Přejít na výpis diskuzí
Fallout New Vegas: Dead Money - recenze
12.5.2011 | Jan Smejkal
89 příspěvků
-
Dnes vychází Dead Money... ne u nás (do dnešního dne to stále platí) http://madbrahmin.cz/diskuse/1154 *3*
-
-
neplatí, na začátku diskuse máš důkaz. asi se ti rozbil steam, neumím si to jinak vysvětlit *5*
nicméně je zajímavé, že tunhle novinku jsi ignoroval:
"Dead Money k mání, Cenega na zabití"
http://www.madbrahmin.cz/index.php?id=home&news=1176
-
-
cest .. jeste porad hraju fallout 3 a premyslim ze az ji dohraju tak jestli mam spis se vrhnout na new vegas a nebo mam dat sanci tem dlc čkům ..jestli to stoji za to si to zkusit a hlavne jestli sou vsechny datace na trojku s cestinou ?
-
-
rozhodne pockaj, nebud ako ja co hraje FNV uz 5x krat a uz ho pozna skrz naskrz a uz teraz viem ze to dopadne aku u F3 kde som nehral ziaden DLC lebo uz som nemal silu to hrat po Xty krat.
-
google.cz *7*
-
-
Sorry, ale ta recenze se nedá ani číst, "květnaté" až hrůza... Že by jakási forma onan*e někoho, kdo právě odmaturoval z češtiny a potřeboval si dokázat, že ON na to má? *7*
-
-
já takhle píšu normálně, ale jak říká klasik:"If you want to avoid criticism, say nothing, do nothing, be nothing."
já mám taky "své" recenzenty, jejichž textům i myšlenkám se vyhýbám, seč to jen jde. Divil bych se, kdyby si mě někdo nezaškatulkovat podobně u sebe. -
Tak ty si vážně srandista. Nebo chceš začít flame?? Pokud ne, tak je mi tě líto, protože hanit někoho za rozvinutější vyjadřovací schopnosti může jen ubožák. Navíc když jsou věty formulovány kousavě a vtipně. Je vidět, že moc nečteš. Jdi si dát radši blesk!
-
Recenzia je napísaná pekne,dobre, akurát že sa nestotožňujem s tými nedostatkami ktoré spomína. Jedinú slabinu som videl v niektorých (dosť významných) nelogičnostiach v úplnom závere hry :-/
-
Taky se tomu říká "slušně napsaný text, který primitiv není s to dešifrovat".
-
-
"Neúčinná děsivost audiovizuálna je naštěstí skvěle vyvažována povedenou děsivostí neznáma, bezmoci a beznaděje" mě jako primitiva pobavilo nejvíc *1*
-
-
A co je na tom? Normální věta.
.Jinak s tím názorem o "primitivech" se neztotožňuji. Jen si prostě nemyslím, že "verbální onanie" je pro text recenzi nějaké minus. -
-
Jo přesně, ty dvě buzny uměli opravdu psát. Některé texty jsou skvosty. Zrovna hraji Stonekeep a k navození atmosféry jsem si přečetl Andrejovu recenzi a je to prostě paráda. Něco podobného aby člověk dneska pohledal.
-
-
Teo, díky za ten odkaz.
-
tak to je skvele , diky!
-
Zcela konkrétně tady: http://www.oldgames.sk/casopisy/
-
Taky si vybavuju nektere recenze napr.: DM2, Ravenloft 2 nebo Ufo2. Bohuzel jsem pri stehovani z virtualni reality do zivotni reality tyhle casopisy vyhodil, da se to nekde na netu nalezt k precteni?
-
-
Normální věta? A co to jako znamená "neúčinná děsivost audiovizuálna"? A co "povedená děsivost neznáma, bezmoci a beznaděje"? Vždyť jsou to zcela abrudní, vágní a šroubované formulace. Když si představím, že se takhle baví nějaké postavy ve filmovém hororu, musím se smát. Jedna z nich se vrátí ze sklepa, ve kterém leží zohavená mrtvola, a povídá: "audiovizuálnost naším mrtvé kamarádky Jessie je neúčinně děsivá, ale než jsem sestoupil dolů, neznámo našeho sklepa bylo povedeně děsivé, nemyslíš, Tome?" - "Máš pravdu, Jerry, ale naše momentální bezmoc a beznaděj je taky děsivě povedná, viď?" *1* *1* *1*
-
-
Ok :).
-
Sehnal jsem si všechny Levely a Score od čísla jedna, abych zjistil, jak to tenkrát bylo, a pravdou je, že tak, jako uměli psát Eisler s Anastasowem, ale i mnozí další, dneska neumí psát nikdo. Anebo tak aspoň nepíše. A zdaleka to všechno nebyly jen nechuťárny, jak je populární si myslet. Mnohem častěji to byly recenze opravdu vtipné, leckdy plné poněkud temné fantazie (například Andrej psal některé recenze ve spolupráci se svým "zlým" alter egem Mamoulianem), velmi často originální a vždy prodchnuté takovou zvláštní atmosférou, která existovala jen tenkrát. Jestli tenhle text někdo považuje za "osvěžující vítr", pak doopravy nezná historii. Je to možné bohaté na slovní zásobu, ale zatraceně SUCHÉ...
-
Vidíš, a mě tyhle Andrejovy nechutnosti vždycky nechávaly naprosto chladným. Ale přiznávám, že jsem jeho nejslavnější období jsem nezažil (Score jsem nikdy nekupoval, Level až v letech 2000-2005).
-
Pějou se tu ódy na květnatost toho textu, ale mě to přijde strojené a umělé. Možná jsem trochu zaujatej, ale zrovna včera jsem četl Anastasovu recenzi na Earthworm Jima ve starém Score a s popisem toho, jak Andrej prohrál sázku a musel se vyplazit po břiše až na Petřín, načež cestou nahoru nabíral do huby žížali, se tenhle "originální a autorský přístup" nedá příliš srovnávat...
-
A tobě přijde přiměřené srovnávat takový text s neformálním dialogem v hororu? Nehodlám tu větu opisovat jinými (jednoduchými) slovy, protože je mi jasné, že jí rozumíš. Fakt, zrovna tohle mi přijde naprosto srozumitelné. Určitě by se v té recenzi daly najít větší perly.
-
-
-
-
-
Odborně se tomu říká verbální onanie*2*
-
-
Dík za upřesnění, budu si to pamatovat *5*
-
-
*3*
-
-
-
-
Kolikrát mám říkat, že to DLC jsem v čr koupil na verzi z UK. V pohodě. Zkus to sám a uvidíš.
-
klavirista?????
-
Poznámka k recenzi. J.E.Sawyer je Lead Designer celého F:NV, takže je hlavní osobnost stojící za vývojem. Zbranový systém dělá proto, že je fanoušek zbraní (gun nut) a ví o nich neuvěřitelnou spoustu informací. Jinak napsal dost úkolů a připravil návrhy (nástřely questů, frakcí, atd.) pro to, jakým směrem se má vývoj ubírat. A vede ostatní designéry hry. Avellone se přidal k týmu až po dokončení Alpha Protocol a napsal jen několik postav (například Rose of Sharon Cassidy).
-
-
MCA je senior designer, Sawyer lead designer. Těžko rozhodovat, co je víc, ale Chris je otcem celého hlavního příběhu a nosné ideje a velké množství postav sám napsal. Sawyer je na tom podobně, ale namísto hlavní linie fušoval hlavně do vedlejších lokací (např. napsal design dokumenty pro Reflektor/Searchlight, je autorem Arcadových dialogů atd.) a do zmíněného zbraňového systému.
-
-
Tak nekvalitní "recenzi" už jsem dlouho nečetl, hnus.
-
-
Nesouhlasím, já si ji docela užil ... vím, o čem hra (dlc) je, znám její slabiny a silná místa, dokázala mě navnadit k zahrání. Podle mě povedený kousek.
Květnatost, kterou tady někteří odsuzují, beru jako plus. Kdo chce suchý text, odkazuji na vysokoškolské učebnice. -
-
Souhlasím. Navíc, podle mě čím víc unikátních autorských stylů, tím líp. Suché recenze mě už nějak neberou, na netu jich je plno. Naopak nějaký čtivý text aby člověk pohledal.
-
-
Proč? Vždyť se to četlo krásně. Naopak na DLC, je to nezvykle hutná recenze. Akorát mám pocit, že se autor (i čtenář) v těch košatých kličkách textu občas trochu ztrácí, ale to se časem vypíše...
-
-
Jakou verzi autor recenzoval? Pirátskou nebo má hru z jiného regionu nežli východoevropského?
-
-
Jelikož znám recenzentovu "oblibu" čehokoliv upirátěného, takové napadení mne může jen neuvěřitelně rozesmívat. Navíc k neznalosti oponenta patří i to, že Smejki je navíc propojen s Cenegou coby překladatel. Představa jak se Smejki vrhá na warez je dosti sci-fi. *2* *2* *2*
-
mám steamovou verzi, samozřejmě. A šlape bez problému. Jako překladatel FNV mám doma stále i betu. Zkoušel jsem to rozběhat i na ní, ale tam to hapruje, takže věřím tomu, že neopatchovaná verze nebude běhat korektně. Nicméně nyní už je to zcela bezpředmětné, protože poslední patch je už asi pět dní venku *3*
-
Neviem aké máte problémy, (okrem prispievajúceho Aba) ale aj ja som si toto DLC kúpil cez Steam. Asi pred dvomi týždňami. Normálne to funguje.
-
-
Když nevíš, tak proč reaguješ? Vše už jsem napsal. Na 1C/Cenega verzi, tedy verze prodávaná v ČR (a to i Steam verze) není s DLC kompatibilní a koupit nejde. Zřejmě nemáš tuto verzi, ale mezinárodní.
-
-
Mám normálnu krabicovú-CZ verziu hry, kamoš. Takže pravdepodobne je tá info na ktorú odkazuješ neaktuálna.
-
-
Odpusť si ty familiérní oslovení, nejsem žádný tvůj kamoš. Informace je stále aktuální, DLC zakoupit na tuto verzi nejde. Stačí si pročíst fóra na Steamu, vím to i z vlastní zkušenosti (koupit DLC zkouším obden, kdyby se náhodou zadařilo).
-
-
toto DLC koupit jde. důkaz místo slibů *3*
http://madsmejki.sweb.cz/dmdukaz.png
-
-
-
-
-
Na Steamu už se dá Dead Money několik týdnů koupit. Takže první zjistit, že mám dost informací, a až pak útočit recenzenta. Takhle vypadáš jak hloupá troska.
-
-
Ano, jenže nikoli pro východoevropský region (nejde na Steamu v tomto regionu koupit), tj ČR, Polsko a další, jelikož Cenega není schopna vydat pro tuto verzi patch, aby bylo DLC kompatibilní. Proto se ptám jakou verzi recenzent hrál. Tak a teď se chyť za nos ty "trosko" ;-)
-
-
Presne. 1C/Cenega verze FNV a mezinarodni verze FNV jsou dve odlisne steam aplikace, proto na 1C/Cenega verzi DLC nefunguje a ani nejde koupit., viz http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1769430
-
Zajímavé, že sedím v ČR a koupit to můžu. Možná za to může má verze koupená z UK, ale to nic nemění na tom, ale to je fuk.
-
-
Na verzi z UK můžeš pouze v případě, že DLC koupíš ve stejném regionu. Pokud jsi v ČR a máš UK verzi, DLC stejně nekoupíš. Je to docela na palici, bohužel pro všechny poctivé kupující.
-
-
to DLC je už přes měsíc normálně ke koupi, nevím o čem tu mluvíte, kolego.
-
-
-
-
-