Přejít na výpis diskuzí
Grafické srovnání PC a X360 verze Alan Wake
16.2.2012 | Petr Poláček
155 příspěvků
-
Xkovou verzi mám sice dávno dohranou, ale přesto jsem včera jen tak z plezíru stáhnul a vyzkoušel pc verzi. Grafika je pěkná a znatelně lepší než na xku, ale na obranu musím dodat, že Xková verze měla grafickou stránku také velmi slušnou a nikdy jsem si při jejím hraní neřikal, kéž by to bylo hezčí. U PC verze mě také příjemně překvapilo ovládání, které se dá na klávesnici+myši v klidu použít, popřípadě přemapovat (nezapomeňte, že tabem se přepíná pohled kamery zleva a zprava postavy). Grafická nastavení košatá, takže asi všechno v cajku. Trochu mě zaskočila náročnost. Čekal jsem konstatní 60tku na taktovaný GTX570, ale při všem na max. pohled na lampy klesal i ku 40-45 fps, ale zas to vypadalo fakt pěkně. No sumasumárum bych do toho asi hned šel, kdybych už neměl dohráno z Xka, takhle koupím až někdy později ve větší slevě. Good job Remedy.
-
-
tak 40-45 fps .. na tenhle typ hry bohate staci ... takze pohoda .. neodflakla konverze potesi ...
-
-
rozdíl je asi jenom v počasí, na jedné je víc zataženo a na druhé ne ...asi :-)
-
-
Xbox je mázlý a méně kontrastní, aby se schovaly řádově hnusnější textury. Ne, to není počasí
-
-
fíha teda ty máš oči :D ... ja som vážne postrehol iba "zmenu v počasí" aj to je svojim spôsobom iba efekt...
-
-
si to to zvětši a pozorně koukej na jednotlivé plochy. Stejně tak pozoruj, kdy dochází dokonalému rozmazání textur na nezřetelnou vodovku.
-
-
mne to príde tak že PC to vykresluje ostrejšie (čo je zámerne asi kôli výkonu PC) ale aj tak tam vidím rozdiely naozaj minimálne aj tie môžu byť riešené na základe DX...
tam je práve ten problém "si zo zväčši a pozorne pozeraj" a v pohybe na toto jednoducho času nie je... preto to človek ani nepostrehne -
-
O tom, že v pohybu o člověk nepostřehne, se ale vůbec nebavím. To je samozřejmě možné.
-
-
-
-
Je to především počasí. Textury jsou co do kvality identické, jediný rozdíl je ve vyšším rozlišení u PC verze.
-
-
"Textury jsou co do kvality identické, jediný rozdíl je ve vyšším rozlišení u PC verze." supr protimluv, tak trochu. Umělecký dojem je samozřejmě identický, ale tady se bavíme o technické kvalitě. Tak jak může být identická a zároveň jiná? O_o
prostě "jediný rozdíl je ve vyšším rozlišení u PC verze" = "řádově hnusnější textury"
-
-
-
-
Zrovna nedavno jsem ho hral a grafika mi prisla uz na Xku naprosto skvela. Rozhodne ne tak mazla a sediva jako na mistnich obrazcich. imho je to spatne zachycene, v pohybu to vypada uplne jinak.
-
-
Ja myslim,ze timhle jsi to naprosto trefil. Pokud hrajete hru na konzoli a jste stale v pohybu, tak vam vse pripada pekny.Ale kdyz se zastavite a chcete si neco vychutnat,tak zjistite,ze to zas az tak pekny neni. Taktika vyvojaru zalozena na HW omezeni.
-
-
ale svojím spôsobom sa aj tak hráč nemá čas zamerať na detail ak to vyložene nechce sám... takto sa to v BF3 riešilo blurom... ale ináč drtivé percento zo zážitku aj tak zanecháva spracovanie deja a herných mechanizmov ako samotná grafická stránka... takže ak je prinajmenšom obstojná tak to bohate stačí si myslím...
-
-
-
Mohl by mi nejaky majitel PC verze rict jak je to s kamerou a ovladanim? Cetl jsem ze predevsim pohled ve hre je volaky divny. Kdesi z ramena a porad se sam staci nejak do boku nebo co - aneb "konzoloidni auto-kamera". A ovladani je dobre na klavesnice+mys? Nebo je potreba gamepad? Jedine dve veci, co me muzou odradit od koupe...
-
-
ovladani je naprosto v pohode, velka pochvala REMEDY! - lze premapovat jakoukoliv klavesu vcetne mysi... u kamery mas obcas pocit, ze Alan zaclani, ale jde jen o zvyk neco jako napr. ME serie
-
-
To už hrajete? Sakra, já si musím počkat na březen, až přijde z Amazonu *9*
-
-
Zrovna koukam, ze uz je to na warezu:(
-
-
-
-
na xboxu je to objektivne technicky horsi, da se rict ze dost hnusne .. ale paradoxne to na me pusobi trochu atmosfericteji (krom toho staticky screenshot neni zas tak urcujici) .. at uz to vypada jakkoliv ... stejne nemam na vyber takze pojedu na PC ...
-
hry na xbox vypadají dobře jedině na malých televizích velikostí cca 22'' monitoru. Brácha má malinkou televizi a já "velkou" 80ku a je to znát. Kostičky kam oko dohlédne. Ale Alan je skvělá hra :) dohrál sem ji několikrát
-
k tomu rozmazaniu - to je zase obraz interpolovaný z nejakého subhd rozlíšenia ? inak obloha vyzerá v oboch prípadoch hrozne...
-
Stoji tato hra za to?
-
-
Za ctyri stovky na Xboxu urcite. Za 1000, nebo kolik bude hra ted stat na PC? Tot otazka.
-
-
mel jsem moznost hrat wakea na xboxu...zahral jsem si i par dalsich her jako gears of war 2...demo novyho mass effectu...ja vim,ze konzolisti tohle neradi slysi,ale pravdou je,ze vsechny hry vypadaj stejne...jsou takovy papundeklovy...nevim jak to rict v IT zargonu,ale polygony nelicujou..je to vsechno neostry a mate z toho pocit,ze vsechny objekty jsou duty. Ale aby to nevypadalo,ze jsem troll...automobilovy zavody se mi na konzoli hrajou lip. Takze ikdyz se to muze na prvni pohled zdat,ze rozdily jsou minimalni...neni tomu tak. Jde taky o to,jak tu "citite". Toliko k rozdilum v grafice.
-
-
súhlas, mám z toho rovnaký pocit... ale je to podobne aj na PC u niektorých hier ak nastavíš najnižšie detaily (je to zrejme v tieňoch, osvetlení atď).
-
Papundeklovy? Duty? Jako jasne, ze jsou modely duty, nebo na PC nejsou duty? :) Nebyla zrovna spatna televize, nebo blbe nastavena? Takovejhle dojem jsem teda nikdy nemel, a to hraju prevazne na konzoli.
-
-
No prave je to o tom,jak to citis...duty jsou samozrejme vsude,ale na pc ty hry vyvolavaj dojem,ze tomu tak neni. A pokud prevzane hrajes na konzoli,tak to asi postrehnout nemuzes. Tohle neni kritika,je to fakt.
-
-
Nepripadalo ti to treba u Call of Duty? I kdyz to zrovna nehraju :)
-
hraju prevazne na konzoli, ale mnohem dyl jsem byl predtim PCckar, ale to s tim duty, teda fakt nechapu. Navic kdyz je to "fakt" :)
-
-
-
-
no me se zda na pc verzi ostrejsi textury a vyhlazovani hran je u pc lepsi se kouknete na xbox pumpu a uvidite jak je kostrbata a xbox verze my pripada rozmazana na obrasku pc verze vydite nadherne znacku stop krasne ostrou na xbox verzi to vipada jako kdybyste byli cestecne slepi.