolik fanatického obdivu => musel jsem si to koupit :-D
  • Black_Hand
    smejki: vypadlo ti "s" ze "sins" v prvnim odstavci.

s hrama tohodletoho typu je to nesmirne tezky. drtiva veci (ne)kvality spociva ve vyvazeni. a to jak to rozebira smejki je presne jak to ma podle me byt rozebrano pro tento typ hry. i kdyz je casto vhodne se poptat nekoho kdo ma hru aspon trochu v maliku, aby rekl co je dobry/spatny pro tu kterou rasu a jak moc je to konzistentni s tim jaka ta rasa ma byt.

a ten bojovy system me zarazil uz pri WTF totalbiscuita. osobne me vubec tenhle typ nebavi. z relativne novych indie her me v tomto smeru zaujala treba Flotilla.

prekryvani UI uz tu bylo. dead island byl v tomdle neskutecne komicky.
    • Flottilu jsem nehrál, jen jsem viděl videa a nutno říct, že takhle komplexní taktický soubojový systém by extrémně natáhl čas potřebný na odehrání jednoho kola ve strategické části. Už takhle má Endless space potíže ukočírovat počet soubojů flotil. Někdy se stane, že zatímco manuálně řešíte jeden tak se automaticky odehraje jiný.
      Ta jednoduchost aktuálního bojového systému v ES je vynucená snahou umožnit co nejplynulejší hru pro více hráčů.
      Mimochodem to že se pan Smejkal podivuje nad tím že tahy všech hráčů probíhají zároveň je dáno tím, že ES je primárně určena právě pro víc hráčů a AI v podstatě jen simuluje lidi.
      Takový přístup byl už v Master of orion 2.
      • No ono by to slo vyresit hlavne tim, ze by byl daleko vetsi limit CP na letku. Tak by se pobily dve, tri letky o 50ti lodich a byl by klid. Takto, kdy proti sobe skutecne stoji 30 vs 30 letek je ten system pekne nanic. 30x opakovat ten samy nudny neinteraktivni boj o jeden system je imho dost spatny her system.
      • Black_Hand
        s tim, ze by to v ES nefungovalo mas urcite pravdu. byl to jen priklad zajimavych boju.
        • Jojo. Nakolik můžu posoudit z videa tak je to skutečně zajímavý systém. Řekl bych že je to protipól třeba takového Gratuitous Space Battles http://www.youtube.com/watch?v=U1QYMFGEv5M
          • Black_Hand
            jj, gratuitous space battles me taky napadly, kdyz jsem videl souboje v ES. mozna by to bylo i lepsi reseni...
  • Parádní recenze, připoměla mi zašlé časy čtivých recenzí z dnes již už skomírajících, nebo zapomenutých, herních časopisů.
    • Klouzání po struhadlech do bazénu s jódem.
  • Takovehle recenze od autora, ktery hral bud alfa verzi, naprosto jinou hru, a nebo vubec nepochopil jak se to hraje(i s tutorialem) odrazuje ostatni hrace, kterym by se to mohlo zalibit. Priste by si mel alespon autor zjistit zda-li ma updatovanou hru. Diplomacie funguje krasne, vyzkumy taky, boje taky. Samosebou to neni dokonala hra, ale 6/10 mi prijde malo ;)
  • Nečekaně čitelná recenze kámo. :)
  • mno, nevím nevím, ale mám pocit že autor to hrál jednou a dost. co se týče přeměny planety tak je u ikon napsáno k čemu je která dobrá a flotily maj funkci defend, která dělá to, že kdo do soustavy vleze dal nikam nejde
    ale je fakt že je to jen hodně dobrá hra, ne skvělá, ale hodně dobrá....
    • Autor psal jasne kolikrat a jak dlouho to hral... nevim, ze by psal, ze neni jasne co ktera premena planety dela... psal jen, ze logicky by mela terraformizace planety byt nejpozitivnejsi upgrade, coz tady zdaleka neni pravda... Nechci se porad opakovat, ale opet tohle mel Orion 2 zmaknute lepe... je to hodne dobra hra s nekolika zasadnima chybama... vychytat tech par veci je to na osmicku...
      • smejki
        přesně tak. až to kluci budou mít hotový, ať mi brnknou. já klidně udělám srovnávací recenzi a dám tomu osm nebo devět, protože ten potenciál tam vidím. Ale teď? jedině pro masochisty.
        • Mohl by jste se prosim podivat jakou verzi hry jste hral? Takhle to opravdu vypada ze hrajete neaktualizovanou alfa verzi... diky
          • smejki
            momentálně to píše 1.0.9, ale jaká verze tam byla pře dvěma/třemi týdny, to netuším. žádného nápisu "alpha/beta version" jsem si nevšiml
            • Hejtr ty si masochysta. :) Kdyby hrál SotS2 v první retail verzi, už by měl dávno kazajku a polstrovanou místnost sám pro sebe. Sám jsm od toho nebyl daleko. :)
            • Diky za info. Napis alfa/beta byl hned vedle toho mininapisu verze hry :)
              Skoda ze jste nejdriv nehral Swords of the Stars II a potom tohle :) Nicmene diky za recenci , o 4x hrach se moc nepise.
        • Kdyby jste se raději vyjádřil k té funkci defend o které se Fibriso zmiňuje. Její použití znemožňuje nepřátelské flotile odletět z hlídané soustavy. Vy v recenzi píšete, že jeden z problémů je nedostatek, času na zareagování a odchycení protivníka v systému což s použitím možnosti defend nedává smysl.
          • smejki
            taky píšu, že jsem defend použil, ale fungoval nějak podivně. Stejně to nemění nic na situaci, kdy se tvá i nepřátelská letka blíží k soustavě. Jediný, kdo stíhá zareagovat, je AI. Samozřejmě, pokud je ve výhodě.
            • smejki
              úklep nebo práce editora, nevím. správně to má být "Můžete svým letkám nastavit automatický útok NA příchozí hovory, ale mně to teda nikdy nefungovalo."
            • Tím myslíte větu "Můžete svým letkám nastavit automatický útok a příchozí hovory, ale mně to teda nikdy nefungovalo"??
              Když odhlédnu od toho že ta věta nedává smysl tak je také hrubě nepřesná. Žádné automatické útoky ve hře nejsou, jen možnost na jedno kolo zabránit flotile nepřítele opustit oběžnou dráhu kolem systému. To co popisujete je hrubě nepřesné a je to jeden z důvodů proč Vás několik lidí v komentářích osočilo, že jste hru nerecenzoval na základě důkladného hraní. Také k tomu nejspíš přispívají chyby které máte v textu.
              Ta recenze je velmi špatná.
      • Terraforming a rozdiely medzi planetami je prave jedna z mala veci, ktora je v ES lepsia ako v MoO2. Kazda je vhodna na iny druh zdrojov a v kombinacii so vzacnymi surovinami ci moon bonusmi je to zaujimavejsie.
        • Mozna je to fajn, ze to diferencuje planety ohledne vyuziti, to uznavam, ale proste pro me je to logicky kiks... plne terraformovana planeta by mela mit automaticky o hodne vice mista pro obyvatele nez poustni nedejboze lavova...
  • Nechapem preco mate autorovy za zle koli tomu ze vy ste hrali mozno lepsiu update verziu ktora asi nemala uvedene problemi. Autor recenzie nemoze vediet a byt zodpovedny za buduce patche, to mozme potom skoro kazdej hre dat aspon 7 s tym ze neskor blbe veci nejaky buduci patch vyriesi. Je to ich chyba(vyvojarov) ze nevydali hru perfektne odladenu hned(ako sa to poctivo robilo v minulosti)! Proste sa dostal ku hre a ta bola zla tak dal slabe(a podla mna na to co pisal este i prilis vysoke) skore.
    • Ale on neni zadny patch. Byla alfa, pak beta a pak plna! A jestli nekdo dela recenzi z alfy ci bety, tak by mel byt okamzite vyhozen.
      • A jak si přišel na to, že to byla alfa? Nebo oni snad na steamu vydávají alfa verzi za hotovou? *15*
        • Ano, predstav si, ze sis hru mohl predplatit a dostal jsi za to pristup k alfa (a nasledne beta) verzi.
      • Lenze on pisal ze tahal zo steamu takze to musi byt retail verzia ne? Navyse, nikde som ho nevidel pisat ze recenzuje alfu nebo betu takze podla mna mal asi plnu.
  • Hru jsem koupilv alfaverzi a prosel celym jejim vyvojem pres betu az do soucasne plne verze. Prijde mi, ze autor hral bud jinou hru, nebo alfaverzi (nenechal si Steam updatovat na betu a pak na plnou verzi) a nebo hru proste neumi hrat.
    Jinak by nemohl napsat takovou snusku nesmyslu, zejmena o diplomacii. To, ze se vztahy casem zhorsuji bylo v alfaverzi, v pozdni bete a v plne verzi je cely system zmeneny a neni problem byt za dobre se vsemi.
    To, ze nelze uplacet je totalni blabol. Halo, autore, co takhle si tu hru zahrat? Samozrejme, ze lze uplacet, jak financemi, tak technologiemi, tak luxusnimi surovinami. Hral jste tu hru vubec??? To uz nezminuji to, ze pokud uzavrete se slabsi rasou smlouvu vyhodnejsi pro ne, nebo jim dokonce neco darujete, zlepsi to vase vztahy s ostatnimi, protoze vidi, ze pomahate slabsim. Takze priste doporucuji hru zahrat a neplacat kraviny.
    A pokud nekomu vadi system bitev, pak absolutne nechapu, jak muze byt vyzdvihovano Galactic Civilization II, kde jsou bitvy jen grafickym zobrazenim PREDEM spocitaneho vysledku, ktery nemuzete NIJAK ovlivnit. Naopak, zde i s mnohem slabsi flotilou muzete diky dobre zvolenym kartam a dobremu veliteli porazit silnejsiho nepritele.
    Dale jsem narazil na lidi, co nepochopili teraformaci. To, ze muzete teraformovat prece neznamena, ze musite ne? Chcete hodne lidi, tak teraformujte na terran ci ocean. Ja osobne vzdy teraformuji jen z desert na arid, ponecha to bonusy k financim, ale zvysi pocet obyvatel a dalsi statistiky. Za mne je hodnoceni 8/10
    P.S. Naucte se uz konecne, ze pradedecek se jmenuje MASTER of Orion a necpete vsude mnozne cislo.
    • Letmym proletnutim diskuze tu vidim zminene MoO2 nekolikrat a temer vzdy spravne...
      • Jo, v diskusi jo, ale na zacatku recenze je to porad blbe.
  • Po pár "pokusech" musím bohužel souhlasit s recenzí. Technologický strom nejspíš někdo stvářel tak, že házel šipky do terče, navíc je pokaždé stejný, nezajímavý. Nikde jsem nebyl schopný najít co konkrétně zkoumaná technologie dělá předtím než jsem to vyvinul. Boje jsou jedním slovem katastrofa. Situace kdy mám kolem planety několik flotil a nepřítel si prostě vybírá jednu po druhé (od té nejslabší) to shazuje těžce do podprůměru. Logika teraformace mi taky uniká, tak nějak bych očekával, že každé přiblížení k standardu Země bude výhodnější než nechat planetu jako poušť, zmrzlou pustinu apod. Pořád si raději zahraji SoSE nebo stařičkou Ascendancy
    • Nepamatuji se, že bych někdy hrál hru která by měla dynamický technologický strom. Plus ten strom v endless space není vždycky stejný, každá rasa má svoje unikátní technologie.
      • Sword of the Stars má celkem náhodně generovaný technologický strom.
      • Tezko zjistit kdo ma jaky technologicky strom kdyz ten ignorat nad Vami nebyl schopen ani zazoomovat. Pardon ale na takoveto individua nema cenu ani reagovat :D
    • Kozy
      Ten t. strom se dá přiblížit a pak máš u jednotlivých technologií napsáno co dělají
      • Presne tak, ale evidentne, na nektere lidi je toto prilis slozite.
  • počkám na češtinu ,ale už se těším

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit