Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nic proti Nikole, ale ten její hlas je fakt děsně nepříjemnej
    • Za to drnceni hlasu se omlouvam - podcast byl domluveny na posledni chvili a ja den predtim pri behani nastydla. Ve skutecnosti to dopadlo jeste docela dobre, protoze jsem aspon nemela zachvaty kasle nebo uplne neonemnela (coz se mi obcas pri nastydnuti stane) *4*

Kazdopadne doufam, ze to moc nerusilo od toho, co se tam povida - kluci povidali hezky a mozna jsem je i tim chrcenim budila, takze neusinali a byli pekne zivi *1*
        • Vychvalovač -> hvězdička *líbi se redakci*
          Kritika -> ban

Tohle je ta svoboda slova a názorů, pane Smutnej?
          • SnakePlisken
            Nevím holka jak ty, ale myslím, že jinde by ti už za tohle dávali BAN. Každý je rád za kritiku, za názory co zlepšit apod. Za to by měl být každý provozovatel webu vděčný. Ale je rozdíl mezi kritikou a kritikou. Kritika se musí podávat slušně, bez osobních útoků, či nadávek. Ty se prostě neumíš oprostit od emocí a od nějakého pocitu křivdy. Prostě se na to vykašli, jdi se projít, zkus to vzít z nadhledem a je to. Takové výkřiky ti vůbec nepomůžou a jen se tak shazuješ. Navíc nejsem asi sám, který chce diskuzi a ne žumpu stylu Novinky.cz.

Hlavně tohle téma se zvrhlo. Starší hráči jsou plní nostalgie a v dnešním světě fotorealistických her uvítají návraty ke kořenům a mladší nedají naopak na realistickou grafiku dopustit a je pro ně vším. To ovšem neznamená, že jedno nebo druhé je špatné. Jeden má rád holky, jinej zase vdolky. Takže to, že se mi libí starší nebo novější styl grafiky neznamená, že je to špatně.
            • Hanzales
              Trisska, můj postoj k světu se s tímto nějak nevylučuje. Pokud je něco v nepořádku, je správné, ba přímo žádoucí na chybu, nedostatek atp. upozornit. Celé to mé povídání bylo o tom, jak to upozornění podáš...
            • Honzales - No nevim., když dostaneš v restauraci špatný jídlo a pak se ještě na všechny usmíváš a dáš dýško, tak si pak spíš myslej, že je vše v pořádku a příště to bude to samý. Lepší je říct všechno narovinu, než než se přetvařovat a hrát komedie, kvůli nějakýmu párku navíc. Důležitá je pravda, i když může být nepříjemná.
            • Hanzales
              Trisska, já nevychvaloval, jen jsem konstatoval, jak na mne tenhle díl (i oproti jiným zapůsobil). Kdyby tam řešili kraviny s Drdou místo Tlamiczky, tak nemám problém napsat "Tohle byl slabší díl, probrali jste tam celkem kulový, nic jsem se nedozvěděl a host vytrousil více vulgarit, než rozumů." To je modelový příklad, i Drda má často co říct, i když po svém :)
              Mně spíše přijde, že někteří z vás, včetně třeba Doktora vs Tlamiczka výše, nebo jiným způsobem theGGG, joe, atp. máte nějaký problém. Něco jiného je věcná a neútočná (neprovokativní) kritika a něco jiného je schválně kontroverzní a provokativní příspěvěk (i když obsahuje vlastní a byť třeba v některém případě pravdivý názor). Jak říkám, smějte se a usmívejte na všechny kolem. Asi vám budu opět muset hodit modelový příklad. Přijdete do restaurace, přiblblým tónem si naporoučíte, v lepším případě poděkujete a při placení nenecháte ani korunu, místo toho hodíte nějakou přiblblou poznámku navrch. Počítám vám při další návštěvě v lepším případě tak akorát plivnou do jídla. Já se třeba pokaždé na všechny usmívám a i když to jídlo třeba někdy není zrovna nejlepší, tak neprudím, ale s úsměvem naznačím že to stálo za prd a při placení i když to vyjde na rovnou stovku přihodím bura. (poznámka pro méně vnímavé, kuchař, servírka, pokladní jsou všechno různí lidé, ale povídaj si spolu) A ejhle, jdu tam poněkolikáté, za stejnou cenu jsem dostal o hodně větší porci, k tomu něco navrch a úsměv nazpátek. Kapiště už malinko aspoň? Podle mně v životě okolí se*ete, pak se vám to logicky vrací a pak chodíte na diskuze a trousíte kolikrát fakt tak akorát kozí bobky... Nebo myslíte, že některé ty vaše příspěvky, pokud by tady pro zdejší diskutující a redakci měly nějaký význam, měly tolik mínusů, či to kolikrát vedlo k banu? Když se vám tu nelíbí, chodit sem nemusíte. Když se vám nelíbí reakce zdejších diskutujících nebo redakce, tak sem nechoďte. Ad cenzura, jestli ta někde je tak se mi vybaví akorát tak eurogamer. Někdy si říkám, jestli vy všichni trolí hovádka nejste závistivý jd. Edit (ten konec radši beru tak trošku nazpátek. Na EG jsem nebyl tak rok, nevím jak je to tam teď, ale co si pamatuju, tam se mazaly příspěvky všech, pokud byly jen trochu nepohodlné, ale kolikrát o to věcnější)
            • Ronox
              Tady máš kytičku Trissko snad ti zlepší náladu:

http://youtu.be/h0hYl10ydSY
            • Moooc vtipný!!! *7*
            • x_ander
              Hm, a za co bys ty hvězdičky chtěla ty? Když se budeš ještě chvilku snažit, dostaneš vedle BANU tohle...
              http://2.bp.blogspot.com/_jyaFg9IwHtQ/THDwv_VooNI/AAAAAAAAG7Y/o8CGvelOTnE/s1600/Golden-Troll-Award.jpg
            • Dle mýho by měly dostávat hvězdičku hlavně kvalitní příspěvky a zajímavý názory, jako znamení pro ostatní diskutéry *ano, tohle stojí za přečtení*. Tady se však hvězdičkujou akorát vychvalovačný komentáře, jak sem si v poslední době všimla. To je přeci jasný i bez hvězdy, že se to bude redakci libit... *7*
            • Inquisitor
              Já říkám jedno, život je moc krátkej na to abych se rožčiloval nad kdejakou číčovinou :)
      • SnakePlisken
        Mě tvůj hlas vůbec nevadil. Asi jsem zvyklý, jelikož mám známou a ta mluví pořád, jako kdyby den před tím propařila a prochlastala celou noc. *1*
      • Ronox
        Nenech se jima vytočit. Podle mě to bylo v cajku. Co mě rušilo bylo funění Martina, ale snad časem vezmou nějaký clip mikrofony a bude to v pohodě.
    • SnakePlisken
      Ona varovala na svém Twitteru, že má "chraplák" (viz. http://bit.ly/120ueEg), ale mě to nevadilo a navíc, poslouchal jsem hlavně obsah toho, co chtěla říct, ne jakým hlasem. *3*
      • nikolka je k sezrani *14*
  • Proteus fakt není povedený dílo. Téměř všichni vám to v diskuzi pod recenzí sepsuli s logickýma argumentama, a stejně znovu napíšete a ještě ve FightClubu zmíníte jako obecnou pravdu. I když je to odpad a prodejně je to taky pěkná bída.
    • ales.smutny
      A, pěkně prosím, od kdy majorita názorů určuje faktickou kvalitu? Protože pak se obávám, že budeme nuceni přiznat, že vrcholem FPS designu je kampaňový typ Black Ops a filmy Zdeňka Trošky jsou špičkou českého filmu, protože se líbí nejvíce lidem a jistě to podloží argumenty.

Já Proteus nehrál, takže ho nehájím (třeba by se mi nelíbil). Ale jaksi hájím naprostou svobodu vyjádřit svůj (zde pozitivní) názor na hru. A ne přijít s "všichni v diskusi vám vyvrátili co si myslíte, tak jak si dovolujete znovu říkat, že vám se líbí?". Btw, co je to "obecná pravda"? Jako, že jedna jedna jsou dvě? Já teda slyšel jen názory jednotlivých diskutujících.

A prosím, prodeje bych do toho netahal, jinak fakt skončíme u toho Trošky...
      • Majorita názorů sice faktickou kvalitu díla neurčuje, nicméně ji dokáže s jistotou mírou ohodnotit. Odhlédnu-li od příkladu Babovřesek, za prvé filmu nehovím (o to víc mě štve, že je dotovaný státem-mnou) a za druhé všiml jsem si, že je i diváky poměrně hodně zkritizován, takže i zde asi Babovřesky moc neletí. Případu Black Ops 2 se klidně chytím. Ten totiž také nebyl příliš herní komunitou vyzdvihován, ale v herních magazín mu byla udělována vysoká známka, dokonce na Games.cz 80%, takže byl zdejším recenzentem hodnocen pozitivně. Čísla prodejů bych klidně tahal do všeho, protože, co si budeme povídat, jestli někdo (CoD) prodá desítky milionů kopií, tak asi na tom herním designu koridorovky něco bude. Někdy bych se být recenzenty zamyslel, jestli nejsou už tak trochu zdeformováni těmi léty služby čtenářstvu a nehledají zbytečně chyby v něčem, co vlastně funguje nadmíru skvěle. Já to navíc srovnávám i se svou firemní praxí, při prodejích strojírenských výrobků - řekněme, že jsem měl dva výrobky - motory - o jednom si myslel, jak je silný, jak se dá využít, tam či onam, technicky vymazlený, ale nakonec se prodává nejvíc ten slabší, technologicky už o dekádu nazpět, dokonce k poměru k některým vlastnostem dražší, než ten dle mě lepší. Pak si řeknu, stejně jako u toho CoDa, no i když to není to nejlepší co nabízím, tak vzhledem k tomu, že se ty starší motory prodávají lépe, tak něco na nich bude a uznám, že je prostě pro trh to nejlepší.

Pokud Proteuse vyzdvihují v časopisech, ale čtenáři, hráči a nakonec i prodejní čísla to rozporují, tak bych se skutečně zamyslel nad tím, proč znovu napsat pod článekem podepsaný redakce "(třeba povedený Proteus)".

Teď už nevím, proč mě to tak rozdráždilo, ale myslím si, že mě prostě to protěžování některých indie slátanin vs kopání do velkých fungujících značek vadí. Úplně stejný přístup jsem si před lety všímal před lety i hudby.

Já bych se toho vyzvihování prodejních čísel nebál, ono to skutečně o leččcems vypovídá.
        • trocha faktú:
          Aleš psat o Black Ops 1
          "Čísla prodejů bych klidně tahal do všeho, protože, co si budeme povídat, jestli někdo (CoD) prodá desítky milionů kopií, tak asi na tom herním designu koridorovky něco bude." - protože multiplayer.
      • Co to povídáš? Byla tam spíš výtka k předpojatosti a jednostranému zaměření recenzenta. Diskutuje se o kvalitě a objektivitě recenze, ne o svobodě slova. Recenze Lukáše Grygara nejsou objektivní. GTA4 dal snížené hodnocení, protože neměl v té době pořádný počítač a neuměl to nainstalovat /trouba/, případně to hrál z warezu. Deus Ex Human Revolution dal 10/10, ačkoliv to nebyla hra bez chyb, žádná převratná inovátořina!, a to prý jen proto, že v tý době vycházely takový sračky, že to mezi nima svítilo a mušel tomu dát 10/10! A ty, který se hlásí ke komunismu a odkazu KSCM, tu něco mektáš o svobodě slova? Co ty piloti RAF co jste umlčeli v padesátých letech, protože jste se jich báli!? Na to nemáš argument vid?
        • ales.smutny
          Mno, sice mne moudří lidé upozorňovali, že na nepříčetné bláboly (Lukáš, který neumí nainstalovat hru a vlastně zbytek) nemá cenu reagovat, ale tak, protože je to už nějaká ta doba, tak "sugestivní psychokomunista" vznikl právě z diskusí na Games, kde mne kdysi nějaký rozohněný čtenář pod článkem o Dragon Age nařknul, že využívám sugesce, stejně jako komunisté, abych lidem vštípil svůj pohled na hru :)) Takže sarkasmus a pláčeš na špatném hrobě...:)
        • x_ander
          A další takový... takže po stopadesáté - recenze nejsou a nikdy neměly být objektivní. Vždycky jde o subjektivní útvar, který odráží názor autora. Nic víc, nic míň.
      • *Ale jaksi hájím naprostou svobodu vyjádřit svůj (zde pozitivní) názor na hru.*

A jak tu svobodu hájíte, pane Smutný? Banováním lidí?
        • ales.smutny
          Mažeme jen urážlivé, vulgární a nebo trollovací příspěvky, které mají za cíl jen rozproudit hádku, většinou na základě naprosto stupidní nelogiky a provokace. A celkem přesně vím, že tohle ti Petr vysvětloval i na tvůj dotaz mailem.

Takže bych nezkoušel pozici mučedníka, jelikož ti to bylo už několikrát vysvětleno, další volání po flamewarové pozornosti ti zase vynese smazání.
          • Já žádné urážlivé, vulgární ani trollovací příspěvky nepíši. Ano Petr mi to vysvětloval a sám uznal, že sem dostala ban neprávem a následně se mi za něj na diskuzi omluvil. V pondělí sem dostala další ban za úplně obyčejnej příspěvek. Nebyl ani urážlivý ani trollovací, můžete si to klidně ověřit...

Jeden takovej urážlivej, vulgární, agresivní a nenávistný příspevěk máte na týhle diskuzi
            http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/nove-obrazky-z-gta-v-predvadi-potapeni-i-rotacni-kulomet-62431/?page=2
            Já to nahlásila a vůbec nic se nestalo, je tam už několik týdnů, takže prosím o vysvětlení. Jak je to tedy s tou zdejší svobodou?
            • Hm, aha. Děkuji za odpověd...
        • x_ander
          Je rozdíl mezi vyjadřováním svého názoru (v mezích slušnosti samozřejmě) a psaním hloupých trollích blbin, které se za názor považovat nedají.
    • Přesně. Proteus je ten typ hry který si mermomocí hraje na umění, ale bohužel tomu tak není. Je to nepříliš povedená hříčka. Dal bych tomu tak 5/10 max.
      • jak spravne nekdo poznamenal v recenzy na Proteus ..."Pred 15 lety se tomuhle rikalo sporic obrazovky." *1*
        • janchor
          Neznám moc spořičů obrazovky, ve kterejch by se člověk mohl toulat a ten spořič by na jeho přítomnost reagoval.
          • Ehh... přesedni si *7*
      • Je to takový to hraní si na umění stylem "voe, neumíme najmout pořádnýho grafika, voe, tak uděláme pořádnou uměleckou indie hru voe".
        • Ne, neni. Že se to tobě nelíbí neni žádnej důvod pro to, aby se tahle stylizace považovala za míň hodnotnou, než ostatní.
        • Přesně tak pro mne je umění Trine někomu se to hodně barevné nemusí líbit, ale každý na tom vidí že ti co to dělali něco umí! Proteus je dílem neumětelů co svoji neschopnost snaží zakrýt hraním si na "umělce"
          • Az na vyjimky mi Trine prijde jako docela solidne preplacanej kyc i kdyz gameplay ma zabavnej a dokaze zaujmout coz je nakonec oc tu u pocitacove hry bezi.
        • Vidis a mne zrovna ta grafika prijde uzasna...
          • Asi jsi toho viděl ještě málo...
            • Treba jsem toho prave videl tak moc ze dokazu pochopit co se autori Protea snazi vyjadrit a ty jsi proste jenom omezenej ale to asi nikdy nezjistime...
    • S logickýma argumentama, proč se hra nelíbí jim. Neviděl jsem tam jedinej pádnej argument, kterej by mě přesvědčil o objektivní nekvalitě Protea. To jenom zástup tupců nechápe, že když se styl tý hry nelíbí jim, tak se klidně může líbit jinak zaměřeným lidem. Vyndejte si sakra hlavy z rektu
    • janchor
      Vkus není otázka logiky nebo logický argumentace. Osobně mi Proteus přišel kouzelnej, chtěl jsem ho jen vyzkoušet, ale udržel si mě až do (nádhernýho) konce.
      • Si říkám, jestli v životě recenzenta (a nejen nich), kterému pod rukou prošly stovky titulů není zákonitě nějaký zlom, který by udělal z recenzenta takového mlsouna hledající prapodivnosti, čímž se pak vzdaluje normální běžné populaci, která však (zde ve hrách) hledá stále jen něco co už tu 100x bylo. Jasně taková verze křivky učení! Vkus je pak posunutý úplně někam jinam. Ne ,děláš to dobře *3* .
  • Coffin.Corner
    Edit:
    Eh, pardon Tiscali zřejmě nebere https...
  • Ta diskuze je uz asi mrtva, ale dival jsem se na podcast az dnes. Behem nej jsem vam vsem chtel jit tezce vyhubovat, ale pan Grygar to zachranil. Mate stesti, ze tam ten SCORCH zaznel *3*

Mimochodem: Nikola je velice prijemna a chytra slecna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit