Přejít na výpis diskuzí
Gearbox a Sega čelí žalobě kvůli Colonial Marines
2.5.2013 | Ladislav Loukota
132 příspěvků
-
Ono je to trošku jinak, jediný dostupný informace o hře byly právě z těch "gameplay" videií, což byly nascriptovaný cutscény, který navíc ještě obsahovaly mechaniky, postavy, story a AI, který ve finální hře nebyly, recenzenti měli NDA až do dne vydání hry, takže ses mohl rozhodnout jen podle toho PR videa.
To nic nemění na tom, že předobjednat hru si může jen magor :). Stačí počkat 2 dny na Lets play na Youtube nebo recenzi a 60$ za podobnej odpad ušetříš. -
-
To je sice pravda, že stačí 2 dny počkat, ale k předobjednání mnohdy prodejce vybízí tím, že nabízí různej exkluzivní obsah, který nikde jinde nepůjde sehnat atd. Nemluvě o tom, že je prostě nepřijatelný, aby někdo nabízel něco, co vypadá úplně jinak, když se to dostane ke koncovýmu zákazníkovi.
-
-
Takže si kvůli skinu na zbraň předobjednáš hru, a když to bude odpad, tak získáš krásnej skin do hry na kterou už nešáhneš a vyhozenejch 60$?
Ty bláho, předobjednávky se fakt vyplatí :). -
-
Bože, není přeci problém, že si někdo předobjedná hru kvůli skinu. Je problém, že mu výrobce dodá něco jinýho, než nabízel v materiálech, na základě kterých se kupující rozhodoval o předobjednání. Nechápu, odkud se bere něčí potřeba donekonečna obhajovat ojebávače a podvodníky...
-
-
Jeste jde totiz o to, na zaklade kterych materialu se rozhodoval. Jestli na zaklade prezentace vyvojove verze, tak je blbost na strane kupujiciho. Ojebavac a pídvodnik je pak spis kupujici, kdyz kvuli svemu spatne provedenemu vyberu se snazi zalovat vyrobce.
-
-
-
-
-
Já mu držím palce, protože to co nakonec vydali a jak to prezentovali před tím prostě podle mě je podvod. Lživá reklama. Takhle to cítím já.
-
Podvod je podvod a veľmi ma udivuje benevolentnosť niektorých prispievateľov, ochotných
nechať sa o...ť (doplňte si podľa chuti) vydavateľmi až za hranice akejkoľvek slušnosti. Najprv to bolo o neposkytnutí dema, potom o nutnosti ochrán konkurujúcich vírusom, nutnosť byť pripojení a najnovšie aj mať nejaký program, bez ktorého nerozchodíte hru aj napriek tomu , že by mala byť off-line. Namiesto toho sa nám dostáva vychválených prísľubov, čo vraj tam všetko bude, vyčačkané obrázky, ktoré (aj podľa niektorých tunajších prispievateľov) vôbec nemusia zodpovedať skutočnému výzoru, falošných recenzíí, upravených videí... Uprimne si želám, aby to ten človek vyhral a aby dostali takú pokutu, že si nabudúce každý rozmyslí, ako ďaleko si dovolí zavádzať. To nie je totiž len o zlých pirátoch a chudákoch vydavateľoch...To je aj o tisícoch ľudí, ktorí dostali niečo úplne iné , ako chceli a nemôžu s tým nič urobiť, pričom peniažky má už niekto vo vrecku a je mu veselo. Myslím si , že nastal čas klepnúť niekomu po prstoch , aby zistil, že to bolí. -
-
No obávám se, že jediné co se změní bude to, že na videa přidají pravníci těch společností nějakou tu kouzelnou větičku ve smyslu: Video se může lišit od finální verze a to bude vše.
Ve víc bych skutečně nedoufal.... -
Kdo te nuti kupovat hry bez dema? A proc by nekdo mel investovat do dema, kdyz se mu to nevyplati? To je dusledek chovani hracu.
Dtto ostatni veci. Kvuli steamu musis byt alespon docasne online u singleplayerovych her. Vetsine to nevadi a jeste si steam pochvaluje.
Produkty a sluzby jsou takove, jake urci trh, jsou vysledkem nabidky a poptavky. Resit to zalobou je nesmyslne.
To ze si nekdo koupi neco jineho nez chtel je chyba dotycneho.
Neni to o benevolenci, je to o rozumu. -
-
To je fakt. Kdo nas vlastne nuti to vubec kupovat, ze? Radsi to mame vsichni stahnout z warezu a drzet hubu, co?
A dle tve logiky, kdyz si koupim jogurt a doma zjistim, ze je zkazeny, je to moje blbost a nemam ho jit vrati? Mozkove pochody nekterych lidi asi nikdy nepochopim. A vlastne ani nechci. -
-
Ne, o warezu nemluvim. A nejlepsi zpusob obrany proti nekvalite je nekvalitni veci nekupívat, je to mnohem lepsi, nez jen nadavat "v hospode".
Dle me logiky, kdyz si koupis jogurt s necitelnym obalem, tak si pak nemuzes stezovat, ze je jahodovy, kdyz ty jsi chtel boruvkovy. To ze to nechapes je pravda, ze to chapat nechces je smutne. Nelábi se ti to proto, ze si to blbe vykladas a pak davas blbe primery s datumem spotreby.
-
-
-
-
S touhle logikou mohli vydat vlastně jenom to, co ukazovali na těch výstavách/trailerech a přestože by ta hra byla totálně zabugovaná, nedokončená atd., nebylo by ji za co žalovat, poněvadž by v ní defato bylo přesně to, co nám ukázali. S tím prostě nesouhlasím. Ve finále se budou vývojáři bát něco vůbec ukazovat, aby je nějakej pitomec nezažaloval.
-
-
Takže podľa teba je zákaznik, ktorý sa rozhodol obhajovať svoje práva pitomec? Dúfam, že rovnako postupuješ aj prípade iných nepodarkov a nikdy nič nereklamuješ. však nech si chudáci výrobcovia žijú. Len nech sa páni vývojari a vydavatelia boja, už si toho dovoľovali až priveľa.
-
-
Zalezi jaka prava. Pitomec je ten, kdo si koupi zajice v pytli a pak si stezuje, ze chtel neco jineho.
-
-
Aha čiže ty máš nejakú univerzálnu licenciu na odskúšanie každej hry? Jediná , ktorú poznám
je warez, alebo torrent. Fuj, fuj ty zlý pirát....(samozrejme vtip., keby niekto nepochopil. ) Ale dotyčný pán bol možno poctivý a tak sa bráni...a ja mu držím palce. -
-
Ne, nemam, rozhoduji se podle recenzi, gameplay videi a dema. Narozdil od dotycneho jsem se dokazal vyhnout koupi teto hry. Proc to nedokazal on? Neni to jeho vlastni blbost? Imho je.
-
-
-
Kupuješ si boty na základě obrázku na krabici nebo reklamě v televizi?
-
-
Pokud se inzeruje "Pravá kůže! Černá barva! Krém součástí balení!" a ve finále mi přivezou(!, nemám šanci legálně kontrolovat zboží před koupí) boty, který jsou hnědý, koženkový a krém je za příplatek, pak ano, je to klamavá reklama a ta by měla být postižena. Bez ohledu na to, jestli to jsou boty kvalitní nebo ne. *2*
-
-
Jasně, ale to jsou věci, který jdou jasně definovat a popsat. Hru, film, hudbu jako těžko budeš definovat takovými pojmy. Asi jako bys měl u bot napsané, že jsou pohodlné. Prostě hra ani boty (alespoň pro mě) nejsou výčet vlastností. U hry taky můžeš napsat: DVD disk, Unreal Engine, Manuál součástí balení, spustitelné na architektuře x86 atd, ale furt to asi není to proč si jí pořizuješ.
S tím co tu prostě drtivá většina tvrdí, už mělo být dávno zažalované Valve, poněvadž jejich HL2 vypadal ve výsledku úplně jinak než jak prvně prezentovali. Jenže HL2 byla dobrá hra i přesto, že to byla jiná hra, než kterou byla původně... nicméně to v této diskusi vůbec nehraje roli, poněvadž lidi si stěžují, že dostali, ne horší produkt, ale jiný než byl prezentován. -
-
Se neptám jestli můžu, ale jestli mám, čili zda-li to má smysl?
Prostě podle tohoto uvažování (a vracím se k původnímu příspěvku), pokud oni dodaj hráčovi jen a pouze to co zákazník mohl vidět na prezentačních materiálech (nebude tam vůbec nic dalšího, celá hra nebude dávat vůbec smysl ....), tak to bude v naprostém pořádku a zákazník nebude moc říct ani prd, přestože ta hra bude ve finále jako celek daleko horší. -
"Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu?"
EYE nemůžu posoudit, ale znamená to, že můžeš. Morálně a snad i legálně (nejsem právník). Kde není žalobce, není soudce, v tomhle případě. U EYE není, u ACM je, prosté. -
Heleď jako upřímě fakt nastudovaný to nemám :) ....pokud to má na krabičce napsaný, že to má multiplayer a ve skutečnosti tam není nebo něco podobného, tak budiž ... kecaj ať za to zaplatěj. Každopádně v tom článku se mluví o prezentacích z výstav (celou žalobu sem samozřejmě neviděl, asi tam toho bude víc a budou tam i nějaké velmi konkrétní příklady). Nicméně pro srovnání: Na stránkách hry E.Y.E Divine Cybermancy je oficiální trailer...je sice starý, ale je na stránkách hry a prezentuje se jako oficiální, což jednoduše znamená, že se ten produkt tímto trailerem prezentuje i dnes, rok nebo dva po vydání. V tom traileru jsou patrné nějaké rozdíly od toho jak ta ha vypadá aktuálně. Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu? A takových příkladů bude podle mého prostě mraky. Nebo si představ, že v té hře něco změníš s nejnovějším patchem. Zas by mohl každej přijít a říct... "No jo ale vám ta zbraň v té reklamě dávala daleko větší damage." ...jasně jsem si vědom, že takovejhle příklad, už je trochu overkill, ale jak ve finále určíš tu hranici?
-
počkej, počkej, počkej
Jaký prvně? ACM se do poslední chvíle presentovalo lživým materiálem. Je samosebou celkem jedno, co tvůrci ukazovali před lety. Důležité je, čím se presentují v rozumném čase před zahájením prodeje (hry bejvaj hotový dva tři měsíce před vydáním i dýl) a v jeho průběhu.
Viděl jsi, čím se dodnes presentují A:CM? Čím se dodnes presentuje WarZ? Čím se dodnes presentuje Towns? Všechny tyhle hry maj lživý a překrucující popisy produktů. Viděl jsi srovnání propagovaného a skutečného? Ukazujou se tam jasný kvality produktu (byť třeba nepodstatný), který ale v prodávaným nejsou přítomný, tak proč tu mluvíš o nedefinovatelnosti?
-
-
-
Umm, ony jsou vsechny boty stejne? Vubec se nelisi treba velikosti? A jen tak pro zajimavost, kolik reklam na boty bezi u nas v televizi?
-
A proč by ne? Já si boty kupuju obvykle na základě obrázku v nějakym e-shopu. A když mi neseděj nebo se mi nelíběj, tak mám právo je do 14 dnů vrátit...
-
No až si hru budem môcť obuť alebo obliecť, aby som zistil , či ma niekde netlačí tak sa môžeme ďalej baviť. Ale keď niekto zavedie systém , kde sa nakupuje iba na základe reklamy
, tak by mal znášať dôsledky, ak to nie je v poriadku. -
-
Zaprvé tě na ten systém nikdo nenutí přistupovat. Zadruhé podepisuješ EULU, kde je napsáno, že si kupuješ produkt takový jaký je. Pokud se ti tenhle přístup nelíbí tak to nekupuj a ušetři si čas žalobami. Když to nebudeš kupovat, oni tu EULU budou muset změnit sami, a třeba se jednoho dne dočkáš toho, že v ní budou zahrnuta i nějaká tvoje práva.
-
-
Ne, ale film v kině si často vybírám podle traileru. Je to jako když jdeš na premiéru. Všichni mají spoustu slibů a ukázek jak to bude super. Jako kdyby mi včera pustili místo Iron Mana 3 chlápka v barevný krabici jak si svítí v pokoji baterkou. Ten samej případ
-
-
Čili když v traileru bude scéna, která se pak neobjeví ve filmu nebo celý trailer bude slibovat spoustu akce a v kině se ukoušeš nudou, tak zažaluješ nahrávací studio?
-
-
Ucho: Tohle se celkem běžné stává, zvlášť poslední dobou, kdy se stříhá jako o život (Nespoutaný Django byl do kin pokrácen skoro o 45minut), ale pokud se to neprojeví na funkčnosti výsledku (jako třeba u Promethea, kde fanoušci taky křičí vzteky) není to problém. Problém Aliens je že otočili vývojový postup demo-finální hra.
-
Takový případ se i stal, trailer na Spider-mana lákal scénou chycení helikoptéry mezi dvojčaty do pavučiny, po atentátu 11.9.2001 musel být stažen. Ale pokud budu lákán na 3D film natočený Imax kamerou a Robertem Downey Jr. v hlavní roli a budu koukat na film na super 8mm s údržbářem v roli údržbáře, stala se někde chyba *3*
-
On je v případě Colonial Marines tak trochu problém, že i samotný demo vypadalo úplně jinak, než výsledná hra. Možná, kdyby ses podíval na link v článku, tak by se tu nemuselo řešit tohle zbytečný vlákno...
-
pokud se v traileru na film objeví scéna, která ve filmu není, v pořádku to není a rovněž by se to mělo nějak řešit...
-
-
-
-
-
-
sw odvetie je jedine odvetie, kde zakaznikovi nie su fakticky garantove ziadne prava a vydavatel moze predavat, klamat a teoreticky si robiz s hrou co len chce...Kupis v hru obchode, si jej vlastnikom a nadovazok sa este musis zaviazat k niecomu, kde sa vzdaas vsetkeho, aby si ho mohol pouzivat..
To je ako keby som si kupil auto u predajcu a na benzinke pri prvom natankovani mi dali podpisat, ze bud budem moct jazdit na aute a vzdavam sa zaruky, vsetkeho, mozu mi auto kedykovlek zobrat bez udania dovodu aj ked som ho zaplatil alebo ho mozem vratit..absolutna anarchia, len do nich hajzlikov. -
-
Mylis se, nekupujes hru, ale lácenci, nestavas se vlastnikem hry, ale licence. A od tohoto tveho omylu se pak odviji dalsi. Zkus se na to divat spis jako na pronajem bytu s tim, ze platba najemneho je zpravidla jednorazova. Neni to nic noveho.
-
-
a to ti prijde v poradku? me to prijde jako spatny zakon, ktery je potreba zmenit, rozhodne zajistit kupujicim vetsi prava
-
-
Jiste, je to uplne normalni. Schvalne zkus navrhnout jiny prakticky pouzitelny zpusob prodeje software.
-
-
-
a blbosti s licenciami si nechajte pre seba, ked si kupujem auto, tiez sa nestavam absolutnym vlastnikom vsetkych techologii ci znacky, ktore sa tym autom su, su patentovane ci inak chranenie, a nemozem v ich mene vyrabat dalsie, je to uplne rovnaky princip ako hier. Pri kazdom tovare fakticky kupujem kopiu niecoho, co najprv museli oni za svoje prachy vyvinut, pokial sa nejedna o nejake umelecke diela ci nieco, co sa vyraba rucne...takze asi tak..
-
-
Jenže to je ten problém, ty licence jsou docela důležité. Nevím teda jak je to u aut, ale zrovna u her dnes člověk prakticky vždy kupuje jen povolení hru používat. Dnes člověk vlastní tak leda krabičku a disk jako hmotu, samotný kód a data si člověk nekupuje. Právě díky tomuto to dává do rukou vydavatelů hodně silnou zbraň, ono když si člověk přečte licenční ujednání (takové to dlouhé co každý hned odklepne) tak se tam dozví zajímavé věci. Neříkám, že je to správné a morální, ale právně je to v pořádku. V případě Colonial Marines však nejde ani tak o licenční ujednání jako o lživou reklamu.
-
-
-
koukám že se tady najde dost lidí , kteří se zastávají vyvojářů, no já to vidím takhle , jestli jim to projde , tak příští BF4 může bejt na konec Puzzle v prohlížeči aby to bylo řádně optimalizované ?????? objednáte si novou octavii s metalizou jaká je v reklamě a přijede vám bílá bez litých kol a oni vám řeknou vždyt je to v pohodě je to nová octavia , už chápete o co jde , jen GEARBOX a SEGA byli první který to vyzkoušeli , a jestli jim to projde tak už to budou dělat všichni
-
-
Muze, proc by nemohlo. Vyvojari mohou dalsi dil udelat jak se jim zlibi. Ty si to prece nemusis kupovat, kdyz se ti jejich dilo nebude libit.
-
-
a jak poznas ze se ti nebude libit, kdyz ti neco ukazou v prezentaci 3D strilecky a vysledna hra pak bude vypadat jako tetris na mobilu?
-
-
Ja si prectu nekolik recenzi, podivam se na gameplay videa, zahraju si demo nebo trial verzi (na ps3 jsou docela bezne) a pak se rozhoduji. Stejne jako pri koupi jineho zbozi. Nejsem blazen, abych se rozhodoval na zaklade traileru nebo ukazek vyvojove verze.
-
-
Aha, a kdyz to gameplay video a demo budou vypadat uplne jinak nez to, co si pak koupis, tak udelas co? Vlastne nic, protoze je to prece tvoje chyba, ze?
-
-
Neni duvod aby gameplay video z finalni podoby hry bylo jine. Demo vznika z vyvojove verze hry, tam se s tím musi pocitat. A porad tu jsou jeste recenze, ktere te na tyhle kiksy upozorni. Nemuzes se orientovat podle jedne informace, je potreba si udelat nazor na zaklade ruznych informaci z ruznych zdroju. Vitej v realnem zivote.
-
-
-
-
-
-
Po precteni nadpisu jsem si myslel, ze 20th Century Fox zaluje Gearbox za pospineni znacky "Alien" *13*
-
... skoda mohlo to vypadat uplne jinak
-
Volný překlad citace Bena Thomassena z článku, na který odkazuje link na Polygon:
"Pdle našeho názoru je videoherní průmysl stejný jako jako jakýkoliv jiný průmysl, ve kterém dochází ke kontaktu se spotřebitelem. Pokud společnosti jako například Sega a Gearbox něco slíbí zákazníkům, ale ve výsledku dodají něco jiného, tak by měly za takové jednání nést zodpovědnost."
Pokud by toto opravdu fungovalo, tak by se v podstatě AAA produkce dnešního formátu (postavená z velké části na pre-order a PR polopravdách) surově nevyplatila. -
-
Zajímalo by mě z čeho tvoje expertní analýza vychází a proč si myslíš, že je podvádění zákazníka připustitelnou praktikou?
-
-
Výše uvedený příspěvek obsahuje překlad výroku člověka, který pracuje pro firmu Edelson LLC. Na jeho slova reaguje můj laický komentář v dalším odstavci. Expertní analýza se nekoná ^_^.
Ad "podvádění zákazníka je připustitelnou praktikou" - to můj komentář neřeší.
Nicméně pokud jsi se ptal na základě čeho si myslím, že se tak děje (že v AAA sféře probíhá klamání zákazníka), odpovím třeba tímto příkladem:
Mafia 2, vybrané přebaly standardní edice. Na přebalech nikde není zmínka o ilustrativním charakteru přebalů. Na jejich zadních stranách se vyskytují screenshot(y) z vystřiženého obsahu, který byl k vidění v oficiálně vydaných trailerech a na videoherních konferencích. Zákazníkovi je tedy úmyslně nabídnuto něco, co ve finálním produktu není.
SIM CITY. Dle oficiálních vyjádření má hra nabídnout dokonalou simulaci na úrovni jednotlivých entit. Hra navíc oficiálně vyžaduje stálé připojení k internetu, protože na serverech EA údajně probíhá část výpočtů simulace.
Početná pozorování ale odhalují, že skutečnosti nejsou splněny není ani v jednom případě. Entity jsou duplikovány, existují takzavné "ghost entity" a hra zkresluje informace o populaci. Hra je také schopná běžet po relativně dlouhou dobu bez připojení (a všechny simulace dál probíhají), tudíž servery nejsou nutné pro výpočty simulací.
-
-
Malo by to tak fungovať.
-
ale jo, vyplatila. většina vydavatelů si na to dává pozor už teď. produkt jde vychválit a popsat zajímavě i bez toho, aniž bys lhal...
-
-
Pevně doufám že tohle dopadne pro Gearbox, protože pokud ne, už nikdy neuvidíme žádná gameplay videa...
-
-
no a nebo by mohli ukazovat videa co jsou opravdu ze hry? :)
-
-
To nikdy nikdo neví, jestli to tam zůstane... Podobná rozhodnutí padají i ke konci projektů, takhle se nikdo neodváží něco ukázat, protože nikdy člověk neví jestli se to opravdu dostane do finálního produktu přesně v tom, co ukazuju. I scénáře se přepisují až do konce hry, cutscény můžou být jiné. Díky podobné věci může dojít k téměř zakázání ukazování čehokoli ze hry. To není o lhaní, jak si lidé myslí...
-
-
tak tam daji napis "ALPHA VERSION - FINAL VERSION MAY DIFFER" a je to vyresene
-
-
Průšvih? No, jen ti za to nezaplatí... Na což má každý zákazník právo... Že si někdo předobjedná hru, to je něco jiného. Předobjednávkou samozřejmě z mého ohledu každý riskuje, protože nikdy nevíš co bude výsledný produkt a ve smlouvě mezi zákazníkem a prodávajícím v případě her je napsáno, že prodávající negarantuje kvalitu hry.
-
-
shaker: presne tak, predobjednavka je kupovani zajice v pytli pro blazny, pokud jim zalezi na tom, jake vlastnosti bude mit vysledny produkt. Je to risk a kazdy si musi zvazit, zda mu za to stoji.
-
Já si myslím že ty sliby by měli být voleny s opatrností vůči zákazníkovi. Ale ano, nemyslím si že by zákazník měl počítat s tím že dostane přesně to co je ukázáno v gameplay videích, protože se to může z různých důvodů změnit.
-
Takze podle tvoji logiky, kdyz si neco predobjednam s tim, ze je oficialne slibeny, ze to bude pecka a nakonec je to propadak, tak si zaslouzim bejt oje*anej? Promin, ale to jako fakt?
-
-
Procházel jsem ta videa co jsou na internetu teď a nápisy "WIP", alpha version a podobně tam byla. Jestli jim uniklo jedno kde ne, OK, hloupost že unikla.
Jinak já si kálet na hlavu, jak píšeš, nenechávám, sám vývojář jsem a nerad bych se dočkal doby kdy to bude stejně jako v USA s prodejem zásuvek, kde je napsáno "nestrkejte tam prsty, zabije vás to". Takhle každý teaser bude obsahovat 30s varování o kontentu. -
-
Shaker: obecne mas pravdu, ale v tomto pripade je otazka, zda nekdo neco takoveho inzeroval. Videa z vyvojove verze hry tak rozhodne brat nelze.
-
Kdyz nekdo inzeruje neco s tim, ze to tak proste bude vypadat a ve vysledku to tak nevypada, tak je mi u spodni casti zad, jestli to museli zkrouhnout kuli optimalizaci nebo kuli tomu, ze Randy ma velkou hubu... Proste je to lziva reklama. Skoda, ze se to jako prvniho dotklo gearboxu, ale aspon si pro priste vsichni ostatni rozmysli.
Jestli si opravdu vyvojar, tak sam urcite chapes, ze kdyz mas ho*no a inzerujes boruvkovej kolac a nakonec to ho*no s nalepkou boruvkovej kolac prodavas, tak si zaslouzis pres drzku a pokud pracujes pro seriozni firmu, tak te zakaznik donuti, aby si ten boruvkovej kolac nakonec fakt dodal nebo si to odskakal...
-
-
Vzdyt presne tohle se dela. A nakolik by mela byt trestna absence takoveho napisu, kdyz je zrejme, ze jde o ukazku z vyvojove nikoli finalni verze?
-
-
Mike: ty kdyz zakaznikum ukazujes svuj vytvor v hrube rozpracovanem stavu, tak je totozny s finalnim stavem? To je jaksi nemozne a neverim tomu. A ber i v uvahu, ze vyvoj herniho software je vyrazne slozitejsi - tva prace je jeho mala podmnozina.
-
Co se tebe tyka, tak tu neustale branis firmy proti lidem... Ano, hlavne zaloby na mekac, pripadne ty zasuvky, co tu padly jsou krasnej pripad toho, ze nekteri lide jsou deb*love a mel je sezrat medved v dusledku natural selection, ale uvedom si, ze existuje velky procento lidi, ktery jsou proste nasrany, ze nedostali, co jim bylo slibeno a nebylo to poprve a v tomhle pripade je hlavni vinik Gearbox.
-
kdyz ja ve svem oboru (graficky design) neco vytvorim, ukazu to zakaznikum a finalni verze pak vypada nejen ze uplne jinak, ale jeste o 3 rady hur nez to co jsem jim predvedl, mam zadelano na prusvih
-
Nenechaji, ja jsem to jednoduse nekoupil. Ale nekteri hraci jsou blbi, koupi nesmysl a pak hledaji vymluvy a snazi se svou chybu hodit na nekoho jineho. Ja bych ti docela pral, aby na tebe nekdo podal zalobu, ze tvuj vytvor neni totozny s vyvojovou verzi tveho vytvoru, ktery jsi predstavil verejnosti. A nemuselo by jit nutne o hru. Myslim ze bys na to koukal hned jinak. Je ovsem otazka, zda jsi uz nekdy vubec neco slozitejsiho vytvoril.
-
v ukazkach co jsem videl to nebylo, pokud je to inzerovane jako finalni verze, je to problem, ale koukam ze nekteri hraci si holt radi nechaji kalet na hlavu, kazdemu dle chuti no
-
-
Problém je že zrovna tohle u gearboxu v těch videích bylo. Tím pádem pokud tenhle případ dojde k rozhodnutí "vinen", už to nikdy nikomu nepomůže.
-
-
Rád bych dal na pravou míru to "hájení gearboxu". Nehájím je, to co udělali by se stávat nemělo. Ale stát se to MŮŽE. Pokud je někde napsáno že se jedná o pre-alpha verzi, je to něco na čem se bude dělat. Může se ale stát, že z nějakých důvodů je to odstřeženo (může to být i pro dobro hráče a hratelnosti samotné). Gearbox by rozhodně měl být fér a postavit se k tomu čelem, říct že se nepovedlo a veřejně se omluvit. Ale tuším že se bojí přesně podobných právních důsledků případné omluvy...
-
-
-
-
-