Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ales.smutny
    Díky za opravení či upřesnění. Právě, že jsem měl v hlavě hlavně dohodu z Tordesillas, ale nechtěl jsem se do toho ještě více motat, protože to nebyla přímo ona bula a tak nějak to nesouviselo s AC (byť to bylo mnohem důležitější než popisované události) a za boha jsem si nemohl vzpomenout na jméno oné buly (už je to pár let, co jsem se v tim rýpal naposled), načež mi vyskočila v hlavě Bule of Donation, což je ale tak nějak není Inter Caetera, ale souhrnné označení.

Renesanční papeži, to by vydalo na deset podobných článků, ostatně by se z toho dalo vytvořit pět dalších spin-offů AC, je to zábavně krvavé téma:)
  • tj. nebo se pro tohle hodí i: "Divitiae mores mutant non in meliores."
  • Rozhodně děkuji za článek, jen jsem se chtěl zeptat, kde jste přišel na tzv. Darovací bulu. Přiznám se, že vím jen o bule Inter Caetera, což by se dalo přeložit jako "Rozdělovací bula". Hlavně však Alexandr VI. přinutil Portugalce a Španěly podepsat tordesillaskou smlouvu, která z toho vycházela.

Alexandr VI. sice nebyl žádný andílek, ale podobných papežů bylo více, třeba Lev X., původním jménem Giovanni Medici (syn Lorenza Medici z AC2), který taky nebyl svátost sama. :-) Ostatně to byl nešvar většiny renesančních papežů.

Každopádně to neberte jako výtku, naopak, jak už jsem psal, jsem moc rád, že podobné články vznikají. Jen tak dál! *3*
  • Super článek. A pěkně napsáno. Děkuji
  • Tak pokud nevydaji pred AC3 zadny dalsi spin-off, tak uz se asi zadneho historickeho obdobi nedockame, protoze trojka se bude s nejvetsi pravdepodobnosti odehravat v soucasnosti
  • +1
  • Díky moc.... Jen takovýhle "výletů" do jiných temát, než jenom čistě herních více prosím.
  • Zajímavý článek. Mě osobně vadily nerealistické zbraně - v téhle době se už dávno nepoužívaly luky, ale standartní zbraní byly kuše. (Dočetl jsem se, že např. v Benátkách musel každý občan vlastnit pro případ války kuši, a každý rok se pořádala cvičení.) Městské stráže, milice atd. navíc nenosili jako hlavní zbraň meče, ale píky nebo různé halapartny. Meče v té době byly ceremoniální a soubojovou zbraní šlechty, nebo potom existovaly jezdecké meče. Minimálně ty kuše mohly pány z Ubisoftu napadnout
  • Moc pěkný článek, vždycky jsem si lámal hlavu s tim, jestli se chlapci (a dívky) z Ubisoftu někde neutnuli, ale kromě černobílého zobrazení Césara a poněkud iracionální povahy Leonarda zřejmě ne. Těšim se na další podobné nálože historických faktů a jejich propletení s nějakou hrou. Jaképak období se asi bude řešit příště? Do jakého jiného a zmatkového období by se dal zařadit další díl AC?
  • Je to pořád dokola:"Homo homini lupus" *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit