Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #132 HD: Feministka z Kickstarteru
31.5.2013 | Redakce Games.cz
99 příspěvků
-
Pocetna banda rovnostaru hahaha... Lukas je opravdu hodne pocetna banda. Tu jeho odolnost hlasite zastavat nazory, do kterych ceska spolecnost nedorostla, mu zavidim. Ja se vzdycky jenom nas.ru...
-
Bylo hned několik vládkyň. Už ve starověkém Egyptě jich byla celá řada. Hatshepsut, Nefertiti... Vládly královny v Anglii, ve Francii, Španělsku, atd. Nevím o žádné zakomplexované diktátorce, přičemž příležitost v historii jistě byla.
-
A čím to asi bude? Protože muži prahnout po moci za každou cenu... Kdyby světu vládly ženy jako já, tak by nikdy žádný války nebyly!
-
Hry budou mířit striktně na mužský publikum, dokud se nezmění poptávka :-D, tak to prostě je ať chceš nebo nechceš. Možná si s kamarádkama říkáte, že hráček je hodně, ale ve skutečnosti tomu tak není a kluků jako ty je naštěstí/naneštěstí málo.
Rozhodně to není z nějaké "tradice". -
O vražedkyních si právě zjišťuju a podle statistiky to bývá tak 90% vrahů chlapů a 10% vražedkyň.
-
Co to je za demagogii? To, že nemáme žádnou diktátorku není kvůli tomu, že by byly ženy "lepší", ale proto, že je muži nikdy k vládě nepustili...
-
Ale no tak . O vražedkyních si něco zjisti ,to ze si myslis ze to tak je ještě nerika ze to tak skutecne je . Ty mi spis rekni kolik zen v historii jako vladkyne nerozkaly zabijeni, at uz valku nebo jiné? Ses naivni. Nepopiram moznosti vladnout mely daleko min a klidne i ještě maj ale to z nich nedela lepsi lidi.
-
Kolik bylo v historii masovejch vrahů vs vražedkyň. Kolik bylo diktátorů vs diktátorek. Nemáš v historii pomatený ženský, co by chtěly vyvraždit celý národy, ale máš spoustu tu větších, tu menších Napoleonů, Hitlerů a Stalinů... A to rozhodně nejsem feminista *2*
-
Děkuji, děkuji pánové... *15*
Moh by se ale vyjádřit také někdo z redakce? Vadila by vám jednou v podcastu obyčejná holka, nebo si tam zvete pouze hvězdy šoubyznysu?? *4* Je to jen takovej nápad... Proč?? Tak třeba proto, aby někteří zdejší diskutéři přestali pochybovat o mym pohlaví a tak... Neni to nic příjemnýho, to mi věřte... Asi bych se tam jenom vytočila, zamávala ahoj a šla dom. Muselo by to ale bejt na pozvání, vtírat se fakt nikam nebudu... Tak co? *4* -
Jezisi miluju jak je tady zase banda rovnoprávných rovnostaru za kazdou cenu. Nebudu tady propagovat svůj silne negativni názor na dnesni feminismus. Ale fascinujeme prevladajici názor a jak ctu tak je to i tady ze zeny sou nejakym zpusobem lepsi nez muzi. Tomu se musim smat lidi sou lidi a sou v podstate stejny. Fascinujici model kdy se porad kazdymu klade na srdce ze zeny sou neskorumpovatelny vlidny lidi kery by nikdy neiniciovaly valku . Paneboze probudte se prikladu mate dost i dneska.
A k tématu: zadny zene nic nebrani si zalozit vlastní studio kde si bude delat hry podle svého.
V době kickstartru se muze krasne ukazat kdo co chce. Ale za sebe nejak netouzim po re kde hraju za transexualni Asiatku kera hleda sama sebe. -
Souhlasím s Robotrolem. Menttor je zlý a mele nesmysly.
-
vtiralek *12*
-
Dobrej podotek a námět k zamyšlení. U muziky je to kromě koncertů taky merch, i když ten už celkem obstojně funguje i na herní scéně. Pořád si ale myslím, že zamezit modelu, kterej už tu fungoval, je cáklý, a že vydavatelé se snaží lepit svoje náklady z tý špatný strany.
-
Já věřím především v to, že hry jsou kulturní forma jako každá jiná, tudíž mi přijde padlý na hlavu, aby pouze z tradice donekonečna cílily striktně na mužský publikum. Což mě irituje jednak jako člověka, kterej fandí rovnoprávnosti, a jednak jako hráče, protože to znamená záplavu hrdinů a zápletek přes kopírák a ženskejch postav, který slouží pouze jako dekorace - navíc často zhruba tak vkusná, jako pouťovej airbrush.
Nečekám, že se tenhle model změní lusknutím prstů, ale taky nehodlám čekat a dusit v sobě nespokojenost se stavem věcí. -
Si děláš snad legraci ne? Inteligence spočívá v rozumném řešení problémů, ne v násilí, natož vraždění. O to doufám jde...
-
By ses divil *3*. Když dojde na meče, tak se ukazuje, že ženský jsou opravdu to slabý pohlaví, ty dokážou zabít snad jen když brání dítě...
-
Věříš v ideologii pomíjející lidskou přirozenost, která je odtržená od společenské potřeby, ať už žen nebo mužů. Řekl bych, že poptávka u obou pohlaví je úplně jiná než si myslíš. Výjimky se vždy najdou a většinou jsou o to více vidět na jakékoli části planety. Umělé a rychlé přetváření zajetého harmonogramu může dospět ještě k větší nenávisti v jakémkoliv ohledu.
Naschle v jiné civilizaci :D -
K tomu dotazu ohledně bazarovek..Moc hezky o tom mluví TotalBiscuit (Halibut nebo Cynical Brit, chcete-li) v tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=2G_f8YBy39M
Zjednodušeně řečeno říká, že herní průmysl není jako filmový nebo hudební. Ve hrách je totiž zdroj peněz jediný - pouze prodej hry (ve většině případů, dnes se to už mění viz DLC, poplatky k MMO, etc... kde může být snaha o vymícení bazarovek kontraproduktivní).
Za film se nejdříve platí v kině, pak v online/offline distribucích a nakonec ještě prodejem práv na vysílání do televize.
V hudebním průmyslu se za hlavní zdroj příjmů považují asi koncerty a samotný prodej nosičů už není tím hlavním (sám poslouchám převážně alternativní rock a je spousta skupin, které své desky dávají na internet zdarma nebo za celkem nízké částky v řádech dolarů).
Nedivím se, že se snaží bazarových prodejů zbavit a skutečně s tímhle krokem souhlasím (o tom, jaké praktiky používají by se dalo někdy polemizovat samozřejmě). Ještě na závěr je třeba říci, že většina zahraničních kamenných obchodů prodej bazarovek tlačí (a raději vám u pultu nabídnou bazarovou hru) - mají na nich větší marži (tady nekopíruji Biscuitova slova, mám známého, který s tím má zkušenosti).
Když se podívám na PC scénu a Steam, tak si myslím že to skutečně jde - za bazarové ceny si po pár měsících mohu koupit jakoukoli hru. Myslím si, že tak to je lepší (jelikož peníze jdou skutečně těm, co si to zaslouží a ne řetězci kamenných obchodům). Ale to jste vlastně již zmiňovali... PS: omezený počet odstavců je fakt hloupost :) (ano, na games jsem nový) -
Mě jedna feministka kdysi řekla, že jsem feminista, ale kdyby viděla Lukáše, tak by jí asi srdce zaplesalo.
Jak napsal Burian "Modernímu muži, feminismus sluší" *1*