Přejít na výpis diskuzí
Gigerův svět: Tady je Biomechanoidovo
17.5.2014 | Redakce Games.cz
56 příspěvků
-
Spojením dvoch géniov svojej doby vznikol snáď najzásadnejší míľník hororu a sci-fi Votrelec...Scott to potom doviedol ešte k väčšej dokonalosti v Blade Runnerovi....
-
Pecka článek.
Je ho škoda no *13* ... -
Opravdový TALENT. Žádné Béčko
-
Obrovský respekt před jeho osobou a tvorbou. R.I.P. Rudi. Už jsem si dal pietního Vetřelce...
-
tak vetsinou s texty na games nesouhlasim ale presne tenhle styl clanku ci chcete li rozhovoro/popisu stoji zato obcas kliknout na games.cz :) krutej clanek ktery jsem necedtl poprve ale citil jsem se tak.
H.G byl pro me pan mistr a hodne moji prace je inspirovany jím, coz ovsem neberu jako vadu ale spise poctu..jednim slovem zacal novou eru a to co je ted se da pojmenovat jako evoluce at si kazdej rika cochce -
-
nie som si istý či v biomech surrealizme vôbec nastala od Gigera nejaká evolúcia. Je mnoho umelcov ktorí sa snažia nadviazať (mne osobne sa hodne páči tvorba od istého KD Mathesona alebo samozrejme Alexa Kozhanova a jemu podobných), veľa umelcov má lepšiu techniku ale nikdo zatial lepší vzorec nevymyslel. Na to sa bude musieť narodiť ďalší génius s "chorou" myslou a neviem či sa toho vôbec dožijeme.
-
-
ten druhej je mazec
-
-
-
proč mam smazanej prispevek? to jako nemuzu napsat že to byl blazen? vzdyt je to pravda. byl nemocnej. co je na tom nevhodne? *8*
-
-
byl ujetej ,ale pravě diky ujetejm lidem je ten svět zase o něco bohatší
-
Tak on každej umělec je trochu "jinej", protože normální člověk takové umění nedá nikdy dohromady.
Historie obecně platí za to, že každý génius měl své "mouchy" - veřejnost je špatně chápala a plně docenila často až po jejich smrti (Einstein, Hitler, Göring, apod...) -
-
Kdy ocenila společnost Hitlera a Göring. Ty budeš asi taky celkem jinej...
-
-
Ale jo Hitleruv nedoceneny umelecky talent v malovani preci ano, kdyz jeho obrazy post mortem se prodavaji a drazi za vysoke castky. Goering to nevim, Vrchni velitel Luftwaffe a ministrs letectvi no mozna za jeho neskonale brilantni ciny nebo nevim tezko rict. *7*
-
-
-
teď dostaneš ještě ban za kecy *1*
-
-
One troll down... hundreds still remain... *3*
-
-
-
RIP Giger
-
Supr článek!
-
Už jsem se bál, že tu bude chybět o mistrovi článek a nakonec se tu objeví takový parádní. Díky za něj. Jdu si pustit "Brain Salad Surgery".
-
Kyberpunk v té nejvykristalizovnanější podobě. Dal nám největší ikonu filmového plátna a i po třiceti letech je první vetřelec pořád nepřekonán.
Díky pane Gigere -
-
Sice Gigera fakt uznávám, ale cyberpunk to opravdu není, spíš biopunk(doporučuju přečíst fairyland od Paula McAulyho)
-
-
Biopunk tak to jsem ještě neslyšel, ale člověk se zřejmě pořád učí *3*
-
-
na netu se učím nové věci každý den *4* tu knížku fakt doporučuju, ale Gigera nelze přesně zařadit, mimo jiné protože biopunk vznikl později než jeho díla, ale tenhle subžánr je ze všech druhů sci-fi asi nejblíž k popsání jeho tvorby
-
-
-