Přejít na výpis diskuzí
Gigerův svět: Tady je Biomechanoidovo
17.5.2014 | Redakce Games.cz
56 příspěvků
-
Génius, ktorý inšpiroval obrovský počet vývojárov/dizajnérov, grafikov, aj vďaka nemu mnohé hry vyzerajú tak ako vyzerajú. Zatial sa síce nikomu nepodarilo plnohodnotne preniesť jeho umenie do formátu počítačovej hry ale i tak aspoň hry s tematikou Aliena patria k mojím najoblúbenejším akčným hrám.
Díky Gigare, aj za tie nočné mory ktoré som ako decko mal z tvojej 1979ky. R.I.P. -
-
Zrovna v oblasti her si nemyslím, že by byl jeho vliv nějaký velký. Když pomineme Alien hry, tak snad jen Dark Seed, ale tam šlo spíš o hru naroubovanou na Gigerovy obrazy. Nebo jsou i další? Nic mě nenapadá.
-
-
Co DOOM? Podívej se na ty nestvůry, textury, celou estetiku např. včetně zbraní. Celý Giger!
-
Například Zergové ve Starcraftu jsou velmi silně inspirovaní vetřelcem a Gigerovou tvorbou obecně:) A spousta dalších her tvoří emzáky a mutanty podobným způsobem, někdy je ten vliv patrný více, někdy méně. Nejde ani tak o to, že by on sám do tvorby her tolik zasahoval, jako jeho výtvarný styl ovlivnil mnoho dalších výtvarníků, včetně těch herních.
-
-
Přesně tak. Ten vliv je neskutečný a minimálně co se týče třeba sci-fi/fantasy/hororu, tak ho vidím skoro všude.
-
-
prosím napíš meno umelca ktorý mal na hry väčší dopad ako Giger. Na tému aliena vzniklo určite viac ako 20 hier, každých pár rokov vyjde nová hra hra s alienov tematikou, nedávno tu bol avp, colonial marines, teraz príde Alien: Isolation. Napokon i Doom bol priamo ovplyvnený tvorbou Gigera.
A nie je to len o hrách samotných ale o ľuďoch ktorých Giger inšpiroval a ktorí za tými hrami stoja. -
-
Já se jenom ptám. Vynech ty Alieny a kolik jich je tak ovlivněných. A kolik z těch, co tě napadnou, je ovlivněno Gigerem a kolik spíš filmovou atmosférou Vetřelců, tzn. nesouvisejí přímo s jeho tvorbou. Žě někdo trochu okopčí jedno jeho monstrum, to bych moc nebral (tj. hry třeba Abuse nebo Alien Breed). A ten Doom? O tom se dá také pochybovat.
-
-
pochybuj si o čom chceš, keď ani nevieš, že pri tvorbe Dooma čerpali inšpirácie z gigerovho Necronomiconu, čo je vidieť na mnohých textúrach tak nejak nemám chuť s tebou ďalej diskutovať.
-
-
*na jiné hry než na vetřelčí motivy*
-
Hele, asi si nerozumíme... Mimochodem, od začátku jsem psal, že se dotazuju na jiné než na vetřelčí motivy.
-
evidentne musíš, keďže si to nevedel. Inak by si nenapísal že pochybuješ že bol Doom Gigerom ovplyvnený *7* A mimochodom napísať, že atmosféra v Aliens nesúvisý s Gigerovou tvorbou je už dosť silná káva i na mňa ...
-
Na to, abych si v některých texturách Dooma všimnul podobnosti s Gigerem nemusím studovat nějaké podrobnosti z vývoje. Ale že by se ta hra bez nich neobešla? Nechceš diskutovat, tak nechceš. Já se jenom ptal ze zvědavosti, v reakci na tvrzení, že "aj vďaka nemu mnohé hry vyzerajú tak ako vyzerajú". Nezpochybňuji, že Giger ovlivnil spousty umělců. Ale podle mě je minimum her u kterých bych si mohl říct "jsem fanoušek Gigera, tohle si musím zahrát", tedy že tam je něco víc, než třeba jedna příšerka nebo pár textur. Samozřejmě nemyslím hry na motivy vetřelce (což jsem psal hned v první reakci).
-
-
-
-
-
-
Tu jeho famozni bestii, ktera je ztelesnenim hruzy tezko nekdo nekdy prekona. Diky za to, ze jste byl pane Giger.
-
Cest jeho pamatce. Velky to umelec.
-
RIP Giger
-
Kyberpunk v té nejvykristalizovnanější podobě. Dal nám největší ikonu filmového plátna a i po třiceti letech je první vetřelec pořád nepřekonán.
Díky pane Gigere -
-
Sice Gigera fakt uznávám, ale cyberpunk to opravdu není, spíš biopunk(doporučuju přečíst fairyland od Paula McAulyho)
-
-
Biopunk tak to jsem ještě neslyšel, ale člověk se zřejmě pořád učí *3*
-
-
na netu se učím nové věci každý den *4* tu knížku fakt doporučuju, ale Gigera nelze přesně zařadit, mimo jiné protože biopunk vznikl později než jeho díla, ale tenhle subžánr je ze všech druhů sci-fi asi nejblíž k popsání jeho tvorby
-
-
-
-
škoda ho