-
Mě je jasné proč někteří velcí hráči chcou tento zákon prosadit. Jen se divím žo ho prosazují v takové formě. Vždyť je jasné že to vzbudí odpor. Čekal bych spíše že se to pokusí propašovat nějak nenápadně. A nebo fakt testují kam až si lidé nechají sr.t na hlavu.
-
Nj, soudruhům z celého světa by se možnost zasahovat do internetu náramně hodila.
-
To vesele prejmenovavaj a davaj tomu ruzny zkratky,ale jde jim jen o to aby mohli kontrolovat internet a jeho volny pouzivani. Tohle přece musí vadit všem...at warezakum tak newarezakum.
-
Tak ono jde hlavně o povědomí lidí... nevím jak na to reaguje "typický američan", ale dokud mu bude někdo tvrdit, že je to kvůli pirátům, tak bude klidně pro... stačí totiž ukázat na "zlo" a masa lidi už nepřemýšlí o tom, co je pravda a co je vhodné.
Ale kdyby pod tím skutečně zdechl FB, tak i ten nejzabedněnější člověk by si toho musel všimnout a jít proti SOPě.
Edit: Reakce spíše vhodná pod rancor1223. -
Věř, že já jsem jeden z hlavních zastánců toho, že "ne vše je černobílé" tady v diskuzích... třeba v diskuzi pod http://games.tiscali.cz/tema/protipiratska-ochrana-serious-sama-3-vas-zabije-57821 jsem to hlavně zdůrazňoval.
"Jo jasně, piráti jsou čirý zlo a je potřeba ukončit jejich existenci, jasně proč ne" bylo takový to "ok, whatever, teď se o tom nemá cenu hádat"... SOPA je prostě kktina. -
Je to jednoduché - filmová a hudební studia nechápou, že za jejich problémy nemůžou jen piráti, ale taky jejich neschopnost se přizpůsobit a snaha držet desítky let starý obchodní model za každou cenu. Tak vzali pár miliard z toho, co mají naspořeno a pokoušejí se koupit si zákon (co je to svoboda slova a nějaká demokracie proti 10% zvýšení prodeje CD s Lady Gaga, že ?).
Vidím trochu naději v tom, že tímhle ohrožují firmy jako Google nebo Facebook, které ty miliardy mají taky... a zabití zákona ohrožujícího samotnou existenci firmy je zatraceně dobrá investice *4* -
První věc která by se stala po uvedení tohoto zákona v platnost by byla odstřihnutí Youtube, Facebooku apod. a podle mě by to vyvolalo solidní nepokoje. Tohle nikdy v téhle podobě nemůže fungovat. Alespoň teda doufám, že si lidi nenechaj takhle sr*t na hlavu).
-
http://www.youtube.com/watch?v=1w6GtwOvnWM *3*
-
Nebýt pirátů vůbec dnes nemusí existovat Steam, rozšíření internetu by se výrazně zpomalilo, ceny HDD by byly vyšší a trh by obecně vypadal úplně jinak (a především by byl proti současnosti pozadu). Samozřejmě, že piráti nejsou ti hodní a tahle SOPA je totální volovina, ale ne vše je černobílé!
-
Divím se že něco tak absurdního jako je SOPA vůbec někoho napadlo. Ten zákon nesmí projít. Bohužel stačí když budou podmáznutí ti správní lidé a projde jakýkoliv zákon. Ostatně u nás jde krásně pozorovat že ve vládách většinou nesedí rozumní lidé ale ti největší volové z celého národa.
-
Zrovna od Epic to zní poněkud pokrytecky. Společnost jenž odmítá vydávat hry na pc, protože se tam pirátí (což je samozřejmě lež neboť na konzolích se pirátí taktéž - hlavním důvodem jsou peníze na konverzi) je najednou protipirátskému řešení (že je to zvěrstvo tyhle korporace nezajímá - tady je důležitý jen výkaz zisků a ztrát). Ale je možné, že jim Anonymous pohrozil zveřejněním zdrojového kódu unreal tournament XVII, pokud budou SOPU oficiálně podporovat.
-
Fuck SOPA, fuck it with a rake.
Jo jasně, piráti jsou čirý zlo a je potřeba ukončit jejich existenci, jasně proč ne... ale chce to používat mozek a ne vymýšlet takovouhle sračku, co napsal nějakej vůl, co problematice rozumí asi jako já netrollování...
Herní společnosti konkrétně by se měly zaměřit na to, aby si jejich hru víc lidi koupilo a ne na to, aby ji míň pirátlo... -
Rozhodně se vyplatí podívat zde:
http://www.netcoalition.com/
A hlavně na podepsané organizace/firmy