Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chci se zeptat jestli ma smysl rozehrát hardcore obtížnost. Mám rád výzvy na druhou stranu nejsem masochista a nechci si udelat hru nehratelnou. Tak jestli to nekdo hral jestli jak je to vybalancovaný.
    • Pro hráče starších RPG povinnost, pro ostatní příjemné zpestření. Až tak to tu hru obtížnější nedělá a aspoň využiješ jídlo a pití. Dá se to v pohodě i bez schopnosti Survival (přežití nebo jak), ta to akorát ulehčuje. Je teda fakt, že možná nad tím inventářem strávíš trochu delší dobu, ale aspoň nebudeš brát každou blbost. Hraju na hard + hardcore a v klidu (i když se občas musím vyhýbat hnízdům nějakých silnějších potvor, hlavně kvůli společníkům)
    • Muzes ji kdykoli v menu zrusit.
      Ale problem urcite mit nebudes - jde vlastne jen o to, trochu premyslet behem operovani s inventarem.. Silu mam 6 + perk strong back, a problem s nosnosti nemam - holt nemuzes brat kazdou hovadinu. O jidlo/piti nouze zrovna neni.
      Tech "doctor bagu" taky neni nijak malo + "hydra" se vyskytuje snad i casteji a uzdravi vsechny koncetiny najednou. Navic nic nevazi.
      Nic hardcorovyho na tom fakt moc neni - spis prijemny zpestreni.
      A to se za "HC" hrace rozhodne nepovazuju - kolikrat hraju klidne na easy.
  • pekny clanek. ja dohral F1,2 asi 10x F3 sem dohral jednou a hrat to znova me zatim nenapadlo, protoze clovek zkusil u vetsiny questu vsechny mozne cesty formou save load a vybral si nejlepsi moznou odmenu a nejaky duvod hrat znovu odpada. na druhou stranu nemuzu rict, ze bych se u nej bavil hure jak pri hrani starsich dilu. ano byla tam spousta veci ktera me vadila. me treba daleko vice nastval quest ze stromem a naopak questu s atomovkou sem se docela zasmal i kdyz je fakt, ze odpaleni neceho takove by asi znicilo nejen samotne mesto, ale i vetsi cast pustiny a spousta nedomyslenosti byla i v dalsich questech. presto si myslim, ze F3 nebyl az tak spatna hra, jak mnozi hraci, kteri zacinali na prvnich dvouch dilech tvrdi. F3 byl proste dnesni hra. jednoducha, kratka a na efekt, ale ne spatna. u starsich her byla soucast hratelnosti nejaka vyzva tu tezkou hru dohrat. i hloupa hopsacka byla tezka dokud ste se ji nenaucili hrat. dneska je to hlavne o grafice a wow efektu. kdy dohrat hru zvladne skoro stejne clovek, ktery ji vidi prvne jako ten co ji hraje delsi dobu.
    • no vidis, a ja treba F2 hral asi 3x a nedohral jsem to ani jednou, v uplnem zaveru hry dosla motivace :)
      • přesně tak Fallou 1 a 2 mě bavili ale nedohrál sem ani jednoho :) ale atmošku to mělo
  • Neříkám, že jsem automaticky skeptický vůči kvalitě FNV, ale F3 nebyl tou hrou, ke které bych se chtěl vracet a hrát ji znovu. To neplatí o prvních dvou dílech série, které se tomu kdo je hrál nesmazatelně zapsaly do paměti. Tenkrát se totiž hráči rozdělili na ty, co si Fallout oblíbili a na ty co si jej zamilovali. A mimochodem výborný článek.
  • Jasné, pardon. Uniklo mi, že je reč o RPG - zameral som sa na ťahovky všeobecne.
  • Nevím co řešíte . Já si prošel Fallout 1a2 a třetí díl je jen moderně udělané pokračování co sice más vé chyby ale já se bavil a teď přes zimu si zmáknu Fallout 3 GOTY a počkám na Vegas . Komu se nelíbí F3 tak je to jen jeho problém a může si zahrát jinou špičkovou postopokaliptickou RPG hru (hups ona žadná takhle kvalitní není, že?).
    • Take jsem si na gog.com koupil F1, F2 a BoS. A ted na mne v policce ceka Fallout 3 GOTY. Jen jestli muzu poradit, nekupujte to u nas. Chtit litr za vec, co z Britanie vyjde na 400 je UJETE.
    • A co Stalker nebo Metro 2033? *7*
      • Obe dobre hry, ale ani jedna neni RPG *3*
        • No to ale fallout 3 taky ne. Mozna a-rpg a to jenom pokud jsi nezdolny optimista
        • zrovna ten Stalker je mnohem vic rpg nez celej slavnej f3 :)
          • No nevím, jestli víc nebo míň, nicméně je to RPG jak vyšitý.
            • Hmm, co je na Stalkerovi RPG? Hral (a dohral) jsem vsechny 3, ale nejak jsem si nevsimnul :-)
          • Ty jsi teda kecal, vid? : ))
        • Upřesnil bych to na akční rpg, alespoň u Stalkera. U Metra na akci s prvky rpg. *3*
  • Parádní článek konečně někdo kdo ví o čem byl Fallout.
  • Falout 3 je supr hra newim co resite. Koho bavi nejaký dialogy a tabulky omg. Tady muzes strilet a mas plno mutantu na mape, taky mas deatclawy. Je to hra tak newim co resite kde ma nekdo postavenej barak to je snad fuk ne? Treba quest z odpalenim megatony byl supr a bylo to vtipni. nekomu to brani ve vyhledu tak odpali atomovku, fakt dobrej napad. Get a life
    • pokud ho jeste nemas, tak rekni rodicum o penize a utikej si koupit iphone. cestou se nezapomen zastavit v kine urcite jeste pobezi nejaky dil twilight sagy *11* no a vecer muzes zaparit nejakou strilecku jako F3 na easy obtiznost a zitra nam zase muzes napsat nejakou perlu
    • Ja take nevim, co proti F3 vsichni maji. Ja hral F1 a F2 jiz tenkrat v 90. letech. ale ze bych na nich porad lpel a delal z nich modlu, tak to opravdu ne. Navic prece nikdo nenuti lidi F3 hrat. Proto mne take dostala recenze na New Vegas, hru naprosto stejnou jako F3, jen s jinymi questy autor vychvalil do nebes a v te same recenzi si neodpustil v kazde druhe vete poznamku o tom, jaky je F3 shit. A jestli nekdo nepochopil prave sdelenei Tenpenny Tower, tak je mi ho opravdu lito.
      • To klidně můžeš, ale to individuum na který reaguješ si myslí, že rpg hry jsou nějaké střílečky, kde na ničem jiném nezáleží. Proto ty negativní hlasy. *3*
    • A muzu se zeptat, kolik ti je? Podle prispevku vic jak 13 netipuji, at uz kvuli tve cestine (bylo to vtipni? opravdu?) nebo kvuli tvemu skvelemu nazoru ohledne tabulek a dialogu. Vis, tohle je RPG ne FPS, vis jaky je v tom rozdil?
      Kdyz si chces jen tak bezucelne pobihat a strilet po vsem, co se hybe, zahraj si Dooma, nebo jakoukoliov jinou FPSku. Od toho take First Person Shooter.
      RPG by melo mit propracovany pribeh, spousty dialogu, vyvoj postavy, hafo questu, tunu predmetu atd atd atd.
    • Buď se tady snažíš vyvolat flame a nebo, pokud to myslíš vážně, tak je tebe pro rpg žánr škoda a propříště si zahraj raději CoD... :-)
      • Na takové radši nereagovat, mně to přijde jako jasný trolling (i když, i takoví občas lidi bývají). Zbytečné si ničit nervy... Máš možnost, že narazíš na trolla nebo na vola, každopádně rozumné diskuze se nedočkáš. Ignorovat a je to
  • Pěkný článek!
  • nechápu, proč je potřeba F3 zadupávat pod zem a trpce lamentovat nad starými dobrými časy, který odnesl vítr ...
    F3 vytahuje z původního světa hráčům dobře známé elementy - NUKA-COLA, krvavé killy, ranec dovedností, Pip-Boy. Opět platí větvení dle dovedností. Nemáte řečnictví - žádné speciální dialogy. Jste vědec vida jdeme naprogramovat věžičky apod...

F3 stojí hlavně na "big wasteland" Prozkoumávání pustiny, hledání skrytých lokací, řešení vedlejších úkolů (ano, možná nejsou tak geniální jako oprava jaderné elekrárny v F2, ale najdou se pestré úkoly - viz quest s Rodinou. Stánky http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_quests dokazují, že zas tak omezený svět bez možností to není) zabaví víc než dost.
    Trefný komentář o přísunu k akčnosti měl "Klop" Klasické tahové "líné" RPG by bylo těžko hratelné a až otravující. Betseda se netají příklonem ke střílečce. Zkuste si přepnout do pohledu třetí osoby - uvidíte jak postava vyloženě plave po mapě :o))
    Stěžovat si na grafiku, ale notak nejsme náctiletí dacani (kteří kvůli ratingu by F3 neměli ani okem zahlédnout), kteří řeší grafickou stránku - to, že použili starý engine není hřích a hra sice nemá kouzlo izometrického fallout světu, ale i přesto je unikrátní a z scenérií si senete na zadek. Pokud redaktor píše, že F3 dohrál ani, by složil jednu vlastní zbraň, nelze než říci, že si typycky po česku chtěl postěžovat na kvalitní hru dříve než si najde čas objevovat její krásy. Neříkám, že F3 ej bezchybný mouch a děr má habaďůru i tak se nemusí stydět, za své jméno. Je-li New Vegas příklonem ke klasice, tím líp pro všechny hráče.

V F3 humor rozhodně nechybí rádi GalaxyNews a bláznivý Free Dog a jeho parodizování prezidenta, či humorný příběh o gloulovi... O bláznivé Moiře ani nemluvě, roboti mluvící s britských přízvukem
    • Bláznivý anarchistický revolucionář Three Dog? Ve hře která má dýchat atmosférou padesátých let? A proč tam rovnou nestrčit fifty centa, to se lidem přece taky líbí a určitě by to bylo strašně cool, mohl by pouštět nějáký RnB, protože to strašně frčí a za pasem mít desert eagle, aby byl ještě hustější. Three DOg, je přesně to, co dělá z Faloutu 3 to čím neměl být.
      • Three dog, který hraje ve svém rádiu... a teď pozor RnB... ne? Techno... opět vedle? Vedle jak ta jedle. Hraje staré vypalováky jazz-blues-soulových velikánů (které jsou jen tak off-topic kořeny právě dnešního RnB), které si každý vybaví právě v souvislosti F2 (Lance Armstrong a jeho "kiss to build a dream on") Nebo Armstrong byl "světlé barvy" možná právě proto se černý Three dog "Novodobý blues man" hodí jako frontman do rádia hry stavící na kořenech F1 a F2 víc, než kdokoliv jiný...
        Poslouchal si v F3 někdy Three doga déle než 10 sekund, jeho komentáře reflektující dění v herním světě (třeba poté co splníte queste "Those/Tihle" a najdete v Rivet City domov pro syrotka, patří k pomyslným vrcholům vyprávění příběhu v RPG v otevřeném světě... Nebo jste/jsi již v jiné hře zažil, že by vaše činy komentoval někdo v rádiu?

F3 je plný nezapomenutelných momentů - bitka s přesilou mutantů v DC za pomoci Bratrstva oceli... či stačí vlést do kterékoliv skríše (vystavěných jako nouzový kryt proti radiaci) a najít vtipný komentář na zdi "počkejte až radiace zmizí...", či najít v posteli pár manželů a vedle nich dvě stříkačky s morfiem (taky náhoda, že to tam designéři dali, nebo ne?) co baráky evidentně sesmahlé po radiaci?? Tady, že neni žádná atmosféra post-nukleární války?

Killer to napsal přesně, kdo chce psa být hůl si vždycky najde. Dodán pokud máte s F3 nějaký osobní problém, napiště to raději emailem Bethsedě... proč a jak by měl by být další pokračování po New Vegas lepší; než kazit všem, kdo F3 ještě nehráli chuť si ho zahrát! F3 má chyby (slabší dialogy, nejde už tolik řešit questy bez násilí a příběhových questů je skutečně málo, bugy a padani) i tak patří mezi hry, které díky atmosféře a hratelnosti posadí hráče na zadek a neodtrhnou se od něho v totální euforii několik dní...
        • Jedinej hit Lance Armstronga co znam je "Race for the cure" : D
          Vim ze se chyta za kliku a ne za slovo - jen tak rejpu : P
          • tahle diskuze je šťavnatá :o) a proto otevřu ty dveře ... (doufám, že ne od pandořiny skřínky :o))

Prolog:
            Občas jsou chvíle, kdy ti nějaká hudba asociuje něco - nejvíce je to v reklamách kdy společnosti typu česká spořitelna mají ve všem stejnou melodii, výborně se takhle prosadili v klipu na Komerčku (teď možná kecám na kterou banku) Madcom a "beggin" když si tu písníčku vygooglíš či vyYoutůbíš, pokus aspon jednou za x let vidíš tv, 100 % si vybavíš konkrétní reklamou. Díky tomuhle "reklama WOW efektu" se stali slavní CLOU, protože T-mobile si vzal jejich "Island Sun" do reklami vůbec T-mobile takhle propaguje hodně kapel, které mají pak "slávu" jistou třeba Ting Tings song ", jejíž stejné album bylo i v reklamě na "fantu" ta bloncka co narazí do zdi... jinak všechny víše zmíněné kapely doporučuju aspoň k Myspace poslechu....

Odpověd:
            F2 jsem hrál třikrát (pozn. dohrál pouze jednou až za xy let od koupě - bylo to někdy o nervy, jak padal) miloval jsem ho, ... no kolik mi tehdá mohlo bejt, že by pouze náct a byl to první LEVEL, který jsem si přinesl hrdě domů (jestli tam bylo demo "Die by the sword" tak to byl on 100%) tehdá jsem spadal do sekty LEVELáků, teď jsem si koupil 200 SCORE a dobře jsem udělal je luxusní. A kdykoliv slyším od Armstronga "Kiss to build a dream on" vybavím si ten padající fallout, kde jsem mlátil Gekony, snil o power-armoru a nechápal proč lidi cpou skilly do řečnictví, když to nedávalo žádnej damage větší :o) o Inteligenci ani nemluvě - Sulik forever to byl team-mate na úrovni. Právě proto je Kiss to build a dream on hymnou F2.
            Léta plynula a výplata rostla... pak přišel nový stroj z nebes a právě F3 GOTY, který mě prostě chytnul a stále drží protože ho furt hraju :o)) Proto diskutuju zuřivě a nechápu, proč se od F3 všichni harcovní hráči starých dílů distancují. Kdyby dostalo EA licenci mohli jsme mít Fallout THE SIMS (TM), Fallout need for speed(TM) - běháš po pustině a z trosek aut si stavíš nová, která pak tuníš u Moiry, Fallout Tactics: Bad company of brotherhood of stell (TM) - taktická střílečka z prostředí D.C. Zaplať pánbůh za Bethsedu
            Epilog:
            Psával jsem recenze na pc gamesy (nejhry.cz in memorandum) a občas napíšu recenzi do šuplíku či do časopisu jako "čtenářskou" - právě na nějakou tu hudební placku či film :o) Jen tak mimochodem, jsem nikdy neměl dobré známky z češtiny (ikdyž dát mojí češtinářce ze střední přečíst SCORE, tak ji odvezou nohama napřed :o)
            • To máš asi recht, že ho mladý baští ... trochu mě přišlo, že si část jeho show kopírovala Maxe payna a tu televizní show "Lords and Ladies". Je pravda, že se práv k jeho rádiové stanici momentálně snažím probít přes hordu mutantů (no s tou super unikátní bouchačkou... co člověk dostane od humanoidního androida v Rivet city to jde jako po másle :o) Naví ještě sejmou dalších paladina z bratrstva a už bude mít v šuplíku v Megatuně schovanou druhou energo zbroj *5* už jenom kvůli tomuhle je F3 masíčko na úrovni
            • Já si nemůžu pomoct, já tam toho gangstu cejtím až moc. A vzhledem k tomu, že nemám rád všechny ty popkulturní postavy, jako že dredař je zároveň filosof a revolucionář a spasí svět a při tom taky hulí trávu a balí báby, nějak mi tam tohle nesedne. Už jen to jméno... Já bych se vsadil, že ho tam šoupli čistě proto, aby ty mladý tam naěli kus toho svýho... :)
      • Prosim vysvetlit. Nepamatuji se, ze by Three Dog rappoval nebo tancoval. A proc by proboha mela hra dychat 50tymi lety? Co ve F1 a F2 dycha padesatymi lety? Uvodni pisnicka a to je vsechno! Nezlobte se, ale prijde mi, ze nekdo udelal jinou hru, nez jste vy osobne chtel a proto je to shit. Zatimco uplne stejna hra, jen s jinym nazvem New Vegas je najednou super Fallout hra.
        • Co třeba celkový designe? Oblečení, budovy, automobily, představy o hi-tec vybavení etc, etc. Ale to jen reaguju na otázku jestli Falloutí hry dýchají atmosférou 50. let. Podle mě i F3 má vynikající atmosféru a Three Dog mi nevadil.
          • Presne - padesatkama to pretejka a pro me je to na ty hre ta nejkouzelnejsi vec : ))
            Ale taky nemuzu rict ze by mi ThreeDog nejak vadil. Mozna proto ze jsem radio moc neposlouchal. Kazdopadne radioDJs byli urcite i v tech 50./60. letech ujety (aspon ty cerny) tak nevim proc by to melo az tak vadit.
            Vytahovat 50centa apod. zas ukazuje jak radi tu lidi prehanej aby podtrhli slabej argument..
  • Moj osobny nazor:
    Fallout 3 ako samotna hra je celkom slusna zabava na par dni, ale hra Fallout 3 ako tretie pokracovanie Falloutu ma dost sklamalo. Najlepsie by bolo keby ju vydali pod inym nazvom ktory by s povodnou seriou vobec nesuvisel a vobec by sa nemuseli neporovnavat. Myslim si ze po uspechu 1 a 2 by si Fallout zasluzil lepsieho nasledovnika.
    ... a NV ... este som ho nehral ale po skusenostiach s F3 mam dost obavy
    • Nic ve zlým, ale je to holej nesmysl. Kdyby Fallout 3 Bethesda vydala pod jiným jménem, fanoušci by zase nadávali, že je to vykrádačka původních Falloutů. A měli by pravdu *3*

Zkuste se smířit s tím, že když dva dělají totéž, není to totéž. Zkrátka nemůžete chtít, aby studio složených z úplně jiných lidí vytvořilo stejnou hru, jako banda lidí několik let před tím. Nemůžete jim upřít, že se snažili. Jistě, k dokonalosti to má daleko a s článkem Dana Vávry nezbývá než souhlasit, ale nebýt Bethesdy, tak je kulový. A upřímně, nemít F3 by mě dost mrzelo. Ať je to s předchůdci jak chce. Mně takhle zase "zp.znili" milovanou sérii Gothic *1* I když já mám štěstí, protože PB nezanikly a Risen přesně to, na co jsem čekal. A už se pracuje na druhým *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit