Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wasteland 2 nebude jako Fallout 1 nebo 2, přesto se na něj moc těším. Izometické hry mi obecně chybí jako sůl. A kdyby to náhodou nevyšlo, je tady pořád Sui Generis nebo nové Divinity.
    • Ja sa tesim na Underrail, Fallout liznuty System Shockom. Akurat kopec ludi neprekusne grafiku co je samozrejme ich problem *15*
      • Underrail vypadá slibně.Alfa je k mání už docela dlouho.
    • fallanga
      Původní Fallouty mají specifickou atmosféru, kterou nemá Wasteland šanci ani napodobit, ale i tak si od toho slibuji "pokračování" Falloutu. Už teď je to Falloutu mnohem blíže než ty "hry" od Bethesdy.
      • Strašná škoda, jak dopadl Van Buren. *13*
        • fallanga
          Van Buren jsem nehrál. Připadá mi to jako Fallout Tactics a ten byl celkem špatný.
          • Kacííííííř, upalte hóóóóóó!
        • Van Buren měl tu premisu, že by všechny NPC ovlivňovaly svět a jeho příběh, ne jen hlavní hrdina. Na to bych byl velmi zvědavý.
          • To jsem ani nevěděl, jen jsem viděl obrázky a četl, že řada motivů Van Burenu byla "recyklována" v New Vegas.

Dovedu si představit svým způsobem částečně "tekutý" svět, samozřejmě by to znamenalo nutnost nějakého pokročilého skriptingu a nebo tvorby mnohem většího množství obsahu (reakce postav a questů na vývoj). Je otázka, nakolik by to fungovalo. *8*
            • To je právě ten kámen, úrazu. Na druhou stranu, Black Isle bylo studio, které mělo ne programátory, ale hlavně osobnosti. Od grafiky, přes scénář až po soundtrack. Mimochodem, autor této myšlenky je J.E. Sawyer.
      • Paulcz
        To je docela škoda vzhledem k tomu kdo tu hru dělá. Raději bych viděl něco ve stylu, který ukazovali na začátku (pokud se nepletu) - http://www.stasisgame.com/wasteland-ideas/. Zvolený cartoon styl moc k pokoukání není.
        • Píše se tam, že to je fanouškovská tvorba. Ale vypadá parádně, to ano. Myslím, že mimochodem ukazuje na jednu z věcí, která Wasteland2 chybí - atmosferičtější nasvícení.

Svícení je alfa a omega divadla i filmu, ve hrách je bohužel doposud často poněkud podceňováno.
        • To vypadá taky krásně. Cartoon styl mi nevadí, mám rád animované filmy a seriály, i ty, které nemají technologie úplně na výši.
      • Co se týče novějších Falloutů, mám rád New Vegas, v mých očích je Fallout jednička a dvojka, popř. módy nebo Resurrection. Trojka byla v mých očích zklámání. TES mám taky rád, ale tady to byl maximálně začátek a černobílá mise. Jinak to bylo o velmi vzláštní. Jedno město (ne moc velké, žádné easter eggy, žádný černý humor, žádný větší počet itemů, málo vedlejších questů, málo zapamatovatelné charaktery atd. Věděl jsem, že Fallout 3 nebude jako první dva díly, ale mimálně pár věcí se vylepšit mohlo. Nemám proč být skeptický vůči Wastelandu 2. Shadowrun se také vydařil.
        • fallanga
          Spousta lidí říká, že NW je právoplatný nástupce původních dílů. Já jim to neberu, ale osobně se mi to vůbec nelíbilo. Bylo to jen o kapku lepší než F3. Na původní díly nic nemá. Nepočítám F1.5, který je pouze mod (i když velmi dobrý mod).
  • fallanga
    Vypadá to složitě a celkem těžce. O to více se na to těším.
  • Yo! Uz aby to bolo vonku!!! Cokolvek, co ma k Falloutu SAKRA blizko, zasadne ocakavam ako krestanki fanatici druhy prichod Krista *1*.
    • Takže čekáš že s Wasteland 2 nastane konec světa? To si ale moc nezapaříš *3*
      • Tobě docela dělá problém chápat věci, že?
        • Ne nedělá, jenom ty neznáš Bibli, konkrétně Zjevení Janovo, pro jednoduché lidi: příchod Krista = Armageddon
        • Mě přijde, že právě nedělá.
  • na prekladiku nerobia nejake dobre duse ? kludne by som podporil...
  • Hej poviem to tak, vyzera to slubne, grafika velmi slusna, postavy cuduj sa svete vobec niesu nudne, missie dlhe v style fallout ale daleko tazsie, strasne nutny preklad dokonca i clovek co rozumie anglicky si radsej precita texty prelozene je ich hromada.... podla mna to ale stroskota na pribehu
    • Hm, já s tou anglinou problém tedy neměl, dokonce i bez titulků - a to nejsem kdovíjakej anglinář. *8*

Dobrá, připojím i své dojmy z bety - dohráno po Highpool / trosky AG Centra. Souboje jsou imo velmi zábavné, trpí ale několika neduhy - zejména nemožností nastavit si formaci / změnit pořadí postav ve skupině. Takže se běžně stává, že souboj zahajuje NPC Angela, postava na vysoké úrovni s vysokou iniciativou, která ale nemůže skoro nic dělat, protože jí ostatní překážejí.
      Každopádně obtížnost se nepřibližuje klasice, kterou jsem měl velmi rád - Incubation. Přesto jsou souboje téměř tak zábavné.
      A co je problém? Tady hra v podstatě končí. Končí? Souboje jsou totiž její prakticky jedinou náplní. (Snad se to dál ve hře změní.) Proto mne zarážejí srovnání s Falloutem - tady je všechno jen "jdi tam, všechno vystřílej, jdi dál, zase všechno vystřílej". Myslím, že hra se má k Falloutu podobně, jako Icewind Dale k Baldurům.
      Druhá výtka je potom praktická nemožnost specializovat postavy. Ony nejsou specializované? Jsou, samozřejmě. Bohužel specializace spočívá prakticky v tom, že každá umí bojovat jiným druhem zbraní a dělat jiné věci. Přesto - celá skupina bude tak jako tak umět dělat všechny věci. Kdyby hra umožňovala třeba stealth nebo nějaký řekněme infiltrační postup, mohlo by to fungovat. Pokud se ale jen bojuje a pohybuje ve skupině - a mezi bojem a bojem dojdete ke krabici, postava A zneškodní alarm, postava B odemkne zámek, je to prakticky jen otravná nutnost klikat na postavu A a postavu B. Váš průchod hrou ale schopnosti jednotlivých postav prakticky neovlivní - ale jak jsem psal výš, hrál jsem jen úplný začátek hry.
      hra mne v podstatě bavila. Mám z ní ale podobný pocit, jako mnozí jiní - je to fajn budgetovka. Jen fajn budgetovka? Je vidět, že na hře bylo pracováno s láskou, příběh vypadá poměrně zajímavě, postavy jsou pěkně napsané - ale herní mechanismy a questy, což je samozřejmě to nejdůležitější, jsou bohužel na úrovni budhetovky. Přitom jsem měl celou dobu pocit, že tohle přece nemůže být všechno, že mi něco uniká, že stačí velmi málo a Wasteland by měla potenciál stát se klasikou.
      • To nezní moc příznivě. Přiznám se, že začínám být čím dál víc skeptický k tomu co přichází přes kickstarter. Tušil jsme, že bude obrovký problém v základních rpg mechanizmech(nejen u této hry), což je vlastně důvod proč se dřív rpg hry hráli, stačí se podívat na Albion, Fallouty, Baldurs gate, ten základ vypadá strašně jednoduše, jenže zdání klame.Všechny uvedený hry jsem si nedávno asi po 8 letech zahrál a byl jsem nadšenej jak to na mě pořád funguje. Euforie se nedostavila jenom proto, že je mám asi 3x v minulosti odehraný.Nevím jak to tenkrát vytvořili, jestli byl jeden človek geniální a vymyslel ten základ nebo to zkoušeli tak dlouho až to opravdu fungovalo. Osobně si myslim, že to správně bude B. Dneska prostě uplácaj základní RPG koncept, zavedou kolový souboje, na to nabalí věci okolo a říkají tomu návrat starých hardcore rpg. Jako kdyby nepostřehli, že to nestačí. Podle mě, ale neví jak na to. Trosku mě to udivuje, ale čuju obrovskou blamáž. *1* *1* *1*
  • Diky Fargo, veril jsem Vam
  • Předpokládám, že grafiku ještě do vydání trochu poladí (hlavně nasvícení scény), ale ty animace jsou fakt otřesné, což je škoda.

Hratelnost nehodnotím, protože jsem to nehrál, ale herní mechaniky vypadají z videa poctivě. To je fajn.
  • Keyz
    To jsem zvědav. Beta byla naprosto zoufalá i oproti jiným beta verzím. Co jsem viděl nějaké novější video tak to vypadalo hratelně lépe ale graficky stále hnusně a dnešní dobu velice zastarale.
  • No gameplayem a možnostmi mě ta hra velmi láká, vypadá propracovaně a na vyšší obtížnosti určitě přinese požadovanou výzvu. Jediné čeho se trochu děsím je grafické zpracování. Jasně, že jde hlavně o gameplay a náplň hry, ovšem vydat dneska hru s grafikou někde z roku 2004 dokáže hře ubrat na celkovem feelingu :) Každopádně nechám se překvapit a těším se.
    • Asharak
      Nepochopím lidi, kteří můžou hrát jen nové hry a staré už si nikdy nepustí. Za mě nová hra ve starém kabátu je fajn, ale fakt, že jít o nový titul, tak je to pohodlnější než u pokračování, které by nejspíš mělo být podle nepsaného standardu graficky nadupanější než předchozí.
  • Keyz
    Btw jak to bude s kecáním? Bud automaticky kecat ten kdo má nejlepší charisma anebo ten kdo bude označen?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit