Fenomén jménem kyberpunk: Nejlepší filmy a seriály
-
Než jsem napsal o Johny Mnemonicovi, projel jsem si diskuzi, jestli opravdu všichni zapomněli. Narozdíl od Games jsi mi udělal radost.
Díky
-
Akira, Ghost a Blade rozhodně ostatní jen SF nic moc cyberpunk.
-
Autor článku uvízl v 80. letech, respektive u Matrixu se ještě zmohl na nějaký komentář, ale v druhé půlce se už věnoval jen výčtu sci-fi, které ani moc toho cyberpunku v sobě nemají. Škoda.
-
Autor nechápe, co je to cyberpunk. Resp. mylně se domnívá, že když je ve filmu nějak zastoupená kybernetika, tak je to cyberpunk.
Možná by měl začít aspoň tím Alžbětiným videem.
-
Bohužel to točil Spielberg, takže to dojelo na jeho tradiční happyend, ke kterému se navíc došlo strašně nepravděpodobnou cestou a tím se z toho filmu bohužel stala slátanina ☹
-
Docela dobrý průřez, určitě sympaticky vyčnívá nad Gamesácký mainstream. Moje trocha vody do mlýna bude: THX 1138
-
Nemohu uvěřit, že zde nebyl zmíněn kickpuncher od Abeda Nadira a Troye Barnese!😛
-
Minority Report :).
-
No nevim, radit do zanrove skatulky AI ci Paty element a dalsi uz mi prijde dost odvazne. Ze si z tematu pujci nektere prvky jeste nutne neznamena, ze je to jejich nosna linie a spadaji do nej jako celek. Naopak uplne klasicky cyberpunkovy Johnny Mnemonic by za jmenovani stal. Podobne treba novejsi Upgrade, castecne mozna i Elysium.