Přejít na výpis diskuzí
Euroamerickým MMO, která spoléhají na předplatné, dochází pára
15.9.2011 | Aleš Smutný
70 příspěvků
-
Takže patříš do druhé skupiny. Není k tomu co víc dodat. Zkus se zeptat svého poskytovatele internetového připojení, jestli můžeš platit jen dny, které jsi na internetu aktivní. Zvláštní, že se nad platbou internetového připojení nikdo nepozastavuje, ale u her to každému vadí. Cítím z toho pirátského ducha, který by raději neplatil za hry nic.
-
Nesouhlasím, je to spíš tim, že i když jsou většina f2p mmorpg naprosté sra*ky tak stejně nemají na poli p2p žádnou konkurenci. WoW, ať si kdo chce co chce říká, nejlepší mmorpg všech dob už nějakou dobu stárne a není tu nic co by ho nahradilo, placená mmorpg vypadají, že nejsou schopna nabídnout takovou kvalitu, které ve své době nabídlo wowko. Upřímně ja bych si zas rád, jako dříve wowko, předplatil nějaké nové placené super mmorpg a občas si zahrál, ale ono tu prostě níc natolik kvalitního není. To si radši zkusím toho conana.
-
pán je vtipálek co? WoT je typický příklad hry, která kromě v základu blbě vymyšleného systému, který se navíc tváří jako bitvy tanků, přitom je to MP z Gears of War jen místo Marcuse Phoenixe se běhá s modelem tanku, kterej ale funguje stejně, jako ten Marcus Phoenix, ne jako tank a o tankové bitvě ta hra nikdy neslyšela(a její autoři vědí o tancích je to, že jsou velký, ze železa a daj se půjčit z muzea či odkud a dotáhnout na E3 pro srandu králíkům, o tom a v jakých terénech a prostorech za ww2 bojovali nevědí lautr nic), tak je to typickej příklad pay 2 win, prémiové střelivo dává jednoduchou výhodu při boji jednoho proti jednomu, kde ten s prémiovou municí toho druhého prostě sundá dřív díky vyšší dmg a penetraci, umožnuje lidem s nižším tierem tanku poškozovat více tanky vyšších tierů, které by proti nim měly mít jinak dostatečný pancíř.
Prémiové tanky jsou zdrojem mnohonásobně vyšších zisků kreditů než se dá sehnat na normálních tancích, bez zacvičení posádky na 100% (za gold) je hra ve velkých tancích utrpení, stejně jako bez konvertování free expů(opět za gold) ideálně z prémiového tanku, aby se na nové typy odemknulo základní vybavení jako pásy, motor či dělo, bez kterých bývá tank vyššího tieru naprosto nepoužitelný, jelikož hra při rozřazování vybavení tanku nebere v potaz a tudíš takový tank končí proti vyšším tierům i když je často v základu horší než ten vylepšený předchozí-a jelikož počítá experience za poškození, tak s takovým základním tier 6 tankem proti tier 9 se jde po pár desítkách expů, protože velké tanky nejdou ani poškodit, nebo max. HE municí a řekněme, že 10% poškození jednoho tanku za 10 výstřelů nezaplatí ani tu vystřílenou munici o expech ani nemluvě.
No a samozřejmě nelze nezmínit, že bez prémiového účtu v podstatě na tancích od tier 8 nejde hrát, jelikož kromě toho, že se na ně skoro nedá našetřit, tak pojejich nákppu už se dá pouze zbankrotovat, jelikož jejich oprava, cena munice spojená s tupostí 14ti spoluhráčů znamená velmi často mínusové zisky creditů tam, kde se zaplaceným premiem je hráč alespoň na 0
Takže lži a propagandistické kecy o WoT si strč někam -
a mě to zase docela láká, sice jsem to ještě nestudoval, ale po několika letech na Red Dragonu, 5ti letech Navyfieldu(stále, ale méně často) a teď ještě tak spíš občasně World of Tanks(ne, ta hra je příliš blbá na to, aby se dala hrát nějak seriózněji, i Navyfield je-resp. byl před zavedením ponorek hra daleko více promyšlená než WoT) sem se zařekl, že už se další pay 2 win hry ani nedotknu, buď se definitivně vrátím pouze k singleplayer kouskům(což je limitováno tím, jak tragické odpady a šmejdy likvidující tradiční série teď vycházej - viz "..." 3 a "..." New Vegas, nebo podstatně rychleji zmršené DA2), nebo půjdu do onlinovky, které bude nabízet propracovaný rozsáhlý PVE a nebude o tom, že si někteří troubové nakoupí speciální "bonusové" vybavení za stovky éček a pak budou killovat ostatní, jako je to typické třeba ve WoT
-
jj, přesně tak, dokud mikrotransakce vstupují do PVP, je to průser, nikdy by nemělo být dovoleno kupovat si skill, je to jako kdybych si řekl, jo, hraju dejme tomu průměrně až lehce podprůměrně Counter-Strike, v podstatě netrénuju a ti naskillovaní mě dávaj, tak si seženu Wallhack/jiný cheaty abych se jim mohl rovnat(samozřejmě existují i tací zoufalci), já vím, jak to CS hraju, vím, že netrénuju jak bych měl a tudíš tomu odpovídá skill a ti, co to hrají hodiny denně jsou prostě lepší-ale nepůjdu a (díky bohu za to) ani nemůžu si jít koupit do cs store za 20 éček 3x silnější brnění
-
no, tak já takovej dospělej člověk teda asi nejsem, protože pokud hraju hru, jejíž základem je MP, tak chci, aby měli všichni stejné podmínky a ve většině Pay2win MMO her něco takového neexistuje, pokud se to týká PVE, whatever, ať si dělaj co chtěj, jestli umlátěj AI bosa o 5 minut dřív z mečem za 20 éček, whatever, ale pokud je hra primární PVP(což taktéž Pay2win hry ve velké míře jsou), tak musí mít všichni stejné podmínky, jinak je to o ničem, protože PVP má být o skillu a o ničem jiném, pokud si dospělej člověk a máš nutkání mydlit se v PVP s teenagerama, co maj naskillováno, je to tvůj boj, ale můžeš leda trénovat a ne koupit si proti nim lepší tank/meč/automatický míření, cokoliv podobnýho-i když pokud tě něco takovýho těší...no tak upřímnou soustrast no
-
Mno...ty predplacene MMO jen tak neskonci. Reknete mi jedno F2P MMO ktere se vyrovna WoW....Zadne takove neni. A je logicke ze kdyz F2P MMOcek je milion, a tech preplacenych je jen par, ze zisky obou se nemohou porovnavat.... Radsi si zaplatim mesic, s vedomim ze si zahraju neco co stoji za to, nez hrat "zadarmo", ale hru o nicem. Zarny priklad je GuildWars.... Zadarmo, obrovska reklama, ale hraje nudna, fadni a system v ni vubec, naprosto deb*lni. Pak tu mame Rift, WoWko, Aion atd, kde sice platite mesicne, ale hra vam neco nabizi. Vim o cem mluvim, krome Aionu jsem hral vyse zminene hry vsechny.
-
jako dospely clovek co nema moc casu, radeji dam 300mesicne a v klidu si uziju hru se vsema vyhodama, nez se trapit nejakym dokupovanim blbosti, rozsireneho inventare, rychlejsiho mounta nebo co ja vim ceho jeste
-
Ja hral par hodin aoe:o, a i pres to ze tvrdi ze to je free to PLAY, tak to bylo leda demo. Pak jsem hral APB a byl jsem farmen typkama co si rikali "premium customers" a meli smg za 60 euro. Takze ne diky, mozna to ma lotro jinak a neni pay to win, nebo demo kdyz nezaplatis.
-
skor si robis srandu ty. nechodim uz do skoly davno a pracujem takze nepotrebujem ziadnu almuznu ale hry hrajem pre zabavu a niekedy ma proste hry nebavia a nehrajem ich nonstop pretoze mam aj ine hobby a povinosti. vsadit si mozes ist na loto. a v tom je nevyhoda toho mesacneho platenia. na old republic som sa tesil ale kvoli tomu systemu platenia z toho nic nebude
-
Tak ja jsem hral par desitek hodin lotro a nedal jsem za nej ani korunu. A pred tim jsem (jeste bezdetny a za svobodna) hral hodne runes of magic a koupil jsem si akorat permanentniho mounta kvuli cestovani. U free2play mas prave tu vyhodum ze je to jen na tobe, kolik zaplatis a rozhodne nejde pausalne tvrdit, ze zaplatis vic. Nemusis zaplatit vubec nic.
-
To je protste o tom, ze nekdo ma penize, ale malo casu (dospely clovek s rodinou) a jiny zase spoustu casu, ale malo penez (teenager). Az budes starsi a mit spoustu povinosti, uvidis, ze se na to zacnes divat jinak.
-
Ja mam male dite a druhe na ceste a opravdu nevim, kdy se ke hrani dostanu. A platit relativne velke poplatky treba za nejakych 5 az 10 hodin hrani se mi opravdu nechce. Proto mi free2play vyhovuje, pokud se v nem nakupuje obsah s trvalou nikoli docasnou hodnotou.
-
Proboha, si děláte srandu? Vsadím boty i s tkaničkami , že většina z vás prochlastá 400kč za jeden večer v baru/hospodě a tady si budou flamovat, jak je neokradají s měsičními poplatky. *7* Mě přijde těch 15eur za měsíc naprosto ideálních a pokud se vím to nelíbí, tak máte jeden ze dvou problému. První, že hrajete snad jen den v měsíci(to opravdu nemá smysl platit/hrát) a nebo druhý, že jste školou poviní a tedy spoleháte jen na almužnu od rodičů. Jiná možnost opravdu NEEXISTUJE.
-
takhle by tam zase nebyl nikdo. Tak by se pořádná herní základna asi nikdy nevytvořila.
-
aspon by nebyly servery plny afk lidi kvuli kterym se nekteri nemuzou ani lognout
-
tak ve výsledku by se všichni snažili být ve hře co nejkratší dobu. Byla by to výhoda pro málo hrající hráče a obrovská nevýhoda pro HC hráče
-
Tak pokud ti nevadi platit za neco vic a kupovat to po kouskach tak prosim. Ja radsi zaplatim cenu krabicovky a mam vsechno.
-
Tlučte mě čepicema jak chcete, mě f2p zatím vyhovují.
Cena bude asi podobná jako u předplatného, ale už jen ta možnost, že si sám určím, kdy a v jaké podobě si ten "bonus" vyzvednu docela dobře znamená, že jsem pánem svého herního času. Velké plus pro někoho, kdo má někdy času hromadu a někdy žádný.
Navíc, proč f2p vyčítáte, že vás kosí někdo s lepší, koupenou pistolkou? Výbava/postavy jdou koupit v každé hře s předplatným, někdy oficiální cestou, někdy neoficiální. f2p hry se dělí na ty, kde jsou koupené bonusy užitečné, ale ne nutné (například world of tanks) a na ty, kde se bez placení neobejdete (doplňte si vlastního favorita). Když nechcete patřit do druhé skupiny, tak hrajte hry z první. -
Mikrotransakce pokud sou udělané tak že nenarušují PVP tak proti nim nic nemám, když jsou v shopu věci jako skinny, character sloty, dokonce ani XP bonusy nejsou podle mě na škodu. Questy už mě přijdou celkem drsne, ale i to de přežít. Prostě pokud se to projeví v PVE tak klidně ať si prodávají postavy na max levelu, ale věci jako lepší zbraň, lepší brnění, damaage bonus, které dou použít v PVP sou zlo.