Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mluvíte moc pěkně, vážně, ale bez urážky mě vadí se na vás koukat :-D total nerds
    • Erien
      tak se na to nedívej. :D
  • musim rict, ze po tom zemetreseni tady jdou games neskutecnym tempem nahoru... hlavne co se tyce mluveneho slova, pan Eisler (? netusim, jestli jsem to napsal spravne) mel u videorecenzi strasne monotonni hlas. na druhou stranu dobre zneli Sarkisjan s Broukalem, ale ti ke konci delali mininum videorecenzi a poslouchat videorecenze pana eislera me strasne uspavalo (i kdyz obsahove bez problemove). pan grigar ma pro delani videorecenzi mnohem prijemnejsi hlas a spoluprace s re-playem naznacuje, ze se ubirate spravnym smerem (nedivil bych se, kdyby sem tam nejakou videorecku udelal tukan nebo betka. ti maji taky hlasy pro verejne vystupovani jako stvorene). diky za vasi praci *4*
  • No, mohli by zapracovat na výslovnosti a to hlavně na jménu té Arény, protože to opravdu tahá za uši.
    Jinak, mě pobavilo, jak Tukan říkal, že měli Plzeň - dobrá připomínka, protože bez Plzně by to bylo asi o poznání horší. *5*
    • risa2000
      Pokus zachovávat výslovnost je dvojsečná. To co je někdy slyšet v podcastu je zoufalost to bohužel musím potvrdit - a není to přízvuk, ale prostě úplně špatná výslovnost, jak už tady někdo napsal. To se ovšem týká hlavně názvů, které prostě moc počeštit nebo číst česky nejde.

Nicméně v rámci mluveného projevu v tomto konkrétním případě je použití české výslovnosti úplně v pohodě *protože to neruší zvukovou stránku*. I kdyby to Lukáš četl "aréna" bylo by to v pohodě.

Druhá věc je, že pokud mluvíš stejně dobře/plynně oběma jazyky, může se ti stát, že jak přepneš na název, budeš pokračovat dál v tom druhém jazyku, což vypadá ještě o dost míň cool, než nějaká nepřesná výslovnost. A to se ti může stát úplně lehce i když umíš oba jazyky perfektně, jen nejsi zvyklý je takhle rychle přepínat.
      • Ano, je pravda, že to, co vychází z podcastu je zoufalost. A je i pravda, že se můžeš přeřeknout, zvlášť když třeba mluvíš rychle a do toho ještě rychle přepínáš, to je jasný.

Jen jsem nečekal takovou smršť kritiky na mou konstruktivní kritiku, ale to je naprosto v pořádku.
      • Cajk
        to nevypadáš míň cool, to pak vypadáš jak naprostý houvado (anglicky vysloveno)
    • janchor
      reakce na 07.06.2011 22:24 Kronoss "Pokud tu angličtinu člověk ovládá dobře, čili ji zná a má ji naposlouchanou, tak by tam nějaký přízvuk měl být ne?"

Absolutely! Pokud ale nemluví pravidelně, musí se na výslovnost extra soustředit, což jde v určitejch situacích krapet blbě a vede to k žbleptům, tahajícím za uši. Toliko konstatuju, že ty prostě nemusí pramenit z neznalosti. Bez praxe z toho prostě vypadneš. Tisíckrát jsem plácnul nějakej anglickej výraz a věděl, že jsem ho plácnul špatně. Ve frmolu výstavy opravdu není čas tyhle malichernosti řešit & nějak opravovat.
      • Cajk
        kašli na něj, je to jen čecháčkovská buz*a co se chlubí svou úžasnou výslovnosti a přitom jeho gramatika jak ho tak šacuju bude beztak stát za vyliž pr.. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat, většina lidí chápe, že přehnaná americká výslovnost zní v českejch větách na houby a s dementama se nemusíš bavit. Hlavně že se v LA v klídku domluvíte
        • Klidně si to můžeme s gramatikou vyzkoušet. Můžeme si tu celý den psát anglicky.
          A jsem rád, že tvá gramatika bude super, jsem zvědav.
          • christianus
            Grammar nazi... *6*
    • rejpale *7*
      • Ticho ty hlavo *1*
    • No, s těma výslovnostma mně to nějak nevadí nebo ty snad řekneš vždycky všechno správně?? Určitě ne, vsadím na to boty *1*.
      • To, co znám, řeknu a vyslovím správně - vždycky - možná ty ne.
        • Ježiši, ten Kronoss je ale k*k*t. Omlouvám se vážení, ale nešlo to říci jinak...
        • smejki
          a v jakém dialektu vyslovuješ, že jsem tak smělý?
          • Americký.
            • Nerozlisujes, mezi regionalnima prizvukama, ale do pozice nejvetsiho borce se dokazes pasovat bez problemu. Mas muj obdiv.
              Bohuzel tu jsi ale vsem jen pro smich.
            • Takhle do hloubky to neberu, ani to nedokážu přesně říct, ale kanadský určitě ne.
            • smejki
              jižanský, západní, středoamerický, severovýchodní, kanadský?
        • Hmm, ale každý se může zplést.
          • Jistě. Ale spletení a neznalost je hodně odlišná. *3*
            • smejki
              "erína" je naprosto legitimní výslovnost
              samozřejmě je tam to vibrující r a absentující "houký buambou", ale náhlý anglický akcent mi v jinak zcela české větě přijde naprosto gayný, takže klidně s českým akcentem. Není nic horšího, než když si někdo hraje na wannabe američana a skáče od českýho akcentu přes francouzskej a skotskej až po angloamerickej a ještě to vyslovuje úplně blbě (risen - rajsen, CoD - kal of daty, crysis - krízis, blaster - blejstr, kól of džuarez, kománd end konkvajr, kompany of hírous ... atd atd atd)
            • Amaroun - S těmi politiky máš naprostou pravdu. O té sebejistotě taky, ale pokud ti pár Amíků, řekne, že máš skoro stejný přízvuk jako oni a ptají se tě, jestli jsi nebyl na nějakou dobu v Americe, tak si sem tam tu sebejistotu můžeš dovolit.

Janchor - Zdá se, že jsem píchl do vosího hnízda nebo ne? Pokud tu angličtinu člověk ovládá dobře, čili ji zná a má ji naposlouchanou, tak by tam nějaký přízvuk měl být ne? Podle tebe asi ne a nevím jak ostatní, ale já bych byl rád, kdybych mluvil tak jako, nebo alespoň hodně podobně, jako rodilí mluvčí, ale každý to má jinak
            • janchor
              Tak ještě jednou: že něco vyslovíš blbě / bez správnýho přízvuku nerovná se automaticky neznalost. Comprende?
            • Prosím tě nebuzeruj... Podívej se na výslovnost některých státních činitelů (Prezidentů) na youtube a jejich projev v Ang... Sarkozy, Klaus - to stojí fakt za to...

"To, co znám, řeknu a vyslovím správně - vždycky - možná ty ne."
              A btw přehnaně sebejistý lidi má rád málokdo ...
            • Ehm, ujetí a nevědět jak se něco vyslovuje jsou odlišné věci a pokud oni musí číst a poslouchat věci v angličtině skoro denně, tak by alespoň nějakou výslovnost a slušný přízvuk mít měli ne?
            • janchor
              Chlapče zlatá, anglicky žvatlám od předškolního kurzu s obrázky MOTHER - FATHER, ale v rámci hovorový řeči v rodným jazyce je tancování mezi správnou a pokroucenou výslovností normální jev. Pokud cizím jazykem nemluvíš pravidelně, zvlášť názvy (!) ti prostě občas ujedou.
    • vasekveselej
      Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde nebo tak nějka že ? No a co ? Lítali celej den, výsllovnost je to poslední nad čím by ses měl pozastavovat...
      • To není o tom, že bych je chtěl mermomocí kritizovat, jde o zjevný fakt, na který jsem pouze upozornil. Chápu, že tomu, kdo anglicky řekne 3 slova to nevadí.
      • janchor
        ZVlášť když ti před očima tancujou ty dva paraleny, co čekají na pokoji motelu *3*
  • rancor1223
    "Vita mean" se skutečně povedlo :D, ale Ghost Recon - strategie? Těsně vedle..
    • Mluví o Ghost Reconu na 3DS... to je tahovka od tvůrců X-Comu... get your facts straight!
  • No, ten název PS Vita mi přijde takový divný, ale není to zase tak strašné.
  • To se budou dít v noci prasečinky, co? Když tam máte Alžbětu *2* Můžeme čekat i nějaký videa od Vás na xvideos? *1*
  • Je mi z ní špatně *6*
    • No přece jen se objevily, opravdu sem čekal kdy se tady objeví negativní komentáře na slečnu Alžbětu.
      • Hlavně je to furt od toho stejnýho
        • To jo, ale ještě tu není komentář od devkare, tak sem zvědav jestli se objeví.
          • Pokud můžu přispět se svým názorem, negativní názory na Bety vskutku nejsou na místě. Její nadšení pro věc (říznuté trochou alkoholu), neodolatelný úsměv a grimasy téměř zastiňují přirozený půvab a nesmírně krásné oči... Věřím, že zbylé přednosti okomentují kolegové pod a nade mnou *4*
    • Tak si vem prášky na bolení břicha a netrolluj tady.
    • Hmmm máš tak taky na výběr z docela dost redaktorů... Mne připadá jako naprosto normální slečna, nehledě na fyzickou stránku...
    • Hele ty by si fakt potřeboval profackovat co ty fracku? Nech už tu holku na pokoji,ty vocase.
    • WTF? Normální holka.
  • Alžbětce se motá jazyk při posledním rzhovoru :D ... i ty jedna.
  • Cajk
    Ten kok*t je ještě pořád tady? Woow that is so cool! Tak ať se sbalí a táhne do Ameriky. Blbec.
  • Co má ta blondýna se zubama? Vepředu je má nějaké moc bílé a po stranách vzdau žluté nebo žádné, jestli vidím dobře, to má asi porcelánové ty vepředu co *1*
    • nahodou moc pekna prirodni slecna
    • ja jakožto profesionalni dentista jsem si pustil video na hd a podrobne skoumal jeji chrup a zda se mi ok. jo jasne ze ma ty zuby trošku nakrivo (trojky) ale tahle drobna nedokonalost jí sluší. Jestli vy mate dokonaly chrup tak vam gratuluji
    • Krom toho, že jsi znalec her jsi i zubař? *1* Tak to gratuluju, určitě až doděláš střední, tak najdeš uplatnění.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit