-
Čakal som už nejaku dobu na túto recenziu. Hodnotenie ma prekvapilo no ja som si hru kupil ešte predtym, tak uvidim aka naozaj bude. Z tej hodinky čo som ju mal zapnutu som bol celkom spokojny. Viem čo môžem od toho očakavať - nieje to bf 3 od EA ale zaraduje sa to medzi klasiku 4x hier, ktorých tu je v súčasnosti ako šafránu.
Je nejaka nova (povedzme rok stara) 4X vesmirna hra vôbec okrem tohoto ?
Taketo niečo som potreboval. Naposledy som hral 4X hru od http://www.malfador.com/ - space empires 4 a to bola fakt šupa a toto mi pripomenulo túto klasiku. /len pre zaujimavosť, hral to tu niekto ?/ :)
Možno recenzent len nieje zvyknutý na takyto "typ" hry no. Každopadne za tu cenu aku som to kupil to neľutujem. Už sa teším, ako si pekne budem obsadzovať planetu po planéte a jednu slnečnú sústavu za druhou. -
-
Napada me treba Swords of the stars II ( uplna tragedie ) , Star ruler( vypada zajimave, ale musim pockat do dovoleny ) , brzy vyjde Legend of Pegasus , na vyber toho tedy celkem je , se znamkou 6 taktez nesouhlasim, ale hodnoceni je subjektivni, pro me je to 8ka jak vysita :)
Space empires jsem hral 5ku , skoda ze nemam tolik casu , je to naprosto unikatni hra :)
Preci jenom, nikde jinde dysonovy sfery a ringwordy stavet nejdou, ale ten manual :P -
-
Sword of the Stars II je uz v pohode hratelny, takze bych se ho nebal. Jen je orinetovany jen a pouze na lode a bitvy, sprava planet je temer nulova.
-
-
davam 10hodinovy seance kazdej mesic, pokazdy s novym patchem :) je fakt ze od vydani je to velkej pokrok a uz se da celkem hrat ...
-
-
Sestka je akorat, mozna se hra zlepsi patchi, ale s tim se neda operovat predem... tomu co jsem hral ja pred nekolika tydny bych vic nez tu sestku nedal...
Space empire zkusim dik za tip, nehral jsem... prislo mi, ze na to byly dost negativni ohlasy...
-
-
A 6 sa mi zdá naozaj málo, ale uvidím, o koľko sa to bude zhodovat s mojim hraním.
Čo som čítal na fore endless space, tak sa chystaju nejake patche, takže sa tam veľa vecí asi ešte pomení. -
-
Přesně, hra je ještě alpha a čas ukáže, jak bude hra ve finále vypadat. Už teď se jedná o kvalitní hru.
-
-
Co to placas? Hra vysla 28.7. jako plna verze ty alfo.
-
-
Ok, každopádně G2G program stále pokračuje, takže bych to tak úplně neuzavíral, že je hra hotová. Autor tudíž musel hrát alphu, ale ta hratelná byla taky, tak nevím kde se stala chyba...
-
-
-
-
-
Ale no tak... 6? Tahovejch vesmírnejch strategií je, že by je člověk spočítal na prstech jedné dřevorubcovi ruky. Tohle je lepší než 6.
-
-
Jen proto, že tahových strategií moc není, tak by se mělo zvyšovat hodnocení? *8*
-
No jestli je to vazne tak strasny jako v popisu, tak si myslim ze 6 je adekvatni
-
-
Ja si dokonca myslim ze i 6 je prilis vela na to co autor o hre napisal. Skor 4.
-
-
-
smejki: vypadlo ti "s" ze "sins" v prvnim odstavci.
s hrama tohodletoho typu je to nesmirne tezky. drtiva veci (ne)kvality spociva ve vyvazeni. a to jak to rozebira smejki je presne jak to ma podle me byt rozebrano pro tento typ hry. i kdyz je casto vhodne se poptat nekoho kdo ma hru aspon trochu v maliku, aby rekl co je dobry/spatny pro tu kterou rasu a jak moc je to konzistentni s tim jaka ta rasa ma byt.
a ten bojovy system me zarazil uz pri WTF totalbiscuita. osobne me vubec tenhle typ nebavi. z relativne novych indie her me v tomto smeru zaujala treba Flotilla.
prekryvani UI uz tu bylo. dead island byl v tomdle neskutecne komicky. -
-
Flottilu jsem nehrál, jen jsem viděl videa a nutno říct, že takhle komplexní taktický soubojový systém by extrémně natáhl čas potřebný na odehrání jednoho kola ve strategické části. Už takhle má Endless space potíže ukočírovat počet soubojů flotil. Někdy se stane, že zatímco manuálně řešíte jeden tak se automaticky odehraje jiný.
Ta jednoduchost aktuálního bojového systému v ES je vynucená snahou umožnit co nejplynulejší hru pro více hráčů.
Mimochodem to že se pan Smejkal podivuje nad tím že tahy všech hráčů probíhají zároveň je dáno tím, že ES je primárně určena právě pro víc hráčů a AI v podstatě jen simuluje lidi.
Takový přístup byl už v Master of orion 2. -
-
No ono by to slo vyresit hlavne tim, ze by byl daleko vetsi limit CP na letku. Tak by se pobily dve, tri letky o 50ti lodich a byl by klid. Takto, kdy proti sobe skutecne stoji 30 vs 30 letek je ten system pekne nanic. 30x opakovat ten samy nudny neinteraktivni boj o jeden system je imho dost spatny her system.
-
s tim, ze by to v ES nefungovalo mas urcite pravdu. byl to jen priklad zajimavych boju.
-
-
Jojo. Nakolik můžu posoudit z videa tak je to skutečně zajímavý systém. Řekl bych že je to protipól třeba takového Gratuitous Space Battles http://www.youtube.com/watch?v=U1QYMFGEv5M
-
-
jj, gratuitous space battles me taky napadly, kdyz jsem videl souboje v ES. mozna by to bylo i lepsi reseni...
-
-
-
-
-
počkám na češtinu ,ale už se těším
-
Teda recenzent pobavil, to se musí nechat *1*
Neznám moc lidí, co by byli schopní takto prezentovat svou totální neschopnost. Většinou radši zalezou do kanálu a držej hubu, napadá mě asi jedinej, jistej rretard kim55 z Navyfieldu, ale to by bylo na dlouho.
Každopádně ač je pravda, že rozdělení technologí je poněkud zmatečné a v podstatě snaha zakomponovat různé možnosti výhry propadá vniveč, na normální obtížnost(jiné sem zatím nezkoušel) není problém vyhrát přístupem "hraju se vším, co se nabízí, dokud nevyhraju-jakkoliv". Pokud už je někdo tak v háji, jako byl pan recenzent, stačí pár letmých pohledů na ofic. fóra hry a velmi snadno najdete tipy, jak začít.
Bojovej systém je sice docela zjednodušenej-původně jsem, podle toho, jak hra z počátku vypadala, očekával zmodernizované Master of Orion s ručně ovladatelnými boji, nicméně tento systém není špatný, je docela svižný(možná na to má nějakej vliv to, že flotily, co si sestavuju každej boj s čímkoliv ukončují hned v 1.fázi vzdáleného boje), pokud má člověk převahu, dá se celkem v klidu automatizovat.
Co ovšem v recenzi chybí je např. zmínění totálně retardovaná auto upgrade funkce u designování lodí, která místo, aby jen upgradnula instalované moduly na aktuálně nejnovější dostupnou verzi, tak s přehledem spoustu věcí úplně přehází, že pak stejně nezbude než to vyházet a začít znovu a dát tam zpět to, co člověk chtěl.
Jo a lepší než Civilization V je to zaručeně, přesněji lepší než Civilization V je úplně cokoliv, aji hraní pacmana naživo jak v Klub hrůzy(Club Dread)... -
-
ježiši, ty furt žiješ?! x[
-
-
Souhlasim se Smejkim... Na prvni pohled luxusni zalezitost, hra se solidnim zakladem a obrovskym potencialem, ale bohuzel zabita nekolika zasadnimi neduhy...
Jeste v recenzi jsou zcela pominuti hrdinove, kteri jsou jako ostatni... zablesk stare klasiky z Orionu ale nedotazeni... Jinak mam po cca peti sesti rozehranych seancich stejny nazor a hra sla k ledu... -
Po pár "pokusech" musím bohužel souhlasit s recenzí. Technologický strom nejspíš někdo stvářel tak, že házel šipky do terče, navíc je pokaždé stejný, nezajímavý. Nikde jsem nebyl schopný najít co konkrétně zkoumaná technologie dělá předtím než jsem to vyvinul. Boje jsou jedním slovem katastrofa. Situace kdy mám kolem planety několik flotil a nepřítel si prostě vybírá jednu po druhé (od té nejslabší) to shazuje těžce do podprůměru. Logika teraformace mi taky uniká, tak nějak bych očekával, že každé přiblížení k standardu Země bude výhodnější než nechat planetu jako poušť, zmrzlou pustinu apod. Pořád si raději zahraji SoSE nebo stařičkou Ascendancy
-
-
Nepamatuji se, že bych někdy hrál hru která by měla dynamický technologický strom. Plus ten strom v endless space není vždycky stejný, každá rasa má svoje unikátní technologie.
-
-
Sword of the Stars má celkem náhodně generovaný technologický strom.
-
Tezko zjistit kdo ma jaky technologicky strom kdyz ten ignorat nad Vami nebyl schopen ani zazoomovat. Pardon ale na takoveto individua nema cenu ani reagovat :D
-
-
Ten t. strom se dá přiblížit a pak máš u jednotlivých technologií napsáno co dělají
-
-
Presne tak, ale evidentne, na nektere lidi je toto prilis slozite.
-
-
-
Na hru jsem se těšil tak tedy nevím.¨
Jakou verzi hry hrál autor?Co jsem četl tak patche rychle vycházejí a dost věcí opravují.Může to někdo porovnat se Sins Of Solar Empire?Je to již dlouho co jsem to hrál a přišel mi tam dos komplexní systém vylepšování.Také jsem prvně nevěděl jak hrát vzhledem k možnostech.Toto je asi ještě složitější a dle hodnocení horší.
-Tedy asi bude nejlepší koupit ten balík co vyšel Sins Of Solar Empire,že? Snad se do toho dostanu.Grafiky se mně to opravdu líbilo. -
-
Ja som Endless Space nehral, lebo tahovky nie su moj cup of tea, takze nemozem hodnotit, ale Sins Rebellion mozem potvrdit, ze je uplne super a urcite sa oplati kupit, pokial teda clovek akceptuje, ze to nie je klasicka 4X hra ale skorej taka komplexnejsie real-time strategia. Mne osobne to prave absolutne vyhovuje.
-
-
Obávám,se tam přílišné náročnosti když to je RTS a má člověk velkou armádu a hodně planet.V hodně RTS šlo v singlu dosáhnout úrovně kdy již AI hráče nemoha porazit,jestli sám neudělal chybu.Pak jsem si lehce kontroloval situaci.Zde se obávám,že to i na lehké obtížnosti při velkém vesmíru bude neustálý tvdý boj.
-
-
-
Recenze hezka. Jen jsem moc nepochytil to srovnani s mixem Alfa Centauri a SotSE, to se asi autor nejak utap, uslap nebo uklouzl po extrementu do kolecka s betonem. Mnohem spis to pasuje na serii Sword of the Stars a Galactic Civilization.
-
Jsem docela nadšenec pro ES.
AI je docela jednoducha (vycistim 1 v 7 do cca 80 kol na vetsi mape)
Rozstristeni science je "paradoxne" rychlejsi na research nez research nejake hlubsi ve vetvi, takze je to vlastne dobre.
Jinak hra je blba v tom, ze ji nikdo nerozumi, nikomu se nelibi a nikdo ji tim padem hrat nechce, takze ma investice byla taky leva.
Pokud ma nekdo brain a chce si zahrat napiste na steamu.
GL & HF