Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • diky za stream.

Rad bych se zeptal, jestli je tam vic misi jako ta v blazinci nebo to utikani z horici veze.
    Klasicke mise me bavilo sledovat, ale ty dve mise jsou docela humus.
    • Ristoro
      Ten blázinec je fakt hnus. Pro mě to byla hrůza...
    • deridon
      blázinec? doufám, že podobný jako sirotčinec ve trojce :)
      • myslím, že se pro velký úspěch autoři inspirovali. sirotčinec byl můj první moment, kde jsem se leknul tak, že jsem spadl ze židle :D
      • Mise v sirotčinci byla naprosto úchvatná, když jsem ji hrál poprvé tak jsem z toho skoro zešedivěl.
  • Thiefa jsem sice nehrál ale podle zdejších prispevku myslím že situace je podobná jako u posledního Hitmana. Tam taky z nejakeho duvodu vsadili na koridorový dizajn. Pak sice všechny pomocníky mužete vypnout ale dizajn hry zustane stejný.
    Jinak letsplaye mam rad a sleduju je na youtube, i když tyhle arkády nejsou muj šálek kávy, radši bych videl jak delate letsplay treba z Banished.
  • Jack1947
    Ty zaseky z nich asi zacnu mit co nevidet tiky... tu optimilizaci uz snad hure sprasit nemohli. Thief =" Hra co jede ze vsech novych her nejhure. "
  • Keyz
    Ta móda dorazila i sem.
    • Tilwaen
      Náhodou to není špatná věc, alespoň tedy ve zdejším podání. Bližší představení dané hry než v případě psané recenze, v rámci možností bez spoilerů (velké díky!), místy s vtipným komentářem (loot, loot, loot, loot, lovely loot *1* ) a dle svých možností Pavel rovnou odpovídal i na všetečné otázky v chatu - co víc si můžeme přát?

Konkurenci nesleduji, tak nemám s čím srovnat, ale formát, který zde zvolili, mi přijde fajn. Celkem mě překvapilo, že se to natáhlo až na dvě hodiny, ale ten čas utekl nějak sám.
    • OndraJarda
      Já se těšim, Pavel Dobrovský je bavič!
    • ringmancz
      lidi to chtěli, tak to tady mají
      • Keyz
        Však jo. Je to rozumný, když to masa chce.

Něco jako živé přenosy kdy moderátor doplní informace které mohl dát do reportáže. Během přenosu přitom stojí v redakci *15*

Naprostý nesmysl ale většinu to nějak přitahuje, tak to tam mají.
        • Já si myslím že gameplay videa s kritickým komentářem jsou super a osobně mi pomáhají při výběru mnohem víc než (video)recenze. Smysl živého vysílání pak určují diváci, jestli se budou ptát na zásadní mechaniky, nebo spamovat o tom že by měl zabít slepici.
        • Ne ty vole, je to rozumný, když to chtějí tři lidi ze sta. *7*
  • Jako datadisk nebo pokracovani Dishonored je to super, jako titul v serii Thief uz tak uplne ne. Skoda, ze jsou dnes vydavatele bojacni a nerisknou takovy ten starsi "hardcore" nebo "oldschool" anebo mozna jeste lepe "syrovy" herni design. Zadna zbytecna pozlatka a pompeznost, zadne vodeni za rucicku, proste jen narocna ale nesmirne silna hratelnost. Na druhou stranu to chapu, jsou to jejich penize.
  • Nekopírujte hrejcz a vymyslete si něco originálního!!!
    • Malo si to hrejcz patentovat a bolo by.. :D
    • Protože hrejcz lets playe vymysleli, viď? Já to naopak velmi vítám a doufám, že se do toho někdy odhodlá třeba i Lukáš nebo Petr.
    • deridon
      ále prosim t'a!
  • neni to ani rok kdy se ve FC nějaký čtenář ptal zda budou dělat letsplaye, prej ne, že to dělá konkurence (hrej) a oni chtějí dělat věci jinak. ehm
    • Kein
      IMHO hrej.cz má tyhle pořady daleko lepší. Let's play na games.cz jsou takové podpultové underground nahrávky...mě osobně moc neoslovily..
      • celoush
        Já tomu dávám čas... však ono si to sedne a najdou si tu správnou formu, která jim bude vyhovovat. Já oceňuji, že nezakrněli a zkoušej něco nového. Za mne dobrý.
    • To jsem se ptal já :) Říkali že možná v budoucnu, takže k tomu nakonec došli. Je to prostě jiný formát a myslím si, že je dost zajímavý a že dokáže nalákat nové navštěvovatele games/levelu. Udělat v tom určitou periodičnost (třeba jednou za týden, dva), propagovat to v podcastech a na sociálních sítích, občas si pozvat někoho k sobě a komunita bude spokojená :)
      • celoush
        tam se na to ptal každou chvíli někdo... *4*
    • Zase někomu něco vadí? Omg... Prostě to je pecka že se letsplaye objevili už i zde... Jen tak dále a další videa rád na to koukám :)
      • GlaDOS
        Osobně bych preferoval videa o hrách, které je rozebírají trochu víc do hloubky, jak to dělají Youtube kanály Errant Signal nebo Satchbag's Goods. Že tu máme konečně let's playe jako pecku neberu, ale naštěstí mám tu možnost takový obsah ignorovat.
  • gesto
    Jedno bych rád věděl které hry byli v minulosti tak hardcore a stará škola protože já o nich nevím (dejte když tak příklad asi už zapomínám) a proč každý říká že starý thief je lepší než nový když přitom obě hry stáli a stojí za zlámanou grešli
    • gesto
      Pepane nemusím hledat lets playe Thiefa protože sem je hrál hry hraju asi 20 let začínal sem na něčem co mělo ještě místo joystiku páky a jedno červený tlačítko a postupně od segy , nintenda k ps , xbox az k pc když už byli cenově dostupnější cca před 10-12 lety nvm přesně ... a to co jsem chtěl hlavně podotknout je že ne jenom v thiefovy ale skoro ve všech hrách si lidi stěžují na jednoduchost dnešních her přitom se nikdy nestalo abych nějakou hru vyhodil proto že by byla tak hardcore že bych ji nezvládl a i když píše každý jak ty hry byli hard stejně je každý udělal do konce
      • Docela obtížná hra byl Ninja Gaiden 2 na NES. Ten mi dal "chvilku" zabrat, než jsem ho projel :)
    • Když si tak dobrý v hledání na internetu a potažmo i na torrentech, tak by ti nemělo dělat problém dohledat Let´s play z původného Thiefa a srovnat ho po herní, designové, zvukové atd.. stránce s novým Thiefem. Jinak by jsi zde netrousil takové řečičky. Jen tak pro zajímavost, asi před měsícem zde Pavel nebo Aleš testovali nové HD textury pro stařičkého Thiefa a když už byli v tom testování, tak jej zrovna srovnali s The Dark Modem, který běží na DOOM3 enginu. Jelikož jde o mod, nelze jej kvůli autorským právům pojmenovávat Thiefem, ale v důsledku jde o velice zdařilý klon, potažmo, náhradu Thiefa pro ty, kteří už si odvykli staré grafice původného enginu. A teď zpátky k těm trapným kecům o hardcore. Kdybys opravdu hrál původního Thiefa a pak jej srovnal s tím novým, tak poznáš sakra velký rozdíl. Nápověda, kde je nějaký předmět, nebo cesta k němu, existovala pouze na lístku nebo knížce, kterou jsi musel pročíst. Hráč neměl šajnu o level designu dané lokace a mapka byla jen velice orientační. Spíše bych ji nazval chloubou dětské tvořivosti z mateřské školky, ale najít podle ní něco bylo zhola nemožné. Mapu si hráč musel vymodelovat z informací a sesbíraných a pracně vyčtených indiciích sám v hlavě. Další věcí je ovládání, když se hráč chtěl skrýt a z úkrytu vykouknout, musel používat 2násobek prstů než dodposud, protože tehdy nebyly mikroanimace a jiné fičůry, které by hráči zjednodušovaly hraní. Co se týče herního děje, tak hráč musel sám vyvinout nějakou invenci aby některé části děje pochopil a dávaly mu smysl, zde je to v drtivé většině přes trapné in-game animace, naservírováno ovečce a je jedno jestli je to úplně duchaplné nebo pospolité. Doufám, že ti můj výčet stačí...... Příště nemrhej svým časem, ani nikoho jiného, a rovnou si kup ten kredit.
      • Aristarch
        ...Pepan...chápem to, o čom píšeš. Začínal som so osem-bitovými hrami, kde keď som na nejakej úrovni zomrel, tak som hru musel opakovať o úplného začiatku. Vtedy bolo treba do ZX Spectra alebo Didaktiku zasunúť kazetu a nahrávať...čo trvalo niekedy 3-5 minút. Ale je tu druhá strana mince. Koho by to dnes bavilo? Vrátane mňa či teba!? Dnes, keď má hra zle riešenú mapu, tak všetci...aj zástancovia hardcore... všetci budú šomrať na hru ako nepodarok, v ktorom sa nedá orientovať. To isté sa týka dĺžky loadingu. Kedysi to bola motivácia...a dodávala hre na adrenalíne. Ale dnes by to ľudia vyhodili oknom. Takže pravda je takáto: ...dnešné hráčske obecenstvo...je úplne presýtené hrami ako je Assassins Creed, Call of Duty alebo Battlefield. Chcú zmenu...podobne ako naše dámy v móde. Síce nové trendy v móde často prinášajú recyklovaný odpad, v ktorom dievčatá vyzerajú oveľa horšie, ako v tom, čo mali na sebe do teraz...ale je to pre ne zmena. Ľudia milujú zmenu...lebo zabezpečuje vyhnutie sa stereotypu. Ľudia nemajú radi jednotvárnosť...a v tom je ukrytá celá pravda...prečo sa Indie alebo hardcore vracajú na scénu. Ale stará pravda, že nie je všetko zlato, čo sa blyští...platí aj pre nezávislé a hardcore staré hry.
        • C-BEAM
          tu sa nebavíme o didaktikoch a technologických problémoch tej doby ale hrách z rokov 1998-2000.

Spomínat loading je trochu odveci, kedže v Thief 1-2 sa level načital raz a potom mal hráč až do konca misie od loadingu pokoj. Loadingy su problem v novom thiefovi, teraz, nie vtedy :)

A čo sa týka mapy, digitalna "GPS" mapa do thiefa nepatri a nikdy nepatrila, konkretne ta čo je v novom Thiefe by sa skôr hodila do nejakej sci-fi hry. Ziaden fanušik thiefa by papierovu mapu neodmietol, naopak by sa jej potešil, pretože tam jednoducho patri.
          • Aristarch
            Ani ja sa nebavím o technológiách. To bola len analógia! Analógia v tom, že ťa mohol dlhý loading motivovať k lepším výsledkom...hra ti prišla viac adrenalínová a takzvane viac "hardcore". Ale dnes...sa mi to do hry nehodí. Ani mne sa napríklad nikdy nepáčila mapa a menu v Assassins Creed. Hlavne v jednotke...ani ten nápad s moderným svetom. Hra by si vystačila bez Desmonda Milesa. A čo teraz? Bola hra zlá? Nie! Rozhodne bola zábavnejšia ako prvý Prince of Persia. A pri tom je Assassins Creed jeho "potomok" Keby som mal, v roku 1989, keď prvý Prince vyšiel, možnosť ho vymeniť Princa za prvého Assassina...pridal by som k tomu aj svoje auto. Ja som sa snažil naznačiť len to...že s hrami je to podobne ako s módou. Veľakrát sa móda opakuje...veľakrát sa stane, že mnohé veci, z toho čo je teraz in..nie sú oveľa lepšie ako tie, ktoré tu sú..alebo boli minule. Teraz je v hernom svete moderné nebyť takzvane "mainstream". A veľa hráčov odmieta aj dobré hry, lebo nechcú byť ten trápny mainstream. Pred 5 rokmi, by sa 80% z nich, možno na starých hrách len smialo. Chápem...že u mnohých, hlavne mladších, ide o niečo nové, o zmenu...alebo naopak, staré spomienky. Ale som veľmi zvedavý, ako dlho im to vydrží. Ja hrám aj staré hry aj nové. Hrám ich takto už od doby...keď "indie" ani "hardcore" neexistovalo. Ale stále hrávam rovnako. Aj sa na hry pozerám rovnako. Nie....štýlom...čo je nezávislé bude fajn ...čo je vydané pod záštitou EA, to je na houby. Ale to, čo je fajn...je fajn. To, že dnes každý...úplne automaticky napríklad nadáva na hry od EA, svedčí o určitej „nezdravosti“ masy. Tu ide o kolektívne správanie...sedí na to teória postupného preberania noriem, ktorú ti tu ale rozpisovať nebudem :D
          • obvykle to nedelam ale "spomínat"
            • C-BEAM
              dakujem *15*
  • Dufam ze sa nebude hrat aj prolog a obtiaznost bude custom:-)
  • Tak do prvotřídních Let's play-istů typu Zemalfa to má ještě dost daleko, ale pokud budete takto nové hry představovat častěji, alespon člověk získá lepší náhled. Jen tak dál

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit