Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: sledujte záznam z hraní PC verze Thiefa
4.3.2014 | Redakce Games.cz
74 příspěvků
-
...Pepan...chápem to, o čom píšeš. Začínal som so osem-bitovými hrami, kde keď som na nejakej úrovni zomrel, tak som hru musel opakovať o úplného začiatku. Vtedy bolo treba do ZX Spectra alebo Didaktiku zasunúť kazetu a nahrávať...čo trvalo niekedy 3-5 minút. Ale je tu druhá strana mince. Koho by to dnes bavilo? Vrátane mňa či teba!? Dnes, keď má hra zle riešenú mapu, tak všetci...aj zástancovia hardcore... všetci budú šomrať na hru ako nepodarok, v ktorom sa nedá orientovať. To isté sa týka dĺžky loadingu. Kedysi to bola motivácia...a dodávala hre na adrenalíne. Ale dnes by to ľudia vyhodili oknom. Takže pravda je takáto: ...dnešné hráčske obecenstvo...je úplne presýtené hrami ako je Assassins Creed, Call of Duty alebo Battlefield. Chcú zmenu...podobne ako naše dámy v móde. Síce nové trendy v móde často prinášajú recyklovaný odpad, v ktorom dievčatá vyzerajú oveľa horšie, ako v tom, čo mali na sebe do teraz...ale je to pre ne zmena. Ľudia milujú zmenu...lebo zabezpečuje vyhnutie sa stereotypu. Ľudia nemajú radi jednotvárnosť...a v tom je ukrytá celá pravda...prečo sa Indie alebo hardcore vracajú na scénu. Ale stará pravda, že nie je všetko zlato, čo sa blyští...platí aj pre nezávislé a hardcore staré hry.
-
Když si tak dobrý v hledání na internetu a potažmo i na torrentech, tak by ti nemělo dělat problém dohledat Let´s play z původného Thiefa a srovnat ho po herní, designové, zvukové atd.. stránce s novým Thiefem. Jinak by jsi zde netrousil takové řečičky. Jen tak pro zajímavost, asi před měsícem zde Pavel nebo Aleš testovali nové HD textury pro stařičkého Thiefa a když už byli v tom testování, tak jej zrovna srovnali s The Dark Modem, který běží na DOOM3 enginu. Jelikož jde o mod, nelze jej kvůli autorským právům pojmenovávat Thiefem, ale v důsledku jde o velice zdařilý klon, potažmo, náhradu Thiefa pro ty, kteří už si odvykli staré grafice původného enginu. A teď zpátky k těm trapným kecům o hardcore. Kdybys opravdu hrál původního Thiefa a pak jej srovnal s tím novým, tak poznáš sakra velký rozdíl. Nápověda, kde je nějaký předmět, nebo cesta k němu, existovala pouze na lístku nebo knížce, kterou jsi musel pročíst. Hráč neměl šajnu o level designu dané lokace a mapka byla jen velice orientační. Spíše bych ji nazval chloubou dětské tvořivosti z mateřské školky, ale najít podle ní něco bylo zhola nemožné. Mapu si hráč musel vymodelovat z informací a sesbíraných a pracně vyčtených indiciích sám v hlavě. Další věcí je ovládání, když se hráč chtěl skrýt a z úkrytu vykouknout, musel používat 2násobek prstů než dodposud, protože tehdy nebyly mikroanimace a jiné fičůry, které by hráči zjednodušovaly hraní. Co se týče herního děje, tak hráč musel sám vyvinout nějakou invenci aby některé části děje pochopil a dávaly mu smysl, zde je to v drtivé většině přes trapné in-game animace, naservírováno ovečce a je jedno jestli je to úplně duchaplné nebo pospolité. Doufám, že ti můj výčet stačí...... Příště nemrhej svým časem, ani nikoho jiného, a rovnou si kup ten kredit.
-
Thiefa jsem sice nehrál ale podle zdejších prispevku myslím že situace je podobná jako u posledního Hitmana. Tam taky z nejakeho duvodu vsadili na koridorový dizajn. Pak sice všechny pomocníky mužete vypnout ale dizajn hry zustane stejný.
Jinak letsplaye mam rad a sleduju je na youtube, i když tyhle arkády nejsou muj šálek kávy, radši bych videl jak delate letsplay treba z Banished. -
Tak do prvotřídních Let's play-istů typu Zemalfa to má ještě dost daleko, ale pokud budete takto nové hry představovat častěji, alespon člověk získá lepší náhled. Jen tak dál
-
Jedno bych rád věděl které hry byli v minulosti tak hardcore a stará škola protože já o nich nevím (dejte když tak příklad asi už zapomínám) a proč každý říká že starý thief je lepší než nový když přitom obě hry stáli a stojí za zlámanou grešli
-
Kdyz se potrebuju odreagovat tak jo, me to universum proste hodne bavi, skvela grafika a temna atmosfera
-
myslím, že se pro velký úspěch autoři inspirovali. sirotčinec byl můj první moment, kde jsem se leknul tak, že jsem spadl ze židle :D
-
Jako datadisk nebo pokracovani Dishonored je to super, jako titul v serii Thief uz tak uplne ne. Skoda, ze jsou dnes vydavatele bojacni a nerisknou takovy ten starsi "hardcore" nebo "oldschool" anebo mozna jeste lepe "syrovy" herni design. Zadna zbytecna pozlatka a pompeznost, zadne vodeni za rucicku, proste jen narocna ale nesmirne silna hratelnost. Na druhou stranu to chapu, jsou to jejich penize.
-
Já tomu dávám čas... však ono si to sedne a najdou si tu správnou formu, která jim bude vyhovovat. Já oceňuji, že nezakrněli a zkoušej něco nového. Za mne dobrý.
-
tam se na to ptal každou chvíli někdo... *4*
-
Mise v sirotčinci byla naprosto úchvatná, když jsem ji hrál poprvé tak jsem z toho skoro zešedivěl.
-
To tě fakt baví po dohrání chodit a hledat hodinu nějaký blbosti ?
-
...ako Pavel...ja som ti za gameplay vďačný. Bavil som sa :)
-
Apropo ten gameplay je příšerný, jakoby to hrál nějaký amatér s gamepadem, na to se nedá dívat. Netroluju, myslím to naprosto vážně, nevím, co má Pavel za myš nebo jaké má skilly, ale ten pohyb a celkově myšlení u té hry, no, neříkám, že já jsem kdovíjaký profík, ale tohle teda... ale co, každý má svůj styl.
-
Zvuky a nepřátelé jsou ok, možná máž nějakou sh1t verzi bez updatu.
Jinak ty okna mi taky vadí, jelikož je to docela často, ale tak co už. Na mém stroji je loading chvilička, spíš mi vadí to klikání pořád. Mnohem víc mě štvou ty šípy, že jich musíš do nepřítele vystřelit několik aby zemřel, to je něco teda. A jestli míříš na krk nebo nohu je uplně jedno. -
Tohle je snad jediná hra,která má tolik chyb,přesto mě drží přitom,abych jí druhý den zapnul zas. Přitom těch chyb je.Zatím po půlce všech kapitol mě nejvíc dostává
- respawn nepřátel,ale snad jsem nečetl zatím u nikoho tenhle bohémský kýč jako mínus natož zmínku.
-zvuky katastrofa(vyprávění okolních floutků,kteří jsou pomalu na konci mapy,na mě řvou,že se bojím jestli do mě nevrazí,natož záseky rozhovorů,kdy se to stále opakuje,hudba tam hraje?Já ji neslyším tedy,jednou za čas bubu zvuk,že se k Vám blíží borec,ale to vyprávění je ortel,kdy má být stealth o zvucích taky ne sakra)
-stealth prvky,prosím kde jsou?Luk a jeho ostří jsou na prd,trocha voda do tmy jednou za čas člověk využije,ale jinak omračující kašel co trvá pět sekund je pro mě moc hrr,oheň šípek je leda na to si zapálit doma cigáro,takže jedině flaška vizoura odláká osobu o tři kroky vzad,na to jediný prvek dildem přes hlavu je to jediný čím omráčíte postavu,nikdy ne z dálky
-Okna pro mě frustrující klikací zážitek,natož dvě za sebou a ještě jedno to pravé ořechové,které Vás pošle do jiné části mapy,fakt majstrštyk,jak nabrat loading,když hra je tak nehorázně optimalizovaná na paměť
-Focus je na nic :D (prý si člověk soustředěním zlepšuje dovednosti,já na ně nepřišel ve hře,kromě toho vidím můj obvaz nahoře,tak tam pošlu lanu,když ho tam autoři chtějí)
+++ Je to prostě pořád Thief -
No jo, ale pak člověk musí pořádně poslouchat, aby se dozvěděl pitomý kód k trezoru, protože si to vypnul v nastavení *1*
-
Ty zaseky z nich asi zacnu mit co nevidet tiky... tu optimilizaci uz snad hure sprasit nemohli. Thief =" Hra co jede ze vsech novych her nejhure. "
-
Osobně bych preferoval videa o hrách, které je rozebírají trochu víc do hloubky, jak to dělají Youtube kanály Errant Signal nebo Satchbag's Goods. Že tu máme konečně let's playe jako pecku neberu, ale naštěstí mám tu možnost takový obsah ignorovat.
-
Náhodou to není špatná věc, alespoň tedy ve zdejším podání. Bližší představení dané hry než v případě psané recenze, v rámci možností bez spoilerů (velké díky!), místy s vtipným komentářem (loot, loot, loot, loot, lovely loot *1* ) a dle svých možností Pavel rovnou odpovídal i na všetečné otázky v chatu - co víc si můžeme přát?
Konkurenci nesleduji, tak nemám s čím srovnat, ale formát, který zde zvolili, mi přijde fajn. Celkem mě překvapilo, že se to natáhlo až na dvě hodiny, ale ten čas utekl nějak sám.