Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • *15* To je borec.

Tak kdy bude konečně mistr Bocan ve FC?
  • to je frajer!
  • bocan uz tretim rokom najlepsia prednaska:D
  • Blue.Shark
    Perfektní a neskutečně zábavná přednáška.
  • Už teď bych chtěl poděkovat Gamesům a všem lidem, kteří se podílí na zpřístupnění těchto přednášek pro čtenáře.

Zkuste ale p. Bocana do toho Fight Clubu překecat, myslím si, že by určitě mě co říci. Tahle přednáška supr, doporučím ještě tu z minulého roku.
  • Pan Viktor Bocan by měl mít svůj pořad v min. v Na stojáka! :D
  • MickeyMutant
    Výmluvnost i charisma na slušném levelu – nejspíš chodí často do hospody. Mimo jiné tam padla úžasně trefná charakteristika Dark Souls: "Tam je všechno mrtvý a co není, to umírá nebo vás to chce zabít. Vy jste taky mrtví, takže je vám to jedno."
  • No Todd Howard sice možná neumí dělat dobré RPG a kvalitní naraci, ale prodat je umí právě dobrou prezentací, kdy mu to spousta lidí zbaští i s navijákem.

Koukat se 51 minut jak Bočan přešlapuje z místa na místo jako když potřebuje na záchod a schovává se za pultíkem je fakt trošku blbý. Chápu pro český trh není potřeba, ale myslím, že takový CD projekt prorazil také tím, že se přizpůsobil západnímu zákazníkovy.

Trošku mi to připomíná Pavla Lišku (i hlasem):" A když teda JAKO tu hru dodělali...." *1* *2*
    • Rád bych připomněl, že v případě F4 se skoro už nedá mluvit o RPG, jelikož ta hra neměla skoro žádné roleplay prvky. Teda pokud nepovažujete, skládání si špuntovky a tower defense za roleplay.
      • Můžu si ve hře vymodelovat svoji hnusnou postavu dle mého ksichtu přejetého parním válcem? Ano!
        Můžu svojí postavě dát statistiky Herkula? Ano!
        Můžu si s ní hrát na sarkastickýho z..da který v commonwealthu vybuduje viertes Reich? Ano!
        Můžu se do ní vžít? Ano!
        Je to RPG? Ano!
        Jestli chceš tower defense, běž třeba na kongregate nebo webgames.
      • Zadny tower defense tam neni. myslis ze kdyz si v nejaky hre postavis strilnu tak je to hned tower defense? Je strategie Comamnd and Conquer tower defense jen proto ze si tam stavis delovy veze na obranu zakladny?..neni..A mimochodem, definice rpg neni pevne dana, pro kazdeho to znamena neco trochu jineho, takze se neunahluj se svojema subjektivnima nazorama, svet se netoci jen kolem tebe, dekujeme. *7*
        • Definice RPG samozřejmě je daná, včetně samotného roleplayingu a subžánrů RPG. To, že tomu nerozumíš, jsi ignorant a fabulant neznamená, že si to každý může definovat jak chce. Je mi jasný, že dokola papouškuješ tenhle nesmysl, že se RPG nedá definovat, aby sis to napasoval na cokoliv, co se ti hodí do krámu. Bohužel realita je jiná, což ale bohužel v tvém případě nemá smysl řešit, protože si mimo ní.
          • Vogon
            Jediná přesná definice RPG je to, že se jedná o protitankový granát, videoherní RPG samozřejmě není nijak pevně dané. Definice RPG je neskutečně široká, a svým způsobem nic neříkající, proto má tento "žánr" neskutečné množství podobně nic neříkajících subžánrů, podobně jako třeba žánr strategie, takže pokud bychom se jí řídili, tak dost rychle zjistíme, že téměř každá hra je RPG. V celé definici se jedná o to, že hra stojí na tzv. RPG systémech, viz video, o nic víc nejde. Problém nastává, protože téměř všechny hry tyhle systémy obsahují, a co víc dalo by se argumentovat, že některé hry, které se do pomyslného RPG žánru neřadí, např. ve videu zmíněný Shadow of Mordor a jeho nemesis systém, s nimi pracují lépe než hry, které se do něho řadí. Fallout 4 samozřejmě RPG je a obsahuje RPG prvků velké množství, ačkoliv internetový circlejerk tvrdí opak. Vtipné je, že tenhle circlejerk nemá problém s označováním Zaklínače 3 za RPG, i přesto že má méně RPG systémů než F4.
            Netřeba snad říkat, že kdybychom se řídili danou zastaralou definicí roleplayingu, tak bychom museli za RPG označit každou hru.

Doporučuji, dost rychlý útěk z internetového circlejerk hive mind a návrat do reality, který je snad ještě možný, i když následky mohou být trvalé.

Pro zajímavost, jak na houby jsou videohry a věci s nimi spojené definovány, doporučuji poslechnout jeden z Giant Beastcastů z minulého měsíce, kde se je snaží vysvětlit manželce posluchače, která o hrách nic neví, nebo pokud chceš výborně komický příklad neznalosti herních definic a toho jak fungují, doporučuji přečíst tvůj komentář.
            • Vogon
              Jak už lidi psali: vytváření postavy, zvolení jména postavy, vytváření základny, atd. Ale taky třeba to že můžeš mít společníky, a ti reagují na to co se děje. Pak tam je daleko rozsáhlejší vývoj postavy, narozdíl od zaklínače, kde máš jednu jedinou tři úrovňovou schopnost, která ovlivňuje tvé interakce s NPC, máš v F4 celý vývojový sloupec. V F4 taky můžeš například zabíjet náhodné postavy a svět na pořádně to reaguje, pokud jsi přistižen, pokud se o něco takového pokusíš v zaklínači tak na tebe automaticky útočí stráže s několikanásobně vyšší úrovní, abys nemohl pokračovat hrát. V F4 postavy reagují na to, když jim vykradeš barák před očima. F4 má daleko více funkční ekonomiku než Zaklínač. NPC v F4 něco dělají, i když se na ně nedíváš. V F4 máš daleko více buildů postav, více funkčních způsobů boje. F4 má nejrůznější frakce, které na tebe reagují, zaklínač funkční frakce nemá. To je jen to, co mě napadlo ihned, jsem si jistý, že by se dalo dlouho pokračovat.
            • Prosimtě, který z RPG prvků je ve F4 a naopak chybí v zaklínači?
              hlavně neříkej tvorba postavy
          • ne, nemas pravdu. O tom co je definice rpg jsem se bavil s lepsimi experty nez jsi ty, a to jeste v dobe kdy jsi tahal gumoveho kacera kolem piskoviste a pan Bocan nam naslouchal pres rameno.
            • h0p3
              To že si doma povídáš s ulepenou fotkou Todda, z tebe ještě žádnýho experta nedělá Blesku.
        • "svet se netoci jen kolem tebe, dekujeme"
          To si ty ale vážně nemůžeš dovolit komukoli říct... *1* *1* *1* *1*
    • problem je v tom ze Howard dobre rpg udelat umi. Chapes blby rpg miliony lidi nehrajou. jen hlupak to nechape, ale to je tady u nas normalni..
      • Hry od Bethesdy a Toda nejsou špatné, člověka baví. Spíš myslí to, že Bethesda nemá ty hry při startu odladěný Takhle to aspoň chápu já. Po velké péči a patchi, to už bude většinou dobře hratelný. :)
        • Paulcz
          To by ten patch musel přepsat celej svět, questy, RPG systém, dialogy.. :) Jsou špatný, ale samo i špatná hra může bavit.
          • To zas úplně né. Hlavní questová linie stojí za velký .... Ale třeba vedlejší úkoly za zloděje byli super, nebo průzkum podzemní říše. V tom jsem utopil dost hodin. Dialogy ujdou. Upříměn jediný čeho se bojím, tak toho, že člověk bude pošesté utíkat z vězení. :)
            • flash789
              Vis, to ze se nekdo na internetu v nejakem clanku nad necim pozastavuje, vubec nic neznamena. Kdyz budu chtit napisu clanek o presnem opaku, budes se nad tim pozastavovat?
            • Paulcz
              Klasika, zní to pěkně, ale provedení hróza a děs :) Zrovna zlodějský questy figurují v různých článcích kde se autoři pozastavují nad jejich stupidností včetně dialogů :)

Stejně tak Dark brotherhood, stačilo, když mi někdo řekl, že se nikde nemusím plížit, že to můžu vzít Rambo stylem jako on. Už jen to popírá celou existenci té guildy :) A pak třeba vraždění, rád bych si úkoly více užil, ale byl to průměr. Člověk by si řekl, co se na tom dá zkazit..

Naproti tomu, když si vzpomenu na kriminalistické questy v Arcanum, to mě fakt bavilo.
    • Náhodou hází super vtípky. 2015 prezentačky byli super.
  • Bude zveřejněno video s přednáškou od Vávry? Pokud ano,kdy?
    • Určitě bude. Chvíli bylo dostupné na youtube, než ho schovali :)
      • Schované není, teď jsem na něj koukal..
        • Ajo, máš pravdu. Kdo hledá, najde.
          • mohl by někdo hodit link?
  • Na sílu fireballu v Kingdom Come jsem velmi zvědav!
    • už se nemůžeš dočkat, až budeš fireballama smažit ty houfy dětí pobíhajících kolem vesnic v KC?
      • si pletes s kfc

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit