Přejít na výpis diskuzí
Football Manager 2015 představí čtyři nové hráčské role a spoustu vylepšení
8.10.2014 | Aleš Smutný
30 příspěvků
-
Jen blázen může kupovat každý ročník.
-
Právě jsem našel Předchudce z 1999, dokonce funkční :),
http://www.gameswin.org/gameen.php?id=710 -
Já jsme si říkal, že to muselo bejt 99-2000. Taky si na to vzpomínám, že jsem to hrál ještě na základce :) Jsem podobnej ročník, jako Mato.
-
Letos vyšla nová verze CSM. Zkuste to. A textovy to bylo asi do roku 99, pak už basic. :) CSM 2000 napriklad ma grafiku, i kdyz hoodne oldschool. :) (myslim, ze tam je napriklad uz i John Terry asi 17 letej a hoodne spatnej :)
-
To je všechno pěkný, ale kde na to brát čas?
-
CSM bylo oproti FM hrozně primitivní, ale strávil jsem u něj taky spoustu času. Dokonce párkrát vyhrál se Spartou champions league :D
-
Těším se. Vypadá to na o něco větší porci novinek než minulý rok, je fajn, že jako manažer budeme moci přímo i hráče trénovat, když se na tuhle roli budeme specializovat... hlavně v nižších soutěžích bych se určitě profiloval spíše do toho trenéra než kravaťáka.
Jsem zvědav jak moc se opravdu zlepší ta komunikace, která je asi nejslabším článkem posledních ročníků... ale to asi zjistíme až při hraní. Fajn je ta možnost na hráče od lajny pořvávat i během zápasu, pucovat je, aby začli makat, nebo je naopak uklidňovat, když jsou až moc agresivní atp., to si dovedu představit, že může být v určitých zápasech hodně užitečné.
Každopádně Miles se kdesi na twitteru dušoval, že v tom videu nebudou úplně všechny novinky a některé nechají k objevení až samotným hráčům, tak uvidíme, co všechno si ještě přichystali. Early access pro předobjednávky s největší pravděpodobnosti už 24.10. To už je za pár :) -
Nejlepsi manager byl stejne - Premier Manager 97, hral sem za Leeds, koupil sem Drulaka a dal mi ve finale ligy mistru 5 golu AS Rim!
-
Uz dlouho cekam na nejakou skutecne velikou zmenu. Neco fundamentalniho, neco, co hru vyrazne odlisi od predchoziho vydani. Myslim neco srovnatelneho s prechodem do 3d (ackoliv ho sam nepouzivam) nebo zbrusu novy zapasovy engine tusim z pred par let. Skoda, ze ani letos to na nic takoveho nevypada. Ale budiz, chapu to, je to dost rozsahla hra a obri zmeny nelze snadno implementovat.
Co ovsem je snadne udelat - a vsadim se s vami o libovolnou castku v libovolne mene, ze ani tentokrat se toho nedockame - je dokumentace. Odhaleni mechanismu hry. Vysvetleni toho, co nektere volby skutecne delaji. V tomhle byla uzitecnost slideru. Ty nebyly idealni, stale clovek nevedel, co konkretne dela pozice patnacteho posunuti z dvaceti, ale aspon videl, ze je to vic nez slider uplne vlevo na prvni pozici.
Nechapu, jak tak zajimava a komplexni hra muze byt TAK STRASNA, co se vysvetleni hernich konceptu tyce. Cele FM je uz spoustu let zalozene na tom, ze hrac se proste vzda a spoustu veci nastavi tak nejak nahodne, od oka, proste s nadeji, ze ty temer nekonecne moznosti, co hra nabizi, se nejak sfouknou jednim cudlikem a jednoradkovym popiskem.
Vezmete si jednotlive takticke volby, do dneska prakticky nikdo presne nevi, jak konkretne hru ovlivni. Fotbal v realu muze byt pomerne exaktni vec, kouc hracum rekne, aby napadali treba od pulici cary. Ale ve FM se musi hrac spokojit s "vic napadat". Aniz by mu hra naznacila, co to je vlastne "vic". Hra vam nabizi hromadu cudliku, ktere "neco meni". Ale u drtive vetsiny z nich clovek nevi "jak" anebo v horsim pripade "co" - coz je u pocitacove hry neomluvitelne.
A to rikam jako veteran a FM nadsenec, ktery to i letos bude hrat. Jenze stejne jako v predchozich letech, i tentokrat asi opet o dost desitek hodin mene nez predchozi dil... -
Je priam až neuveritelné ako ďaleko to vývojári s football managerom dotiahli za tých 10 rokov, z prakticky ničoho spravili jeden z najlepších futbalových manažérov aké som kedy hral, ešte dnes si spomeniem ako som na starom notebooku hrával potajomky počas prednášok fm2008 :D
Len tak medzi rečou, spomína si niekto na CSM? taký malý textový manažer českých a slovenských líg, pri ňom som tiež strávil niekoľko desiatok hodín :)