Grafické karty skladem na obzoru? Nvidia chce omezit těžbu kryptoměn na RTX 3060
-
Jo, to je ale teoretický zisk se správnou kartou. Kolik ale lidí má ideální kartu?
Jelikož téměř nic není na trhu, tak jsem viděl lidi těžit s opravdu nevhodnými (nebo zastaralými) kartami se špatným poměrem výkon/energie. Pak ten zisk jde dost dolů.
-
www.hal3000.cz/product/list-categories
Tady mají něco k dispozici. U těch sestav mají sice vypnuté konfigurátory, byť tam tlačítka zůstaly, ale mají k dispozici nějaké varianty s 3070 a 3080. Všechno nad 40 tisíc.
-
Evidentně nevíte jak to funguje. RTX 3080 momentálně měsíčně vydělá těžkou eth po odečtení nákladů přes 6k korun...
-
Tvrdí marketing nVidie? No tak to je záchrana teda. Mineři si bios obratem upraví...
-
Ty, kryptoměny, které se skutečně používají jako jakási e-měna, nejsou strůjci současných problémů. Problém vznikl, když lidi začali do těch měn investovat prachy a obchodovat s nima.
-
U nás těžařina není moc výhodná. Sice vyděláš třeba 50k, ale pak na konci roku dojde vyrovnání za elektřinu a doplatíš 40k.
Spíš mě štve to, že čínští těžaři můžou vykoupit většinu světových zásob (včetně toho, co mohlo dojít třeba k nám). Ten globální trh bez jakéhokoliv řízení má své mouchy.
-
Stačí, aby vláda trestala těžaře jako trestá domácí tisk bankovek
-
Můžu se zeptat, kde si kupoval? Taky už přemýšlím nad hotovou sestavou, ale stejně jsou všechny vyprodaný
-
Nemam nic proti spekulacim ale mam vsechno proti fiktivni mene.
-
Hele ja jsem cekal uz 6 mesicu, ted mam vsechny komponenty doma, koukam na ne a nevim jestli to mam slozit nebo vratit ve 14 denni lhute..
Tezky rozhodnuti pro kazdyho no:(
Kazdopadne na tom tecu jen 15T oproti normalnim cenam, coz asi zkousnu. Nejvic co me stve je ze nemam nvidii, proste tem radeonum moc neverim...
-
Nic se nikam nerozšíří. Jestli to je na úrovni driverů, tak i případně nový driver pro 3070 a výš by nic nevyřešil, protože se pojede na starších. Ostatně tohle mineři prolomí poměrně rychle si myslím ....
-
Ja bazarovému prodeji nevěřím. Většina těch "nových" karet od scalperů jsou ve skutečnosti starší karty od těžařů.
-
Spekulace s komoditami byla vždy součástí lidské společnosti. Obdobně lítají nahoru a dolů třeba ceny akcií.
-
Moc se mi to nelíbí, že prodejci dávají grafiky přednostně do hotových sestav. Člověk si vždycky sám sestaví lepší sestavu (a levnější) sestavu než to, co mu vnutí prodejce.
Jestli tahle situace přetrvá, tak asi mi taky nezbude nic jiného než si nějakou (pochybnou) hotovku koupit...
-
já ho vyřešil dřív než přišla grafika no :D
-
Kdyz to slo naopak, tedy z "nehernich 1060" udelat herni (pri vyuziti pass through skrz CPU kvuli video vystupu) tak si nedelam iluze ze by omezeni na pocitani hashu vydrzelo nejak dlouho.
-
Jsem na tom stejně. To jsi mě teda nepotesil, asi udělám podobnou šílenost jako ty a koupím prostě to co je. Čekat rok fakt nechci.
-
V tom pripade Microsoft Flight Simulator 2020 s foto realistickou grafikou prave se urazil.
-
Paráda, tohle jsem si přál už dlouho. Akorát doufám, že to nVidia rozšíří i na sedmdesátkovou řadu.
Vedle toho instinktivně nemám rád lidi, kteří jsou líní vydělávat si na živobytí prací, takže když někdo těžařům ztrpčuje život, pociťuju drobné osobní potěšení. :)