-
A přesně těmhle pozérům, kteří sledují Bergmana, libují si v divných obrazech, do diskuze chodí jako Ježíš Kristus a myslí si, že jsou chytřejší než všichni ostatní, jsou tyhle pixelové vyblitiny určeny.
-
To je do nebe volající simplicizmus. Stejně tak snadno byste mohl odvrhnout celou avantgardu ve výtvarném umění. Argument, "že chce být cool a in", je debilní ze své podstaty. Někdo rád holky, jiný zase vdolky. Mám rád realistickou grafiku, stejně tak i stylizovanou až na kost. Vždy je to otázka kontextu. Je tuna případů, kde jedno či druhé nefunguje a naopak. Stejně tak argument, že retro vizuál s sebou nese nutně jednoduché herní mechanismy je vedle jak ta vedle (a sám zkuste zapátrat po příkladech). Souhlasím s tím, že u této hry retro vizuál zkrátka nefunguje a že je vyloženě "nepěkný". Otevřeně tvrdit, že všechna kvazi 8-bit grafika je hnusná a nutně ke škodě, je poněkud troufalé.
Otázka k zamyšlení. I kdyby byla hra prvoplánově vydávána proto, aby uspokojila poptávku několika málo "intelektuálských podivínů", (je smutné, že slovo intelektuál je dnes obecně vnímáno jako pejorativum), což v tomto případě neplatí, nebylo by naopak hloupé od ní chtít, aby uspokojila požadavky mainstreamu? Je to asi stejně hloupé, jako byste šel na promítání Bergmana ve filmovém klubu, a nadával na to, že to nebyly Babovřesky. -
A hlavne od totoznych lidi.
-
A víš co? Já na ten článek schválně kliknu a udělám si na hru názor, který sem napíšu. Od toho tady ta diskuze je, nebo ne? *3*
-
Hry vycházejí i s dobrou grafikou, AAA hry, nikdo tě nenutí kliknout na tenhle článek a začat tady nadávat na tuhle hru (a na ty předtím). Přiznám se, mě doba těchhle kostičkovaných her skoro minula, preferoval jsem v těch dobách lego (snad kromě Green Beret *1* ) a proto si to rád přečtu. Nikdo mi to nevnucuje, koupit si to nemusím, ale beru to jako zajímavost.
Když se ti hra nelíbí a z popisku je očividné, že je retro, tak na ten článek neklikej. -
Jo, ve své době špička byl, ale porovnávej to s novou technologicky nabroušenou hrou. Neobhajoval jsem kostičkovanou grafiku, šlo čistě o faktor zábavnosti – subjektivní i obecné měřítko - coby nejdůležitějšího parametru hry. 2D bojovky ve stylu Double Dragon na PC v podstatě nejsou nebo jich je strašně málo (užití emulátoru = jiná platforma), proto i z hnusně vypadající "vykopávky" může mít určitá část hráčské obce větší radost než z nového Call of Duty či, ať se držím blíže žánru, Mortal Kombat, kterému kvality rozhodně neupírám…
-
slysel, vsak pisu, ze se takove veci libi intelektualskym podivinum a hloupym individuum, kteri chteji byt "cool" a "in" *3*
-
Slyšeli jste někdy o umělecké stylizaci? A nehovořím konkrétně o případu této hry, stejně tak jako vy.
-
Není to náhodou ta samá recenze, která je v posledním Levelu? Jinak souhlasím např. s
N7N7 a Odarem322, taky jsem vyrůstal v dobách ZX Spectra a Commodore64 a jakožto zaměstnaný člověk, který si zahraje občas po večerech očekávám od hry nejen dobrou hratelnost, ale i dobrou grafiku a ozvučení, abych si to pořádně užil. Na kostičky čučet nehodlám. -
jj, taky jsem to diky mistnimu nadpozemskemu hype zkusil a ehm traparna az hruza.
-
My mistake... To se stane.... *3*
-
zacinal jsem pred 30 lety na ZX Spectru a Atari 800 a "kosticky" v roce 2014 mi prijdou stupidni tak jako tak. Tenkrat nemeli na vyber a vypadalo to podle tehdejsich moznosti. Dnes je to ucel a vypada to k bliti. To je neco, jako by si clovek v dnesni dobe koupil ucelove cernobilou televizi s uhloprickou 37cm aby si vychutnal filmy. Neboli demence. *7*
Nemyslim si, ze v roce 2014 jsou hry o grafice, nemyslel jsem si to nikdy, ale kdyz si kupuju hru, tak od ni ocekavam alespon dobovy standard. A kdyz hra vypada jako maximum roku 1980, tak to uspokoji par intelektualskych podivinu. -
"Pár" jich bylo...:)
http://games.tiscali.cz/archiv/recenze/
A než se někdo ozve "ale né dost!", je třeba poukázat na to, že vydavatelé vše hodili na předvánoční trh a další vlna začne koncem února a hlavně bude nadupaný březen.
Mimochodem zrovna Karel není "hustoalternativní kyberhipízák" (byť mu tak asi začnu říkat:)), takže zrovna z toho nejde v téhle recenzi podezírat. Ona ta hra asi bude prostě dobrá :) -
+1
Není pixelart jako pixelart, tohle je ovšem ukázkovej příklad toho horšího. Upřímně tohle bych nehrál ani jako flashovku někde na netu, hratelnost to může mít jakou chce.
A kecy typu že nemusí být všechno fotorealistický nebo dx11 miluju, tohle je jednoduše hnusný. -
Tak zrovna Doom nejni dobrej příklad. Ve svý době to byla grafická špička a zrovna id si vždycky na grafice dost zakládali. Takže vlastně tehdá byl Doom taky naleštěná pytlovina. Čimž nechci říct, že nemá pořád svoje kouzlo.
-
Myslíš To Expandles má být Expendables?
-
Není to pravda, žádný hejt kvůli mládí. Je mi 33 let, dobou kostičkových her jsem si už prošel a myslel jsem, že už to mám za sebou. A kromě skvělé hratelnosti jsem se vždy těšíval také na vylepšenou grafiku. Jenže teď nám dorazila tahle otravná retro-vlna a jsme zase na začátku. Doba však pokročila, grafické karty jsou výkonnější, monitory větší a kostičky o to zřetelnější a otravnější. Ale co, ono to zas pomine... a v módě bude zase jiná hloupost. *7*
-
Presne – staci videt takovou gafiku v obrazcich u recenze a je jasny, ze se pak v diskuzi objevi totozne nespokojenej nazor rotujici kolem cisla. . . A co slova rotujici kolem toho cisla . . . NIC? *6*
-
Hm tak ja mam napr. 34, zacinal som na PP06, az neskor som mal 286 takze 320x200 x 256 farieb som si uzil az az. Ale prave preto mam uz takej grafiky plne zuby, ono k jednoduchej grafike patria aj jednoduche herne mechanizmy. Tym netvrdim ze krasna grafika=zabava a hratelnost, vid Crysis 3 alebo Metro LL ( *6* ) ale rozlisenie machula x skvrna mi k zabave a ponoreniu sa do hry mierne povedane nestacia.
P.S. Asassina mam rad ale Gothic aj milujem... -
Hotline Miami byla naprosto příšerná hra, kterou jsem raději po deseti minutách vypnul. Holt 100 lidí, 100 chutí.