Přejít na výpis diskuzí
Fight club #128 HD: Rohlík s Drdolem
4.5.2013 | Redakce Games.cz
51 příspěvků
-
Tak studenti peníze asi mají, protože u nás na škole (střední) má kde kdo notebook, tablet nebo smartphone, peníze radši dají do chlastu to jim dělá lépe
-
Pleteš se v tom, že považuješ za jakési svaté právo, že člověk bez peněz si může zahrát všechny nové hry, i když na to nemá. Kdo na to nemá, má dnes spoustu možností, jak si pořídit legálně hry a nekrást. Nemusí hned hrát všechny novinky, ale může si kupovat starší hry ve slevách, které se pohybují v rámci 200kč třeba. A často je to i lepší, protože takové hry jsou už odladěné s nejnovějšími updaty.
ps: A že napíšeš, že hry jsou cílené na lidi, kteří nemají peníze, to je megablábol, který nechápu, jak může myslící člověk vůbec napsat? Zamysli se nad tím a jistě hned pochopíš proč... *3* -
Prumernemu hraci her, takovych ktere recenzujete tady na games.cz opravdu neni pres tricet let. To je neskutecna hloupost a kazdy, kdo nezije v bubline to musi videt.
-
Ještě k stokrát omílanému pirátství. Chápu obě dvě strany. Mám podobnou zkušenost jako Jindra Rohlík, začínal jsem samozřejmě na pirátských verzích, protože nic jiného neexistovalo. Když jsem chvilku psal recenze, tak mi přišlo uplně normální, že se píší z warez verzí. Vztahy s distributory nebyly a hry byly drahé, že samotná hra stála víc, než odměna z napsané recenze. Od dob, kdy se ale situace zlepšila, se snažím mít vše legální.
Na druhou stranu ale se dnes setkávám s lidmi, kteří mají ty iPhony, dokonce Macbook za 50 tisíc a když přijde řeč na stáhnutí si nějakého programu, nebo hry, říkám, ale to je moc drahé, radši si koupim něco levnějšího, nebo zkusim opensource alternativu. A on se na mě podívá a řekne: "Proč? Vždyť si to můžeš stáhnout zadarmo? To nechápu?" A vysvětlujte najednou, že děláte něco z vlastní vůle, protože je to správné. Najednou si v tu malou chvíli můžete připadat jako blbec. Nevim, jak tohle změnit, ale dokud tu bude to povědomí, že stáhnout si nelegální soft, nebo hry je v pořádku a nic se nemůže stát, tak se asi nic nezmění. A to je i u těch mini her za dvacet korun. Oni z nějakého mně nepochopitelného důvodu si to radši stáhnou nelegálně, než by za to zaplatili i tak směšnou částku a měli by to pohodlnější. Takže obě dvě strany chápu, ale co s tim? Nemám ponětí... -
"tak uz vidim jak si kupujes kazdou hru kterou si chces zahrat" dál jsem se nedostal. chci si ji zahrát, tak prostě chci! indickej argument, kde se hromadně znásilňuje. chci, tak chci! *1*
-
Pominu-li, proč si někdo, kdo se sám neživí, dělá nárok na to, aby měl pět nových her ročně, tak bych rád upozornil, že se dají koupit často dost kvalitní a dost levné hry v různých slevách. Např. na Steamu různé packy, weekend deal, midweek madness, atd.
Na GOGu jsou v podstatě jenom levné hry. -
Jj funguje. To je co?
-
Hry uz nejsou drahy. Neni to jak pred lety, ze vysla nova pecka a pul roku po tom stala porad 1500 Kc. Dneska k prvni slusne sleve dojde obvykle do mesice, staci sledovat Steam. A kdyz budes trplivej, tak podle me cca do pul roku tu hru koupis za polovic nebo min. Staci sledovat slevove akce.
Nemluve o tom, ze nikdy tu nebylo tolik dobrych free to play her jako dosud. Clovek uz davno muze hrat zadarmo a nemusi u toho piratit. Ne fakt to u her nechapu..., ale jak tusim zaznelo v podcastu. I kdyby hra stala 1 dolar, tak se najdou lidi co ji ukradnou. Viz aplikace na smartphonech atd. Fakt mi to hlava nebre.
Jeste chapu, kdyz nekdo zpirati treba TV serial, kterej legalne zkounout nemuze (leda by se odstehoval do USA). Ale i to se snad casem zmeni. -
Už tu několik lidí psalo, že by měl nastálo moderovat Grygar, ale Pavel tomu šéfuje, tak asi musíme počkat až umře nebo jánevim.. nic špatnýho nepřeju, Dobrovský je v pohodě, ale taky bych ten mikrofon předal a dal šanci jinejm..
-
Naprostý souhlas a to se netýká jen minulého podcastu. Když čte moderátor otázku, občas si říkám: "Ooo tak to je dobrá otázka, jsem zvědavý na jednotlivé odpovědi". A potom jeden čumí do laptopu jako by tam nebyl, druhý píše smsku, třetí se zeptá čtvrtýho, ten něco zabrblá a jede se dál... tak potom nechápu proč tam ty otázky od čtenářů vůbec dávají když evidentně nemají zájem na ně odpovídat.
-
Mícháš toho hrozně moc dohromady a často dost pofidérně (např. "většina obecenstva" není nevýdělečná mládež, průměrnýmu hráči je dneska dost přes třicet).
Na každej pád si myslím, že nejde o žádnou démonizaci, jen protipól tý drzý formě stahování, kdy si dotyčnej automaticky něco nárokuje, když přitom nemá nárok absolutně na nic. A případ s Game Dev Tycoon holt tohle chucpe nasvítil v extra vtipný / smutný rovině. -
Nechapu argument typu hry jsou drahy, nenam na ne, tak je ukradnu. Kdybys nekdy podnikal a nekdo ti kradl zbozi, protoze mu prijde drahy asi bys mluvil jinak. Piratstvi je bezna soucast, protoze si lidi stale myslej, ze pokud je neco na netu, automaticky si to muzu zadarmo stahnout. navic mi neni jasne, proc by si mel nekdo kupovat kazdou hru, ktera vyjde a jak ten fakt, ze na vsechny hry, ktere vyjdou nema ho nejak ospravednluje si je krast.
-
Teda meleš pěkný blbosti, ale souhlasím s jednou věcí a sice - necenzurování vůlgárních slov v internetových diskuzích. Je to vážně trochu zaostalé zakazovat slova jako prd*l nebo deb*l, přece jenom lidi z redakce jsou zde přítomni v podstatě 24 hodin denně a pravidelně mažou i příspěvky bez vulgárních slov, takže zde obecně vidím nějakou kontrolu příspěvků. Sprostě mluví vysoce postavení manažeři stejně jako uklízečky a dokonce i televize opouští tu původně pevnou "od 22 hodin" hranici. Hlavní je, že jsme všichni lidi, a jak jsem říkal - ta kontrola příspěvků zde existuje, takže pokud se objeví nějaký psychicky vyšinutý jedinec který bude bezdůvodně nadávat na celé kolo, je v pořádku, že mu smažou příspěvek, ale naopak, pokud chce inteligentní člověk sdělit, že podle něho daná věc stojí za h-o-v-n-o, měl by mít právo na toto vyjádření, protože trefnější slovo se občas vážně nenajde, a to píšu jako student literatury a obdivovatel Jungmanna. Pozn. pro redakci: dokonce i ve vedení Tiscali pracují lidi ;)
-
Mam vas rad, ale kdyz se bavite o pritastvi tak bych hazel rajcata.
Kdyby sel ten jaguar skopirovat, tak se vsad ze by si to udelal milej pane.
Ten student, ma nekolik let starej pocitac, nema ani ajfouna, ani tableta, ani makbuka. Supr prodazenou hru za tisicpetset, nebo dneska 50 euro bezne, maximalne tak na vanoce, a to ta hra zatom musi set sakra stat, teda moho let multiplayer zaruceno. V bezne rodine s beznym platem, tak uz vidim jak si kupujes kazdou hru kterou si chces zahrat, a svoje vydelane penize nekde na brigade, rozhodne nedas na takovou kravinu.
Skutecna velikost piratstvi bude nekde kolem 99.9%, ne jak udava ten graf te hry, ale i presto se game prumysl stal v objemu penez vetsi nez filmovej. Jak je to mozne ?
Nebo jak je mozne ze komercne jeden z nejuspesnejsich filmu (mozna upne nej), je zaroven i ten nejstahovanejsi (Avatar)? Jak je to sakra mozne?
Hry je zbozi hlavne orientovano na mladou nevydelecnou generaci, ktera svuj stalej prijem proste nema, a teda nema jak financovat nakoup kazne hry ktera se za rok urodi. Tak to proste je. Nejake procento lidi ma uz vek vetsi, dost penez a s koupou problem nemaj, ale vestina obecenstva ten problem ma. Jednu hru v pohode, dve, taky,... pet ? No bych rad videl nekoho kto ve veku kolem 18 let ma 5x1500 korun za rok na hry. Je otazka jesli se tak moc dobrejch her za rok vubec vznikne dneska ale to je jine tema. Male indie zalezitosti za par euro ted vynechejme, mam na mysli jen klasicke AAA.
Piratstvi, je naprosto bezna soucast jakehokoli zarizeni priojeneho do site, i offline. Ta demonizace je naprosto nechutna. Se vsadim ze ste nekomu pujcil knizku, nebo ste cetli nejakou pujcenou. HA ZM*DE PIRATE, at ti ruka upadne, co si to DOVOLUJES, kolik tisic mesicne das na pohon sveho auta, a tu knizku si uz koupit nemuzes? Co si to dovolujes ji pujcovat. Pirate jedna piratska, fuj. Nebo si nekde u kamarada koukal na televzi, a on mel kanaly ktere ty nemas, a koukal si nato, no ty vole priat jeden, co si to dovolujes koukat na kanal kterej si neplatis. Nebo se vsadim ze si nekdy cetl noviny ktere si si nekoupil, sakra jak se muzes rano podivat do zrcadla ?
To ze si nebude nekto moct hru stahnout neznamena ze si ji automaticky koupi, proste ji nebude hrat, koukne si pak mozna komplet walktrough video a hotovo.
Cela ta "afera" te hry, je jen marketingova kampan, nic vic nic min. A celkem dobra, pac o tom pise kazde medum o hrach. Jinak btw, slova ktere pouzivate v podcastu by mela byt povolena v diskuzi. Pusobi to dost pokrytecky. Doufam ze v budoucnu sa na temu priatstvy vy*erete, protze resit to, je jako se bavit o tom proc potrebujeme k zivotu kyslik a ne metan.
Nejvic me bavi, jak tenhle ten pan strasne dehonestuje a nenavidi vychod a celou tu "kulturu" na vychod, nebo vsecko co nepochazi z nemecka, a nejak mu nedochazi, ze on sam pochazi z toho vychodu kterej tak strasne nenavidi, a on sam je ta nejvetsi reprezentace toho nejvetsiho sedlaka z vychodu. -
Kdyby ano, třeba bys víc chápal, že timhle právě dělá něco unikátního, co nikdo jinej nedělá.
-
Ne (proto se k němu taky nevyjadřuju).
-
A Heavy Rain jsi hrál?
-
To byla reakce na prispevek podemnou ohledne drdovho zadku *1*
-
Ted jsem si vzpomel na tohle *1* http://www.youtube.com/watch?v=4tpCRBgs-LE
-
Co ten Drda pije,že vydrží tak dlouho na zadku *8*