Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já nevím, asi jsem divnej, ale mě na té hře nepřijde nějak nic revolučního, co ještě nebylo k vidění. Mě to připadá jako AC v kulisách westernu bez parkouru (ježdění na kobyle, lov, lukostřelba atd.).

    Tím netvrdím, že Rockstar neumí dělat kvalitvní hry s cyhtlavým příběhem, ale když něco dostane 10 z 10 tak bych čekal, že ve hře bude nějaký inovativní prvek, který ještě dosud nebyl k vidění.

    Nicméně všem přeji při hraní skvělou zábavu. 🙂



    • jindra.veliky

      to je tvuj nahor na hodnoceni

       Kdyby se melo s desitkama cekat jen na hry, ktery maj originalni prvky + jsou dokonale graficky, audiem, pribehem, umelou inteligenci, tak desitku nema zadna nebo jen par. Za poslednich 10 let asi zadna :)

    • JakubT

      Mě to teda podle gamesplaye vůbec nezaujalo... Asi bych si  to musel zahrát a nechat se chytit příběhem a prostředím - tohle mi přišlo na pohled jakoby super nelineární openworld filmeček, ale trochu málo hra - neviděl jsem moc potřebu přemýšlení, ani manuálního skillu... nevím, možná to, že se to snadno hraje z toho dělá ideální blockbuster.


      • TheGGG

        "super nelineární openworld filmeček" ty máš dost... víc protikladů by tam nešlo. Salt pcčkářů co hrají své retro izometrické 16bit blbinky je prostě dokonalý.

        • JakubT

          Například by určitě šlo přidat protiklad typu "lineární openworld filmeček", takže se, obávám se, pleteš.

          Pro dovysvětlení toho, co asi máš za protiklad (nelineární versus filmeček) - to jsem myslel tou informací poté - že v tom prostě vidím zajímavé prostředí, a věřím, že je zajímavý příběh, ale nijak mě to nezaujalo z hlediska herních mechanik - neviděl jsem nutnost přemýšlení/vymýšlení, kreativity, nebo manuální dovednosti. I ta stealth sekvence (po 1.36) vypadala tak, že Adam dokráčel za stojícího panáka (žádná nutnost scoutování kudy chodí, kdy se kam otáčí, nebo že by se muselo přijít na chytrý směr, odkud jít), prostě ho picnul jak tupou ovci, šel za dalším, a zase - co je na tom zábavného?  


          Jsem sweet PCčkář, ne salty - to, že mě konzolové hry převážně neberou (nebo je nechápu, to je klidně možné), neznamená, že proti nim něco mám.


          Edit - abych jenom nekritizoval konzolový styl, musím říct, že tímhle směrem u mě až tak moc nezabodoval Witcher 3 - svět mě bavil, a to RPGčko mě v tom udrželo (plus někdy hledání taktiky na bossfighty, ale na to tolik nejsem) - ale kdyby se tyhle aspekty odebraly, tak by mi to taky přišlo jako "nelineární filmeček" a až tak mě to nebavilo. 

          • TheGGG

            jaká manuální dovednost... si myslíš že jsi manuálně dovedný když hraješ nějaký hardcore stealth... obtížnost je vyvážená a díky bohu to není flustrující bs... možných postupů a variant jak hrát tam je spousta... pokud znáš lepší hru, rád bych slyšel jméno. Co hrál adam byla v podstatě ještě tutoriálová easy část

            • JakubT

              Tak manuální dovednost je pro mě to nejmíň podstatné z toho, co jsem uváděl. Ale myslím typově třeba Dead Cells, nebo klasické staré skákačky (tyhle hry mě nějak megamoc neberou, ale pořád mi to přijde očividně jako "hra"). Se stealthem to vůbec nesouvisí, tam mi jde o to, že třeba v Commandos, nebo Thiefovi, bylo důležité napozorovat protivníky, vymyslet kudy a jak proklouznout, atd. Pod "vymyslet" se skrývá i to, že byla spousta cest, co vypadala na první pohled docela ok, ale až po hlubším zamyšlení člověk odhalil ty postupy, které opravdu zafungují.

              Mě z novějších třeba baví hry typu Divinity OS 1,2, Underrail - a i když ty hry jsou třeba daleko ošklivější, tak je potřeba porozumět mechanikám a o hraní přemýšlet. D:OS je teda taky už hodně streamlinovaná série, ale na těžší obtížnost to je příjemná výzva. S oběma hrami, a mnoha dalšími, které mám rád, určitě najdu spoustu věcí, co jim vytknout, ale to neznamená, že jsou ty hry špatné.


              "lepší hra" je nesmysl. Hodnocení hry má spoustu kritérií, které nemají jasnou váhu. Takže se dá bavit o pareto-optimalitě, a to pak věřím že je RDR2 pareto-optimální - nevím o hře, která by byla po všech stránkách lepší (ale takových her, které nejsou dominované žádnou jinou, budou spousty). Her, u kterých jsem se bavil víc, než si myslím, že bych se bavil tady (nebo třeba než jsem se bavil u Witchera 3, který byl taky skvěle hodnocený, a kterého jsem hrál, takže to můžu posoudit dobře) je poměrně dost.

              • TheGGG

                Reakce na příspěvek:

                takže překombinované patlaniny kde se člověk vlastně nebaví a jen se rozčiluje... no já nehraji hry abych si něco dokázal a nějak se skrze HC obtížnost realizoval... takže si radši užiji parádní western i když to třeba není přehnaně HC... btw i zde je spousta způsobů jak věci řešit. A srovnávat akční hru s tahovkou je taky mimo a pokud jde o thiefa tam se snad nic jiného než stealth dělat nedá, oproti tomu RDR 2 má milony aktivit a možností jak se vyřádit a řešit problémy... právě hry jako thief jsou to co omezuje

                • JakubT

                  Reakce na příspěvek:

                  No, tak hodně zdaru, prostě tě asi baví jiné hry, což není nic nového. Já si rád něco dokazuju, a zlepšuju se. Pokud hra není výzva, kde se musím snažit, abych v ní uspěl, tak mě dost málokdy baví.

                  Kde srovnávám akční hru s tahovkou? Já říkal, že mě ty příslušné částečně-tahové hry baví, nikde to v ničem objektivním nesrovnávám. Chápeš-li poslední odstavec o pareto-optimalitě, tak i chápeš proč.  

                  Thief jde hrát i akčně, na snadnou obtížnost. 

                  Vůbec RDR 2 neubírám spoustu možností jak se na něčem vyřádit - jde o to, jestli je v tom nějaký rozdíl/rozdílná výzva. Pokud je to deset různých řešení questů, kdy každé spočívá v tom, že čas od času zmáčknu tlačítko pro nějakou akci, a přehraje mi to různou animaci, tak je to prostě parádní počítačově generovaný interaktivní film, ale mě to nenaplňuje (je to trochu jako jásat, že můžeš zastřelit svázaného vězně jednou z 200 různých zbraní - velká nelinearita a možnost volby, nicméně no a co). Což není nic špatného, spousta lidí má ráda nenáročné hry, nemyslím to nijak pejorativně, každému co jeho jest. Uvidíme příští týden, třeba až Adam ukáže pokročilejší fázi hry, tak to bude vypadat jinak.

                  • TheGGG

                    Reakce na příspěvek:

                    srovnáváš commandos což je hádám nějaká strategie s akční hrou... že má strategie víc možností jak akční hra je docela očividné... kolik možností měl ten slavný doom nebo half life o kterém tu pořád básníte? (u RDR 2 určitě budeš muset o mechanikách přemýšlet víc jak u half life 2, nebo dooma nebo většiny ostatních akčních her, že tam není milion tabulek jak v divinity je ale dost logické). RDR 2 rozhodně není interaktivní film, to je třeba detroid, v RDR 2, musíš vše odstřílet a odběhat a vše udělat sám, rozhodně nestačí jednou začas jen zmáčknout tlačítko (to ale v postatě můžeš říct o každé hře, že se jen mačkají tlačítka). Každopádně ve hře rozhodně nejde o to, zmáčknou tlačítko čas od času, přestřelky jsou hodně hektický a člověk se dost zapotí aby to dal.

                    a pochybuji že v thiefovi bude ten souboják něco extra když ta hra je očividně stealth... hrát to jako akční hru, asi budu mít nulový zážitek, protože mohu rovnou sáhnout po jiné hře.

                    do pojmů jako pareto optimální se raději nepouštěj... asi jsi to slyšel na gymplu nebo v prvním semestru VŠ ekonomiky a teď ti připadá hrozně cool to používat, ale působí to směšně a nikdo tady z toho paf není...

                    RDR2 rozhodně není lehká hra, pokud ti jde o toto a určitou výzvu nabízí, zároveň to však není nějaký simulátor traktoru, aby jsi musel 10 hodin studovat manuál, takže kombinace výzvy, ale i možnosti relaxace a odpočinku (to chci od hry já), tady je skvělá.



                    • JakubT

                      Reakce na příspěvek:

                      No, tak krmení trollů bylo zábavné, ale asi už brzo skončíme. 

                      Nesrovnával jsem Commandos s RDR jako celek. Jenom jsem chtěl poukázat na to, že pokud stealth vypadá tak, že chodíš za nicnetušícími paňáci a prostě je střílíš do hlavy jako krávy omračovací pistolí, aniž by v tom bylo cokoliv zajímavého, tak to je stealth na pendrek.


                      Pareto-optimální jsem slyšel asi ve třetím ročníku Matfyzu a běžně to používám ve výzkumu, děkuju za optání ;-) Možná jsi příslušný odstavec pochopil jako že máš být paf - tak to nebylo. Chtěl jsem, abys pochopil, že tvoje poznámka o "lepší hře" nedává moc smysl, a pareto-optimalita mi přišla jako přirozená charakterizace. 

                      Jo, uvidíme příští týden, třeba až se Adam dostane do nějaké těžší pasáže, tak mě to zaujme víc, uvidíme. Tady to bylo hodně ježdění na koni mezi filmečky, třeba se to víc rozjede.

                      • TheGGG

                        Reakce na příspěvek:

                        no jediný troll jsi tu možná ty, kor když ignoruješ argumenty, které se ti nelíbí a vybíráš jen to co se ti hodí do diskuze... očividně jsis všiml, že adam v gamesplay stealth pokazil a pak došlo na střílení, situace se zvrtla a hned šlo o život a mohli ho snadno zastřelit... ano, chodíš je a střílíš je do hlavy, ale musíš to udělat dostatečně chytře, rychle a obratně aby tě nezmerčili, nebo pak riskovat přestřelku... podle mě na akční hru od lidí, kteří se nikdy nesoustředili na stealth pasáže a kde jde primárně o akci (osobně stealth ignoruji i v hitmanovi) slušné

                        paretovo optimum se běžně používá v ekonomice, v jaké souvisloti ho používáte vy netuším, ale whatever... to je zbytečné zde řešit

                        dlouhé ježdění je tak nějak typické pro open worldy kor když adam ignoroval jakékoliv zajímavé příběhové mise, kvůli spoilerům a jen tak blbnul a ukazoval možnosti hry a technickou stránku (což na začátku říkal že má v plánu)

    • i586

      Bohužel žijeme v době, kde i svět her je plný presstitutů. Recenze se vezou na vlně hypu, fanboyismu, herní weby slouží jako reklama a s kritikou už to nemá nic společné. Už teď vím, že GTA6 bude mít 97. Nemusim ani číst recenze. Stačí udělat jen to samé v novém kabátě a voila, desítky milionu kopií prodaných. Proč něco měnit, když to funguje a všichni ti jdou na ruku.

      • TheGGG

        ještě pořád nevíme co hraješ ty trollíku... oh vlastně ty jen s brekem čekáš na star citizen...

        • i586

          Hraju úplně ty samý špičkový hry jako ty, tzn. třeba Zelda (97%), Divinity 2 (93%), World of Warcraft (93%) nebo Half-Life 2 (96%). Je vidět, že máme oba kvalitní vkus. High five, Gumíku.

          • TheGGG

            takže dle tebe vlastně overrated žumpa, hype a presstituti... souhlasím horší fps jak half life neznám (peklo, ty nekonečné kanály a hrát to i po těch letech, to už je choroba)

            wow omalovánka bez vkusu co vykrádá kvalitní fantasy

            divinity 2, no až budu mít chuť na tabulky, otevřu si excel

            zelda tak hra asi dobrá, až na tu odpudivou grafiku

        • lito

          Del hraje primárně RPG ISO hry. 

          • TheGGG

            takže odpad

            • lito

              on sám je odpad. 

      • jindra.veliky

        aha a ja ti uz ted muzu rict, ze dalsi knihy Game of Thrones nebo filmy od Nolana budou taky mit urcite vysoky hodnoceni = znamena to taky, ze jsou vsichni filmovy fanousci a ctenari od+oti a jen ty si vyvoleny kritik, ktery vidi pravdu? 

        • i586

          Špatně. Ani Game of Thrones a ani filmy od Nolana nebudou mít 97-98. Ale klidně mi, vyvolený kritiku, kvalitně odargumentuj, proč bych měl považovat GTA5 za nejlepší hru historie, protože to bych od 98 hry LOGICKY čekal. Nicméně pochybuju, že to dokážeš. Na to si moc velký fanboy.

          • TheGGG

            pouč nás, jaká hra by měla být ta nejlepší v historii, protože vždy nějaká bude na prvním místě nebo recenzenti nemají dávat víc jak 8/10 aby to tebe nemátlo...? jsi mimo

            že tebe něco nebaví, neznamená, že gta v není 10/10 podle milionu dalších lidí....

            • i586

              Takže žádný argument, proč bych měl uznávat GTA5 jako nejlepší hru historie? Ok, myslel sem si to, jen kecy mimo mísu, jako vždy. Můj názor na hry je v téhle debatě irelevantní. Nikde tu netvrdím, že GTA5 je špatná hra, ani že já určuju, co nejlepší hra - to mi tady cpeš ty, tzn. tvoje argumentace failuje. Můj názor je, že GTA5 je overrated a to dokonce v souladu s tvojí vlastní logikou:


              "že tebe něco nebaví, neznamená, že gta v není 10/10 podle milionu dalších lidí...."


              Že je GTA5 desítka pro miliony lidí neznamená, že není v recenzích overrated pro milion jiných. To bys totiž musel kvalitně odargumentovat, proč si zaslouží 98 a má to z nějakého důvodu být nejlepší hra, což si neudělal, čímž se opět dostáváme na začátek, ke tvé failoidní prázdné argumentaci.


              • TheGGG

                Reakce na příspěvek:

                nevím kde jsi přišel na tu nejlepší hru ale na metacritic má od pro kritiků nejlepší hodnocení  The Legend of Zelda: Ocarina of Timekterá má 99 %.... takže proč tu brečíš nad gta v a vytváříš nějaké fake news a léčíš svoje komplexy nad rockstarem... kde dostalo gta v 98 %? Na nějakém webu, který sbírá recenze a dělá průměry...

                no jednoduše se věcí mají tak, že nikde se nesešla žádná temná aliance recenzentů, která by těm hrám tobě na zlost dala 98 %, ale prostě se vzalo hodnocení jednotlivých lidí, subjektivních recenzí a vyšlo toto číslo... ať už je to hra, kterou trolluješ ty nebo já, prostě se našlo dost recenzentů, kteří té hře dali vysoké hodnocení jako zde Homola a pak to dohromady dalo metascore jaké to dalo... a můžeme nad tím brečet jak chceme, ale nikde není řečeno, že ta hra je nejlepší na světě, prostě jen má na nějakém agregátu recenzí první příčku a nejvíc procent.... třeba chceš aby na prvním místě místo gta v bylo divinity no já tam třeba chci nějakou konzolovou exklusivitu, ale to je celkem šumák... prostě průměr je průměr. Co si budeš uznávat jako nejlepší hru historie je úplně každému buřt a nikdo se tě tady přesvědčit nesnaží...

                • TheGGG

                  Reakce na příspěvek:

                  samozřejmě pokud se ti nelíbí, že x desítek recenzentů nezávysle na sobě napsalo recenzi na gta v a hra se jím líbila natolik, že na agregátu recenzí pak vypadlo číslo 98 % a hra se zařadila mezi ty nejlepší, můžeš s těmi miliony lidí, kteří dle tebe považují gta v za overrated založit nové herní weby. Zajisti si, že se tvá recenze promítne do nějakého meta score a pak začni psát své vlastní recenze... můžeš tam hatovat konzolové hry a hry or R*... psát tam články jak vše stojí za dnes h*vno atd.

                  Proč lidi milují gta v si můžeš v recenzních přečíst... máš tam stovky argumentů... pokud tě ani prodeje ani recenze nepřesvědčí, tak holt smolík. Já taky považuji half life 2 za blbost a overrated hru, ale moc s tím nenadělám. Asi ti zbývá to samé...

    • Reeki

      Ale zase na druhou stranu. GTA patří mezi klenoty a že je to podobný systém vůbec nevadí, originální je zasazení do divokého západu v obrovském otevřeném světě, takových her moc není a děj je také originální se spoustou zvratů a překvapení, tak co chtít po hře více, když se nerušeně bavíte a nic jako bugy ala kingdomsvavroviny vás neruší, teď si přejí jen aby to někdy vyšlo i na PC 😁

    • Lukass

      Popravde musim souhlasit,   kdyz sem dneska mrkl na videa,  vidim GTA western,  animace,  vegetace,  textury,  to je Gta jak vysity.  Nelibi se me jizda na koni,  pestni souboje a i strileni me prijde nic moc. 

      Ale ma to hromadu super detailu ktery by odted meli byt povinost vsude,  tohle rockstar proste umi,  ale celkovej gameplay me hrozne pripomina GTA a tim ze sem ho hral az letos,  to vidim asi mnohem vic nez ostatni a celkem me RDR 2 nechava proto celkem chladnym. 

      Nevim no Gta 5 sem hral letos,  takze tohle si dam tak v roce 2022 za 500 :)

      • TheGGG

        žádná jiná hra nemá lépe zpracovaného koně... vedle RDR 2 je i witcher 3 TRAPAS

        • lito

          witcher 3 má extrémně špatné animace. Animace koně a animace i Geralta jsou tristní. Takže blbé srovnání, u té animace bych srovnával s jedničkou, tam se mi zdá ty animace koně lepší, ale může to být jen zdání.

          • TheGGG

            takže jaká hra má lepší animace koně než RDR 2? žádná

            • lito

              RDR 1? 

      • Je pravda, že Rockstar ty detaily má vymakané a s tím též souhlasím. GTA V jsem též hrál a osobně preferuji singl hry a tam mi celkem vadilo to velké zaměření na online, do kterého pořád vychází nové přídavky, ale na singl se bohužel zapomíná, protože negeneruje takové zisky.


        Osobně si myslím, že kdyby například Ubisoft šel podobnou cestou a AC vydával třeba jednou za pětiletku tak by to asi taky bylo o něčem jiném. Je jasné, že hlad po Rockstar hrách je veliký, když od nich velká hra vyjde tak jednou cca za 3 - 5 let.

  • TheGGG

    ten salt and cry pcčkářu v diskuzi je dokonalý.... hned je vidět kdo má a kdo nemá konzoli. Původně jsem si RDR 2 hned kupovat nechtěl, ale tento gamesplay mě přesvědčil... toto musím na své ps4 pro pařit ASAP. Gunplay, fist fight, jízda na koni... neznám hru kde by to bylo zpracováno lépe. Zajímalo by mě co zdejší hateři hrají... asi pc p2w exklusivní omalovánky


    • jindra.veliky

      to vis, pc master race tu kritizuje grafiku, ale nejak vzdycky zapomenout dodat seznam pc exkluzivit, ktery vypadaj lip :)

      • TheGGG

        počkej až za 50 let vyjde star citizen... to těm konzolistům ukáže 😂

        • no SC je ve vyvoji porad jeste o 2 roky kratsi dobu nez RDR2

          • TheGGG

            ale RDR neškemralo o prachy od lidí a skutečně vyšlo... to se o SC říct nedá LoL

            • oni jenom skemrali o prachy u bank a ty skemraji o prachy od lidi 😉

              • TheGGG

                Reakce na příspěvek:

                banky mají dnes peněz nadbytek a půjčky společnostem jako R* je to nejlepší co se jim může stát, nemluvě o tom, že R* určitě má více než dost peněz na svých kontech co utržily za GTA V, tak i kdyby si na vývoj pujčili od banky, tak AAA společnost jako R*, jejiž stav navíc posoudil celý tým bankéřů je něco trochu jiného než ten divný vztah žebrák/slibovač a slepý donator co spolu mají tvůrci a "fanoušci" star citizen...

                takže lrn d difrnc😉

                • Reakce na příspěvek:

                  Banky maji penez nadbytek, protoze lidi maji penez nadbytek...porad je to to same kolecko.  Tvuj zebrak/slibovac je i ten typek z Rockstaru co jde za bankerem. 

                  • TheGGG

                    Reakce na příspěvek:

                    špatně... je rozdíl mezi půjčkou společnosti jako R* která má určitě AAA rating, když tyto peníze dává banka, která má taky určitě nejvyšší rating a je to perfektně promyšlený a vykalkulovaný vztah a půjčkou mezi bandou nejivků a důvěřivců na jedné straně a dost možná podvodníkem nebo snílkem na druhé....

                    R* u nikoho neškemrá, to spíš banky škemrají aby si od nich R* pujčil

                    • Reakce na příspěvek:

                      Princip je porad stejny, jediny rozdil by to byl, pokud by si to Rockstar financoval sam.

                      • TheGGG

                        Reakce na příspěvek:

                        což možná taky financoval, ale ani tak, princip není stejný, tvé znalosti ekonomiky, bankovnictví, crowfundingu a dalších jsou očividně hodně povrchní...


                        • Reakce na příspěvek:

                          tvoje ocividne taky

                          • TheGGG

                            Reakce na příspěvek:

                            naopak, já mám znalosti dobré, ty jsi očividně zaslepený fanboy té černé díry na prachy star citizen

  • Majkl

    sekání nevadí, rozplizlý textury nevadí, tvl, čtete vůbec po sobě ty směšné apologetismy? 😯

    • jindra.veliky

      skoda, ze ani jedno ve hre neni

      • Ale jó. Když máš třeba někde mlhu a ještě ti přes ni svítí třeba slunce nebo měsíc, tak ty objekty v mlze pochopitelně ostré nejsou. Ale pro někoho jsou tyto grafické efekty asi naprosto nevídané :-D

        By mě zajímalo, jestli si tito lidi stěžují i na neostrost reálného světa? :-D https://bit.ly/2EXqW1k

        • Derp_1337

          LOL takový blábol

          Reálný svět nikdy není neostrý (teda pokud nemáš zrakovou vadu), to jenom fotoapárat/fotograf nedokázal správně zaostřit a zachytil neostrou fotku. Někteří lidé tytot nepovedené fotky dokonce nazývají "umělecké fotky".

          Ačkoliv na internetu je masivní množství neostrých fotek, ale z toho nikdy nemůžete vyvozovat, že reálný svět je neostrý. To je blbost.

      • v tom případě doporučuji navštívit očaře nebo psychiatra, evidentně jsi slepý, blázen a nebo obojí 

  • Koukal jsem na vida, hra bude dobrá, ale konzole evidentně nestíhá, propady fps, lowres textury, doskakování objektů a vynucený rozmazání co to má trochu skrýt, PS4 už je holt stařeček a ždímou z něj maximum, paměti na pořádný textury se mu nedostává, takže tu máme situaci s RDR1 znovu v bledě modrym, za rok dva vydaj novou edici pro PS5 a PC,kde to pojede jako po másle 

    • ucho

      - textury jsou fajn a dostatečné, větší celkem postrádají smysl a byly by overkill.

      - doskakování objektů se u her s otevřeným světem nevyhneš, většinou je to hlavně o tom, jak moc je to nápadné.

      - jasně že z konzole ždímou maximum. to je tak nějak účel každé hry na konzoli, maximálně využít to, co ti nabízí

      - situace oproti RDR1 v bledě modrým určitě není. PS3 měla 256 MB paměti, takže je neskutečný, co s tím dokázali. PS4 má 8GB paměti. to je řekl bych dost znatelný rozdíl

      - nová edice pro PS5 a PC určitě nebude

      edit: jinak youtube videa jsou co se kvality týče trochu ošemetný. doporučil bych třeba něco takového: Video

      za sebe můžu říct, že lepší grafiku nepotřebuju. ale jo, ať se někdo honí za texturama ve vyšším rozlišení a podobně.

      • hmmm, ne? to píšeš pěkné nesmysly ve všech bodech

    • Pokud nastane ona situace znovu v bledě modrým jak píšeš, tak připadá v úvahu pouze možnost s PS5. PC zůstane mimo, ostatně jako vždy...

      • Rockstar jsou hamižní parchanti, zisky z RDR2 online na PC si nenechají ujít, že ta hra působí zastarale je promyšlená fíčura, hezky se bude vyjímat vedle nové lepší verze 

        • TheGGG

          za zastaralé může RDR 2 na ps4 pro a xbone x označit jen troll, člověk co to nevyděl v běhu, nebo slepec... ta hra vypadá neuvěřitelně a vyrazila mě dech víc, než jakákoliv pc hra co jsem hral. 

          • spíš kdokoliv, kdo není zaslepený fanboy 

            • TheGGG

              řekl pc trollík, který hru na vlastní oči v běhu ani neviděl... na YT bude hnusně vypadat cokoliv... na velké telce je to neuvěřitelná pecka. Neznám PC hru, která by vypadala líp... i ps4 exklusivity které jsou jinak umělecká díla, jsou o krok pozadu za RDR 2

        • Pokud někdo nechce dát své luxusní zboží do obchodu, jehož velká část je pravidelně vykrádána, nenazýval bych to hamižností, ale spíš rozumným chováním :-)

          • oni vykradli Steam??? 😬

      • Jack1947

        Tyhlety deziluze tě baví?, bacha abys nedostal takovej REKT že si půl roku na prddel nesedneš :D

        Lito zoufalec...

  • No teda ten ubrečený PC jekot slyším už zdaleka. Závist je strašná vlastnost. Jestli chtějí PC uplakánci hrát pořádnej western, mají holt smůlu. Leda si pustit Vinetoua... Jenže ten není ve 4K, takže je to strašná hovadina :-)
    • Jack1947

      Počkají na pc verzi v čem je problém, budou mít možnost 4k, vysokých textur ostřejšího AA no problem.

      • jindra.veliky

        tak hlavne, ze z nedavnych porovnavacoch testu nezvladala 4k ani 1080ka a to tady pc hraci pisou od roku 2013-14 jak hrajou vsechno na 60 fps ve 4k :DD

        • Jack1947

          To jsem napsal schválně že to ta hra bude podporovat kdo říkal že v tom bude každej hrát, nenasávej tolik ty konzole a hlavně cizí špatné a Hlavně zcestné názory díky za vyslechnutí🙂

      • PC verze klasiky Čekání na Godota :-)

        • Jack1947

          Tak sk zatroll než ti zase zatnou tipce :D třeba budeš i zajímavý😉

  • Reeki

    Proč tahle hra nemá cz lokalizaci, Teda jsem ji nikde nenašel 


    • ravux

      Protoze se ji nevyplati lokalizovat pro negramotne jedince z marginalnich trhu. Vazne se na tohle vubec musis ptat? 

      • PanS

        Takhle nepřiměřeně agresivní a arogantní reakci jsem tu už dlouho neviděl, a to jsme na Games Tiscali.

  • To jako fakt si hodi toho svazaneho typka na zadek kone ? Ten by tam nevydrzel ani 5s a byl by dole. (clovek sice musi pri koupani spamovat tlacitko, ale takovou zakladni vec si nepohlidaji)

    • jindra.veliky

      co tak strasne realnyho tedy hrajes ty cely roky? Kdyz ti na hrach vadi takovy veci. 

      • To, ze mi na tech hrach neco vadi neznamena, ze je nehraju. Tohle je ale v kontrastu, kdy nekdo prohlasuje, ze je hra dokonala vcetne vsech detailu a pak takova WTF situace.

  • jindra.veliky

    mam zatim odehrano cca. 5h = atmosfera je luxusni, zpracovani sveta - od prirody po salony, interiery a dalsi, taky masakr, ty modely vseho, u kone ma hrac konecne pocit, ze je na koni, zbytek zvorat je taky strasne peknej, grafika je taky uplne super, detaily jsou bozi, fakt hra dekady


    a hlavne ta hudba je vzdycky skvela a fakt dotvari atmsferu ve scenach

    • omiklon

      Ale vždyť LV psal, že grafika stojí za starou belu... 😐

      • LV stojí za starou belu :-)

  • BohumilCisar

    Patřím mezi tzv "PC Master Race" a v pondělí si jdu koupit Xbox One X jen kvůli této hře. Bude to má první konzole v životě, teda pokud nepočítám orchestrion. To jen, aby bylo jasno, že ne všichni PCčkáři jsou ubrečení závistivci

    • TheGGG

      no pokud chceš konzoli jen kvůli jedné hře, tak asi čistě kvůli RDR 2 je xbone x nejlepší volba, já bych ale radši šel do ps4 pro, technická kvalita RDR 2 zde není o tolik horší a navíc tuna skutečně promazlených exklusivit co vyšli a ještě vyjdou (mnohé mě zajímají víc jak samotné RDR 2). Každopádně gratuluji k první konzoli

      • BohumilCisar

        Já se právě díval na to detailní srovnání od DigitalFoundry a rád bych si to užil v maximální kvalitě, ten rozdíl mi příjde docela výrazný, proto XOX, rád si zahraju i předchozí remastrovaný RDR. A díky tomu, že je to momentálně nejvýkonější konzole, tak tam vidím výhodu v tom, že to nebudu muset hned tak měnit za novjěší (pokud by mě k tomu nějaký titul přiměl)

        • Jack1947

          Jenže FPs tam padá jak přezrálé třešně stejnak😬

          • BohumilCisar

            To je zajímavé, že v žádných technických rozborech to nezmiňují,ale ty to víš určitě líp. A pokdu tam opravdu někdy FPS spadne, tak to pro mě nebude až takový problém, Kingdom Come jsem jsem celé dohrál s 15-20 FPS, takže jsem zvyklý :-)

            • právě že zmiňují 

              • BohumilCisar

                Reakce na příspěvek:

                Myslíš tu jednu cutscénu, kde FPS padne na 22, ale pak řeknou, že to je jediné místo, kde FPS spadne,  ale že jinak celá hra jede stabilně na 30? To má být to "padání jako přezrálé třešně"? :-)

                • Reakce na příspěvek:

                  tak ona nebude jedna, že? navíc těch 30fps je hrůza už samo o sobě, když je navíc ani nedá a padá to někam ke 20, je to průšvih.. jakože kdyby to jelo na 60 a spadlo na 55 tak ok, ale když máš 30 fps a spadne na 25 už je to brutal cukec 

                  • TheGGG

                    Reakce na příspěvek:

                    nope DF jasně řekli že fps dropy jsou tam v jedné cutsceně a to byla skutečně slovy JEDINÁ za celou hru... jinak xbone x většinu času 30 fps min 29 fps a ps4 pro většinu času 30fps občas 29-28fps...

                    ¨zvláštní je, že když youtubeři co hrají armu 3 a dělají tam velké PvE bitvy s tunou hráčů a postav jedou často jen kolem 30fps... master race mlčí... že na steamu je v diskuzi spousta lidí co se ptá, jestli tu či onu hru rozjedou alespoň na 30 fps, taky je najednou pc hrdost pryč.

                    Na konzoli s gamepadem dva metry od velké teliny je 30fps naprosto v pohodě propady o jeden dva snímky toho si nikdo ani nevšimne.... mě spíš sra*y propady z 60 fps na 50 fps u PC verze předposledního AC pokaždé když jsem byl v nějakým velkým městě

                    • Reakce na příspěvek:

                      jasně, dropy jsou v pohodě, sekání je v pohodě, lowres textury jsou v pohodě, stačí bejt 20 metrů od televize a ani nepoznáš že to běží 640x680 😂

                      • TheGGG

                        Reakce na příspěvek:

                        nikdy jsi na žádné konzoli nehrál zahořklý trollíku, takže co řekneš je absolutně bezvýznamné... no dnes jsem pařil RDR 2 asi 10 hodin a byl to nekompromisní zážitek... každý zdravý člověk co si nechce u televize kazit oči sedí alespoň 2 metry od televize a pokud jde o dropy a sekání, tak na žádné jsem nenarazil a to už v RDR 2 brouzdám nějakou dobu.... patetický knikot pcčkářů co hrají svoje f2p blbinky pro chudé, to mě vážně nerozháže

    • to kup z bazaru 

      • BohumilCisar

        Na bazaru jsem ještě XOX neviděl

    • A tak to má být - nebrečet tady na diskuzích jen proto, že ostatní lidi mají co hrát, zatímco dotyčným nic nevychází a nic je nebaví i když těch her vyjde tři p*dele každý měsíc (ano, rejpu tímto do LV).

      Přeju, ať hra baví a když už budeš mít XOX, doporučuju zahrát i původní díl - jakožto vlastník XOX verze ta hra ti pojede ve 4k/30fps, což je fajn. Jinak dále doporučím také serii Halo, Gears of War a Sunset Overdrive . všechny tyto hry mne bavily, takže pokud ti tyto žánryy něco říkají, směle do toho.

      A takhle si představuju všechny PCčkáře, co se chovají na fórech nedospěle a pak už to dává smysl: 😎

      https://img.fireden.net/v/image/1451/25/1451251525342.jpg

      • Jack1947

        Tím výčet "exkluzivek" končí, heh no kdybych měl XboneX zadara tak bych ho možná využil na čumění na 4K filmy ( Snad to umí ne nejvýkonější konzole ) protože na to je třeba mít celkem výkonné pc a to já bohužel nemám.


        No talent moc na kreslení asi mít nikdy nebudeš ale pobavilo, stejná blbost jako všichni konzolové jsou Peasants.

        Nej je podle mě ( a podle zdravého rozumu) nerozlišovat konzolistu a pcmr (pccčkáře) podle toho co má radši. Pak by tu ubylo i dost pacientů ne ? At si každej má co chce, hráči jsme všichni nebo ne  😉

        Kupovat Xbonex kvůli multiplatformní hře je holej nesmysl, nicméně by mohlo ) byt bez klávesnice) nahradit pc pro méně majetné.

        • Jasný, to už je na zvážení každého, jaké má priority. Za ty prachy si myslím, že XOX je velmi dobrý kus HW, se kterým si MS vyhrál pěkně. A když vezmeš v potaz současné ceny PC komponent, tak pro spoustu lidí je takováto konzole výborná alternativa ke stolnímu PC.

          Většina lidí stejně používá kompy na prohlížení internetu, pouštění filmů, max. sem tam něco napíšou - na což nepotřebuješ kdovíjaké dělo. Spíš mi přijde, že klasické pořítače byly nahrazeny dost smartphonama, které dnes tuto běžnou práci umí v poho.


          Jinak to jsem nemaloval já, pochází to z internetu.

          • Jack1947

            No nevím hele s těma "mazacíma tabulkama, mobilama" bych trochu brzdil. Pc jen tak něco nenahradí je to multifunkční zařízení a hry zdaleka nejsou tak náročné co kdysi díky mnohaleté stagnaci hardwaru😉

            Většina nevím, dost možná ano, ale taky hodně na nich hraje nejnovější hhry a hrstka z nich i v lepší kvalitě.

            Nicméně nevidím důvod se přiklánět jedné nebo druhé straně, pak tady předvádět co lito a "jiní" to je hodně velký a omezený fanatizmus.

            Alternativa ano, ale zase to sráží cena her, a nevím jestli někdo čká u PS4 než bude sleva když chce hrát.

             Já vím jenom jsem tě chtěl trochu trollnout😉

            Nicméně furt doufám v nějakou čistě PC REVOLUČNÍ hru, sice na pc nehraju tak dlouho ) vlastní lepší pc až od prarodičů v roce 2004 - protože každej měl ve škole jen já nic neměl...)


  • TheGGG

    ano R* je zárukou kvality, po prvních pár hodinách mohu říct, že RDR 2 je další z řady klenotů od R*... hlavní hero je přeci jen mnohem snesitelnější jak postavy z GTA serie a možnost to hrát tak trochu jako good guy a karma systém se mi líbí...

    každopádně si opět přeji aby R* udělali nějakou hru ve stylu sleeping dogs... tedy prostředí asie (korea, čína či japonsko) drogové klany, bojová umění, přestřelky jak ve filmech od johna woo. Sakra to bych bral stokrát raději než western. Přesto však je RDR 2 dokonalost, detaily jsou dechberoucí, málo která hra měla tak jaw dropping krajinu....

    moje jediná vítka je, že ragdoll pořád není tak dobrý jako v max payne 3, jinak ale perfekce


    BTW: ty 0/10 recenze na metacritic od vyvztekaných soplících pcčkářů jsou skutečně zábavné a smutně infantilní... doufám, že tato hra na PC nikdy nevyjde... to klidně oželím i tu možnost modovat hru

    • Jack1947

      Děláš jako by konzolisti byli o něco lepší a nebombardovali PC hry ;)

      Tebe max Payne3 bavil wow hrát za 60 letého soptícího dědka ( to mě tam vlastně tehdy sralo nejvíce )

      No právě pro mě to taky asi nikdy stejně jako první díl nebude nějaká pecková hra, GTA je mi stále příjemnější jinak R* těžko bude dělat nějakou hru na styl Sleeping dogs jen pro pořádek.

      Ten tag na tučné písmo je pěkně otravnej.

      ale jo vyjde až vyprchá exkluzivita, smiř se s tím

      RDR2 ještě odolat zvládnu ale TLOU2 už určitě ne, protože první díl byl podle mě jedna z nej zombie sp her - příští rok bude akorát NA pc nebude co hrát moc a těch pár her co tam bude mě nevytrhne no...

      • TheGGG

        ne konzolisti se review bombingujou na vzájem xbone vs ps4.... na pc hry fakt kašlou

        ano max payne byl i ve trojce mnohem lepší postava než všechny charaktery v GTA hrách dohromady...

        ano R* nikdy dělat hru na styl sleeping dogs nebude, ale snít o tom můžu...

        RDR 2 na pc bude hned po RDR 1 ops....

        • Jack1947

          SPíše ti chybí, nějaká asijská mlátička tam ten asijskej nářez si už teda viděl ?

          ( Moment Yakuza tě nebere jakto moc roztahané ? )

          • TheGGG

            dnes jsem viděl půlku a zítra zbytek... zatím u mě top scéna na jatkách 😂 a ten mignutej běloch byl taky cool rip... RDR 2 žere většinu času, ale film zatím dost cool...

            yakuza mě nebere kvůli těm svítícím powerupům plameným pěstím a takovému příliš over the top anime stylu. Radši bych souboják víc při zemi, odladěné sleeping dogs atd.

            • Jack1947

              Blbne vám úprava FFS Server error (500) 😈

            • Jack1947
              Jinak jestli máš rád Uwaise ak si dej Mile 22 taky v pohodě akční film ,
              byt teda ten děj je takovej podivnej jo a hraje tam i Malkovich lol(
              jsem ho s vlasami nepoznal)
            • Jack1947

              Já tě plně chápu chtělo by to nněco mlátícího,  jinak nechápu koukat film na čáasti bych se zbláznil. 

              Já vidím takovejch filmů že za pár dní mi ani neutkví v paměti... zachvilku začnu tahat i ty z těch 70tej let lol, jo mluvím o hororech.

              Asijskou tvorbu mám rád hlavně kriminálky ale nepohrdnu i thrillerem. Tohle mi přišlo chvílema fakjt Over the top, Emerický filmy si dost dneska dávaj pozor aby nezabily moc postav nebo tam nebylo nic ukázaného nechutného, achjo hrozná doba.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit