-
Prý na páčkovači je chůze citlivější, než na klávesnici :D Ty voe, co se člověk od konzoloidních děcek ještě nedozví...
A sorry, abych musel několikrát pohnout páčkama doleva doprava, než trefím bod na mapě, to je vážně opruz, na myši najedeš, klikneš a hotovo... tady několik vteřin najíždíš a sem tam haluzově najedeš jako s myší, protože se zrovna trefíš ... to je opravdu intuitivní ovládání jak prase :D -
-
hateři budou vždy nenávidět, ale každopádně ta větší citlivost je způsobena analogovou páčkou. na klávesnici máš jen dva stavy: jdu/stojím, jedu/stojím. v závislosti na tom, jestli zmáčkneš klávesu pro chůzi/jízdu. na gamepadu to ovládáš páčkou, kde udáváš i rychlost, tedy můžeš přími přidávat a ubírat plyn nebo rychlost chůze. je to trochu jiný zážitek z hraní a když si na to zvykneš, opravdu je to lepší a přirozenější pro ten pohyb, protože je to vlastně komplexnější.
co se týče míření, tam mají lidé problém většinou s citlivostí palce a ze začátku se jim míří hůř. ale je to jen o cviku a sžití s ovladačem. u zkušených hráčů bys nepoznal, jestli to hraje na klávesnici s myší nebo na gamepadu, protože s trochou praxe se dá rychle mířit i tou páčkou.
ale samozřejmě všichni lidé, co používají gamepad, jsou konzoloidní děcka a ty jesi velký chlapák, který s tím sice pořádně nic nehrál, ale víš o tom vše :) -
-
já hraju už pěkně dlouho a za mých mladých let se hrálo jenom PC samozřejmě nepočítám nějaké stupidní sega hry nebo tak něco, ať si každý hraje na čem chce ale jakoukoliv FPS určitě nezahraješ na gamepadu tak dobře jak na kláv. a myši, na gamepadu si možná pořádně zahraješ tekkena nebo nebo maximálně nějaké aušusové auta jako NFS
-
-
Mozna je analog pomalejsi nez mys nerek bych ze je min presnejsi protoze kdo umi tak aji s Analogem miri presne je jenom pomalejsi ale pri FPS sou na konzolich citlivosti o dost vetsi nez pri takovem GTA V..Pri max citlivosti (10) u COD na PS3 si myslim ze mys, analog oboji je dost rychle.
-
Za mých mladých let nebylo tolik gum a lidem obecně bylo u prdele, kdo co na čem hrál. Na konzolích se samozřejmě hrálo a za mých mladých let dokázal hráč hrát jak na gamepadu, tak i čumět do monitoru a bylo to obecně jedno jedno, kdo jakou platformu preferuje, páč se kecalo hlavně o hrách. Tvoje mladý léta skončily možná tak nedávno - nevíš o čem mluvíš, příteli. Zasuň si palec zpátky do držky a tahej si znova kačera a nevzpomínej na dobu, o které ho*no víš.
-
-
To za mych mladych let se vedly valky mezi platformama taky (spectrum vs commodore, amiga vs pc, pc vs konzole) akorat tehdy jeste nebyl internet, takze hateri nemeli takovou moznost otravovat normalni lidi, kteri si uzivali hry a bylom jim jedno na cem hraji. S prichodem internetu dostaly gumy bohuzel moznost otravovat vsude a vsechny.
-
-
GTA není FPS a my se bavíme o GTA.
-
-
to vis ze jo v GTA se nechodi a nestrili... to ze se v GTA dela plno dlasich sandbox veci neznamena ze tam neni FPS cast a ta se s packama hraje blbe.
-
-
v GTA fakt není FPS část, z jenoduchého důvodu, není tam 1st person pohled *4*
-
-
-
-
-
kámo to intuitivní na tom je, že ti to na gamepadu míří samo :D na PS4 ti to bude i samo chodit a než se naděješ tak si za 15 stovek koupíš jednu dlouhou ukázku :D
-
-
Ted mluvim za 6 lidi co gta V hrajou... vsichni sme se shodli ze je to nejlepsi hra vsech dob.. 10/10 je samozdrejmost.. a lidi co si na neco stezujou sou jen hateri a rejpalove co by si stezovali na vsechno..grafika je dostacujici chvilema je i fakt nadherna (nato ze to bezi na 7-8 let stary konzoli je to zazrak ze to vypada jak to vypada.. enjoy
-
Kde je Vávra aby hulákal, jaká hovadina to je?
-
-
Z herni postavy Trevora se da udelat postava, ktera vzhledem hodne pripomina Vavry. Sel jsem s Trevorem do holicstvi, abych ho trochu upravil, zkousim par ucesu a vousu a najednou si rikam, ze mi nekoho pripomina. Zasel jsem jeste do kramu s oblecenim, koupil mu maskace a byl z neho Vavra jak vysitej *1*
-
říkal že když mu někdo dá těch 260 mega dolarů tak takovou hru udělá taky, navíc ve hře jsou záchody v safehousech postav, veřejné záchodky i toi toi budky na stavbách :)
-
-
Spacesimy a nezmíníte stále komunitou průběžně upgradovaný Freespace, ze kterého relativně nedávno vzešla standalone Battlestar hra Diaspora. No skandál.
A Obsidian (Cain, Avellone, Sawyer) se mi teda taky zdá že ví, co dělají, ale to může být drobátko fanboyismus. ^^
Jo, a GTA5 fyzika aut sux. Je sice hezké, že auta si předávají váhu (od čtyřky nic nového) ale jaksi jim ta váha chybí při řízení.
Edit: Mimochodem, o livestreamu informujete jen na Twatteru? -
-
No on vůbec chudák Freespace je v porovnání třeba s Freelancerem takový dost opomíjený (a ano, chápu, že se to zrovna nedá úplně srovnávat, ale stejně..).
-
Twatter :DD... musel jsme se podívat jak daleko je na klávesnici písmeno A od I a fakt docela daleko :DD
-
-
Víš jenže twat něco znamená a není to zrovna slovo který by prošlo cenzurou pitcho *5*
-
-
Před vysíláním a během něj tu visí článek a vysíláme už pár let ve středu kolem čtrvté odpoledne. Pokud se čas / den mění, hlásíme to dopředu v příslušné diskuzi.
-
-
Ó děkuji. Někam si to už musím napsat.
-
...to snad neni možný, že to jsou už 3 roky :)
-
-
na live ses mohl dívat na youtubu třeba
-
-
No jo, to bych mohl, děkuji. I když jsem neměl tušení, že se tam vrátili. Ale jak dlouho dopředu se tam dozvím, že bude livestream? ^^
-
-
-
+1 Qwon
"konecne bylo v podcastu to po cem lidi touzi.... hrani a komentovani hry v primem prenose.. prosim o vicero takových fight clubu .. hlavne s hrajicim a komentujicim karlem drdou. supr dil diiiiky".
Drda + nejaky "super novy nejlepsi MMO" (dil o Secret World byl super =D) + kafe / energy drinky / whatever... idealni kombinace =D -
Ahoj, tady kdo chcete je steam klíč na Red Orchestru 2, TBJGT-FGEQ9-9XZH6.Užijte si to....
-
Po uzavření hlavního bloku si pak Vašek ještě spokojeně bloumal po ulicích Lost Santos a snažil se, nakonec úspěšně, vzlétnout jako pták do nebes.
Jinak škoda, že se až tolik věnovalo GTA a např. o aukci D3 se vůbec nemluvilo jak bylo původně v plánu.
Příště víc diskuse a míň hraní, za mě nejlíp žádné hraní. Samotný hráč/recenzent se pak nemůže soustředit a vysoukat větu co má hlavu a patu je nelehký oříšek nebo se naopak soustředí aby mohl mluvit a hodinu jezdí v GTA v kruhu :-). -
-
"...se pak nemůže soustředit a vysoukat větu co má hlavu a patu je nelehký oříšek.."
A co ty hraješ? *1* -
-
Ajo sorry, už mi to došlo. Bez té interpunkce to vypadá divně.
-
-
-
http://www.playzone.cz/clanky/gta-v-v-beta-testovani-na-pc
Je to kec nebo ne? -
-
takový obrázek, dnes dokáže udělat kdokoliv i v malování.. vůbec bych tomu nevěřil
-
-
Kdyz ma recenzet problem najit nake tlacitko [vyznamne funkce] (na tak strasne moc komplikovanem ovladaci (lol)), tak to urcite hral mnoho hodin a hru celou dohral, ze ji muze kvalifikovane zrecenzovat a dat ji 10/10.
Ale chapu, Gtacko doveze na stranku traffic, kterej cumi na reklamy, tak je dulezite vydat "recenzi" co nejdriv.
Za hodinu a pul gameplaye sem tam nevidel nic, akorat ze je tam furt noc (asi chcou schovat jak to z blizka vypada vyblite), a jak strasna nuda muze byt se bezradne projizdet kulsami mesta ktere vypdaj naoko plne neceho, ale ve skutecnosti tam neni nic.
Honem minuskujte :) -
-
Ja neminuskuji, já s dovolením reaguji *3*
Za hodinu a půl toho můžeš vidět docela dost, ale taky nemusíš vidět skoro nic. Mně se zdá to město (dejme tomu v porovnání se 4kou) o dost živější a v detailech vymakanější. Pořád si říkám, jak si s kde čím vyhráli, až běda. To člověk zjistí ale až tak po 5 hodinách hraní. Začátek je fakt tak na rozkoukání a čím déle to člověk hraje a prozkoumává, tím více toho objevuje. Nejvíce se mi právě líbí, jak to město funguje, co ti lidi dělají, fakt se tam snad nikde nic neopakuje, včetně opakujících se postav, dialogů atp. Spouští se tam náhodně pár věcí, ale pokaždé probíhají podle situace a lokality jinak a všechno, včetně každého kousku mapy dává smysl.
Ta velká hra je doslova napěchovaná minihrama. Nejde jen o ty, co mají ikonku na mapě. Např. sjet tu velkou horu na motorce, ale po cestičce, to už vydá za menší motocross.
Nebo když pomůžeš jednomu chlápkovi (jeden z těch náhodných eventů) tak se ti např. otevře golfový klub, nebo letecká autoškola, která sama o sobě zabaví na déle. A vůbec, každá další mise, či vedlejší mise, nebo event vždycky něčím překvapí a jsou nápadité. Zatím jsem nenarazil na nic tak jednoduchého, jako nalož tam a vylož tam. Pokaždé je to taková menší minihra, ve které často hraje roli i fyzika.
Co se týče bugů (reakce níže), narazil jsem zatím jen na jeden, když jsem drcnul do plotu a ten spadl na dodávku, se kterou se mělo po cut scéně odjet, no jeden týpek zůstal civět na ten plot, co mu blokoval dveře a nešlo nic zmáčknout, vystoupit, rozjet se, musel jsem restart. Ale myslím, že se dá očekávat, pokud nějaký sand-box hraje po vydání milióny lidí, že se nějaké ty bugy vynoří a ve výsledku to působí, že je jich tam hodně. Já blbnu docela dost a jak říkám, zatím jen jeden a to jsem mu pomohl. A Fight Club byl fajn. PS: k těm narážkám na Lukáše, zkuste si hrát šikmo k telce a povídat si před kamerou. Taky frčím ve městě, kličkuju, dávám headshoty, jak někdo přijde a začne si povídat, tak taky hraju najednou jako lama :) -
-
Jenom bych se rád zeptal. Jak zjistím, že můžu na ulici někomu pomoct?
-
-
Vždycky když ti problikne mapa a objeví se tam modrá tečka. Jeden typ z těch eventů byl takový, že týpka vyhodila borka z domu, vyházela mu věci na ulici a on pak chtěl hodit jinam. Vzal si akorát golfovou hůl a zbytek tam nechal a cílová destinace byla Golfové hřiště. Pak už se jen napsalo, za nedlouho bude zpřístupněn golfový klub (borec mně za odměnu pozval) ;o)
Když někoho okradou a chytíte toho zlodějě, tak si akorát posbíráte lup, ale za ty odvozy je většinou nějaká odměna. -
-
někdo na netu psal že vrátil týpkovi na ulici ukradenou peněženku a za dva dny mu přišel email s poděkováním a přibyl milion na konto, takže to není vždycky "pro dobrotu na žebrotu"
-
dík za info :)
-
-
-
-
Jak řekl významný klasik:
"Nastane čas, kdy si člověk má udělat mozkovou inventuru a hamletovsky se zeptat sám sebe: Skončit na koberci, na zemi nebo v kopřivách? To je otázka. Rozhodně ale ne v pytli. Jeden totiž nikdy neví, co tím v budoucnu provede."
-
-
hra vypada dobre, nicmene, kdyz sem si prohlizel na twitchi gameplay, tak zapnu prvni typek tam na nekoho miri v misi a nechce ho zastrelit, tak ze ho streli do nohy, no a typek zemre na prvni ranu, holt to bylo ve scenari. prepnu na druhy stream, typek se honi s policisty pribehne ke kolecku s misi a policajti najednou ztraci zajem. prepnu na treti stream typek jde za npc, ktere se zasekne v rohu a vynuti si restart, to vse v rozmezi deseti minut. ano je to vypichovani malickosti, ale na to co ta hra stala ..........
-
-
Jo GTA bylo pokaždé v tomto hloupé ani se to nesnaž nějak extra řešit. Například šlo by lehce udělat aby jsi nemohl na misi když tě honí policie...
To zasekávání NPC by takto velká firma měla taky vyřešit. Prachy, lidi a čas na to mají. -
vítej ve světě sandboxových her...
-
Dalsi lidi co hodnoti hru ze stupidnich streamu od lidi co to neumi ani poradne hrat...To je tak jedine na co se zmuzete sledovat streamy a nadavat...ubohe...
-
ted sem zapnul stream typka co se honi s policii ma na sobe asi 3 vrtulnik a vsude sou obrnena vozidla on to vse projizdi jak tankem, a nejvitpnejsi je jak kdyz s autem havaruje a dela kotrmelce, tak ho hra nenecha za zadnych okolnosti pristat na strese auta :) plus do toho ten nejaky slow motion button, v prekladu I am noob a neumim ridit
-