Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hnisavec
    Spojením dvoch géniov svojej doby vznikol snáď najzásadnejší míľník hororu a sci-fi Votrelec...Scott to potom doviedol ešte k väčšej dokonalosti v Blade Runnerovi....
  • God-of-War
    Pecka článek.
    Je ho škoda no *13* ...
  • Opravdový TALENT. Žádné Béčko
  • Obrovský respekt před jeho osobou a tvorbou. R.I.P. Rudi. Už jsem si dal pietního Vetřelce...
  • tonnymontana
    tak vetsinou s texty na games nesouhlasim ale presne tenhle styl clanku ci chcete li rozhovoro/popisu stoji zato obcas kliknout na games.cz :) krutej clanek ktery jsem necedtl poprve ale citil jsem se tak.

H.G byl pro me pan mistr a hodne moji prace je inspirovany jím, coz ovsem neberu jako vadu ale spise poctu..jednim slovem zacal novou eru a to co je ted se da pojmenovat jako evoluce at si kazdej rika cochce
    • C-BEAM
      nie som si istý či v biomech surrealizme vôbec nastala od Gigera nejaká evolúcia. Je mnoho umelcov ktorí sa snažia nadviazať (mne osobne sa hodne páči tvorba od istého KD Mathesona alebo samozrejme Alexa Kozhanova a jemu podobných), veľa umelcov má lepšiu techniku ale nikdo zatial lepší vzorec nevymyslel. Na to sa bude musieť narodiť ďalší génius s "chorou" myslou a neviem či sa toho vôbec dožijeme.
      • ten druhej je mazec
  • proč mam smazanej prispevek? to jako nemuzu napsat že to byl blazen? vzdyt je to pravda. byl nemocnej. co je na tom nevhodne? *8*
    • byl ujetej ,ale pravě diky ujetejm lidem je ten svět zase o něco bohatší
    • Tak on každej umělec je trochu "jinej", protože normální člověk takové umění nedá nikdy dohromady.

Historie obecně platí za to, že každý génius měl své "mouchy" - veřejnost je špatně chápala a plně docenila často až po jejich smrti (Einstein, Hitler, Göring, apod...)
      • Kdy ocenila společnost Hitlera a Göring. Ty budeš asi taky celkem jinej...
        • Jack1947
          Ale jo Hitleruv nedoceneny umelecky talent v malovani preci ano, kdyz jeho obrazy post mortem se prodavaji a drazi za vysoke castky. Goering to nevim, Vrchni velitel Luftwaffe a ministrs letectvi no mozna za jeho neskonale brilantni ciny nebo nevim tezko rict. *7*
    • teď dostaneš ještě ban za kecy *1*
      • Jack1947
        One troll down... hundreds still remain... *3*
  • RIP Giger
  • jonatan.hanzlik
    Supr článek!
  • Už jsem se bál, že tu bude chybět o mistrovi článek a nakonec se tu objeví takový parádní. Díky za něj. Jdu si pustit "Brain Salad Surgery".
  • Kyberpunk v té nejvykristalizovnanější podobě. Dal nám největší ikonu filmového plátna a i po třiceti letech je první vetřelec pořád nepřekonán.
    Díky pane Gigere
    • Sice Gigera fakt uznávám, ale cyberpunk to opravdu není, spíš biopunk(doporučuju přečíst fairyland od Paula McAulyho)
      • Biopunk tak to jsem ještě neslyšel, ale člověk se zřejmě pořád učí *3*
        • na netu se učím nové věci každý den *4* tu knížku fakt doporučuju, ale Gigera nelze přesně zařadit, mimo jiné protože biopunk vznikl později než jeho díla, ale tenhle subžánr je ze všech druhů sci-fi asi nejblíž k popsání jeho tvorby

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit