Přejít na výpis diskuzí
Gabe Newell o PC, obchodech, hráčích a budoucnosti
8.2.2013 | Adam Homola
219 příspěvků
-
Vystipat konzole z obyvaku a nahradit je pcznamena z pc vystipat klavesnici s mysi, mainstream v obyvaku nikdy nebude hrat s ovladaci, ktere pro ergonomicke ovladani potrebuji pracovni stul.
Druha vec je, ze steam z pc svobodne platformy udelal uzavrenou platformu pod kontinualni kontrolou steamu, kde se hrac neobejde bez internetu.
Treti vec je vyhéda jednotneho hardware, neni pravda, ze vyvijet na hardwarove roztristene platforme je jednodussi nez na jednotne. Staci se zeptat vyvojaru pro iOS a Android. -
-
Jejdasku, ty ses fakt krasnej priklad naprosto vyblbleho fanatika. Obcas sice napises i neco, co dava docela smysl, ale pak to zpravidla vzapeti zpackas nejakym priblblym fanatickym zvastem.
Ale jen pis dal, aspon se pobavim. *3* -
-
No, holt nekdy napisu neco co pochopis a nekdy neco, co uz nepochopis. Ze to nechapes jeste neznamena, ze je to priblbly zvast. Ale v pripade ze nerozumis je dobre se zeptat a nechat si to vysvetlit, nez hned zacit urazet, ale to bych toho od tebe chtel asi moc, ze? Takovou uroven nemas.
-
-
Podle mínusek nebude sám, kdo tě "nechápe".
-
-
Nemyslim si, ze minuska nutne vyjadruji nechapani.
-
-
Jej : Ty jen těžko můžeš dostávat za stejné komentáře různé hodnocení.Tvé sny se nepočítají :)
Už by tě měl někdo podpořit, protože to vypadá, že jediny kdo tě chápe jsi jen ty sám a to znamená, že máš docela problém :)
p.s. druhá registrace a psaní pod jiným nickem se nepočítá :) -
Moje mínuska reprezentují, meleš blbiny ;o)
-
Minuska reprezentuji "nelibi" nikoli nesouhlas. A protoze dostavam minuska i za komentare totozne s temi, ktere dostavaji pluska, tak beru za potvrzene, ze se jedna o emocionlani vyjadreni vztazene k osobe, nikoli logicke vztazene k obsahu.
Jak vidis, neprotirecim si, jen si nektere veci vykladas jinak. -
Minuska vetsinou reprezentuji nesouhlas, coz dle tve definice znamena, ze tve moudra nechapou.
Takze si ted zase protirecis, ostatne to ty casto. *1*
-
-
Nebuď na něj zlá. Pán je bohaty muž středního věku, vlastnící pc, konzole, deístky mobilů, iPad, uPad a kdoPad a kdo ví co ještě. Odborník na všechno, který nám bezvěrcům vysvětlí mnohé skryté taje tohoto světa, na které ještě nejsme svou dětskou myslí zcela připraveni. On je něco jako novodobý mesiáš, který je nepochopen nynější hloupou a arogantní generací idiotů. Tedy nás.
-
-
Doufám, že z tebe jednou bude třeba to co ze mně, nebo něco jiného, hlavně ať se z nás nestane Jejdásek. A to ani omylem ;o)
-
Ponizovani druhych... reakce opravdu hodna jejdaska :D
-
A jeje, tebe ta zavist jeste nepresla a navic ses ted zacal citit meneceny - hezka obranna reakce a vskutku detinska, je mi lito, ale je to tak :-). Nebo jsi videl nekdy takhle reagovat sveho otce? Nestydel by se za to? A kdyz ty nemas nekoho rad, nejen me, tak si vzdycky takhle rad prisadis, to je panecku zakerna povaha. Copak z tebe asi jednou bude? :-)
-
-
-
Ano Jejdásku. Všichni jsme blbí jenom ty jsi letiště. Ne vlastně, to je Václav Havel *1*
-
-
Vsichni ne, ale ti kteri reaguji nadavkami a urazenim toho, jehoz nazory se jim nelibi, ti ano, ti hloupi jsou. Specialne to plati pro tebe, ty to delas casto a plosne, coz je pomerne silny dukaz toho, ze mas velmi nizkou socialni inteligenci.
-
-
-
-
Nemám nic proti ovladači na PC... Na některé hry je dokonce lepší jak klávesnice.
Na steamu nemusíš být online abys hrál... Nevím, kde si k tomuto bludu přišel.
Vyvíjet SW pro PC je daleko jednodušší, protože všechny PC jsou stejné, kdežto když chceš aplikaci pro iOS a Android, tak musíš udělat prakticky 2 aplikace. Dokonce musíš dělat i různé rozlišení na různé mobily. PS3 a X360 to samé. Na PC to prostě uděláš, a jestli to funguje je problém uživatele (musí mít drivery, kompatibilní HW atd...) -
-
Kdes prisel k bludu, ze jsem psal o nutnosti online pro hrani?
Pletes jabka a brambory do hromady. PC jako hardware neni stejne, na rozdil od konzole, ktera ma po mnoho let jednotny hardware. Na jednotny hardware se vyviji snadneji.
Pokud mluvis o iOS a Androidu, to jsou operacni systemy, na PC jim odpovida Windows a Linux. Samotna windows jsou roztristena a je problem pro ne programovat, o linuxu ani nemluvim, to je uplne peklo. V tomhke smeru maji konzole obrovskou vyhodu, jsou to desitky milionu stroju s jednotnym hw a sw vybavenim. A souhlasim, roztristenost hw i sw je i problem uzivatele, protoze vyvojari nensou schopni vsechno osetrit, ale je to problem i pro vyvojare. -
-
Cituji tebe:
"Treti vec je vyhéda jednotneho hardware, neni pravda, ze vyvijet na hardwarove roztristene platforme je jednodussi nez na jednotne. Staci se zeptat vyvojaru pro iOS a Android."
Cili bud si retard, nebo nevim... A nejde o OS, jde o TELEFONY coz je HW pouzivajici ANDROID a IOS!!! Demence fakt nekteri lidi.... -
-
Nevis, asi nerozumis tomu, co pises. Ocituj take sebe a bude to jasne: "když chceš aplikaci pro iOS a Android, tak musíš udělat prakticky 2 aplikace".
Prakticky dve aplikace musis delat proto, ze jde o ruzne OS, nikoli hardware a na to jsem reagoval. Takze fakt demenca, kdyz ja pisu o nejednotnem hardware a ty reagujes tim, ze na iOS a na Android musis delat aplikace zvlast, coz nesouvisi s hardware a kdyz na to nasledne reaguji o software, tak nechapes a tvrdis ze nejde o software a obvinujes nekoho z demence a retardace. A ani te netrkne, ze te hned v uvodu upozornuji na to, ze pletes jabka a brambory dohromady. Kdo s cim zachazi, tim take schazi, protoze tva vyjadreni padaji na tvou hlavu.
-
-
-
-
-
Beze srandy ty řeči o steamu (nebo streamu ani nevím) v článku ve mně vyvolávají úsměv, abych se přiznal, nevím co to je, nikdy jsem to nepotřeboval, jedině, že bych to měl v noťasu a nevěděl o tom, ale to silně pochybuju :) Hraju cca 15 let , za tu dobu jsem měl pár stolních pc i noťasů, ale st(r)eam ... co to sakra je? :)
-
-
To musíš z pekla kliku, že hraješ legální kopie her, které nepotřebují aktivaci na steamu *2*
-
-
A nebo hrat na konzolich :) Coz je ta horsi varianta, sorry konzolisti nic proti :), ale jsem zastance PC, ktery ma porad dost nabidnout a vic nez osekane pseudopocitace alias konzole :(
-
-
To už sem pleteš blbosti. Já jen narážel na to, že v tomto státě při těch platech co jsou, když žiješ sám, platíš byt, auto, jídlo a spousty dalších věcí, zkrátka nejde abys dával litr za hru ...
-
-
hlavně, že je se na co vymluvit .. oni za to můžou ti druzí (stát) bože. živím ženu, dítě, psa, auto, byt, a tak nějak si můžu dovolit i tu hru .. přestaň brečet a zkus s tím něco udělat!
-
-
Chachááá :-))))))))) 70% lidí, co sem píše jsou žáčkové-dětičky nebo studentíci středních škol a budou tady z rukávu sypat rozumy, jak si bez StReamu nezahraješ a jak si (jak jim;) každej měsíc koupěj 3 nový hry. Osmáčkové ....až budete platit hypotéky, úvěry, život ve dvojci, trojci, čtveřici, budete si SAMI platit sport, kterym žijete( a že všechny sporty na profesionální úrovni jdou do desetitisíců, pokud nehrajete míčový hry, kde si koupíte za 3000kč kopačky a štrupny a máte v nadsázce na rok vystaráno) tak pak tady kydejte ho*na o tom, jak nakládat s penězi. Pak je tu pochopitelně ještě 30% lidí, kteří tohle všechno vědí, platí a na ty hry jim zůstane......ale ty narozdíl od těch malejch faganů maji trochu pokory a vědí, CO a ZA KOLIK si kupují. Tohle je více méně DĚTSKEJ HERNÍ server, takže taky většina postů je od zauhrovanejch puberťáků ,který nemaj pořádně povědomí, kolik to v reálu všechno stojí. Kdyby vám rodiče nenakoupili do ledničky, tak půlka z vás chcípne hlady, ale máte na to koupit si 5 her měsíčně......DEJTE SI PĚT! :-DD tenhle text není určenej výdělečně činnejm, ani vysokoškolákům, který ke škole makaj...tenhle text je pro ten plebs harantů ,kterej si z toho stejně nic nevezme a ještě se tomu vysměje ))
-
-
Tak si hry stahuj a nemusíš nic řešit.
-
Pamatuji dobu kdy platy byly mensi a hry na PC,i ty prumerne,stavaly 1500Kc. Dneska mnohdy i ty nejvetsi AAA pecky stoji hned pri vydani 800-900 Kc a platy jsou pritom uplne nekde jinde. A to nemluvim o faktu,ze vetsina her se ve slevach da sehnat za opravdovy pakatel. Takze pokud hry piratis,najdi si jinou vymluvu. A pokud jsem to spatne pochopil a ty si hry proste jen nekupujes protoze na ne nemas,pak ti uprimne preji at si najdes lepe placenou praci
-
-
V době trade systemu Steamu si některé hry ani kupovat nemusím, jen je vyměním za klíče nebo metaly (hlavní platidlo TF2) a mam to zadarmo :D
-
Predator: Ten, kdo má dobře placenou práci, ten asi nepracuje pět hodin denně a nemá ani moc volnýho času, aby hrál od nevidím do nevidím hry. ;-) Takže tvůj názor je irelevantní.
-
2predator-ani jedna tebou zminovana varianta neni pravda. A ano,zivot nejsou jen hry(nevim proc to vubec zminujes). Kazdy konicek neco stoji. Pokud nejsi schopen si jednou,dvakrat za rok koupit neco co mas rad(v tomto pripade hru) za 400-1000Kc,pak je neco spatne.
Porad mi sice neni jasne jestli si hry piratis nebo proste jen nekupujes,ale vlastne je to jedno. -
Víš ono je to trochu složitější, nevím jak Ty, ale můj život nejsou jen hry.. zájmů a účtů jsou spousty, buď vyděláváš velký peníze (gratuluju) nebo žiješ jen hrama a nebo bydlíš u rodičů .. jinak bys tahle nemluvil.
-
-
Ono se jde docela pěkně přizpůsobit. Já tyhle vánoce měl na steamu 6 her v ceně 1000 kč. A i kamenný obchody se přizpůsobují... V jrc teď měli docela zajímavý slevy. Za stovku Bioshock 2 na steamu a připadal jsem si jako když hraji rok tarou hru :-)
-
-
Predator: Tak si prostě přiznej, že si pirát, hru sis nekoupil víc jak 10 let a nejseš si schopnej ušetřit blbou tisícovku za půl roku. Já to taky zvládám a to je mi 14 let (ne rodiče mi to neplatí a za kapesné to taky není *1* )
-
Bavím se o nových hrách, protože novinky "samozřejmě" hraju když vyjdou.. to je sice hezký, že "jen" za tisíc korun (to je pro někoho třeba jídlo na týden) máš pár starých her, ale tak nějak to nesousvisí s tím co jsem psal.
-
-
-
-
Myslel jsem si... :) no měl jsem Xbox, kde jsem hry kupoval, ale nejsem magor dávat takový prachy za hry, který si ani nemůžu zkusit bez dem... na to je naše finanční situace v této zemi příliš špatná.
-
-
-
Ne, pan Svatej Gejben se na tom vyjebaným Stýmu napakoval tak že HL3 nikdy nebude. Your VALVe corp. *12*
-
Ja si dokazu predstavit PC bez steamu :D..
A "definoval hrani na PC".. to mi prijde trosku pres caru :D..
Jinak clanek zajimavej, ale ten zacatek me popravde rozesmal.. -
-
ano steam svým způsobem redefinoval a hlavně skoro zachránil hraní na PC
-
driv, kdyz sem byl chudej student a mel sem originalek jen par a vsechny vyrovnany v policce, tak sem steam i nesnasel, protoze to byla bariera mezi mnou a hrou, ale ted, kdyz tam mam desitky her, tak si nedovedu predstavit lepsi "meziprogram" na spravu her z pohledu kolik jich vlastne mam a online hrani...
-
Myšleno samozřejmě v kontextu dnešní doby a posledních let, ne za celou dobu existence PC her.
Edit.: Tzn. že v dnešní době v podstatě platí, že "hraní na PC" = Steam. -
-
ja to sice pochopil, ale stejne si pod "hrani na PC" Steam nepredstavim ani trochu :D.. A to ho pouzivam denne kvuli dote :D
-
Jistě, Steam je momentálně mainstreamový distributor/zprostředkovatel online prodeje PC her, ale jeho důležitost bych v žádném případě nepřeceňoval, protože je docela snadno nahraditelný, když na to přijde...
-
-
No jelikož se o "nahrazení" snažil Origin a těžce pohořel, tak zase tak lehké to nebude.
-
-
jak chcete konkurovat Steamu se slevami "až 12%". Nemožné.
-
Ten určitě neměl ambice nahrazovat a to ani v uvozovkách... EA si chce prostě svoje hry šéfovat sama. A dokud se budou její hry prodávat, pak Origin těžko pohoří, protože ho k nim prostě budeš potřebovat. ME3 se nedá hrát bez Originu, a přesto je nejvýdělečnějším dílem série. Absence hry na steamu a nutnost Originu asi zas tak špatný tah nebyl.
-
-
Fakt naivní:-D Samo EA chtěl aby byl Origin přímá konkurence Steamu, která nahradí Steam časem. To, že se to katastrofálně podělalo není nic překvapivého. Většina z nás má Origin kvůli Bf3 či ME3. Neznám jiného masochistu, co by kupoval hry v jejich "akci". Obzvlášť, když jejich akce na Crysis 2 vyšla tak skvěle, že na Steamu jsem si koupil celou kolekci a ještě ušteřil 5 euro. Origin není žádná konkurence, je to paskvil, co při hraní her žere tolik ze systému, že to až bolí.
-
Presne tak, EA je velky vydavatel, vydava rocne desitky her, vyplati se mu provozovat vlastni distribuci a nedelit se s nejakym distributorem (valve si rika o 30 % stejne jako retailovi distributori), zvlaste kdyz se valve snazi dostst vse pod vlastni kontrolu a diktuje si ruzne omezujici podminky, ktere musi hry splnovat. Ale to je odvracena strana steamu, kterou mnozi nechteji videt.
-
Hlavne kdyby tak pohorel a nikdo ho, ani z donuceni, nepouzival, tak to nema tolik uzivatelu.. A to, ze to je diky BF3 a ME3, je celkem jedno..
-
Naivko
-
-
-
Nahraditelné je samozřejmě všechno. Třeba i Google.
-
-
-