Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...pokračování předešlého příspěvku

- V terminálu bylo k vytištění prohlášení o riziku smrtelného úrazu, které musí podepsat zájemci o shlédnutí předváděčky bojových robotů (bylo to v muzeu?).

- V jedné lokaci (severozápad mapy?) jsem v budově (vysílací věž?) našel šachovnici s figurkami v podobě zmenšených předmětů ze hry. Jestli si dobře vzpomínám, figurky šlo dokonce posbírat a v inventáři používat jako skutečné předměty.

- V nějaké městské lokaci jsem v interiéru natrefil na divadelní kulisy představující zmenšeninu typické Fallout 3 ulice s celými bloky domů.

- V metru byly v jedné údržbářské místnosti záchodové zvony přicuclé nejen po stěnách, ale i na vysokém stropu.
  • K humoru, není to tak, že jednička a dvojka ho mohla mít hodně drsný, protože tehdy nebyly počítačové hry tolik na očích? A že dneska si hra pro masové publikum takovéto kontroverze nemůže dovolit a tak má F3 i NV humor střízlivější? Čímž chci vyjádřit, není si humor F3 a NV podobný?!

Dan Vávra, píšete "V Bethesdě možná mají smysl pro tvorbu fantasy světů, co ale rozhodně nemají, je smysl pro humor, protože ten ve hře zcela scházel, stejně jako ironie a nadsázka."

Hrál jsem F3 mimo jiné právě kvůli humoru a bylo ho na mé očekávání málo. Ale když zapátrám v paměti, i po takřka dvou letech od dohrání si vybavím:

- V terminálech byly vtipné minihry (třeba textová hra jak z 8bitů, další už si nevybavím, ale bylo jich víc).

- V terminálu byla evidována stížnost účastníků promítání, že hlasitost zvukového doprovodu přesahuje hranici snesitelnosti (bylo to v planetáriu?).
  • Já teda nevím většina chytráků tvrdí že F1 a F2 vynášíme do nebes jen z nostalgie apod.
    Ale já hrál tyhle 2 kousky docela nedávno a to sem ani nevěděl, že je to mezi starší generací tak oblíbená hra (to samý u BG) .
    Tyhle hry mi změnily absolutně pohled na herní branži a hry jako takový.
  • Aktualne uz tejden F3 zrovna hraju vcetne vsech DLC (sou fakt bozi). Treba nemam takovy vytribeny vkus jako ostatni ale libi se mi vsechny Fallout hry (vc Tactics) a jsem rad za ne. Ano podobnost s Oblivionem je pochopitelna ale i pres to me taky stve. Ale cekat od dilu, ktery tvori naprosto odlisne studio - stejnou fylozofii pri tvorbe jejich hry a prezentace, to snad nemuze nikdo ocekavat...
    Prijde mi ze i hodne zalezi jakym zpusobem clovek hru hraje, jestli pospicha za hlavnimi questy nebo se tak poflakuje a prozkoumava nove lokace, jako treba ja. Ted mam nahrano neco pres 30h a mam teprve 26lvl, ale neni to ze bych neumel naexpit ty levely rychleji, ale proste proto, ze mi nikdo nediktuje tempo a delam si co chci - to je to nejzajimavejsi i z predchozich F1 a F2.
    Jinak co se tyce grafiky nevim co priti ni mate, me prijde uzasna s perkem krvak je to maso jako u kazdeho dilu falloutu. BTW hraju na 1920x1080 @ 24"LCD na max detaily vc AA a AF.
  • Moc pěkně napsané shrnutí historie Fallout. *5*
    • Jinak bych rád dodal, že jsem taktéž odkojený na klasikách F1 a F2. Nicméně jsem se u F3 bavil. Hra je to dobrá a to dost, i když prvním dílům nesehá ani po kotníky, ale musíme si uvědomit, že v dnešní dobš, která přetýká spusou her je těžké ufělat ěco tak revolučního jako je Fallout 1. Ono totiž už vymyšleným se těžko někdo překvapí. Na druhou sdtranu je vidět, že to hodně začínajících hráčů chytlo... F3 je pokračování úspěšné a doufám, že v dalších dílech jako je New Vegas se vývojáři ze svých chby poučí a přidají pár věc, kterými uspokojí i nás pamětníky starých Falloutů
  • fallout3 ma viac bavila ako fallout 2 ci tactics
    • pssst, to se nesmí říkat :) za to tě lidi rozcupují, to je špatný názor. :) fallout 1 a 2 je nedotknutelná modla, přes to nejede vlak, a jestli si to nemyslíš, hrám nerozumíš a neumíš poznat, co je dobré :)
      • Nu, niekoho skrátka viac bavia akčné FPS; iný si zase potrpí na kvalitný príbeh, výborné ozvučenie, zaujímavé úlohy či presvedčivé vedľajšie postavy. A práve táto druhá skupina má voči F3 oprávené výhrady.
        • ale já nikomu neupírám to, že se někomu nelíbí fallout 3 (dokonce souhlasím s některými body, ktere tu v těchto výtkách padly), však tedy dobře, ať se jim nelíbí. ale nevím proč je zde pořád tak velký důraz kladen na to srovnání s předchozími díly. obzvláště v dnešní překomercializované době a je zde vlastně napadána bethesda a lidé, kteří se na vývoji podleli... to už mi například přijde ubohé. jedna věc je pomlouvat titul, druhá věc je pustit se do pomlouvání lidí a určování toho, čeho jsou a čeho nejsou schopní...
        • tak ja mam rad hardcore rpg ako Baldurs gate, NWN alebo arcanum ale napr. fallout 3 bola fakt dobra rpg aj ked hlavny pribeh bol gycovy ale svet a side questy boli super
  • Nemůžu říci, že bych s Danem nesouhlasil, ale vzhledem k agresivitě argumentace mi přijde jeho přístup k faktům neúměrně diletantský. Na jednu stranu sice doporučuje Falloutí bibli, ale vyvolává ve mě otázky, zda ji vůbec někdy viděl, když stíhá nesprávně uvést jejího autora a kritizovat v F3 lokaci "Vaultu dětí", který je přitom konceptem z hlav autorů původní dilogie.

Ale za to shrnutí současného působení autorů původních dílů díky.
    • Chris Taylor a Avellone je přežblept, měl jsem v těch jménech po tom výpisu všech lidí hokej, jinak samozřejmě vím, v článku je to na jednom místě správně a podruhé jsem se přepsal.
      • Jinak teda nevím co je na článku agresivního.
        • Ano, za to hnidopišství ohledně Chrise se omlouvám. Nicméně pokud stojíte o rozbor vašeho "konfrotačního stylu" už podle množství "překlepů", nesprávně uvedených citačních zdrojů atp. mám dojem, že článek vzniknul horkou jehlou a s horkou hlavou. Osobně sdílím Vaše znechucení nad rozložením prvků v F3 i jeho nově nabyvším fandomem, ale mám dojem, že jako herní kritik, byste si měl zachovat alespoň formálně mírný odstup.

Např. srovnávání odbornosti tvůrců F3 v oblasti herního designu s V. Klausem na poli humoru (Byť Klaus je svým tragikomickým způsobem mnohem zábavnější než celý létající cirkus.) působí docela urážlivě.

Ale je to samozřejmě jen otázka vkusu.
  • Fallout 3 byl pro mě zklamání .Nejde srovnávat F3 a New vegas to je jako srovnávat nebe a dudy.Jinak fallout 3 sem nedohrál. *6* *9* *11*
    • pssst, to se nesmí říkat :) za to tě lidi rozcupují, to je špatný názor. :) fallout 3 je nedotknutelná modla, přes to nejede vlak, a jestli si to nemyslíš, hrám nerozumíš a neumíš poznat, co je dobré :)
  • jsme v zábavním průmyslu. každého baví něco jiného. někoho nemusel bavit fallout 1 a 2 a fallout 3 ho bavil. nebo naopak. nebo někoho bavily všechny 3 díly. nebo někoho nebavil ani jeden díl...
    jinými slovy, každý má na to vlastní názor. proto je taky velmi obtížné dělat recenze her a je u toho potřeba mít trochu nadhled a brát to komplexněji.

ale to není důvod k tomu, aby se brečelo u toho, jak je fallout 3 ošklivá hra. i když je v článku kus pravdy, je zcela zbytečný a flame vyvolávající :) každý ty hry totiž bere jinak...
    • Tak tohle presne tvrdi ti, co je neco bavi, nebavi, aniz by vedeli proc a pak zastavaji takove nazory, jako ze vsechno je individualni, subjektivni, a ze teda vlastne nikdo nemuze nic konkretne rici, kritizovat a recenzovat. Ja ale rikam, zaplat panbuh za Dana Vavru, ktery se ted pustil i na netu do recenzovani a psani clanku, protoze s nim mame dukaz, ze kdyz recenze a clanky pise clovek, co opravdu te praci rozumi, ma s ni vlastni zkusenosti, muze mnohem objektivneji a konkretneji hre vytknout mechaniky a herni principy co do obsahu i formy, kde bezni recenzenti, snad ne hraci, tapou ve tmach jen s pouhym - libi se mi, nelibi se mi. Proto sem velice zvedav, jak Dan Vavra bude pokracovat a ja jen pevne doufam, ze na poli recenzovani a psani clanku vydrzi co nejdele (a to pisu zcela uprimne :)
      • tak tohle přesně tvrdí ti, kteří si nedokáží udělat na nic vlastní názor a jsou strhnuti davem. vždy se musí s někým ztotožnit a nedokáží jít vlastní cestou, bez špetky individuality.
  • Hmm prvy clanok po dlhej dobe ktory som docital na Tiscalli do konca. Konecne clovek ktory vie co hovory....Inak obdivujem autora i vsetkych tych ktory F3 dohrali....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit