Přejít na výpis diskuzí
„F2P hry nemohou být špičkové kvality“, zní z Namco Bandai
19.1.2012 | Aleš Smutný
115 příspěvků
-
To je zase kec....Takový LOTR byl skvělý titul, ať už zpracováním MiddleEarth či herní komunitou. Tady si zase někdo nevidí do huby....Dalším příkladem je LoL, do kterého jsem nenarval ani korunu a přesto mám předměty a hrdiny, které nemají mnhdy ani ti platící...O jejich herních schopnostech raději ani nemluvit. Je to prostě o celkové hře, někde to jde jako u zmíněných, jinde ne. Ale ten, co vypustil tento výrok by se mněl zamyslet na sebou samým.
-
-
Kdyžtak LOTRO a ne LOTR. LOTR je zase jiná hra.
LOTRO je na tom teď s obsahem dost špatně. Je vesměs předražený, nedodělaný a dost zabugovaný. Ale pořád se to dá dost dobře hrát (hlavně obsah level 1-65 je opravdu dobrý, pak už to stojí za nic). Komunita je na US serverech stále překvapivě dobrá. EU servery neznám.
-
-
F2P MMO.. nejdřív sem byl zaujatý.. Teď se jen snažim přehlížet tucty odkazů a bannerů lákající na klony, které nestojí ani za minutu mého času... Shodou okolností se tyhle klony sypou hlavně z Asie... Já už ani nepamatuju ta jména protože se mi to všechno plete a všchno to vypadá uplně stejně... Jen řeknu Lineage II a ostatní jsou totální kopie které nestojí za nic... Připadá mi že tam v Asii maj nějakej univerzální nástroj na tvoření F2P MMO, kde pouze zadáte nějaký příběh, prostředí a ono vám to vygeneruj hru.. Tam to jede jak na běžícim pásu.. Uplně klidně by všechny ty hry mohli vzít a vyhodit a místo práce na nich by si všichni mohli společně sednout a vymyslet pořádnou hru....
-
-
Tak pár opravdu dobrých F2P her stále je: LOTRO, Age of Conan a nyní Star Trek Online. Tyhle hry rozhodně nejsou špatné a nejde o nějaké levné klony jiných MMO.
-
-
No jistě ale o těch já nemluvim... Age of Conan byla jedna z mích nejoblíbenějších a to sem si jí tehdy ještě platil.. Já mluvím jen a pouze o těch F2P kopiích z Asie já nemluvím o dobrých F2P, které za něco stojí..
-
-
Tak asijské hry jdou většinou mimo mě. Nebaví mě grindovat miliony pokémonů v úchylných oblečcích a v přeplácané krajince.
-
-
Jo.. přesně.. ale takových her je najednou horzně moc a jsou uplně všude... plnej seznam her na mmorpg.com.... A když se snažim najít nějakou zajímavou hru tak se musim prodírat těmahle hrama a kolikrát se mi už stalo že sem nějakou dobrou hru přehlídl kuli tomu že byla obalená těma klonama a já už prostě uplně vyčerpanej z toho hledání sem jí překouk...
-
-
Jestli máš čas na MMO, tak si určitě najdeš čas na to, aby sis prozkoumal hru, která ti vyhovuje a nestáhl si hned, co uvidíš.
-
-
-
-
-
Tak zorvna Lineage II dopadla naprosto katastrofálě. Úbytek hráčů, ovládání pouze přes myš, poslední datadisk byla katastrofa.....V současné době hraji Bounty Hounts online a jsem spokojený, sice mi očas dělá prolmy angličtina, ale jako alternativa k SW TOW či Startrek Online je to nadprůměrná hra. Už jenom to, že má každý svého robota, kterého postupně vylepšuje, či grafická stránka hry, která je nadprůměrná.
-
-
Lineage myšleno když sem ho ještě hrával.. Je to prostě legenda... Když vyšel by ojedinělý... Nyní se z něj kopíruje a je už dávno ztracený ale to mě nezajímá já už ho mnoho let nehraju.. jen sem ho uvedl jako takovou legendu z minulosti...
-
-
a co ubohý gold farmeři, by neuživili rodiny :))
-
-
Já když projíždim seznam her na mmorpg.com tak tam ty Asijský F2P to je jak spam.... kliknete na dvacet her a zjistíte že z toho je 18 F2P Asijských kopií lineage.. To mě vážně nebaví.. měly by udělat separovaný seznam pro ten kopírovaný odpad a pro MMO která za něco stojí....
-
-
-
Co jako, kromě Dark/Demon Souls, udělali, s nějakym většim MMO prvkem, že do toho najednou tak strašně viděj a kybycujou?
-
Kraah: Souhlas chlape, jsem taky proti ignoraci PC jako platformy, pokud si to nevynucuje třeba malý počet zaměstnanců daného studia, nebo specifický žánr. Nicméně ty převratné hry vycházely i na konzolích. Třeba Disruptor! Ale když chceš tedy jó převratnou, tak Red Faction 1! Je skoro neuvěřitelné, že něco takového s destrukcí, která nebyla mnohde dodnes překonána vyšlo jako první na PS2! *4*
-
-
Položme si otázku, jaký hry nejvíc definovaly v současnosti asi nejmasovější žánry -
FPS - Half - Life, Terminator: Future Shock, System Shock, Deus Ex, Unreal
RPG - Fallout, Baldur's Gate, Might & Magic I-VIII, The Elder Scrolls atd atd.
Nechce se mi pokračovat, fakt ne. Nebaví mě to, tohle by měl znát každej sám.
To, ze někde odlítlo víc kusů betonu je taky dobrý, ale Red Faction nikdy nemělo širší hráčskou základnu, ergo neovlivnilo tolik hraní jako tyhle tituly.
"Nicméně ty převratné hry vycházely i na konzolích" - jestli tam počítáme věci typu Mario, tak jo, ale vzhledem k tomu, že současný kořeny tkví v tvorbě konce 90. a první půlky 00's, musim silně nesouhlasit. -
-
Na konozolích jsou byly v 90. letech a po roce 2000 desítky sérií, které si žily vlastním životem, měly velké prodeje a PC k tomu nepotřebovaly. Všechny se za průlomové označit nedaly, ale že by byly nějak kvalitativně horší, to opravdu ne.
Z novější doby si vem si třeba 3d reboot GTA - konkrétně GTA III - jasně konzolová hra ano port na PC vyšel o den později co na PS2, ale je jasný, že designem a marketingově hrálo PC druhé housle. Město bylo stavěno a doprava koncipována tak, aby to bylo na míru konzolím a jejich ovládání. GTA je jednou z těch převratných her. -
-
GTA je převratná v jedné jediné věci a to otevřené město. S ničím jiným nepřišla. A navíc bez GTA, co bylo na pc, by asi těžko vzniklo GTA na konzole.
-
-
Já vím své pánové :) Mám obrovskou knihovnu PC a konzolových her a viděl jsem spoustu žebříčků průlomových herních sérií, kde byl podíl her konzolového a PC původu vždy tak 50/50. Rozhodně vám nechci a nebudu podsouvat, že konzolové hry byly pro vývoj průmyslu důležitější, než ty počítačové, ale prosím vy zas nepodsouvejte mě, že na konzolích vycházel víceméně jednoduchý balast a na PC samé revoluce způsobující perly.
Další převratná konzolová akce je třeba vůbec první Turok, i když tomu dneska max. tak zasmějeme. -
-
v pohodě, když by se ti chtělo lovit z paměti, mohli sme se dostat i k zajímavější diskuzi, víš jak :).. Vždycky se o tomhle rád nechám poučit a tak, ale já prostě hlavně v současnosti nic dobrýho v konzolích nevidím..
-
Konzolista: Ano máš pravdu, je to otázka názoru i fakt, ale já se sem nepřišel hádat. O Icech SotC a MGS samozřejmě vím, ale s nimi bych musel vypsat ještě tak 20-25 dalších her, které mě připadají průlomové, pro což jsem moc líný. :D Ale díky za neagresivní diskuzi.
-
veskoslav: No a to je právě to... ty si vybavuješ. Jsi jako konzolista, třeba dejme tomu Xbot, který je opravdu oddaný hráč určitých značek, ale myslí si, že to všechno vzniklo na Xbox a mimo tu platformu to neexistuje a nic tak super, co právě hrají tu předtím v žádné podobě nebylo... Taky jsem byl jako ty, než jsem zainvestoval do různých krabiček, ale stále zkus a uvidíš že je toho mnohem více, než nějaké GT... :) A tohle celé je míněno, zcela bez urážky, proč by ses měl orientovat v tom, co vycházelo na N64, nebo PSX, když hraješ na PC...
-
tak ale nějaké uveď, zatím jsi uváděl de facto PC hry a hry, které byly takové spíše béčko..
Proč třeba neřekneš Metal Gear Solid, to je úplně jiná káva. Resident Evil a další. Shadow of Collosus nebo i to ICO?
Věř tomu, že asi všichni tři máme něco nahráno, ale musíš svý znalosti z konzolový scény taky nějak umět prodat, ne plácat o GTA, což je původně PC hra :)
Prostě tvoje věta o přelomových titulech jedině z konzolí nemá reálný základ, což jsi ve svém posledním postu oním 50/50 sám přiznal. Já bych sice řekl, že je to ještě méně než 50% v případě konzolí, ale to už je věc názoru a faktu, že současné konzole mi nevyhovují a poslední krabička co jsem měl doma byl ještě NES. -
Tak já nevím. Z konzolí se mi vybavují hry jako Grand Turismo či Tekken, Halo, MGS či Resident Evil. Nové grafické rozhraní vždy přinesly pc, nové prvky většinou ořinesly pc. Nenapadá mně moc věcí, které by přinesly konzole a byly by skvělé. Viz CoD systé posledním FPS na pc a fňukání konzolistů u Deus Ex.
-
-
-
No GTA startovalo na PC co já vím (pak to vyšlo později na PS). Každopádně nevraživost Rockstaru vůči PC byla patrná už při odchodu prvních praotců a příchodu štik, co hleděly hlavně na velký prodeje a design se musel jak říkáš přizpůsobovat.
Přechod z ptačího pohledu do 3D nebylo nic specificky GTAčkovýho, to samý se dělo Princi z Perisa (nepovedenej POP 3D od tehdy snad ještě Interplaye).. Taková byla tehdy doba. -
-
Persie*
-
-
-
-
-
Když si koupím klasickou MMO, zaplatím základní cenu a pak měsíční poplatky. Ze začátku více platím a po zaplacenou domu hraju již daný obsah. Pro vývojáře jednorázová práce a časem drobné úpravy - patche atd.
F2P MMO mě nestojí nic, mám možnosti si obsah vyzkoušet zdarma a pokud mě to bude bavit, mohu tvůrce finančně libovolně ocenit a tím zajistím, že budou zpřístupňovat stále nový obsah i nadále. Pro vývojáře slušná suma počáteční práce a hromada další soustavné práce na dlouhou dobu dopředu.
Pro mě tedy vítězí druhý princip, rád si něco ozkouším a jsem rád, když je až na mě, jak moc se rozhodnu tvůrce odměnit. Někdy hodně, někdy málo.
Mimochodem, říkat, že F2P není o kvalitě, to mi připomíná argumentaci politika na otázku, proč by měl být placen tarifně a ne podle toho, kolik toho ve své funkci vykoná. Že prý, být placen od výkonu (jednání, zákonů, námitek, připomínek, interpelací atd), nemohl by práci dělat kvalitně. Kecy, mohl.
Ale to by totiž musel kvalitně pracovat dlouhodobě. U F2P a vývojářů je to stejné, vydělá hromadu peněz, pokud dlouho tvrdě pracujete a děláte svou práci dobře. Komu se do toho nechce, logicky hledá výmluvy.
Pozn. teď nemluvím o hrách, které mají F2P jako poslední záchrannou brzdu, ale o hrách, které byly na F2P model stavěny už od počátku. -
-
S tímhle nesouhlasím. Pokud chce MMO uspět, musí jeho tvůrci stále vydávat nový obsah a je jedno, jestli jde o placené MMO nebo F2P.
Klasické MMO (myslím hlavně RPG MMO, v ostatních se moc neorientuju) je v zásadě o stále novém obsahu. Bez toho nemůže žádné MMO dlouhodoběji fungovat.
Napadají mě hned tři MMO, která vznikla jako placená, která přešla na F2P model a která jsou přesto kvalitní a dají se hrát celá léta: LOTRO, Age of Conan, Star Trek Online. -
-
Ano, máš pravdu, musí neustále inovovat, resp vydávat další datadisky. Ale to jsou opět věci, které se platí. F2P si zaplatíš, když chceš. AAA MMO platíš původní hru ("aktivační poplatek účtu" nebo jak se ten poplatek u kdejaké hry jmenuje), měsíční poplatky a k tomu ještě každé další rozšíření - těch her, které přidávají větší obsah i bezplatně formou patchů je málo.
Proti tomu pořád vidím F2P jako výhodnější. Nechceš platit = neplať a když už chceš platit, tak podle toho kolik chceš.
-
-
málo kdo finančně ohodnotí.. navíc ty hrůzy který vypouštěj nejsou ani hodnotitelné.. ty hrozný hry z Asie které sem pořád proudí... To je přece uplnej odpad... Když to srovnáte s AAA MMO tytuly tak já si mnohem rači budu platit AAA tytul než pořád zkoušet do kola tu špínu... Projel sem snad celej seznam her na mmorpg.com a převážná většina z nich byli kopie lineage z Asie, které je uplná škoda hrát... Uplné přehlcení.. mezi tím se sem tam mihne starší AAA tytul co přešel na FTP nebo AAA tytuly které jsou placené a dobré a AA tytuly které jsou placené a horší.... A velice málo F2P které za něco stojí.. řekl bych tak 5% těch F2P za něco stojí... zbytek je jsou klony z Asie
-
-
Tituly chlapče, tituly. Vybírej si titulu MMO, tytuly vždy vudou něco jiného:)
-
-
-
... z Bamco-Nandai by se měl raději probudit do 21. století a přivést teda nějaké ty hry špičkové kvality na PC. Dark Souls by byl dobrý začátek a mohl by pokračovat Inversion (PC verze hotová, vývojáři čekají na laskavé svolení) a pokračovat Mortal Kombatem (když na PC vychází Street Fighter od Capcomu tak proč by nemělo i toto).
-
-
To se nestane. Namco totiž dobře ví, kde jsou paraziti a kde platící zákazníci.
-
-
Proto se divím, že PC, na kterém se točí více penež než na všech konzolích dohromady, pořád jejich hry nejsou.
Ne že bych měl něco proti konzolím, proti gustu žádný dišputát, ale kvalitní hry, které redefinovaly žánry vždy vycházely na PC, takže z pohledu vývoje mi přijde nevysvětlitelné tuhle platformu ignorovat, kor když mají kvalitní tituly, se kterými mohou snadno prorazit. -
jejdánánek:) Hadr na hlavu a bude zase dobře :)
-
-
90% míra pirátství na PC mi dává za pravdu. Proto raději hraji jen na PS3, kde pirátství téměř neexistuje, nerad totiž sponzoruji ze svých peněz parazity. Ty snad ano?
Více na: http://spokojeny.blogspot.com/p/gamelog.html -
-
Mluvit o pirátství u f2p her .... to snad ani nemyslíš vážně. Nejenom Namco by se mělo probudit jak vidno.
-
Pěknej design blogu bro.
-
Jo a proto sponzorujes Sony *15* Ja zase nerad sponzoruju trolly sledovanim reklam tady na games, takze doufam ze vypadnes *6*
-
-
Doporucuju studeny obklad na celo
-
Bylo mi hned jasné, že podívat se pravdě do očí pro vás nebude příjemné, ale je to fakt: http://pc.gamespy.com/articles/119/1197657p1.html
PC je mrtvé a zničila jej stahující lůza!
-
-
oháníš se imaginárníma číslama, který sis právě vytáhl z pozadí.
Tvůj blog snad může číst jen naprostej magor - nebo ty sám :) To si fakt myslíš, že ten link někdo dá do prohlížeče a otevře tu psychiatrickou léčebnu maskovanou za blog? Si fakt upadl ne :)
-
-
hlavně nám prosimtě do 15 minut necenzuruj youtube, chci se podívat na pár videí, díky moc.
-
-
Takze vyhazej komplet marketaky?
-
-
-
no vzdyt ani vetsina AAA her neni kvalitni *15*
-
-
pokud hra neni kvalitni tak nejspis nebude "AAA" .
-
Jdi uz do prd.le, ty kret.ne.
-
Jindro, stává se to ojediněle, ale dnes dostáváš plus! :D
-
-
Ma pravdu v tom ze vetsina F2P je jenom dojak na penize a tomu se prizpusobuje obsah - bud grind a nebo zaplat a trochu mensi grind. Ale i presto jsou dobry vyjimky, treba to LoL.
-
-
Jeste z FPS F2P me posledni dobou chytlo Tribes:Ascend.. je to zatim beta verze, ale uz ted si buduje svoji "competitive" scenu, hraje se paradne, funguje dobre a graficky vypada mnohem lepe, nez vetsina soucasnych FPS titulu (krom BF3..)
-
tak f2p už je ze samý podstaty mýtus, o tom se snad nemá cenu bavit.
Freeware a indie hry zdarma, to je už něco jinýho. Mnohý onlinovky ale f2p systém nakonec v dlouhodobým horizontu zachrání, tak toho využívaj, když není zbytí.
Je fakt, že měsíční poplatky a předplatné je ten samej humus..
Co nám z toho vychází? Guild Wars 2 - jasně, jenže tam je zase nevýhoda že nikdy nebude až tak presistentní jako třeba wowko nebo swtor atd atd. - Kompromisy kam se podíváš. -
Jediny F2P co me zatim opravdu bavilo byl World of Tanks ale uz nikdy vic. Nechal jsem tam strasnejch penez a ani jsem si to neuvedomil a jeste jsem do toho grindoval jak blazen. Ale je fakt ze jsem mel Mause v dobe kdy o tom vetsine lidi zdaly jen vlhke sny :D
-
-
To je prave ono, ve skutecnosti to vubec free nebylo. To samy APB, snad vsechno od Bigpointu, Metin2 atd. Jiny jsem (nastesti) nehral.
-
-
-
Pay for free ...... a takových je většina :/
-
Pongové z Namco Bandaiiii, ty maj všichni rádi, hlavně CD Projekt :))