Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay – hrajeme Monster Hunter: World
15.2.2018 | Redakce Games.cz
43 příspěvků
-
já nevim..vás tohle neštve? nevíte, na jaký publikum to cílí? myslím to vážně, jen zjišťuju jestli jsem divnej. muž, 26, většinová sexuální orientace. skákačka a sekačka s infantilníma postavama, v infantilně barevným a ujetým světě. třeba u "nové" Zeldy mi to přišlo celkem v pohodě, ale tohle mi nesedí.
-
-
Já hraju hry od časů zx spectra a tahle série mě velmi baví. Nepřijde mi infantilní, je to hra těžká, velmi komplexní a hluboká. Byť tento díl má herní mechaniky podstatně zjednodušeny, je to vyváženo neuvěřitelnou propracovaností toho světa a jeho možnostmi. Napadlo mě, že jsi na tento typ her příliš mladý, ale baví to i mého syna (hraje MH Freedom Unity na Vitě), který je proti tobě mladší o víc než 15 let. Takže mě napadá jiné vysvětlení, jsi (bez urážky) herně povrchní a prostě pro tebe není tento typ komplexních her, kde se dá v pohodě strávit stovky hodin a stejně nebudeš znát, umět a rozumět všemu. Do tohoto je potřeba se opravdu ponořit, není to nic pro občasné hráče, tomu se už musí něco obětovat. Takže na takové publikum to cílí, na takové, které v hraní her nehledá snadnou instantní zábavu. Je to pro hráče her typu Darksouls nebo WoW, kteří mají rádi komplexnost a umí přijmout herní pravidla, byť nejsou realistická. Je to pro hráče, které nerozčiluje, že kůň v šachách neumí skákat rovně (taková pitomost, viděl jsi někdy koně?) nebo že se v nich pohybují věže.
-
-
A ještě jedna douška. Je to hra původem japonská, takže z ní dýchá japonská kultura a estetika. Je pro evropana kulturně trochu odlišná, ale co se týče hratelnostíí, je to mistrovské dílo. Takže si musíš sám v sobě srovnat, jestli hraješ hry pro to, jak vypadají nebo pro to, jakou mají hratelnost. Imho opakem této hry je třeba Uncharted nebo Order, vizuálně skvělé, herně velmi ploché.
Mě se třeba z počátku těžko přijímalo, že hraju s kočkou, ale zvyknul jsem si a z hlediska herních mechanik je zpracována výborně. I v naší kultuře máme třeba Kocoura v botách, takže se to dá alespoň trochu chápat. Je to hlavně o zábavě a když tam může být elektrický Tobi a ohnivý nebo ledový drak (také pitomost, ale naší)im pohádkám a fantasy kultuře mnohem bližší), tak proč ne kocour bojovník.
-
-