Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, mohli by zapracovat na výslovnosti a to hlavně na jménu té Arény, protože to opravdu tahá za uši.
    Jinak, mě pobavilo, jak Tukan říkal, že měli Plzeň - dobrá připomínka, protože bez Plzně by to bylo asi o poznání horší. *5*
    • risa2000
      Pokus zachovávat výslovnost je dvojsečná. To co je někdy slyšet v podcastu je zoufalost to bohužel musím potvrdit - a není to přízvuk, ale prostě úplně špatná výslovnost, jak už tady někdo napsal. To se ovšem týká hlavně názvů, které prostě moc počeštit nebo číst česky nejde.

Nicméně v rámci mluveného projevu v tomto konkrétním případě je použití české výslovnosti úplně v pohodě *protože to neruší zvukovou stránku*. I kdyby to Lukáš četl "aréna" bylo by to v pohodě.

Druhá věc je, že pokud mluvíš stejně dobře/plynně oběma jazyky, může se ti stát, že jak přepneš na název, budeš pokračovat dál v tom druhém jazyku, což vypadá ještě o dost míň cool, než nějaká nepřesná výslovnost. A to se ti může stát úplně lehce i když umíš oba jazyky perfektně, jen nejsi zvyklý je takhle rychle přepínat.
      • Ano, je pravda, že to, co vychází z podcastu je zoufalost. A je i pravda, že se můžeš přeřeknout, zvlášť když třeba mluvíš rychle a do toho ještě rychle přepínáš, to je jasný.

Jen jsem nečekal takovou smršť kritiky na mou konstruktivní kritiku, ale to je naprosto v pořádku.
      • Cajk
        to nevypadáš míň cool, to pak vypadáš jak naprostý houvado (anglicky vysloveno)
    • janchor
      reakce na 07.06.2011 22:24 Kronoss "Pokud tu angličtinu člověk ovládá dobře, čili ji zná a má ji naposlouchanou, tak by tam nějaký přízvuk měl být ne?"

Absolutely! Pokud ale nemluví pravidelně, musí se na výslovnost extra soustředit, což jde v určitejch situacích krapet blbě a vede to k žbleptům, tahajícím za uši. Toliko konstatuju, že ty prostě nemusí pramenit z neznalosti. Bez praxe z toho prostě vypadneš. Tisíckrát jsem plácnul nějakej anglickej výraz a věděl, že jsem ho plácnul špatně. Ve frmolu výstavy opravdu není čas tyhle malichernosti řešit & nějak opravovat.
      • Cajk
        kašli na něj, je to jen čecháčkovská buz*a co se chlubí svou úžasnou výslovnosti a přitom jeho gramatika jak ho tak šacuju bude beztak stát za vyliž pr.. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat, většina lidí chápe, že přehnaná americká výslovnost zní v českejch větách na houby a s dementama se nemusíš bavit. Hlavně že se v LA v klídku domluvíte
        • Klidně si to můžeme s gramatikou vyzkoušet. Můžeme si tu celý den psát anglicky.
          A jsem rád, že tvá gramatika bude super, jsem zvědav.
          • christianus
            Grammar nazi... *6*
    • rejpale *7*
      • Ticho ty hlavo *1*
    • No, s těma výslovnostma mně to nějak nevadí nebo ty snad řekneš vždycky všechno správně?? Určitě ne, vsadím na to boty *1*.
      • To, co znám, řeknu a vyslovím správně - vždycky - možná ty ne.
        • Ježiši, ten Kronoss je ale k*k*t. Omlouvám se vážení, ale nešlo to říci jinak...
        • smejki
          a v jakém dialektu vyslovuješ, že jsem tak smělý?
          • Americký.
            • Nerozlisujes, mezi regionalnima prizvukama, ale do pozice nejvetsiho borce se dokazes pasovat bez problemu. Mas muj obdiv.
              Bohuzel tu jsi ale vsem jen pro smich.
            • Takhle do hloubky to neberu, ani to nedokážu přesně říct, ale kanadský určitě ne.
            • smejki
              jižanský, západní, středoamerický, severovýchodní, kanadský?
        • Hmm, ale každý se může zplést.
          • Jistě. Ale spletení a neznalost je hodně odlišná. *3*
            • smejki
              "erína" je naprosto legitimní výslovnost
              samozřejmě je tam to vibrující r a absentující "houký buambou", ale náhlý anglický akcent mi v jinak zcela české větě přijde naprosto gayný, takže klidně s českým akcentem. Není nic horšího, než když si někdo hraje na wannabe američana a skáče od českýho akcentu přes francouzskej a skotskej až po angloamerickej a ještě to vyslovuje úplně blbě (risen - rajsen, CoD - kal of daty, crysis - krízis, blaster - blejstr, kól of džuarez, kománd end konkvajr, kompany of hírous ... atd atd atd)
            • Amaroun - S těmi politiky máš naprostou pravdu. O té sebejistotě taky, ale pokud ti pár Amíků, řekne, že máš skoro stejný přízvuk jako oni a ptají se tě, jestli jsi nebyl na nějakou dobu v Americe, tak si sem tam tu sebejistotu můžeš dovolit.

Janchor - Zdá se, že jsem píchl do vosího hnízda nebo ne? Pokud tu angličtinu člověk ovládá dobře, čili ji zná a má ji naposlouchanou, tak by tam nějaký přízvuk měl být ne? Podle tebe asi ne a nevím jak ostatní, ale já bych byl rád, kdybych mluvil tak jako, nebo alespoň hodně podobně, jako rodilí mluvčí, ale každý to má jinak
            • janchor
              Tak ještě jednou: že něco vyslovíš blbě / bez správnýho přízvuku nerovná se automaticky neznalost. Comprende?
            • Prosím tě nebuzeruj... Podívej se na výslovnost některých státních činitelů (Prezidentů) na youtube a jejich projev v Ang... Sarkozy, Klaus - to stojí fakt za to...

"To, co znám, řeknu a vyslovím správně - vždycky - možná ty ne."
              A btw přehnaně sebejistý lidi má rád málokdo ...
            • Ehm, ujetí a nevědět jak se něco vyslovuje jsou odlišné věci a pokud oni musí číst a poslouchat věci v angličtině skoro denně, tak by alespoň nějakou výslovnost a slušný přízvuk mít měli ne?
            • janchor
              Chlapče zlatá, anglicky žvatlám od předškolního kurzu s obrázky MOTHER - FATHER, ale v rámci hovorový řeči v rodným jazyce je tancování mezi správnou a pokroucenou výslovností normální jev. Pokud cizím jazykem nemluvíš pravidelně, zvlášť názvy (!) ti prostě občas ujedou.
    • vasekveselej
      Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde nebo tak nějka že ? No a co ? Lítali celej den, výsllovnost je to poslední nad čím by ses měl pozastavovat...
      • To není o tom, že bych je chtěl mermomocí kritizovat, jde o zjevný fakt, na který jsem pouze upozornil. Chápu, že tomu, kdo anglicky řekne 3 slova to nevadí.
      • janchor
        ZVlášť když ti před očima tancujou ty dva paraleny, co čekají na pokoji motelu *3*
  • What does Vita mean (vitamín) :-D. To bylo dobré :D
    • Mě se to taky líbilo :D nevim podle mě je Poláček suchar :D
  • Ha!!!! Zrzavej Sheldon a Leonard s copánkem *2*
    • hej ale uplne jak sem ho videl tak si rikam : ty vole , to je Leonard s copankem :)

moc good blogy kluci, jen tak dal.... JEN TAK DAL :)
    • Kurňa chlape, ty jsi na to kápl! A já si říkal, kde jsem je viděl
      • Já už sem si včera řikal kde sem kurňa toho chlapa s brejlema viděl. Leonard jak vyšitej :)
        • janchor
          Jste blíž pravdy, než tušíte: když jsem byl onehdy u Petra doma, měl tam přesně tu jejich tabuli popsanou zběsilejma rovnicema. To nemůže být náhoda!
  • vasekveselej
    Díky chlapi, odvádíte pro nás všechny perfektní práci *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit