Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hry Resident Evil mam rad, ale tyhle filmy jsou snad jeste vetsi bcko nez samotna hra (hra je samo acko, ale co se tyce filmoveho pribehu). Kdyby byl pribeh presne podle her, tak by udelali lip.
    • ups, sorry, jina diskuse :)
  • Pay for free ...... a takových je většina :/
  • Kraah: Souhlas chlape, jsem taky proti ignoraci PC jako platformy, pokud si to nevynucuje třeba malý počet zaměstnanců daného studia, nebo specifický žánr. Nicméně ty převratné hry vycházely i na konzolích. Třeba Disruptor! Ale když chceš tedy jó převratnou, tak Red Faction 1! Je skoro neuvěřitelné, že něco takového s destrukcí, která nebyla mnohde dodnes překonána vyšlo jako první na PS2! *4*
    • Položme si otázku, jaký hry nejvíc definovaly v současnosti asi nejmasovější žánry -

FPS - Half - Life, Terminator: Future Shock, System Shock, Deus Ex, Unreal

RPG - Fallout, Baldur's Gate, Might & Magic I-VIII, The Elder Scrolls atd atd.

Nechce se mi pokračovat, fakt ne. Nebaví mě to, tohle by měl znát každej sám.
      To, ze někde odlítlo víc kusů betonu je taky dobrý, ale Red Faction nikdy nemělo širší hráčskou základnu, ergo neovlivnilo tolik hraní jako tyhle tituly.

"Nicméně ty převratné hry vycházely i na konzolích" - jestli tam počítáme věci typu Mario, tak jo, ale vzhledem k tomu, že současný kořeny tkví v tvorbě konce 90. a první půlky 00's, musim silně nesouhlasit.
      • Na konozolích jsou byly v 90. letech a po roce 2000 desítky sérií, které si žily vlastním životem, měly velké prodeje a PC k tomu nepotřebovaly. Všechny se za průlomové označit nedaly, ale že by byly nějak kvalitativně horší, to opravdu ne.

Z novější doby si vem si třeba 3d reboot GTA - konkrétně GTA III - jasně konzolová hra ano port na PC vyšel o den později co na PS2, ale je jasný, že designem a marketingově hrálo PC druhé housle. Město bylo stavěno a doprava koncipována tak, aby to bylo na míru konzolím a jejich ovládání. GTA je jednou z těch převratných her.
        • Veskoslav
          GTA je převratná v jedné jediné věci a to otevřené město. S ničím jiným nepřišla. A navíc bez GTA, co bylo na pc, by asi těžko vzniklo GTA na konzole.
          • Já vím své pánové :) Mám obrovskou knihovnu PC a konzolových her a viděl jsem spoustu žebříčků průlomových herních sérií, kde byl podíl her konzolového a PC původu vždy tak 50/50. Rozhodně vám nechci a nebudu podsouvat, že konzolové hry byly pro vývoj průmyslu důležitější, než ty počítačové, ale prosím vy zas nepodsouvejte mě, že na konzolích vycházel víceméně jednoduchý balast a na PC samé revoluce způsobující perly.

Další převratná konzolová akce je třeba vůbec první Turok, i když tomu dneska max. tak zasmějeme.
            • v pohodě, když by se ti chtělo lovit z paměti, mohli sme se dostat i k zajímavější diskuzi, víš jak :).. Vždycky se o tomhle rád nechám poučit a tak, ale já prostě hlavně v současnosti nic dobrýho v konzolích nevidím..
            • Konzolista: Ano máš pravdu, je to otázka názoru i fakt, ale já se sem nepřišel hádat. O Icech SotC a MGS samozřejmě vím, ale s nimi bych musel vypsat ještě tak 20-25 dalších her, které mě připadají průlomové, pro což jsem moc líný. :D Ale díky za neagresivní diskuzi.
            • veskoslav: No a to je právě to... ty si vybavuješ. Jsi jako konzolista, třeba dejme tomu Xbot, který je opravdu oddaný hráč určitých značek, ale myslí si, že to všechno vzniklo na Xbox a mimo tu platformu to neexistuje a nic tak super, co právě hrají tu předtím v žádné podobě nebylo... Taky jsem byl jako ty, než jsem zainvestoval do různých krabiček, ale stále zkus a uvidíš že je toho mnohem více, než nějaké GT... :) A tohle celé je míněno, zcela bez urážky, proč by ses měl orientovat v tom, co vycházelo na N64, nebo PSX, když hraješ na PC...
            • tak ale nějaké uveď, zatím jsi uváděl de facto PC hry a hry, které byly takové spíše béčko..

Proč třeba neřekneš Metal Gear Solid, to je úplně jiná káva. Resident Evil a další. Shadow of Collosus nebo i to ICO?

Věř tomu, že asi všichni tři máme něco nahráno, ale musíš svý znalosti z konzolový scény taky nějak umět prodat, ne plácat o GTA, což je původně PC hra :)

Prostě tvoje věta o přelomových titulech jedině z konzolí nemá reálný základ, což jsi ve svém posledním postu oním 50/50 sám přiznal. Já bych sice řekl, že je to ještě méně než 50% v případě konzolí, ale to už je věc názoru a faktu, že současné konzole mi nevyhovují a poslední krabička co jsem měl doma byl ještě NES.
            • Veskoslav
              Tak já nevím. Z konzolí se mi vybavují hry jako Grand Turismo či Tekken, Halo, MGS či Resident Evil. Nové grafické rozhraní vždy přinesly pc, nové prvky většinou ořinesly pc. Nenapadá mně moc věcí, které by přinesly konzole a byly by skvělé. Viz CoD systé posledním FPS na pc a fňukání konzolistů u Deus Ex.
        • No GTA startovalo na PC co já vím (pak to vyšlo později na PS). Každopádně nevraživost Rockstaru vůči PC byla patrná už při odchodu prvních praotců a příchodu štik, co hleděly hlavně na velký prodeje a design se musel jak říkáš přizpůsobovat.

Přechod z ptačího pohledu do 3D nebylo nic specificky GTAčkovýho, to samý se dělo Princi z Perisa (nepovedenej POP 3D od tehdy snad ještě Interplaye).. Taková byla tehdy doba.
          • Persie*
  • Free 2 Play je na PC platformě dlouhodobě jediný udržitelný obchodní model. PCčkáři totiž jinak ukradnou vše co není přikované. Současné nekvalitní porty jsou jen předstupněm úplného zániku PC verzí většiny AAA her. Za zábavu se totiž musí drazí PCčkáři platit, prostě nekrást a pak nesvalovat vinu za nízkou kvalitu her na konzole.

Více se můžete dočíst zde: http://spokojeny.blogspot.com/2011/05/konzole-kazi-pc-hry.html
    • Nesouhlasim, ja sazim spise na streamovane hry.
    • Nízká kvalita her neni zpusobena piratstvim. Piratstvi naopak tlačí kvalitu her nahoru, protože nutí developery dělat hry, které stojí za to koupit.

Nizka kvalita her je zpusobena čistě primitivníma konzumentama jako "jejdasek", protože zaplatí pokaždé, za cokoliv a nehledí na kvalitu.
      • To je samozřejmě lež, pirátství nikdy nic dobrého nepřineslo. Pochybuji, že by si developeři na základě pirátění např. Age of Empires, nebo Zaklínače řekli, že udělají lepší hru. Co je motivovalo byly jen a pouze prodané kusy. Způsob jak říct ne nekvalitní hře je nekoupit a ne stáhnout ji. Navíc PC piráti kradou top kvalitu i nekvalitu a zachraňují to celé zase jenom kupci. Prostá matika. Takže se v tom buď vůbec sám nevyznáte, nebo jste sám stahovač-notorik.
      • hmm to zase vidíš moc radikálně. Spíš máme potíže najít nějakej zlatej střed, respektive místo pro všechny,kdo si úspěch zaslouží. Já bych zase pirátství až tak nezlehčoval, někoho brzdí ve vývoji, je fakt, že většinou pláčou hlavně vydavatelé z jistých důvodů, ale i tak - problém to je.
    • Hairy_Ass
      Jasně, PC je mrtvé a už se na něj žádné dobré hry dělat nebudou...kolikrát jsem tuhle větu už slyšel? *2*
      • Hlavně v oblasti AAA her už tomu tak je a kvalitní původní PC hra vyjde jednou do roka. Většina hardcore gamerů si herní PC na hry za 3 Eura a na laciné porty nekupuje. Ti chytří si za stávající situace raději opatří konzoli za 7000Kč namísto PC za 25 000Kč a zahrají si to samé + exkluzivní hry.
        • 7000,- za konzole? Nedávno jsem viděl xbox za 3500,-.
    • Tak ty nejčastější F2P jsou z oblasti MMO a MMO jsou v drtivé většině na PC (teda neznám jedinou MMO na konzole až na tu novou, co pojede pod EVE Online). Beru tvůj příspěvek jen jako pokus o flame.

Ano, ukrást MMO se dá fakt dost těžce a vlastně je to i nemožné - tedy pokud člověk chce hrát na oficiálních serverech.
    • Veskoslav
      Nazdar de*ile, zase sis nevzal prášky? Mám zase zavolat tvého ošetřujícího lékaře, že jsi zdrhl ze své polstrované cely?

P.S: Blog, co odkazuje na články z idnes, no tomu fakt věří jenom blázen.....
      • To ale neznamená, že se budeš chovat jako čuně *9* Zlobivej Veskoslav! *10* SOPA na tebe *15*
        • hlavně až tě budou SOPA mlátit po hlavě netoč jejich mundury na youtube, mohli by tam mít jmenovku s logem a jejdanánek (majitel munduru) by tě pak ještě musel pokárat a video smazat - možná smazat celej youtube, tozáleží jestli projde i PITCHA
        • Veskoslav
          SOPA ne, už budu hodný a na svěřence z blázince budu reagovat ťuťu ňuňu.
          • Nemusíš, jen plať daně, my už je budeme ťutínkovat i za tebe *15*
      • Taky si založím terapeutickej blog, vypadá to, že to pro pacienty různých ústavů je značně osvobozující :)
        • Veskoslav
          Jo, ale musíš tam mít spoustu obrázků:)
  • Hlavně veskoslav by se měl přestat hloupě vztekat a zvážit, zda je na tom, na čem hraje opravdu spokojený.

Viz více zde: http://spokojeny.blogspot.com/2011/05/vyhody-ps3-proti-pc.html

Pokud si hry kupuje, neměl by pro něho přechod být nic těžkého.
    • Kr.Pa
      Výborný poměr cena/výkon + výbava

nějaká akce, ke každé konzoli televize zdarma ? za 8000 ps3 a tv ? to beru *1*
    • zavrel sem ten clanek hned jak se zminil o tom ze na pc se hraje u stolu na zidli a na konzoli na gauci u televize protoze jak tohle nekdo rekne tak vubec nevi a je to slepej fanboy konzoli
      • takový poznávací znamení to je, pravda :) Spíš se vám divím, že na to vůbec klikáte a dáváte ctrl+c :)
    • Ten článek, na který odkazuješ, je pěkně fanboyovský... Kdyby tam aspoň nemlel o tom, jaká je PS3 hypermultimediální stanice, OMG. Lidi fakt dneska nemají vůbec páru, co všechno si jde na počítači ohledně hudby a filmu zařídit, jak jsou vygumovaní z těch konzolí. *7*
      • Tohle si zaslouži +1, tvuj prvni smysluplny post *2* , možna nejsi zas tak ztraceny připad *1*
      • Děkuji za přečtení článku, že vás nepřesvědčil nevadí. Buď k tomu dojdete sám, nebo ne. Ještě několik let zpět jsem nehrál na ničem jiném než na PC, ale pak jsem si dal 2 a 2 dohromady a zjistil, že Playstation mi jako hráči nabízí více výhod, než PC. Začíná to tak prostou věcí jako je třeba více dem, pokračuje provázaností s PSP... A co je nejlepší když koupím hru, nesponzoruji několik desítek těch, kteří se jen tak svezou.
        • Já jsem ten článek opravdu četl... Přesvědčil mě o tom, co se tam píše hned nazačátku - má to své výhody a nevýhody, čímž se stává ideální platformou pro určitou skupinu lidí.

Je těžko ji (onu ideální cílovou skupinu) jednoduše definovat, takže bych spíše řekl, že pro někoho, kdo je zvyklý neustále přebíhat podle nálady mezi hudbou/filmy/hrami/internetem/sociální komunikací a má tendenci si ve všech těchto oblastech potunit své zařízení k ideálnímu zážitku (softwarově + interakce softwaru s interním i externím hardwarem), nemůže žádná konzole nabídnout v podstatě zhola nic v porovnání s PC.
    • Proc bych mel prechazet z 1080p na 720p, low detaily a ovladani gamepadem? Vubec, proc bych mel delat neco co ty rikas? A taky proc bych mel vubec reagovat na tro(t)lla?
      • A přesto stále reagujete a místo argumentů se jen pokoušíte hloupě urážet.
        • Ty dеbile se vzpamatuj, než začneš dělat duležiteho a psat něco o tom, že tě někdo hloupě uráží, možna nenazyvej každeho PCčkaře piratem a zlodějem.
          • a) reagujes na fake jejdaska
            b) nenazyvam kazdeho éc hrace piratem a zlodejem, protoze sam jsem pc hrac
        • To ze moje PC zvladne vsechno co konzole + na nem muzu pracovat je urazka? To ze nekomu neco cpes je urazka? To je trollujes a spamujes diskuzi lejnama je urazka? Si to po sobe precti ty joudo.
    • Hairy_Ass
      http://farm3.static.flickr.com/2788/4127992813_91c0640808.jpg

A už neotravuj s tou reklamou na ten blog. Stačila jednou.
  • Tak to je gol. Jejdasek anonym je fake, ktery se me snazi napodobovat :-). Pravy jejdasek je vzdy registrovany. A protoze i to lze napodobit, tak pravy Jejdasek ma ma registraci eeeee@tiscali.cz kterou se v pripade potreby vzdy prokaze.
    • A abych uvedl veci na pravou miru. Pravy jejdasek model f2p nevidi jako ucinny nastroj proti piratum, protoze lze nasadit jen na velmi omezeny typ her.

Pravy jejdasek nema nic proti pc, protoze na nem sam hraje, pravy jejdasek zastava nazor, ze poradny hrac hraje a uziva si dobre hry bez ohledu na platformu.

Pravy jejdasek nespamuje forum odkazy na nejaky blog, takove chovani povazuje za neeticke.
      • Myslim ze oba ste na hlavu *15*
  • Docela bych neco poznamenal, ale nehodlam. Pac si JD dela na Eurogameru ze zdejsich diskuzi clanky *1* *1*
  • Ringwraith
    Ježišišmarja, jejdásek zase v akci.

Jo, taky jsem fanda konzolí a nemám rád zblázněný PCčkáře, co na ně jen plivou, ale vidím věci reálně a ty konzolím spíš škodíš.

A PS3 jako multimediální stanice je joke. Co když si budu chtít pustit HD anime v 10bitovým x264 enkódu v MKV? Jo, americký seriály a filmy ještě vychází v milion let starým XVidu v AVI, ale každej není tak za opicema.

No, jejda jen potvrzuje, že blbci jsou i na konzolové straně.
    • Co je ten jejdásek vlastně zač, že ho tady všichni berete za "starou ligu"? *1*
      • závidíš, co :) Kdybys byl aspoň pořádnej troll (pořádný trollové sami sebe tak nenazývaj), tak už jsi stará liga taky :)
        • To, že mám nick takový jaký mám, přece neznamená, že se nazývám "velkým troll-borcem"... Je to jen nick, nic víc. *3*
      • Ringwraith
        No já ho za starou ligu neberu.
        Já ho prvně zaregistroval asi dvě diskuze o SOPě a pirátství zpátky, kdy byl pro SOPu a pořád brečel jak všichni pirátí a jak jsme všichni zlí komunisti.

No a pak kdosi napsal, že je to nějakej deda_vseveda či co, a prej známá firma z jiných herní serverů, kde pořád pomouvá PC hráče a až nereálně vychvaluje PS3 atd...
        • No, pokud bych usuzoval jen z téhle jedné diskuze, tak bych ho bral ještě v klidu, ale jestli to je tak, jak říkáš...
          • Ringwraith
            Tak já všechny novinky ani nečtu.

Pokud se někde rozhoří diskuze, tak to čeknu, ale samotné články většinou přehlížím, pokud se to netýká nějaké hry, která mě vyloženě zajímá.

Zase musím ocenit, že pořád dává novinky i o hrách, které se nesetkají s moc zájmem.
            Třeba ta o FF XIII-2, Soul Caliburu 5, Napoleon's Campaigns II atd.

To si asi ani moc lidí nepřečte...

Jinak s podcastem mě včera hrozně zklamalo, že jsem před jeho začátkem musel jet na zkoušku, když byl zrovna hostem Milchal Rybka.
            • Tak to máme v tom případě stejně... Nejvíce mě iritují novinky, kde se napíše v pěti větách "tady máte zbrusu nové video, takže ho čekněte, je to bomba". Celkově mě zabíjení času hleděním na krátká videa s inteligenčně "krátkým" podtextem irituje.

Na podcast se tradičně těším v podání slotermeyera, live se na to nedívám, jelikož mě to omezuje časově (chci se na to podívat až tehdy, když budu mít čas a chuť) a navíc ta diskuze u toho většinou stojí za starou belu... Podle "konzolisty" se tam nějak rozebírají internetové diskuze, tak uvidíme *1*
          • Ringwraith
            Čekni ho tady:
            http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/vymahani-kompenzace-od-piratu-je-bezna-praxe-58189/

A tady:
            http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/hlasovani-o-protipiratskem-zakone-bylo-odlozeno-58168/
            • Otázka mimo - Nemáš pocit, že kdykoliv převezme štafetu novinek veselá kopa pan Smutný, tak je to těžká nuda ty články? *6* V podcastech mi připadá třeba docela fajn, ale ty novinky...
            • Ringwraith
              > ale opravdu si myslím, že je důležité, aby nejen v diskuzi, ale také v rámci reality existovalo vždy povícero náhledů na danou problematiku a mohly se vzájemně konfrontovat...

Nepochybně.

> Kdybych se já v realitě prezentoval tak, jak se chovám tady na diskuzích, tak by mě už dávno někde odstřelili nebo vyhostili ze země.

Mě asi taky. *3*
            • Taky bych se zrovna na 100 % nestavěl na jeho stranu (navíc je těžké odhadovat, nakolik jeho fanatické rozohnění v rámci diskuze reflektuje skutečný pohled na svět - možná více, možná méně), ale opravdu si myslím, že je důležité, aby nejen v diskuzi, ale také v rámci reality existovalo vždy povícero náhledů na danou problematiku a mohly se vzájemně konfrontovat...

V internetové diskuzi opravdu těžko odhadovat, jak se věci u něj mají... Kdybych se já v realitě prezentoval tak, jak se chovám tady na diskuzích, tak by mě už dávno někde odstřelili nebo vyhostili ze země. *1*
            • Ringwraith
              Hmm, tak ano.

Jeho základní myšlenka je: "Lidi by měli nést odpovědnost za své činy." a taky "Lidé by se měli řídit zákony."

Jo, když to řekneš ve vakuu, tak je to pravda, ale on to zavádí až nebezpečně do extrému. Zvláště co se týče těch zákonů na mě některé jeho věty působily až "fanaticky"... což jsem označil za nebezpečné.
            • Pročtu, díky! *4*

Tak jsem si to pročetl a myslím si, že základní myšlenka jeho příspěvků je dobrá... Chce být prostě jakousi nutnou protiváhou, přecejen i moralisté jsou v diskuzi potřeba.

Problém vidím v tom, že buď se vyloženě vyžívá ve své pozici "proti všem", anebo si zkrátka neuvědomuje, že způsob interpretace názoru je stejně důležitá jako názor samotný. Obojí v jeho případě znamená degradaci jeho myšlenkových pochodů v očích ostatních diskutujících.
    • jojo PC s dalkovym ovadanim spojeny s televizi a nainstalovanym XBMC a konzole se jako multimedialni stanice se muze jit zahrabat
      • Kr.Pa
        dálkové ovládání ? gigabite mys za 300 kč *1*
        • Ja mam dialkove z ebayu za 1€. *1*
        • taky moznost ale ja mam dalkac ke zvukovce s front panelem takze to resim tak
  • Co jako, kromě Dark/Demon Souls, udělali, s nějakym většim MMO prvkem, že do toho najednou tak strašně viděj a kybycujou?
  • F2P MMO.. nejdřív sem byl zaujatý.. Teď se jen snažim přehlížet tucty odkazů a bannerů lákající na klony, které nestojí ani za minutu mého času... Shodou okolností se tyhle klony sypou hlavně z Asie... Já už ani nepamatuju ta jména protože se mi to všechno plete a všchno to vypadá uplně stejně... Jen řeknu Lineage II a ostatní jsou totální kopie které nestojí za nic... Připadá mi že tam v Asii maj nějakej univerzální nástroj na tvoření F2P MMO, kde pouze zadáte nějaký příběh, prostředí a ono vám to vygeneruj hru.. Tam to jede jak na běžícim pásu.. Uplně klidně by všechny ty hry mohli vzít a vyhodit a místo práce na nich by si všichni mohli společně sednout a vymyslet pořádnou hru....
    • Tak pár opravdu dobrých F2P her stále je: LOTRO, Age of Conan a nyní Star Trek Online. Tyhle hry rozhodně nejsou špatné a nejde o nějaké levné klony jiných MMO.
      • No jistě ale o těch já nemluvim... Age of Conan byla jedna z mích nejoblíbenějších a to sem si jí tehdy ještě platil.. Já mluvím jen a pouze o těch F2P kopiích z Asie já nemluvím o dobrých F2P, které za něco stojí..
        • Tak asijské hry jdou většinou mimo mě. Nebaví mě grindovat miliony pokémonů v úchylných oblečcích a v přeplácané krajince.
          • Jo.. přesně.. ale takových her je najednou horzně moc a jsou uplně všude... plnej seznam her na mmorpg.com.... A když se snažim najít nějakou zajímavou hru tak se musim prodírat těmahle hrama a kolikrát se mi už stalo že sem nějakou dobrou hru přehlídl kuli tomu že byla obalená těma klonama a já už prostě uplně vyčerpanej z toho hledání sem jí překouk...
            • resshi
              Jestli máš čas na MMO, tak si určitě najdeš čas na to, aby sis prozkoumal hru, která ti vyhovuje a nestáhl si hned, co uvidíš.
    • Veskoslav
      Tak zorvna Lineage II dopadla naprosto katastrofálě. Úbytek hráčů, ovládání pouze přes myš, poslední datadisk byla katastrofa.....V současné době hraji Bounty Hounts online a jsem spokojený, sice mi očas dělá prolmy angličtina, ale jako alternativa k SW TOW či Startrek Online je to nadprůměrná hra. Už jenom to, že má každý svého robota, kterého postupně vylepšuje, či grafická stránka hry, která je nadprůměrná.
      • Lineage myšleno když sem ho ještě hrával.. Je to prostě legenda... Když vyšel by ojedinělý... Nyní se z něj kopíruje a je už dávno ztracený ale to mě nezajímá já už ho mnoho let nehraju.. jen sem ho uvedl jako takovou legendu z minulosti...
    • a co ubohý gold farmeři, by neuživili rodiny :))
      • Já když projíždim seznam her na mmorpg.com tak tam ty Asijský F2P to je jak spam.... kliknete na dvacet her a zjistíte že z toho je 18 F2P Asijských kopií lineage.. To mě vážně nebaví.. měly by udělat separovaný seznam pro ten kopírovaný odpad a pro MMO která za něco stojí....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit