Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    *15*
  • Kein je taková entita snad každého fora o nějaké RPG hře.. na TES foru jsme si ho užily taky dost *1*
  • blablabla :D /smazáno/
  • Nereaguji pouze na Tvůj příspěvek, ale sedne to i k němu.

    Kdo kupuje hry kvůli morálce? Kdyby opravdu lidé kupovali hry kvůli morálce, tak neexistuje bazarový prodej či různé aukce jako aukro či ebay. Já sám kupuji hry kvůli tomu, že je chci stejně jako jiný druh "zábavy", rozhodně je nekupuji kvůli tomu, že chci někoho podpořit.

    Naprosto stejně je mi jedno, kde ty hry kupuji, beru je tam, kde je to pro mě výhodnější. Přestal jsem kupovat většinu her hned v den vydání - výjimkou budiž sběratelské edice - protože to nemá význam, pouze zbytečně utratím peníze za něco, co mohu mít s krátkou prodlevou mnohem levněji. A co si budeme nalhávat, her vyšlo za jejich existenci tolik, že budu mít co hrát v podstatě do konce života - času na hraní člověk tolik nemá, takže by to bohatě stačilo - a těch titulů, které bych si zahrál a zatím jsem neměl možnost, je opravdu hodně.

    Prostě nakupovat kvůli morálce je nesmysl, lidé kupují věci (či licence), protože je chtějí (či potřebují), ne kvůli morálce nebo kvůli podpoře tvůrců.
  • ucho
    lukáš: no tak to je taky pro děcka :)
  • V Práglu máte na Strahově vždy dveře otevřené, normálně vlezte oknem do některého z pokojů v suterénu a vyspěte se, dělají to všichni, co nemají čas běhat po Praze a hledat ubytování.
  • To snad není pravda! Vždyť jsem tam dával salám na stůl! Jak je možné, že nikdo nepřišel v pršiplášti a nevzal aspoň paštiku? Já si vzpomínám na časy, kdy bylo modré z nebe v herním světě a teď jen bída, krutá bída, odpad, nic za co by člověk měl platit, či čím by měl ztrácet svůj drahocenný čas, někdo by měl nastavit laťku hodně vysoko a říct to naplno, herní průmysl je zcela mrtev, ty recykláty, neoptimalizované deset let staré enginy, konzoloidní konverze a záškuby producentů formou lichvy jsou zcela špatné. Lidi vzpamatujte se, nenachávejte si nablít do krku, vždyť to tady je naprostá propaganda nihilismu!
  • ucho
    chlastání je pro děcka :)
  • A to je ti jako patnáct? To tam všichni přijeli jen na geekovskou besedu? Snad byste se sebrali a šli chlastat, ne? Ještě tady chybí komentář, do kterýho by někdo nacpal, že jeho přítelkyně tohle a jeho přítelkyně tamto:))
  • Nelze srovnávat. Člověk stáhne kopii. Škoda vznikne POUZE v případě, že by si jí chtěl koupit, pokud by se k ní nedostal zadarmo. Vzniklá škoda je neprokazatelná. Jak už psalo hodně lidí nahoře. Žádný ekvivalent benzínu, nákladů na výrobu konkrétního kusu atd...
  • Vsadím boty, že kdyby bylo stejně lehké ukrást nakup v obchodě jako stáhnout hru, film, hudbu, cokoliv z netu, tak by lidi proste taky kradli. Jako vyšel sem před rokem a začal hry kupovat, protože teď na to peníze mám, předtím sem neměl. A za nějakou dobu, až přijde hypotéka a rodina, tak je nejspíš přestanu kupovat, protože tak ušetřím na něco důležitějšího. A teď moralisti do mě.
  • smejki
    "za propagaci warez?" :D
    hele, hoď mi screenshot, já ani nevím, že to nějaký takovýhle zprávy generuje. Tohle je buď automatovka od Kuřete, nebo někde něco editnul JaW.
    tak jako tak, propagace warez je správný termín pro to, co jsi dělal, tak nevím, co řešíš.
  • Kein
    Za ban, za tvůj ban, jsem při vstupu na stránkách dostal hlášku "za propagaci warez" takže nekecej :-) Jinak bych to nezmiňoval v té diskusi.

    Každopádně, nevím kde jsi přišel na náckovské teze, ale asi narážíš na moje spory s antifákem WDratem, který za "náckovskou" považuje i skupinu Tři Sestry, z jejichž linku celá diskuse vyplynula a rozhodně jsem se nikde nikdy nehlásil k tomuto směru a celé to šťouchání do Wdrata jsem rozhodně nebral vážně. Ale pokud, je toto všechno irelevantní, tak proč to zde zmiňuješ? Kydáš špínu, jaký jsem zplozenec zla a sám se chováš jako zatvrzelý komunista, který diktuje všem co a jak mají kupovat a jak se mají chovat.

    Ach, tak, to ano. Hádám, že diskusně-profesionální směr jsou tvé vysoce inteligentně hodnotné urážky, posero. :-)
  • x_ander
    Tak to se naprosto shodneme:) Ty machrovské kecy taky nenávidím. Ty byly rozšířené v letech puberty. Já jsem sice tehdy taky dost pirátil, jako každý (a kdo říká, že ne, tak kecá, nebo měl velice přející rodiče), ale nikdy jsem se za machra nepovažoval, radši jsem byl zticha. Dnes už takových machrů moc není (nebo je nepotkávám), ale vyjímka se prostě najde, o to smutnější. Např. můj kamarád, již dostudovaný a pracující, ve stejném věku jako já (tzn. 26), se mě onehdá ptal, proč jsem ještě nehrál Assassins creed revelations. Mou odpovědí bylo, že čekám, až hra zlevní, načež jsem se dověděl, že jsem vůl, když hry kupuju. Skoro jsem mu v té chvíli lištil.

    Btw. staré hry, které jsem zamlada upiratil si zpětně taky kupuju (např. na GOGu). Je mi jasné, že původní tvůrce tím už zdaleka nepodpořím, ale je to způsob mého vykoupení :)
  • přesně tak je to i umě
  • smejki
    však je to taky pravda :D
  • smejki
    nikoliv, že šíříš warez, nýbrž že šíříš nechutné warezácké filosofie, které se nikomu z vaultmasterů a většině návštěvníků nelíbí. Tvé předchozí prasácké, trollící, arogantní a náckovské (zdůrazňuji, jestli se dobře pamatuju, jsou to dva roky a tohle se mi nechce hledat neboť je to teď irelevantní) chování byl také jeden z hlavních důvodů. A ban jsem ti dal já na stránky a JaW na fórum. ode mne jsi obdržel ban 27.10.2010, od JaWa 23.11.2010. Samozřejmě jsi se párkrát nezapomněl vrátit v sedle anonymizéru a prudit. Tyto příspěvky byly smazány a IP bloknuty.

    Na téma warez jsem se v podcastu nevyjádřil, protože mi ta debata přišla zbytečná a neměla na tak malém prostoru šanci se rozvinout jiným než povrchním diskusně-amatérským směrem.
  • Amylee.Anderson
    O tobě tam zas píšou, že jsi virus :P
  • Amylee.Anderson
    Jenže jestli chce člověk zustat až do večera, tak by musel jet vlakem v noci a to bych se třeba já osobně sama docela bála. Hlavně v Praze. Takže nějaký ten nocleh neni vůbec od věci...
  • To si určitě nemyslím :) Byl to zase jen imaginární příklad.
    Hele, já nemám rád nějaké moralizování a hry nedělám ani neprodávám, ale prostě na kecy typu: "Ty vole, proč si to kupuješ, si to stáhni, ne?" Jsem prostě poněkud alergickej podobně jako na výmluvy typu, když si to stáhnu, tak to nikde nechybí, takže je vše ok. Akorát, kdyby začli všichni stahovat, tak za chvíli nebudou mít co stahovat :)
    A ještě víc mě sere, když čekám na hru, která mi mám přijít v den vydání, ale na torrentech je hra už týden a blbci všude píšou: "Nejhorší hra všech dob, dávám 0 z 10, rozhodně si to nekupujte, nedal bych za to ani korunu."
    Proti tomu co jsi napsal ty, nemám vůbec nic, naopak plně tomu rozumím a gratuluji k výběru :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit