Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gratulujem, forza 4 lepsia ako gt5 a gt6 dokopy:-D
  • Ano 42, vlastne jiz 44. :-) O GT ctu temer vse co jde, jenom za tento rok to bylo vice nez 200 clanku.Taky o GT clanky sem tam pisu a pomahal jsem i lidem na GTplanet.
    Tu hru hraji od prvniho dilu, byl jsem i na academy a 2x jsem se osobne setkal s Kazem.
    O GT vim myslim opravdu hodne a mohl bych o nem diskutovat dlouho, ale zde to koukam postrada veskery smysl.
    • Tato recenze odpovídá cca 4-5 A4 textu, u mě asi 6 a půl minuty času. 44 recenzí, některé budou kratší, některé delší, vydá na 200 stran A4, 5 hodin čtení. Přičemž každá recenze je minimálně z poloviny zaplněná faktickými informacemi, které jsou pokaždé stejné.
      Takže ti to shrnu: Ty se tady chvástáš směšnými 200 stranami / 5 hodinami, čehož polovina byla redundantní? Děláš si srandu?
    • víš co....musíš pochopit, že dost lidí třeba nedokáže tvojí práci náležitě ocenit. Né snad kvůli tomu, že by si o danné hře neměl dostatečné povědomí, to asi určitě podle toho co píšeš, máš. Ale když tohle napíšeš, tak si 90% lidí poklepe na čelo, jestli si normální. Ono zasvětit (promrhat bude lepší termín) TOLIK ČASU TAKOVOU P*ČOVINOU jako je hra, to už chce mít silnej žaludek. Pokud ti je 15, tak ok, ale jestli si dospělej chlap, tak se zamysli nad tim, jestli ti neujíždí v normálnim životě vlak...
      • ucho
        každý má nějaký koníček. někdo vymetá hospody, někdo jiné zábavní podniky, někdo se celý život honí za ženskýma, někdo má jako koníček motorku a někdo se věnuje nějaké hře. jak může někomu ujíždět vlak, pokud se věnuje během života nějakému koníčku, který ho baví? (tedy pokud to neovlivňuje i další části života) to spíš ty jako student ještě život nechápeš :)
      • kdyby si byl historik, nebo cokoli jinýho, tak ti neřekne nikdo půl slova, ale kasat se tim, že vlastně žiješ GT......to je docela smutný. A je jedno, že je to GT.....já sem tyhle PC magory nikdy nechápal, ženský je nechtěj, celej den zavřenej a čumí do obrazovky.....a pak o tý samý píčovině ještě smolý článek. Jako ok, každej jsme nějakej, ale nevyzdvihuj psychickou úchylku jako nějaký zaslužilý terno pro společnost
    • Jakou přezdívku jsi používal na GT Academy? Byls letos v Holešovicích nebo minulý rok v Letnanech?

S cim jsi pomahal na GTPlanet? článkama?
  • Keyz
    To je dost blbý, že na jednu konzoly jsou jedny auta na druhou další auta. Debilita.

Snad na steam OS toho bude jako na PC a vybere si pak každý. HC simulaci anebo zábavné závody.
    • Tak kdyby na obe konzole bylo totez, tak by nebyl duvod, aby byly na trhu obe. :)
    • Jack1947
      Jo, kdosi chce zahrat holt nezbyva nez vlastnit obe, jinak otazka preferenci. Steam OS ze by mel nejake ty "only" hry no ... uvidime.
      • Keyz
        Strašná hloupost. Pak, že jsou konzole levné, když vlastně potřebuješ 2 aby jsi měl nějaký výběr :)
        • Jack1947
          Pockat, vzit casem obe. Neplati ted.
  • Kupte radši Assetto corsa a volant :)
    • Tak asetto super , ale na Gran Turismo to proste nema a mit nebude. Jsem PC paran , ale kvuli GT jsem si v bazaru koupil PS3 je to tak levne, ze je uplne jedno jestli mam k PC i playstation. Ale proste GT je tak komplexni s tolika tratema a ja nevim cim vsim , ze i kdyz bych radsi paril na PC zadna takova auta se k tomu ani nepriblizila. A nejde mi o nejake hardcore simulace jak richard burns rallye ale o zabavu !

No a dalsi duvod k PS3 je samozrejme GTA V :)
      A muj milovany midnight club ktery byl kdysi na PC , ale ted je jen na konzole.
      • Já jsem konzoli vlastnil ,ale xbox kvůli forze ta mi přišla ,vždycky lepší v jízdním modelu a to je hlavní :) ,ale už jsem jí dávno prodal .Ted mi konzole nic víc nenabízí oproti PC ,kde je simulátorů aut plno .Akorat rally simulátor nám chybí přecejenom richard už má svá léta.
  • Drahé Polyphony, ujíždí ti vlak. A je to Šinkansen.
  • "automobilová simulace vůbec" ... toto nie je simulator
    "ale mainstreamoví závodníci budou stejně často kroutit spíš hlavou než volantem" ... toto nikto iny ako mainstreamovi zavodnici nehraju,ti co chcu simulator pustia nieco ine
    • A co to je, strilecka? Nebo strategie? On nekdo v recenzi tvrdi, ze to simuluje stejne jako ty nejvic HC simulatory aut na PC? A jsou potom hry jako LFS, rFactor a dalsi hry opravdu "simulatory" ve srovnani se simulatory, ktere maji F1 tymy pro vyvoj svych vozu a trenink svych pilotu? A ted mluv frajere. *7*
      • Teď budu mluvit já. Profesionální simulátory týmů F1 nejsou po softwarové stránce v principu vůbec odlišné od současné generace HC simulátorů, mají cca stejný počet stupňů volnosti. Mnohé závodní týmy donedávna používaly engine isiMotor2, na kterém jede např. rFactor (i dvojka, na čemž je vidět, že 8 let není pro dobrý engine nic). Rozdíl je v tom, že se engine parametricky vyladí konkrétně pro daný vůz a pro dané tratě, což si rFactor nemůže kvůli šíři záběru a modifikovatelnosti dovolit. Ten zásadní rozdíl, který z profi simulátorů dělá úplně jinou ligu, je hardware, a zmíněné vylazení.
        • ze pouzivaji nejaky engine jeste nic neznamena. Staci si zjistit, co vsechno navic umi "simulovat" rFactor PRO a potom jsou firmy, ktere do techto enginu delaji dalsi moduly, ktere delaji z onech simulatoru tu jinou ligu. A v neposledni rade je to jak pises, tj. HW je taky na uplne jinem levelu. A prave proto je hrani na PC s G27 uplne jina liga nez sedet v simulatoru F1 od nejakeho tymu. Tady jde ale o neco jineho. GT je simulator at se to nekomi libi nebo ne. Splnuje vsechny podminky definice daneho slova. Pokud by nekdo psal, ze je GT verny simulator, potom bych souhlasil s temi radoby HC omezenci, kteri se maji za nadcloveky a kazdy kdo jen spusti GT, Forzu, NFS apod. je pro ne spodina a chudak, protoze ty hry nejsou "simulatory". A pritom ty jejich hry jsou ve srovnani se simulatory F1 stejne smesne arkady jako NFS apod.
          • Simulátor je software, který v reálném čase počítá inženýrskou aproximaci skutečné fyziky. To GT nedělá (a tím neříkám, že to, co dělá, dělá špatně). Uplatňuje opačný přístup, takový fenomenologický. A s tímto přístupem pracuje tak, aby se dosáhlo rozumné úrovně realističnosti. Myslím si, že o moc lepší to s takovým přístupem být ani nemůže. Nicméně v principu je to úplně to stejné, co dělají arkády.
            Rozdíl v sotfwaru profi simulátoru a běžně dostupného HC simulátoru je pricipiálně nulový. Moduly lepené na engine slouží čistě k tomu, aby se komplikovaly určitě části simulace, jelikož je k dispozici více výpočetního výkonu. Výsledek se liší naprosto mizivě, pro amatéra neznatelně. Může jít třeba o přidávání členů aproximace, které byly v enginu původně zanedbány pro malý dopad na výsledek.
    • Nekdy mi prijde ze jsem uz posledni kdo tu zavodni licenci jeste nema *5*
      Myslim ze gt nechce byt proste nejvic hardcore sim jen proste velke a pristupne co nejvetsim masam. Urcite by pro polyphony nebyl problem udelat hc sim s 10-20 auty ale proste uspech gt by to nemelo uz jen z toho duvodu ze vlastniku fanatecu clubsport (atp.) zase tak moc neni i kdyz diskuse mnohdy naznacuje neco jineho.
      • Jack1947
        Chce byt hlavne zdatna konkurence Forze a to jiste je tedy aspon doted byl ( I kdyz).
  • Jack1947
    Co se to deje, ze tu zadny konzolak neplace ze konzolova hra dostala jen 7/10... Kdyby nejaka ono to bylo Gran Turismo! Jo, holt to nevyslo tak uplne podle predstav, ti co uz maji minuly dil projety skrz naskrz si to rozmysli. Rozhodne to asi nebude uplne nejlepsi opusteni mináule generace konzoli i tak to bude prinejmensim dostacujici. ( Nehral jsem , jen dle toho co se mi doneslo pisi).
  • Ve hre mam nahrano jiz neco pres 60 hodin, cetl jsem 42 recenzi na GT6 a suverene nejlepsi napsal Polygon, tam se doporucuji podivat, at vite jak ma vypadat recenze zavodni hry.
    • musel si ich precitat 42 aby si aspon v nejakej nasiel ze je to dobra hra?:D
    • 9/10, fanboy, chapeme *6*
      • Kdyz se kouknes na Metacritic, zjistis ze devidka je u teto hry nejcasteji udelovanou znamkou, ale o to vubec nejde.
        Jde o text a o to, ze tu hru skutecne proklepli.
        • uz jenom to, ze dokazes precist 42 recenzi o jedny hre, o leccems svedci...
          • velice trefna poznamka, dekuji
        • Veskoslav
          Právě hrajeme GT5 a nějak nevidím důvod pořídit do "herny" GT6.
          • ja ho vidim: musis mit vsechno :D
  • Paradne napsanej clanek, paradne zminene zapory... ktere jsou tam pravem.

Je videt ze to psal clovek, kterej zkousel oboje.. a nematla to paty pres devaty..
    Hral jsem jak GT tak forzu a presne jako autor recenze nechapu nejaky "boty" (normal kokpity, AI, poskozeni, treni aut ktery vypada jak bitka ve final fantasy) ... U forzy je taky par nedodelku, ale nabizi paradni a zabavnou fyziku ...

Ale jsem hlavne zvedavej na gran turismo 7, to rozhodne jestli si koupim PS4 nebo ne.. Urcite je potreba predelat zvuky, multiplayer by ocenil asi nejakou vic amaterskou a zabavnou cast (napr. hra na babu, virus atd. atd.), casu by meli mit dost a presne jak bylo zmineno v recenzi je pekny ze pridaj nejakou blbost, ale kdyz neopravi hlavni problemy... tak je to v podstate k nicemu...

Kazdopadne autor +1... ocenil bych od stejnyho i recenzi na Forzu 5 *3*
  • taky mate pocit, ze borec v ty alpine ma helmu predevsim proto, aby si hlavu neobouchal o strop? *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit