Přejít na výpis diskuzí
EVE Online zažila největší bitvu za dobu své existence
29.7.2013 | Aleš Smutný
89 příspěvků
-
To musí být hroznej žrout času :). Ale takhle nějak jsem si vždycky představoval, že má onlinovka vypadat.
-
už jo :)
-
Tak to se omlouvam, tyhle anglicismy mi normalne taky dost vadi, tady je to proste zazrany herni slang. Fleete v EVE zadnej Cech nerekne flotila, stejne jako raidu ve WoWku nikdo nerekne najezd.
-
ten obrazek je paradni
-
funguje vam steam?
-
"na kazdy strane 6-7 plnejch fleet"
"aby mohli byt zrovna v jeho fleete"
atd.
Nejsem si jist, hovoříte-li jazykem mího kmene ... asi Esperanto. Ale jinak pěkně napsáno. Totiž writtnuto. -
Momentalne jenaktivnejsi cesko/slovenske forum ze sveta EVE
http://quafe.cz/index.php -
Je to sandbox, hiearchie je ciste veci te konkretni organizace, nakodovana pravidla ve hre jsou jen velmi omezena. V tehle bitve bylo na kazdy strane 6-7 plnejch fleet (kazda 255 lidi/lodi), kazdy velel jeji vlastni Fleet Commander (FC), vetsinou s jednim nebo vice zaloznimi FC pro pripad, ze by ho sestrelili. Na tohle vsechno jeste nahore dohlizelko par lidi z vedeni aliance a schvalovalo, kdy zapojit tezkou techniku - kapitalni flotilu.
Stat se Fleet Commanderem je strasne jednoduchy - proste si sezenes par kamaradu na Teamspeaku, sejdete se s par lodema v jednom systemu, ty jim zavelis ted vydokujte a voila, jses FC.
Stat se dobrym Fleet Commanderem, kteryho budou nasledovat stovky/tisice lidi a u kteryho se lidi budou prat, aby mohli byt zrovna v jeho fleete, je naopak strasne tezky. Musis bejt proste dobrej, sebevedomej, ucit se z vlastnich chyb a hlavne to chce cas, proste jako v realnym zivote. Naopak to nema vubec nic spolecneho s vekem a skillama postavicky ve hre, to je uplne irrelevantni, klidne nekolik mesicu starej novacek se muze dostat do vedeni koalicnich flotil, jenom je to proste dost nepravdepodobny, ale uz se stalo a ty lidi jsou dneska legendarni.
Jinak socialni struktura je v EVE slozita vec. Organizacne to jde takhle: jses clenem korporace (vetsinou desitky az stovky clenu, ale jsou i vetsi), ta je clenem aliance (tisice), coz je sdruzeni korporaci se stejnymi cili, a v nullsecu (tam, kde jdou zabirat systemy) se aliance jeste sdruzuji do koalici, pripadne pokud je vysledek hodne velkej, tak se tomu rika (mega)blok (30 000+ clenu). Kazda z tech urovni ma vlastni vedeni a dela neco trochu jineho, vetsinou ale administrativu vseho druhu. Armadni stranka byva proto alespon castecne oddelena, protoze FC neradi resi veci mimo strileni lodicek. FC v bloku maji potom vlastni hiearchii - taky existuje vedeni, co dela ty nejdulezitejsi rozhodnuti, par lidi opravnenych vest koalicni flotily a pak spousta lidi, co muze vest mensi flotily, kdyz se jim zrovna sejdou lidi.
Tady v te bitve o 6VDT vykulminovala dva mesice trvajici valka dvou megabloku o jeden z nejbohatsich regionu ve vesmiru v jednom velkym zaverecnym showdownu. -
Tak po takové době asi máš různé návody apod. Co přesně udělat aby jsi neztrácel čas chybami. Naskočit do MMORPG po čase je pak jiný zážitek, než od začátku. Hodně lidí ví co a jak a tady se o to podělí.
-
Stejně si myslím, že za měsíc, možná bude mnohem větší bitva. Spousta lidí CFC by nejraději viděla v pekle, takže TEST podle mě zaútočí plnou palebnou silou tak do dvou měsíců.
-
no jde hlavne o R64 mesice.
-
No já spíše myslel, že pošlu nájezdníky na výpalné:-D
-
vobec som ti nerozumel , ale zavidim ti....skusl som to zacat niekolko x hrat nevydrzal som :(
-
To neni ani potřeba já si tam vystačim sám :-)
-
Řekni, kde těžíš, pošlu za tebou návštěvu:-D
-
Ja žačal cca před měsícem. V podstatě jen težím :-). Nehraju kdoví jak často, ale má to supr atmosféru. Je to nadlouho, ale rozkoukávat se, hledat nový vybavení lodi a zjištovat co kam patří je fajn. Ted zrovna setřím na lepší lod (retriever). Je to príjemná změna oproti wow like mmo.
ps : nejelepší je težit takhle v noci, pak si fakt pripadam jak kdybych byl ve vesmíru :-) -
Ve hře se dá koupit PLEX (Pilot's Licence EXtension) za měnu ve hře, tedy ISKy. PLEX stojí kolem 500-600 milionů ISKů. Když si ho pořídíš a aktivuješ, máš měsíc hraní navíc.
-
Pokud byste měl zájem tak vám mohu nabídnout rozšířený trial + nějakou pomoc do začátku. Hra je však celekm obtížná, mezi současnými mmo určitě nejobtížnější. Speciálně ze začátku je třeba mít velkou trpělivost a tím začátkem myslím první přibližně 3 měsíce.
-
no já myslím, co už jinýho, když ne tohle :) jinak souhlas, taky mě to odjakživa fascinovalo, ale...
-
BTW: dá se považovat EVE za HARDCORE MMO ?