Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Promiň, koukal jsem co kreslí Yošitaka Amano a něco se mi docela líbí. Po technické stránce, obsahově ne. Ale nejsem tu od toho abych to hodnotil, jen si myslím že FF nevypadá moc jako jeho dílo, kromě stejnýho tématu. 

S tím významem jsem se jen snažil ve zkratce říct, že mě nebaví konstrukce osekaný na kost, že mám rád složitější symboliku, a jestli se nepletu tak anime je silně založený na manze, a ta je v podstatě pohrobek masivní letákové propagandy dob dávno minulých, tedy přesně to - symbolika osekaná na kost, s cílem sdělit informaci co nejeefektivněji a manipulovat. 

• Ahoj, hrál jsem FF XV, asi 4 hodiny, nebavilo mě na tom vůbec nic, po herní stránce pro mě úplně ujetej combat co toho po mě moc nechtěl, ale zároveň vypadal už od začátku hry strašně předimenzovaně, jakože už tam nemůže být další endgame, protože je to endgame od začátku, alespoň co se týče vizuálu a epičnosti těch soubojů. Chápu že to je patnáctej díl a předchozí jsem nehrál, takže je to vytažený z kontextu. Nevím jak to myslíš, že je velikost meče předsudek? Taky nevím jak mám měřit FF a OS+2 stejným metrem když jde o úplně jiný hry..? jedna je izometrická tahovka a druhá akční 3rd person rubačka? :D 

• Carnage666

Ono to bude tím že ten 50kg kluk není normální člověk.

• Vogon

Yošitaka Amano a kýč se pojí tak pevně jako slovní spojení "sémantický význam".

Smekám klobouk.

• michaelfoucault

Hele sám FF miluju. U 10. dílu jsem na konci regulérně plakal a 6. považuju osobně za jednu z nejlepších her co jsem kdy hrál. Ale  s tím, že je vizuál FF definicí kýče, se plně ztotožňuju. 

• iSpirit

promiň, myslel jsem kýč.  Věděl jsem, že to takhle napíšeš, i když tě neznám. Ani jeden díl jsi nehrál a určuješ kýč na základě velikosti meče a dalších hloupých předsudků. Otázka ohledně OS+2 byla na to, jestli měříš stejným metrem, což se neděje. Nechám tě být. 

• Ahoj, je to na mě? Já totiž o klišé nic nepsal, ani příběh FF nehodnotím, obecně mi přijde příběh u her jako nejvíc přeceňovaná kvalita. Vzpomínám když jsme hráli Quadrax, Worms realtime, a královsky jsme se bavili. Ale ok, jde o žánr, taky miluju Ve stínu havrana a třeba Firewatch, a tam je nějaký to slovo na místě. 

Psal jsem, že mi FF přijde jako kýč, a chtěl jsem se tady té diskuzi vyhnout protože je vyčerpávající a uvědomuju si že někomu špiním jeho oblíbený kusy, a já taky nemám rád když mi někdo říká, že Gothic je blbost protože má špatnej souboják. Protože já mám rád atmošku, a stou se pojí vizuál a zvuk.

A proto se mi FF nelíbí, mám rád věci co jsou postavený na něčem co dává smysl, mají pevný kořeny a ví z čeho jsou. Nelíbí se mi 50 kilovej kluk co mává přízračným mečem, co možná váží 150kg a možná nic. Nemám se s ním jak ztotožnit. Na rovinu nemám rád anime, nebaví mě absence kreativity a silný protlačení symbolu jen v sémantickým významu, pořád to na mě působí jako prvoplánový snadno-čitelný nástroj na získání jistého publika. Publika co rádo čte dílo snadno. Proto chápu všechny ty záblesky, zkratky, "zrychlený" souboj, zvětšený to co je podstatný (tady je to zbraň), protože to musí být rychle čitelný, tzn nesmí to vyžadovat úsilí. A teď velký finále * famfáry * - něco co nestojí žádný úsilí nemá žádnou hodnotu. Je to jako popovej hit na jedno léto, jako blockbuster co jsem "tehdy viděl ale už nevim jak se to jmenovalo ale vydělal gazilion$$$ "

Original Sin se mi tehdy celkem líbil, má vlastní atmosféru, ale asi v půlce mi to už přišlo pořád dokola..  OS2 mě herně bavil o dost víc. Příběh sem proklikal, stejně tak u Pillars. Jsem barbar, ale to už je teď jasný 🙂

• iSpirit

Když jsme u toho klišé. Jaky díly jsi dohral? Proč to považuješ za klišé a doplňující otázka jaký mas názor na Original Sin? Dekuji.

• Vogon

Zrovna originál FF7, který má výborné video herní momenty(Mise Clouda se Sephirotem) a třeba moje oblíbené FF9(První hodina FF9 jako uzavřená sekvence je špička) jsou příběhově dost dobré. FF9 s moguri modem, který předělává pozadí do vysokého rozlišení, vypadá i dodneška umělecky nádherně, každé pozadí jako krásný obraz, člověk se pak diví, že už se nedělají hry se statickými pozadími. Obzvláště když ani tenhle remake není žádný grafický zázrak mimo cutscény.

Bohužel tento "remake" byl obohacen právě o špatné anime klišé a především o hodně hodně mizerné(tak mizerné až je nechtě vtipné, což lze brát jako pozitivum) cestování časem. Lidé chtěli FF7 remake právě protože nové FF jsou plné těchto blbostí. Špatné cestování časem je zase ironie, jelikož FFXIV v Shadowbringers tuhle tématiku zpracovalo dobře. Můžeme být rádi, že FFXVI údajně nebude mít v rukou Nomura, ale právě YoshiP, hlava FFXIV.

• Murlock

Kdo by to byl řekl, že s novou VII také dostaneme simulátor uklízeče.

• Corvus

Parádní recenze. Ještě si na PC verzi počkám... ale her je po strop, tak ten rok nějak překlepu :-D Nicméně těším se neskutečně.

• Téhle sérii jsem nikdy nepřišel na chuť, přijde mi to jako zosobnění všeho kýče najednou. Rovnou se omlouvám všem co mají FF rádi, je to jen můj názor nijak za něj nebojuju a nebudu, nemusím. 

• Bumtaratabumbumbum

Moc pěkná recenze, děkuji za ni :)

• BlackenedHalo

Nie som velky fanusik udajnych zmien v pribehu, no hra sama o sebe vyzera uzasne. Neviem sa dockat PC verzie. Trpezlivo pockam. 

• J.V.Stalin

To je otázka za 50 milionů. Myslím že to neví ani sami vývojáři 😀

• jack

Kdy to bude hotové celé?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit