Fenomén jménem kyberpunk: Nejlepší filmy a seriály
-
Akira, Ghost a Blade rozhodně ostatní jen SF nic moc cyberpunk.
-
-
Akira je za mne nekoukatelný ....vadí mi v něm příliš japonská dětinskost a motorky. ..
Ghost in theShell i Stand Alone Complex a pak Blue Gender se mi líbily víc ....
Evangelion také není od věci , ale jde i to že Japonsku odchovanému Godzillou je žánr Mecha tak trochu vlastní....A ten já mohu ;)
-
-
Silnicni motorky typu "splaseny vysavac" - podle kviliveho zvuku - jsou ikonou 80. let a k CP patri rozhodne vic, nez choppery (ty zase v orezle verzi musi byt v kazdem klasickem postapu), nemel bych jejich prehrsel za zle, i kdyz taky nejsou muj styl. Mam radsi choppery a nesnasim postapo.
-
GitS ma i novy CGI serial na NF... Ghost in the Shell SAC 2045
Evangelion je misty psychologicka uchylarna, dokonce altenativni verze deje, atd, sestrihane sezony do filmu (OVA, tradicni u anime)... kazdopadne pretacim na duely EVA vs Angel
nedavny Pacific Rim vykradl v podstate Evangelion
-
Respekt
-
-
-
Pěkný článek.
-
No. Pokud se budeme bavit o cyberpunk anime, tak se často zapomíná na bravůrní Texhnolyze. Je to několika vrstevnatý ponor hluboko do psýché celého žánru. Antidepresiva mějtě po ruce
-
Mi se v jednom prehledu kyberpunkovych filmu libila uvodni veta, ze Blade Runner je natolik esencialnim dilem, ze povazuji za samozrejme ho uz nadale nezminovat a je to i dobry napad.
-
Docela dobrý průřez, určitě sympaticky vyčnívá nad Gamesácký mainstream. Moje trocha vody do mlýna bude: THX 1138
-
-
THX 1138 je asi tak cyberpunk ako Equilibrium - nada.
je to proste dystopia ale nie cyberpunkova
-