Grafické karty skladem na obzoru? Nvidia chce omezit těžbu kryptoměn na RTX 3060
-
Já na sestavení PC po měsících čekání nakonec rezignoval a teď v únoru si koupil hotový s RTX3060 a světe div se, dodání trvalo jen týden. Takže já jsem teď spoko.
-
4K ? heheh no to moc lidí ani dneska nemá takže proč ne ;) no když dneska se koupí něco předraženého jen proto abych měl! dává to jasný signál že, prostě ta cena nevadí a kazí to vývoj a obchod.
-
Tak to potěš štěstí, já maximálně zvážím po přechodu na 3060 ( 12gb verze na 2K je super teda WQHD) ale nikam až tak nespěchám.
Jo někdo může říct že mít 7 let grafiku je blíznovství když mi ale vyhovovala jela dost dlouho na vysoké... tak co se dá dělat. Příště budeme chytřejší a nebrat to že jede jako samozřejmost aneb chybami se člověk učí. Učí se něčemu celý život 😉
-
Zvládne no bez RTX... to není úplně next gen hra ale smysl to dost dává.
-
Monitor taky busdu řešit teda až budu mít na čem zobrazit prvně :D
-
Hru nemám, takže názor vychází z mnoha videí na YT, které to shodně ukazují.
-
Já aktuálně hraju max warzone, protože nic jiného není k hraní. Ale se 4k monitorem už má docela 5600xt problém a proto doufám, že konečně nějakou dokážu ukořistit.
-
Vzhledem k monitoru, který používám, tak potřebuji lepší grafiku. Bohužel se nedostává a občas má moje 5600XT problémy. Proto čekám na nové.
-
Odkdy je cyberpunk na youtube benchmarkem grafiky?
-
Situace kolem konzolí, grafik a čipů obecně na mě má velmi blahodárný efekt.
1) musel jsem chtě nechtě odolat hypu a nic z toho nekoupit
2) uvědomil jsem si, že nemusím vše hrát ve 4K
3) potvrdil jsem si, že nepotřebuji kupovat hry hned po vydání - budou pak levnější a opravené a třeba i nakonec bude dostupný HW na 4K 60fps hraní
4) herní vývoj v náročnosti na grafiku opravdu nikam moc nepokročil a má 5 let stará GTX 1080 zvládne dle YT videí CP 2077 ve FullHD na Ultra detaily s průměrnými 40fps
Děkuji
-
To by bylo určitě dobré... ale jedno velké ale, zdali tomu tak bude njn při nejhorším by třeba přišlo k nákupu z zahraničí... hodně blbá situace no :-/ ale snad se to nějak vyřeší aspon +- do léta plus je že krom Cyberpunk není na co by tu kartu člověk víceméně využil.
Moc se mi nechce přeplácet zbytečně nějakou tu 3060 o 5 a více tisíc to už bych radši vzal 1660gtx kdybych měl nouzi a byla by skladem... Ted už mám velké ponaučení radši měnit kartu rychleji. Zdá se že, oproti jiným komponentám se stává ještě více nepostradatelnou😉
-
A pritom staci aby se ta imaginarni kravina kde staci aby nekdo napsal na twitter #Bitcoin a cena ty meny leti nahoru.
Ze to Nvidii posramocuje v ocich plebs to investory nezajima, akcie leti nahoru. Omezeni pocitani hashe u 3060 vyresi konkretne co? Tezari skupuji i notebooky. AMD ma stejny problem.
Za chvili HW komponenty a konzole se budou prodavat na obcanku.
-
Mám na CZC objednanou RTX 3080 ode dne launche, tj. 17.9. 😅
-
Koupil jsem minulý týden RX 6900 XT za 40T přímo z e-shopu.. poptávka vyhnala nabídku neskutečně, teď už je jedno jestli kupuješ od scalpera nebo z e-shopu... karty nebudu minimálně dalších 6 měsíců, ale spíš 12 měsíců.. takže jestli chcete stavět PC, tak kupujte teď, protože ceny půjdou ještě víc nahoru...
Navíc nedostatek GK není jen kvůli miningu, ale kvůli omezené výrobní kapacitě, Covidu a nedostupnosti materiálu pro nový typ RAM, alespoň co čtu všude možně.
-
nekúpia to mineri, kúpia to scalperi. Kartu za 8800 predajú na momentálnom trhu za 17000
-
Podle me to nema smysl, stejne to zmizne hned. Skoro dva mesice sleduju eshopy a krome par minut, kdy tam problikly karty za 50-65k sem nevidel nic. Pak clovek cumi jak maji nekteri desitky novych karet ...kde to asi berou :D