Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dohrál jsem všechny díly Mass Effectu a ten konec fakt není nějak extra, byť mě samotného to nějak neirituje. Na hru může mít sice ME příběh áčkovej, když se ale od her odpoutám a vezmu to v globále, tak je to při nejlepším béčko a ten konec z toho nějak nevybočuje. Připadalo mi, že se na tom vyřádili ti samí lidé, co pak vydávají ty knížky na motivy her.
    Když vezmu to, co se dělo v závěrečných scénách po mojí poslední volbě (já vybral spojení bio+synt.), tak se nemůžu ubránit tomu, že to bylo splácané narychlo - 10 vteřin pohled na zemi a odlétající reapery (v ostatních koncích je to v podstatě totožná scéna s tím, že se akorát mění to, co se stane s reapery nebo lidmi), 20 vteřin pohled na barevný paprsek a na rozpadající se mass relay (v ostatních koncích se akorát mění barvičky) a nakonec naprosto náhodná minutová scéna s Normandií, která zrovna cestovala pomocí mass relay a za ní se hrozivě uzavírala červí díra, načež poškozená Normandie havaruje na nějakou cizí planetu a z lodi vyleze část posádky (v ostatních koncích vyleze rozdílná část posádky). Ta scéna nedává moc smysl, vzhledem k tomu, že kolem Země zuřil boj a Normandie si úplně bez kontextu letí někam do pryč s lidmi, kteří se mnou ještě před 5 minutami bojovali na Zemi. Takže to Grande finale je spíše takové drobné náhodné uprdnutí. Zajímavější než ten konec jsou spíše ty otázky, které se člověku následně vyrojí - co se stalo s ostatními vedlejšími postavami, co se bude dít na Zemi a v okolí, jelikož mass relay byla zničena a ve Sluneční soustavě uvízla polovina Galaxie.
  • presne, aj mna :D
  • Spoiler:
    Tady nejde o to, že konec ME3 špatně dopadne, že Shepard umře, že se zničí všechny mass relay, ale o to, že ten konec je naprosto odfláklej.
    Za prvé na to, že je to konec epický ságy té hře úplně chybý epilog a to přistání Normandy někde v pralese (mimochodem první wtf moment) epilog skutečně není. Kdybych to měl přirovnat k tomu Pánovi prstenů, tak je to jak kdyby Aragorn s přáteli táhl s posledníma jednotkama před Mordor aby Frodovi uvolnil cestu. Zuří velká bitva kde naši hrdinové bojují proti velké přesile a všechno závisí na Frodovi. Frodo bojuje s Glumem o prsten, hází ho do lávy a ..... titulky ...... konec.

Za druhé kde jsou důsledky všech těch voleb co jsem udělal v ME1, ME2 a ME 3 ? Ten konec je o tom, že mi (a teď to trochu zjednodušim) duch kluka (druhé wtf ?) řekne ať si vyberu zelenou, modrou a nebo červenou barvu.

Ono těch ,,haluz,, věcí tam je víc. Třeba že Shepard se po výbuchu Citadely nadechne někde mezi betonovými kvádry kde fouká evidentně vítr. To má být jako co ?! Je na Zemi ? O Normandy která z ničeho nic někam nesmyslně letí už jsem se zmiňoval.
    Takže nejde o špatnej konec, ale o to, že je to strašně odfláklý jako tvůrci chvátali s dokončením a neměli už čas. Další věc je multiplayer, kterej abyste měli ten nejlepší možnej konec musíte hrát.

Jinak ohledně toho dodatečného DLC které by mělo upravit konec to by nebyl až takovej problém. Přirovnávaly jste to k filmu a to je samozřejmě úplně o něčem jiném. Režisér prostě nemůže přetočit konec a nasadit ho po půl roce znovu. U hry oproti tomu to není až takový prolém.
  • Může mi někdo osvětlit proč je nadále moderátorem Pavel i když už dorazil Lukáš? Nýbrž když je to pod taktovkou Pavla přijde mi že už to není tak volná diskuze, ale možná je to jen střihem.
    A "na vlnách radia internet" už mě taky pěkně štve!
  • Kr.Pa
    Jednicka mela perfektni ovladani na duely, ve vetsich bitvach to bylo horsi ale ty resily kouzla.

edit: Mimo to, v gothicu bylo super, ze jste mohli odlakat jednoho/dva nepratele a tak postupne znicit velkou skupinu nepratel
  • Danny_TheSavior_Vavra
    Jinak mě napadá, že možná už ani není nutné k ME3 něco označovat jako spoiler... Nedovedu si totiž představit, že by po tom humbuku ještě existoval člověk, který by konec neznal nazpaměť, přestože ho ta série ani trochu nezajímá (viz můj případ). *1*
  • Danny_TheSavior_Vavra
    "< spoiler >Tvůj text< /spoiler >"
  • SPOILER:
    Me osobne na konci ME prijde divny, ze celou trilogii jasne jdete za jasnym koncem (zniceni reaperu) a 2 min. pred koncem hry dostanete dalsi zcela odlisne moznosti ukonceni.
  • Danny_TheSavior_Vavra
    Já jsem byl s ovládáním velmi spokojený. Jednička je perfektní.
  • Jako Gothic mám rád, ale ovládání opravdu nepatří k jeho silnejm stránkám. Aspoň co se týká jedničky.
  • Díky za spoily *13* nabudúce radšej upozornite prosím *7*
  • Danny_TheSavior_Vavra
    Jinak Grygarovy trapné poznámky o tom, že nepochopil ovládání v sérii Gothic, jsou opravdu... trapné. Těším se na jeho desítkovou recenzi TES MMORPG. *11* *11* *11*
  • SPOILER :Dalej su konce ovplivne podla WE a EMS:
    1. najlepsi koniec ako by ste to mohli chciet sa da dosiahnut aj bez MP
    2. MP iba ulahcuje SP kampan
    3. konce su dalej mozne takto destroy - 3 ,merge - 2 ,control -1, tieto konce su prakticky totozne, jediny najviac odlisny je ten kde mozete urobit z nasej Zeme a Reaprov velke pohrebisko.
    1. Indoktrinacna teoria hovori ze poslednych 10 minut hry je Sheppard pod vplyvom indoktrinacie a vsetko co sa mu zda je len hra jeho mysle. V pripade vyberu destrukcneho koncu mozete vidiet Sheperdovo telo niekde uplne inde v ruinach na zemi, nez ste povodne skoncili a nadychne sa.
    2. Catalyst - je udajne vyssia sila ktora vladne Reaprom a je na Citadele, tento fakt znovu zpochybnuje Mass Effect 1 v ktorej vam Protheani dali cas sabotovanim Keeprov pred prichodom Reaprov 3 roky dozadu ked to musel zapnut manualne Saren.
    3 Pri prechode na Citadelu je tu nejeden velmi zvlastny obraz ktory len potvdzuje teoriu indoktrinacie, taktiez ma Sheppard nocne mory ktore mu septaju v hlasoch mrtvych priatelov a neznamych ras.
    4. Posledne video ktore uvidite ukazuje 2 rozdielne veci
    - team ktory ste mali dole na zemi sa zrazu zazracne ocitne na Normandy-SR2 unikajuc pred exploziou pri cestovani prenasacom
    - v poslednej scenke mate stareho otca a dieta ktoremu ten dedko hovori este tu je jeden pribeh z Sheppardom.... *16*
  • Ku ME3 end:
    to nieje o tom ze fanusikovia su nespokojny z smutneho koncu ale o tom ze cely koniec prerusuje celu ME seriu (niekto to pomenoval velmi pekne Plothole with size of Texas) a taktiez sa objavil nejeden dobry topic na oficialnych forach o indoctrinacii v konci. Neviem ci sledujete tieto fora ale ja som tam v poslednej dobe dost a tato indoktrinacna teoria je najlepsia pre vysvetlenie.
    SPOILER
    Konce su prakticky vsetky rovnake :
    1. control - znicis Relay a ovladnes reaprov
    2. merge - znicis Relay a zlucis syntheticov a organicov
    3. destroy - znicis Relay a vsetken syntheticky zivot
  • Slyšel jsem všechny, ale ty starý už mi dávno vylítly z hlavy
  • Musim suhlasit
  • Dokonalej podcast. Živě jsem to ještě nesledoval, ale po zhlédnutí videa Fight Club #70 mi další podcast nesmí ujít xD
  • Danny_TheSavior_Vavra
    Pusť si kterýkoliv z prvních 20-30 dílů... TO byly perfektní podcasty, nyní už se jedná jen o slabý odvar.
  • tento podcast, stejně jako předchozí dva, byl perfektní. Jen víc a víc podcastů s vývojáři.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit