Přejít na výpis diskuzí
Epic: v herní branži panuje nejistota, hry za dolar jsou zlo
20.4.2011 | levis
57 příspěvků
-
"Můžete ještě vydělat na single playerové hře pro PC?" Nevím kluci, jděte se zeptat Valve.
-
-
No hlavně že poslední hry od Valve - Left4Dead a Left4Dead 2 singl ani neměli... Portal2 má taky silnou multiplayer složku... A jejich další hra? Taky prakticky jen mulťák - DotA. A čistý singl HLEp3 v nedohlednu.
-
Je to sice už docela dlouho, ale první Zaklínač vycházel jen na pc se slušným úspěchem, tak doufejme, že dvojka to znovu potvrdí.
Pak je tu série total war - ta dokáže dlouhodobě vydělávat i bez gamepadu.
Chtělo by to víc takovejch komerčních úspěchů a možná by se pozornost vývojářů zase trochu vrátila k pc. -
-
No hlavně by to chtělo, jak už tu kdysi někdo správně psal, aby vývojáři her zatlačili na hardware průmyslníky a buď pcčkářům vydupali zlevnění komponent, nebo z nich rovnou vyrazili prachy za to, že budou pracovat zrovna na jejich platformě. Holt se zase nedivme, že PC hráči nemaj peníze, velkou část jich vrazíme do těch našich plechovejch potvor co s nima nesmyslně zabíjíme čas:)
-
-
Zrovna u Valve nevím, ti jsou živi hlavně ze Steamu. Zeptat by se mohli třeba toho čímana co má na svědomí Minecraft (i když pravda, tam je i mulťák). Dále by jim mohl poradit Jeff Vogel (Spiderweb Software), který se hodně dlouho živí děláním her pro PC. Také ten maník co má / je Basilisk Games se slušně uživí vydáváním PC her. Možnosti by se našli.
-
-
Minecraft a Notch zrovna nejsou dobrej příklad už:) Tak třeba ten CD Projekt Red žejo, nemusíme chodit daleko..
Ohledně Valve - mám pocit, že při velikosti jejich firmy a počtu krků, který musej živit (minifirma) jim prodeje Half-Life her fakt zajišťujou zatraceně solidní příjmy. Vem si jen ty Orange Boxy atp, což jsou pořád prodaný kopie Half-Lifů:).. Prostě Valve si to uměli skvěle zařídit a jejich business model by měl jít příkladem všem. Podceňovat sílu viralu a přeceňovat kravaťáky se v IT branži prostě nevyplácí:) -
-
Kdyby vývojáři dokázali dělat dobrý hry v malejch týmech a nepotřebovali rozpočet jako holywoodskej blockbuster, bylo by to všechno někde jinde. Řekl bych, že to chce nějakej výkonej middleware, kterej trochu vrátí čas a velký hry půjdou zase dělat v deseti lidech. Asi to je trochu utopie, ale co kdyby. *3*
-
-
V dnešní době jde víc jak polovina rozpočtu do marketingu, takže s tím nedostatkem financí to nebude zas tak horké.
-
Až budu chtít Blockbuster půjdu do kina. To je právě onen erorr. Hru za 30 miliónů dělá tým 300 lidí a levá ruka neví co dělá pravá. Pak se není čemu divit, že jim vývoj průměrné FPS/RPG/RTS trvá 2-3 roky. Tým 15 lidí s třetinovým rozpočtem by za dva roky udělal tak našlapanou hru, že by jsme se všichni divily.
-
-
-
-
-
Ať se na to podívají očima hráčů a podle toho začnou tvořit(nemluvím jenom k Epicu, ale obecně). Ať udělají hru, kterou by si sami jako hráči zahráli a přestanou poslouchat účetní a statistický experty, kteří dneska vládnou hernímu(i filmovému) průmyslu. Dejte do toho srdce, hoši.
-
-
Tak tohle říkám několik let:) Ty flamy okolo starých a nových her. Které jsou lepší a které horší. Jsou lidé co nedají na staré hry dopustit a pak jsou tady ti, kteří nedají na ty nové (mladí, zhýčkaní hráči). Staré hry hry prostě mají takový jiný feeling když je hrajete, je tam cítit prostě něco jiného a není to nostalgie. Mnoho starých her co jsem teď hrál, jsem jako malý ani nehrál. Ale prostě je tam něco, co v nových hrách není. A to je to srdce, to je to "děláme hru, protože nás to baví". Moto Interplaye "Od hráčů hráčům" dnes už nijak vyprchalo. Je to škoda, bohužel.
P.S. Nejkrásnější příklad World Of Warcraft. Může mít proti němo kdo chce co chce, ale to je hra na které jde vidět ten směr vývoje her. Hra která, aspoň podle mě, byl jakýsi pokus o vstup do MMO světa a MMO vždy měly trošku uzavřenější komunity. Se vzrtla v masovou záležitost. Což ještě v dobách TBC ani nebylo vidět. Ale s příchodem WotLK se razí strategie: "všechno, pro všechny a za co nejkratší dobu, ať si to HLAVNĚ může zahrát každej". A to nemluvím o možnosti nakoupit si pety za reálné peníze atd. Jestli za tohle všechno může Activision kdo ví. -
-
"Ale s příchodem WotLK se razí strategie: "všechno, pro všechny a za co nejkratší dobu, ať si to HLAVNĚ může zahrát každej""
Jasně. To je důvod, proč dobrá polovina hráčů po spuštění Cataclysmu začala ječet "Nerf heroics, omg!". Healerská sekce battle-netovejch fór je toho fňukání dodnes plná. Někdy by to vážně chtělo zavítat na oficiální servery *3* -
-
Character Many, server Terrokar. Paladin Tank. Originálně jsem healer, bohužel nedostatek tanků mě donutil hrát tanka. Jinak by sme nikdy nešli raid. Jestli chceš můžeš přijít na naše VT a můžem pokecat. Jestli mi nevěříš. Nikdy jsem nebyl na neofiku. Nenávidím to, a když někdo hraje na free tak se nemá sním cenu vůbec o wow bavit. Páč hraje úplně jinou hru.
Víš kdo na forech fňuká? WotLK hráči, co jsou na lehké obtížnosti odkojení. Nechápu jak někdo s dnešním gearem může říct, že HC je těžké. To je fakt směšný. To jedu na jeden velkej pull. Dřív bylo nějaký i to CC. Dnes? By se tím člověk akorát zdržoval. A pokud se podíváš na moje armory zjistíš, že jsme mini guilda s nic moc progressem. To je dáno tím, že je nás prostě málo. A stejně mě to nudí a už hraju jenom kvůli tomu aby ten zbytek lidí mohl chodit raidy. Jen kvůli nim. Takže jsem s nima jen na VT a když se jde raid. Tak se připojím.
P.S. Nech si příště kecy abych zavítal na oficiální server. Na tohle jsem fakt alergickej.
-
-
-
-
p.s.: a stěžovat si na neperspektivitu a nejistotu v IT, kdy není a nebyl jiný obor s tak překotným vývojem, je haluz na druhou.
-
Možná by to chtělo aby nebyly hry zaseknuté v roce 2000 ale aby se konečně ukázal vývoj.
Pořád dokola se dělají kopie toho samého jen v lepší grafice( a v poslední době už není ani ta grafika) ale vše ostatní je stejné, tunelojidní, sterilní, žádná kvalitní AL nepřátel jen hloupé skrypty, žádný otevřený svět. Mizerná znovuhratelnost.
Každá hra dnes stojí miliony dolarů ale na výsledku to není absolutně vidět.
Stačí se podívat na herní serie jako Mafia, CoD a další, co nový díl tím horší. Kratší dějová línie, naprosto uzavřený sterilní svět kde není co dělat. Nuda, nuda, nuda -
-
No ale musíme si přiznat že je část viny nesou i samotní pc hráči. Grafika stojí peníze a pokud dneska hra nemá bezchybnou grafiku tak je každá diskuze o tom jak to vypadá jak z roku 1998. Lidi si teda musí uvědomit co chcou protože hra s výoborným gameplayem a úžasnou grafikou, která by byla levná na vývoj není a nebude. A tak se studia rozhodli dělat hra radši s lepší grafikou protože to si koupí celkově víc lidí. A potom je tu taky marketing .... to sežere dost peněz a taky to někdo musí zaplatit. ( kdo to asi bude ? )
Ale hlaví je můžou za to jaké sou dneska hry studia? vydavatelé? nebo za to můžou hráči kteří nakupují jak ovce každou nahypovanou sračku a potom blbě kecají na fórech jak to zase stálo za hovno a jak si další díl určitě nekoupí, i když už mají peníze strčené pod polštářem.
Takže možná by to chtělo trošku se zamyslet kde je vlastně vina. -
-
Pod článkem Dana Vávry jsme někteří vyjdářili názor, ať se vývojáři vykašlou na děti, kterejm jde jen o blyštivou grafiku.. Stížnosti kolem grafiky valná část lidí neřeší, nejsou graphic whores:).. Ať se nenechaj tlačit do takovejch výdajů za nesmysly a radši pořádně zamakaj na tom, na co se dneska hází bobek - na gameplay.
-
-
-
Co to je za módu poslední dobou, pořád jen brečet a kňourat, ať jde k lopatě jestli to nezvládá.
-
Mily Epicu prestan lezt do riti Microshitu viz GoW a nabidni hry i pro ostatni herni platformy a nemusis vest takove stupidni kecy.
-
-
naprosto souhlasím
-
-
Proč vydávají na iPhone hry za dolar a ne za 50? Protože se jim to vyplatí. A že se obávají, že to ovlivní i trh na kozolí a PC? Samozřejmě že ano - 60$ není málo. To rozhodně za 5h singlu nedám. Obvzlášť když ze všech AAA her mám stejný pocit - že jsou jakoby dělané přes kopírák. Ale to asi souvisí s tím že se to stalo masová zábava a prakticky všechny jsou cíleny na "průměrného hráče" - tedy invence žádná.
Ono se vlastně ani na konec není divit, že většina recenzí ma 7-9.... protože rozdíl 1...10 v těch hrách není :/ -
Bože to sou keci, samo čím víc nenažranější firma tím víc budou fňukat že maj málo. Ono, a to neplatí jen pro herní průmysl, pokud firma vnímá peníze jen jako cíl, a ne prostředek, nakonec zajde. A co se může stát? Prostě EA a podobné molochy se rozpadnou, repsektivě splasknou, ku pro spěch středně velkým firmám. Ostatně kolik stojí skutečný vývoj a jakou část spolkne reklama. Vždyť to je na hlavu...
-
většina firem se snaží lézt do prdele Mrkvosoftu nebo sony aby dostali tučné provize za exluzivitu titulu a pak po roce udělal nehratelný port a diví se že nemají prachy idioti
-
uz ne piratstvi a bazarovy prodej ted uz i levne hry zabijeji herni byznys
-
-
Herní byznys zabíjejí nekvalitní hry a herní vývojáři bez špetky nadšení a zápalu pro věc.
-
-
Pac to lidi kradou tak se stim enchtej srat
-
-
2 Dex: Nesuď lidi podle sebe.
-
-
-