Přejít na výpis diskuzí
Filmový Warcraft žije a má (dobrého) režiséra
31.1.2013 | Aleš Smutný
128 příspěvků
-
Příběh se musí, prostě MUSÍ točit okolo Arthase a jeho pádu. Nic lepšího ve Warcraftu není, ani předtím, ani potom. A pro filmovou adaptaci to platí dvojnásob.
- charismatickej (anti)hrdina: splněno
- lovestory jak noha: splněno
- epický bitky natočitelný za ještě celkem rozumný peníze: splněno
- potenciální emočně-ždímací scény: splněno (Culling of Stratholme, anyone?)
- žádnej bordel z lore WoW, draeneiové, pandy, atd.: splněno
Akorát happy-endu se zde těžko dočkávat (což chápu, že pro hordy tak-dospělejch-pubošů není zápor, ale z komerčního hlediska to prostě problém je). Ale zase by byl prostor pro parádní pokračování *5* -
-
S tím nesouhlasím, pokud by jsi si přečetl některou z knih, která se nezabývá obsahem, který byl uveden do hry, tak zjistíš, že jsou to mnohel lepší příběhy. Navíc bych osobně lidi raději lákan na něco nového a ne na "okoukaného" Arthase.
-
-
Četl jsem tři (od Christie Golden). Dvě byly průměrný, jedna otřesně špatná. Máš na mysli něco konkrétního?
-
-
napriklad vladce klanu byl super...a ta trilogie ted si bohuzel nemuzu vzpomenout na presny nazev byla bozi...
-
-
Vládce klanů byl z těch tří, co jsem četl sice nejlepší, to je pravda. Ale furt jen lepší brak.
-
-
-
-
Ja bych radsi, kdyby se to tocilo okolo NE nez lidi.
-
S tím se nedá než souhlasit. Obzvláště kvůli poslednímu ingame filmečku, který uzavřel Arthasův příběh a uznejme nebyl zrovna moc epic, spoň teda ne epic na úrovni blizzardu, tak bych byl jedině rád za pořádný film co to napraví.
-
-
Já ti nevím, ale když jsem viděl první nerd-rage po zabití LK, tak tam emocí bylo dost, stejně jako musel být absolutně hustý ten pocit při tom filmečku. Tam ten konec byl spjatý přímo s hraním, prostě čerpal z toho, že ta epičnost proběhla v tom fightu a že jsi na konci cítil to vítězství, zbytek už bylo jen dovršení příběhu. Nehledě na to, že příběh Arthasova pádu byl vyprávěn v průběhu celého datadisku. A mě ta myšlenka, "There must always be the Lich King" a sebeoběť Bolvara přišla naprosto strhující. Na druhou stranu tenkrát koloval nádherný vtip:" Arthas: Father.....is it....over?" Terenas: "No, my son, the raid resets next week." :D :D
Edit: O tomhle mluvím :D http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE -
-
Mňo, to "there must always be the Lich King" je právě to, čím to úplně totálně celý pohřbili. Ta cutscéna měla skončit Arthasovou smrtí a byl by to jeden z nejlepších tragickejch příběhů, co jsem kdy ve hrách viděl. Bohužel, nemělo to tak bejt... *10*
IMO. -
-
Ale Arthas umřel. Nerzhul přežil, respektive jeho moc. Frostmourne a Lich Kingova helma nese odkaz jednoho z nejtemnějších šamanů v historii Azerothu, nese v sobě jeho moc. Bolvar usednul na trůn a pasoval se na Lich Kinga z jednoho prostého důvodu: nechtěl, aby obrovské hordy nemrtvých běžely nezřízeně Azerothem. Menethilova rodová linie v tu chvíli umřela (pokud vím, Arthas syna neměl, kdyžtak mě opravte). V tu chvíli končí příběh Arthase, padlého paladina, který pro své ideály přehlídl obrovské zlo a pak bylo pozdě. A celé to byla práce Kil'Jaedana. :) Celý problém je pouze v chápání toho titulu Lich King. :) Arthas v tu chvíli umřel, a umřel jako člověk, ve svém starém já, než ho ovládl Frostmourne. :) Tak to vidím já a přijde mi to hustý. Ještě citace: "Ner'zhul's fate, with the death of Arthas and Bolvar Fordragon's rise as the Lich King, is currently unknown." - z wiki, potvrzuje mé chápání Lich Kinga jako pouhý titul vládce nemrtvých. :)
Edit: Toto mé chápání je založené pouze na příběhu z her. Knihu Arthas jsem nečetl, možná jsou tam i nějaké další podrobnosti. -
-
kostěj: vzpomeň na Saurona, ten taky dostal budku a vrátil se oknem
-
@kostej: Asi jo, asi máš pravdu. Já jsem linku Ebon Blade vyloženě proletěl, jestli jsem tam vůbec něco četl, stejně tak Argent Crusade. (ono taky někdy najít tu nitku v těch prostých "dones/zabij/dovez" zadáních je někdy únavný) Hrozně rád bych ti argumentoval, ale nemám čím. Tyhle okolnosti jsem v tu chvíli nějak necítil, proto mi to přišlo dobrý. Dokonce jsem si musel i dohledat, kdo že je to ten Bolvar, tenkrát. Pointa byla právě v tom, že Bolvar, v poslední bitvě o Icecrown předtím, než vyrazila parta hrdinů přímo dovnitř citadely (raid), tak bojoval spolu s Aliancí a Hordou u brány. Tenkrát tam přišli Forsaken z Hordy, který vyvíjeli novou nákazu. Tím celá bitva skončila, LK se stáhl do ICC a aby se nákaza nešířila dál, přiletěla Alexsztraza a celé bojiště spálila. (viz. tady http://www.youtube.com/watch?v=iLjJbbJVkTo ) Jenže. Bolvar byl nejvyšším paladinem, který v řádu byl, a jako takový měl v sobě mocnou sílu světla (nehledě na to, že Alexsztraza, ačkoliv metala plameny, byla aspektem života. Navíc měl být nemrtvý, protože byl nakažený) a tak přežil a byl zajat Lich Kingem (to je ta postavička vzadu za trůnem). No a po pádu LK a po smrti Arthase se jako nejvyšší zástupce světla obětoval k tomu, že bude na věky bojovat s podstatou Lich Kinga a bude kontrolovat to, co ze Scourge zbylo. Navíc byl ten závěr připravovaný, protože v Howling Fjordu děláš (za Hordu) questy právě pro Forsaken a pomáháš tam tu nákazu vytvářet. Kolik těch Scourge ale ve skutečnosti ve světě zbylo, jestli je vůbec co ovládat, o tom už se mlčí, to je pravda.
-
Chápu, odkud míříš, ale já prostě nemůžu uvěřit, že ještě někde nějaký obrovský, bojeschopný hordy nemrtvých po úklidu provedeným kartelem Ebon Blade & Argent Crusade zůstaly *5* . Minimálně teda v Northrendu. Vždyť tam probíhala několik měsíců (?) regulérní válka, během který Lich King nasadil všechno, co měl. Kel'Thuzad kaput, Sindragosa kaput, řád Ebon Blade přeběh na druhou stranu, pár přeživších Val'kyr dokonce zrekvírovala Sylvanas...
Právě proto mně hrozně vadí ten závěr. Kdyby Lich Kinga trefil po obědě infarkt, tak bych se třeba smířil s tím, že je třeba ho nahradit (i když bych ani pak nečekal, že Scourge bez vůdce bude větší hrozbou, než Scourge ovládaná zákonně zlým LK). Ale takhle mi to přišlo vážně hodně laciný...
-
-
-
-
Tím myslíš to uzavření - neuzavření ve War3:Frozen Throne, nebo video po zabití Lich Kinga ve WoW? V tom prvním případě bych se hádal, v tom druhým naprostej souhlas. Se "smrtí" Lich Kinga pro mě umřelo i WoW *9*
-
-
Myslím zabití LK v WoW. Frozen Throne je celkově genialní datadisk .)
-
(ne)uzavření ve Frozen bylo skvělé, ale smrt Arthase byla pěkně odfláklá, na to o jakou "citovku" šlo :)
-
-
Ten poslední filmeček jasně ukázal jak Blizzard už neví co dál s příběhem a lore a tu hrůzu dokonal v Cata.
-
-
-
Uz sem myslel ze to dostane J.J.Abrams :)
-
-
Pokud by to dostal J.J., tak by mě kleplo. Už mi zkurvil Star Trek, teď se chystá zkurv*t Star Wars a pokud by zkurvil i WarCraft, tak bych si už fakt prohnal hlavou kulku.
-
-
Tak osobně bych preferoval dějovou linku okolo Arthase či Illidana. Tohle jsou pro mě nejlepší postavy herního světa takže tajně doufám
-
-
Nevím podle jaké linky by to mělo jít, ale nezlobil bych se kdyby šlo o postupné ztvárnění warcraft světa, časová linie je opravdu bohatá na zvraty a události.
-
-
100 milionů vypadá jako drobné, docela se bojím
-
-
To jen z toho důvodu, že dnešní filmaři-rutináři neumí s penězi zacházet a tak studia hází dvoustovky na každou druhou kravinu.
100 miliónů je úctyhodná částka za kterou se dá natočit cokoli. Jonesův Moon měl rozpočet minimální a dokázal s ním divy. -
-
si delas srandu? jake divy asi jako kostka ze? To ze to jsou koukatelne filmy za par korun je jen o tom ze se cely dej odehrava v jedne mistnosti, ale to si pri vsi fantazii Warcraft predstavit nedovedu *1* *1* *1*
-
-
-
Chudák Jones nezávidím mu to, teď má šanci stát se legendou. Doporučuji jeho film Zdrojový kód.
-
stejně všichni víme, že to měl dostat Uwe *3*
-
-
Nahodou Uwe umi i prekvapit, viz. Tunnel Rats !
-
-
Nebo Postal, pripadne Rampage
-
No o tom žádná , Uve prostě jen netočí to co by si fandové představovali , ale žádná céčka to nejsou ...
A Doom netočil ! Tomu teprve říkám zprzněná předloha , místo kosmických lodí portál rovnou na mars a pro efekt pohled na squadu letící ve vrtulníku :(
-
-
-
Film od Blizzárdů..... to je skoro jako HL^3..... nikdy se nedočkáme :(
-
Hlavne at to tam neprezene s drakama :D
-
-
hlavne at nezapomenou na okurku
-
-
Bolo by zaujimave keby to bolo take komorne ako napr. Moon, proste drama na malom priestore, ktora sa len bude odohravat vo fantasy svete :D
-
-
V žádném případě. Když Warcraft, tak ať už je to velkolepé, výpravné, epické...
-
-
Za 100 mega a s režisérem bravurně ovládajícím dramata na uzavřeném prostoru (Moon i Zdrojový kód se odehrával z části ve stísněných prostorách a s osamoceným hrdinou) ?
To mi jako dobrá volba pro epický spektákl typu Jackson moc nepřipadá ... -
-
Co natočil Jackson před Pánem prstenů? Splatter za pár kaček s podomácku vytvořenýma maskama...
-
-
STFU to co natočil před pánem prstenů za pár kaček bylo mnohem lepší než pán prstenů
-
-
retarde říkej svojí matce, Jackson na to měl MNOHEM víc času
-
Co brečíš retarde, já neříkám, že to jsou špatné filmy, naopak si myslím, že to jsou skvělé filmy. Chtěl jsem tím říct, že před LotRem Jackson taky nenatočil žádné drahé fantasy, tak není třeba odepisovat Duncana.
-
-
:) Zato dneska by už měl problém stlačit svoji tvůrčí tenzi do jednoho celovečeráku a podrůměrnéího budgetu ;)
-
-
-
-
ne
-
-
snad v tom filmu nebudou pandy *11*
-
-
Slyšel jsem, že Warcraft the Movie bude de facto něco jako náhrada za zrušený projekt Kung Fu Panda 3.
-
To vis ze budou jindro a take pokemoni, smerfi a medvidek PU :-)
-