Přejít na výpis diskuzí
Euroamerickým MMO, která spoléhají na předplatné, dochází pára
15.9.2011 | Aleš Smutný
70 příspěvků
-
GW vytvoril ArenaNet, ktery byl zalozen ex-lidmi z Blizardu tzn. americka spolecnost. Pocita se tedy mezi zapadni mmo. To, ze mel uspech i v asii, pouze svedcilo o jeho kvalitach.
-
WoW se má pomalu vracet do doby TBC aby se vrátily lidi co přestaly hrát, protože těch je těť víc než hrajících.To že se nerfujou raid se děje pokaždé před dalším patchem, aby si to mohly projít i ti méně schopní, to snad nemuže nikomu vadit.
-
Mne se z Free onlinovek nejvic libi lotro.Ono i neplatici hrac si pekne zahrajje a ma moznost si body na koupi datadisku a dalsich veci vysekat primo ve hre *otazka je ale jestli neni misto 20 hodin sekani jit na 2 hodky nekam na brigadu a body si koupit*
-
Než začneš psát blbosti, tak si to přečti mají to i na offi stránkách o nerfu všech instancí ty tele.
-
Problem je, ze wow je stare 6rokov a ma v sebe natlacene 3 expansiony a hromadu patchov, ktora pridava neuveritelne mnozstvo veci a moznosti. Ak chce teraz nejake studio nove mmo spustit, tak je to len zakladna stavba, preto sa vzdy zda, ze hra nema co nabidnout. No a cakat na rozsirenia a patche je nuda.
-
WoW je skomírající král MMO asi jako Bill Gates je skomírající král nejbohatších lidí na světě.
-
A teď tu o Červené Karkulce
-
A co na to skomirajici kral MMO alias WoW ? Hraci utikaji, tak jakej bude dlasi tah Blizardu aby se ovecky vratili zpet ? nekde jsem cetl, ze chteji nerfnout vsechny raidy i HC aby si hraci mohli nafarmit vse :-))) Jen jestli to neni spise krok zpet :)
-
to hej ale na takcyh blbsotiach ako blecky, farby na vlasy, atd na tom az tak enzarabaju - pretoze hraci ktory sa chcu mastit v ppv im je tka akurat jedno ci maju modre vlasy alebo za 5 eciek "namornicku modru farbu vlasov" :D
-
free-to-play v MMO je skaza. pretoze vzdy sa to zvrhne potom na kupovanie zasadnych veci, a kto do hry vrazi viac penazi, ma vyhodu. Osobne nemam nic proti staremu modelu platit 10-15 eur mesacne a hrat. Hral som Aion 2 roky a abslutne som s tym nemal problem. skor vidim problem uplne niekde inde na ktory "Analytici ze společnosti Screen Digest" uplne zabudli. a tym je pokles hracov - nie preto ze nevladzu platit 10 eur mesacne, ale preto ze pri style hrania 20 hodin/denne prejdu obsah hry za par tyzdnov a za par mesiacov to prestane bavit aj toho asi naj hard-core hraca :D Cize prejde na inu hru a situacia sa opakuje. Dalsia vec su free servery ktore sa rozmahaju cim dalej tym viac, a poslednou je asi velky vyber MMO. Pred par rokmi tu bolo wow, linegae a + 3-4 MMO. teraz mate na vyber snad z 30 MMO. No a dalsia podla mna vyznamna vec je ze hrat MMO uz asi neje take cool ako kedysi. Stara generacia hracov uz pomalicky dospela a s hrami konci a zacina zit :D no a nova generacia tu ma chlast alkohol a ine moznosti zabavy, ktore stara az tak nemala. dakedy nebolo tolko festivalov, nebola taka moznost behat po svete atd.. Cize cela hracska komunita sa meni na casual hracov ktory hraju angry birds na iphonoch/pdackach :D a pre tych velmi MMO neje - pretoze ak chces bbyt v MMO top musis tomu obetovat strasne vela casu. tot moj nazor. >D
-
Po zhlednuti Falloutu 3 jsem brecel, co ze to Bethesda s falloutem udelala.
Ovsem po zahrani&dohrani F:New Vegas jsem byl rad, ze to dostali do rukou kluci Obsidiansky a i kdyz uz to neni TEN fallout,tak porad je to kvalitni hra!
V New Vegas jsem temer nepouzival stupidni VATS system a hral to jako RPG/FPS a naramne jsem se bavil.
p.s. Bethesdu moc nemusim, zato Obsidiany ano. -
Ale o tom to cele je, mikrotransakce jsou nejlepsi model, ktery je, ovsem musi se udrzet na uzde nedulezitych dekorativnich itemu... a toho ma vetsina autoru vzdycky plnou hubu, ale pak je vidina vetsich penez premuze a doserou to ... :-)
-
Na GW2 cekam jak na smilovani, ovsem GW je taky korejska a ne zapadni... :-)
-
Hrál jsi určitě na DrakThulu, že jo? To se nesmíš divit, protože tamní cz/sk komunita je prostě banda tupejch deprimovanejch hovad s průměrnym věkem 13 let. Neřikám, že nejsou vyjímky. Ale takhle to vždycky ve wowku nebylo, řekl bych, že to bude tim, jak klesla úroveň a obtížnost hry. Dřív to prostě malý ko*ůtci s malym intelektem nezvládali a dneska jich je většina, naopak pro kvalitní a inteligentní hráče většinou hra ztratila smysl.
-
Sakrys takze kdyz nejsem matka na materske ani duchodce a presto jsem World of Warcraft par let hral, tak potom co?
Ta hra vubec nebyla spatna, bohuzel behem let vyhnila a to jak herne,tak co se tyce komunity.
Zpocatku dalo praci sehnat grupu na dungeon,ale lidi vice komunikovali, zdravili se, byli slusnejsi.
Ted si das do vyhledavace random dung, za par chvil jsi uvnitr s neznamyma lidma z ruznych serveru,casto se ani nepozdravite, pri prvnim wipe se parta casto rozpadne...tohle drive nebylo!!
Ale co, vsechno dobre je pomijive a zlata doba World of Warcraft je uz par let pryc. -
jde o to že ve hře s tradičním modelem jsou si při hraní všichni víceméně rovni - mají stejné šance, příležitosti atd...kdežto u tzv. "free" to play rozhoduje vždycky více nebo méně peněženka...nedotovaný hráč i když může být schopnější nemusí vždycky vítězit nad hráčem co mu papínek za patnáct stovek koupí set brnění a megaubervraždícísekereu.. (jenom příklad, nemám na mysli konkrétní hru)...
-
Když už mluvíš o kvalitách komunity, tak musím říct, že zrovna "král" mmo WoW má nejhorší komunitu lidí, co jsem zažil. Když jsem přišel do wowka z Anarchy Online (kde byla komunita lidí výborná) tak jsem byl lehce šokován co (s prominutím) za blbečky to tam hraje. Dřív jsem například nebyl zvyklý, že když někdo přijde do party, tak že by ani nepozdravil. Ve wowku drtivá většina lidí co máte v partě za celou dobu ani to ahoj neřekne. Hnus. Holť daň za masovost.
-
Ano. U většiny free to play si člověk může vynbrat jakou formu placení si vybere. O tom není sporu.
-
To muzu podepsat, hral jsem lotro 7 mesicu (od doby co preslo na F2P) a za tu dobu jsem nakoupil TP asi za 40 eur. A to mi stacilo na veskery podstatny obsah hry, vetsinu quest packu (az na dva myslim) a datadisky , rozsireny inventar, aukce, +chary a sloty, navic i diky moznosti ziskat hodne TP samotnym hranim, jsem nakupoval i ruzny blbosti (xp, milestones ..)a za tu dobu jsem zadny omezeni nepocitil. Jenze to urcite chce sledovat akcni slevy ( hlavne na questy) a kazdy utraceni si poradne promyslet. Bohuzel o jednu vec jsem prisel a to o monster play - coz neni asi tak zanedbatelne (nevim). Kdybych platil pravidelne poplatky vyjde me 7mesicni hrani na dvojnasobek...Takze za me velke plus pro F2P model...
A je dost hracu, kteri do hry nevlozili ani dolar a za tech 7 mesicu maji chary na 65 lvl vcetne vsech podstanych veci - chce to uz ovsem venovat hrani trochu vice casu ...
Jina vec je ovsem kvalita hry, ale o to ted nejde,ze :) -
Mimochodem, tady mi krásně znovu vykouklo, proč je WoT výborná F2P hra.
Řekněte mi, v jaké jiné hře jsou z herního hlediska (výkon v bitvě) koupené stroje HORŠÍ, než srovnatelné varianty dostupné pro každého? Existuje mimo WoT ještě nějaká jiná hra s podobným principem?