Přejít na výpis diskuzí
Fanoušci vybírají peníze, aby vytvořili na Valve nátlak kvůli vydání Half-Life 3
17.10.2014 | Adam Homola
111 příspěvků
-
Jaký je rozdíl mezi VALVE a EA?
Hráči, jsou ochotni platit Valve předem, jen aby začali zas dělat hry. Zatímco EA, jsou hráči ochotni platit proto, aby ty hry dělat přestaly. *15* -
-
myslenka hodna meho komentu *5*
-
-
Koment, který si zaslouží mou pozornosti *3*
-
-
-
Já nevim nejdřív jsem nechtěl nic psát...ale pak nějak..nechat takhle rozdělanou Epizodu 2 a utéct od toho jako malej kluk ..to kvůli tomu jsem přestal mít Valve rád ano to Valve který jsem miloval ty stovky hodin za monitorem....i online na deathmatchi.Něco mi to vzalo.....hodně mi to dalo..dokázal jsem hrát taky 16 hodin denně...zapomenout na svět kolem sebe jenom se toulat chodbami Black Mesy samozřejmě v HL 1 ale co už dneska je mi 42let nemám zájem vyvolávat nějakej flame kašlu na to.Ale vzpomínky a uložený nahraný zápasy nezabiješ ani neumlčíš....ano každý má tu svou hru u které strávil svůj čas...kašlal na všechno kolem a jenom hrál...a lidi kolem se o něj starali...dodnes mi tu leží na různých místech po bytě snad všechny hry original co vyšly od roku 1997??? nevím přesně... Nevím co napsat dál ...jenom jsem to chtěl napsat..vím že mladí nebo mladší mě nepochopí ta doba se nevrátí..ale stála za to. Tak ať za to stojí i doba která přijde...mějte se dobře a dávejte bacha na to ať nejste závislí jako sem byl já...ale totálně a z velký lásky velkej průser...no nic končím dobrou..
*_-Demoniac-_*Net_demon *3* -
Opravdový důvod, proč HL3 nevyšel je ten, že Valve nemá peníze na jeho dokončení a potřebuje 150 táců. Samozřejmě je jim trapné přiznat tuto slabost a tak to všechno zakamuflovali do téhle kampaně....
-
-
Jak tě napadlo že Valve chybí 150K?! 150K Je naprosto zanedbatelná částka.
-
-
Hledej ve slovníku slovo Sarkasmus.
-
-
-
To dřív natočí džej džej abrams Half-Life The Movie než vyjde herní trojka
-
-
Uwe Boll uz slinta *5*
-
To doufám ne, džej džej zkurví všechno co bylo dobré
-
-
HL3 je hotový, jen ještě optimalizujou na 30FPS při 720p
-
To je uplna blbost. Evidentne ty penize chteji na svuj studentsky zivot. Ten "natlak" je po vsech smerech naprosto spatne zvoleny, az trapny. Urcite to slo vymyslet lip, ale to snad ani nema cenu rozepisovat. Jen dodam, ze HL3 vyjde na prelomu 2016/2017 a oznamen bude v kvetnu 2015.
-
-
valve rikalo, ze uz nechce hry oznamovat tak predem, nebo stanovit datum vydani, tak predpokladam, ze az hru oznami bude uz vicemene hotova.
-
-
Existují ještě fanatičtější fanoušci? Myslím, že i kdyby se HL3 prodával za tři tisíce, stejně by ho koupili.
-
-
Ja určite :D aj keby to stálo cez 100 evry, veď keď niekto dokázal vraziť do kickstarter kampaňe star citizen 400 a viacej evry len preto, že bude mať nejaký naleštený skin nejakej vesmírnej lode, alebo nejaký neštastný pomätený a zmyslov zbavený blázon naozaj poslal peniaze tej hnusnej sarkesianovej na jej feministickú kampaň o miešaní hovna, tak si myslím, že nebude problém, keby niekto zaplatil za hru, ktorá je pokračovaním jednej z najlepších fps strielačiek všetkých dôb.
-
-
Jedinej důvod, proč ještě nevyšel Half-Life 3, je ten, že ještě nevyšel Source Engine 2! *3*
-
-
z jakeho source tohle mas?
-
-
Tím sourcem je logika věcí v mé hlavě *4* První i druhej díl, to byly technologické pokroky, takže má-li být třetí díl podobným milníkem, musím přijít s inovovanou technologií, to dá rozum *4* A jelikož Valve oficiálně disponuje několikalet starým enginem, do kterého sice postupně implementuje nové prvky, ale pořád to dle mého není dost na to, aby mohli prohlásit, že mají něco, na čem bude mít smysl udělat třetí Half-Life. A proč vlastně jen Half-Life, když v žádné své sérii se doposud nedobrali k pořadovému číslu tři. Jakmile dosáhnout té nejdůležitejší a poslední dvojky ve svém portfoliu, Source Engine 2, tak podle mě rozjedou pokračování svých zavedených sérií. Jen podotýkám, že je možné, že jsem mimo, ale mě to takhle dává smysl *3*
-
-
Valve již ani Source 1 nelicencuje (a nedávno zrušili stránky o Source 1 na jejich homepage). Je tedy jasné, že další hra už bude na novém enginu. Ale nemyslim si, že by engine byl jediný důvod. Osobně si myslim, že Valve se dostalo s poslední epizodou do slepé uličky a nevěděli, jak pokračování uchopit. Sice měli zápletku, ale nevěděli jak na to navázat atd. A asi taky pocítili potřebu nějakých změn.
-
-
-
-
Jsem si celkem jistý že takhle vývoj her nefunguje ale když lidi nevědí co s penězi, proč jim do toho kecat... A k tomu Valve určitě ví že lidi chtějí HL3 jenom prostě není technologie aby to byl pokrok jako byla 1 a 2 s fyzikou..
-
No, teďka nedávno jsem shodou okolností poprvé hrál celou serii od jedničky do 2. epizody a osobně nechápu to celé nadšení kolem té serie. Jakože hra to určitě není špatná, ale spíš mě přijde, že tu její údajnou dokonalost vytvořili až hráči, kteří si ji zbožštili. Alespoň já jsem nebyl tolik uchvácen...
Jestli bude či nebude třetí díl, je mi vcelku jedno a spíš jsem zvědav na případné reakce, kdy si hráči vysnili HL3 jako dokonalou hru, která třeba tak nedopadne a logicky to odnese Valve. -
-
Kdybys to hrál jako my když to vyšlo tak bys z toho byl taky vyplesklej ty šmudlo *3* Je jasný že mladý hráče to už nijak neosloví.
-
Mě HL1 minul, ale na dvojku nedám dopustit. Prvky, které ta hra zavedla, se možná dneska využívají běžně, ale ono jde taky o to jak. Pokud jde o audiovizuální stylizaci, střídání akce a vyprávění (a obecně rytmizaci gameplaye), dávkování a využití nových nápadů (dodnes žasnu, jak si tvůrci vyhráli s obyčejnými vybuchujícími sudy :o)), tedy pokud jde o tyhle věci, vyrovná se jí dodnes jen málokterá jiná hra.
-
Musíš se podívat na hru očima hráče z roku 2004. V té době o nejlepší FPS hru soupeřilo rovnou 3 tituly: DOOM 3, FARCRY a HALF-LIFE 2. Doom 3 měl naplnit očekávání hororu a nej grafiky což se mu povedlo a hráči to přijali i s kritiky pozitivně (až na absenci přiděšlat světlo na zbraň a dvouhlavňovky která byla až v Datadisku !!! ne DLC tenhle nesmysl ještě neexistoval a vydávali se pravé nefalšované kvalitní rozšíření hry!!!). Farcry byl pokus ubisoftu přinést nový tip her na PC scénu a povedl se mu to dokonale, s tímto titulem se dostal tento dnes francouzky herní kolos do povědomí hráčů že umí super dobré hry a začala jejich slavné cesta). Half life 2 postavil vše na svém předchůdci. HL1 jedna ve své době měla všechny možné vychytávky které jinde nebyly (1998) jako třeba lepší AI, přebíjení, dinamické skrypty s wau efektem (podobné viděné později u Halo 1 či 2). to vše ale v době 2004 udělali Valve znova. Dali propracovaný příběh který hráče vtáhl do děle a soucítil s každou postavou (dneska dohraješ hru a ani nevíš pomalu jak se jmenovala hlavní postava natož ta druhá co kvůli zápletky zemřela až ke konci hry). Dále přinesla něco co do dneška nikde jinde nenajdeš ani nic podobného a to gravity gun. Tahle věc rozpoutala ve světe honbu za lepší fyziku ve hře, do té doby se oni moc nestaralo. Dále ukázala že i FPS hra může mít pořád herní dobu 12-15h aniž by tam byly hluchá a nudná místa a zbytečně natahoval příběh. (do roku 2006 bylo standard min 12h herního času a velký důraz na singleplayer) byla to jedna s posledních her, která měla podporu zdraví na % + štíty (žádne CoD styl - schovam se za roh a vyléčim se). Super příběh. Skrypty které byly interaktivní (vše se dělo reálném čase a nikdy vám hra nevzala ovladání z ruky a nebo přerušila hru cutscenou). Do té doby prostě nevznikla hra která by přinesla ve všech směrech krok dopředu a byla to doposud dokonalá hra. Do dnešní doby žádná hra nepřišla s tolika novinkami a herní mechanikou, příběhem a délkou hraní). Vlastně HL2 překonal jen Portal 1,2 svou originalitou. Ale pár dalšík světlých vyjímek se našlo PC: Crysis (grafika, postava, hratelnost), Bioshock 1,2 (hratelnost, příběh), Unreal Tournament 3(grafika), Assasin creed 1 (nový herní mechanismus, příběh, hratelnost), teď nově vydaný Alien (odkaz na starou klasiku která byla s modernizaci herní scény zmršena). Xbox: Gear of War 3, Halo 4, PS3: Uncharted 3, Rain. Co je hlavní je že mládež která začínala a hraje GTA a CoD to prostě neocení, protože jsou už zvyklí na velkohubé hlášky, silácká gesta a hry typu akční film kde sem tam dostanete možnost se i chopit na chvilku ovládání.
Sry na hrubky :). -
-
A všichni víme, že Ubisoft se dostal do podvědomí hráčů už arkádovkou Raymanem, který je dodnes krom Asasína hlavním maskotem Ubi *3*
-
Ubisoft Far Cry pouze vydával, vývoj měl na starost Crytek.
-
-
Ono bys totiž asi musel ty hry hrát tenkrát a vnímat je v kontextu doby, kdy vznikly. Dneska má pěknou grafiku, prostorový fyzikální hádanky a ňuňu skripty kdejaká hra, ale sám si pamatuju na ten humbuk před vydánim HL2, kdy jsme hltali každej obrázek ze hry a nevěřili, že nám to někdy bude fungovat na "těch našich šunkách", přičemž konkrétně voda vypadala naprosto božsky, takhle krásnou vodu žádná hra předtim neměla!
Já měl tu smůlu, že jsem hrál oba hlavní díly Half-Lifa (k epizodám jsem se ještě nedostal) vždycky když už byly pár let starý. Dvojka u mě měla ještě o to nevýhodnější situaci, že jsem před ní hrál Far Cry, což byla v tý době grafická bomba, HL2 pak už tolik vizuálně neoslňoval. Hratelnostně mě pak hra bavila, i když bych ji sám taky neoznačil za nejlepší střílečku všech dob (protože tou je Blood *1* ). Hra je to ale bezesporu hodně kvalitní a hlavně inteligentní. Jednička je pak pro mě i přes svoje stáří navždycky klenot, kterej si můžu zahrát vždycky a pokaždý mě to bude bavit. -
Tady asi bude dost záležet kolik ti je vlastně let, protože s tím musel přijít do kontaktu každý, kdo se kolem pc hraní tenkrát motal... Nepopřu, že v tom je i jistá nostalgie, ale vždycky je nutno všechno hodnotit v kontextu doby. Half-Life 1 vyšel roku 1998, druhý díl pak 2004 a ve své době (minimálně dvojka) nad ostatními dost vyčnívaly. Za ta léta samozřejmě dost zestárly, o tom žádná, ale ne každému je příjemný vývoj fps žánru za posledních deset let. Spousta lidí tak vkládá do trojky naděje, že se vrátí "old school fps" ať už to znamená cokoli.
Btw. mám kamaráda, který si dvojku pravidelně prochází skoro každý měsíc. Ravenholm prý nesnáší do dneška :D -
-
On ani není problém můj věk (12 mi už dlouho není), ale to, že jsem prostě v té době nehrál vůbec a hraju až teď poslední dva roky...*1*
-
Třeba já se kolem PC hraní tenkrát motal a do kontaktu jsem s tím nepřišel. Dal jsem tomu šanci až asi před dvěma lety, ale to už bylo pozdě. Dneska už to prostě nemůže konkurovat, takže já ho chápu. Ale je mi jasné, že ve své době to muselo být terno.
-
-
nainstaluj si cinematic mod 2013 a na slovo "nekonkurovat" hodne rychle zapomenes.
-
-
Grafika mě příliš nezajímá, abych řekl pravdu :-)
-
-
"Dneska už to prostě nemůže konkurovat, takže já ho chápu."
"Grafika mě příliš nezajímá, abych řekl pravdu."
Tak samozřejmě, že moderním FPS to nemůže konkurovat. Skript na každým rohu, tempo soubojů, že i zhulenec hraje s prstem v nose, nulové nároky na myšlení a představivost v prostoru hráče, autoaim, autoheal, cool achievementy za to, že realoadneš zbraň, cool cover systém s očima za zádama, pořádnej tunýlek a všudypřítomný tooltip ukazující směr, jakým máš jít. To se nedá trumfnout.
-
-
-
-
-
No pozri sa, neska ta hra uz mozno tak nezaposobi. Ale pametam si, ked vysla jednotka a bol som z nej uuplne v prdeli. K tomu este aj to bola to prva hra, ktora priniesla nabijanie zasobniku v hre. Z jednotky vysiel uplne prvy counter-strike, ako mod, neskor ako samostatna hra. A po dost rokoch vysla dvojka, ktora na svoju dobu mala novy engine, jedinecnu grafiku a perfektny pribeh. Vtedy som si ju sice stiahol ale hraval som ju dokola a dokola, pretoze bola ma fakt dostala ta atmosfera. Neska sa nanu pozeram na youtube a pride mi to hrozne zastarale. Co uz, na hry je to uz dost rokov a odvtedy sa nielen grafika, ale aj herne mechaniky posunuli dalej. Je cas ist dalej a pevne verim, ze HL3 vyjde ;)
-